خرید پکیج اقتصادی ضدجوش برای درمان و جلوگیری از جوش صورت
نگهداري پتوس آسان است چرا كه اين گیاه رونده آپارتمانی محبوب در شرایط نگهداری مختلف میتواند بهراحتی به زندگی خود ادامه دهد و همين هم دليلي است كه اين گياه هميشه سبز و زيبا در صدر لیست خريد گل هاي آپارتماني قرار گرفته است. نگهداري از اين گياه نكاتي دارد كه در اين مطلب از گروه سبك زندگي شادمگ ميخوانيم.
با گل پتوس بیشتر آشنا شوید
گل پتوس یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که با شاخه های آویز و برگهای قلبی شکلش زیبایی خانه را دو چندان میکند. نگهداری پتوس بسیار آسان است و علاوه بر زیبایی و مقاومت بالا، از زمان های قدیم تا به حال پرطرفدارترین گیاه از نظر فنگ شویی بوده است و نقش مهمی در اکسیژن سازی و پاکسازی هوا از سموم و انرژی های منفی ایفا میکند.
این گیاه زیبا دارای انواع مختلف با شکل ظاهری متفاوت است که از جمله آنها میتوان به پتوس ابلق، پتوس سفید و … اشاره کرد. اگر شما نیز به این گیاه زیبا و همیشه سبز علاقه دارید، در این مقاله همراه ما باشید تا با نگهداری و انواع گل پتوس آشنا شوید.
گل پتوس یا پوتوس با نام انگلیسی ( pothos ) و نام علمی ( Epipremnum aureum ) گیاهی همیشه سبز، رونده و چند ساله از خانواده گلشیپوریان و بومی مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا و جزایر غربی اقیانوس آرام است. این گیاه زیبا تکثیر بسیار آسانی دارد و از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی محسوب میشود.
پتوس خاصیت روندگی دارد و ساقههای بلند آن از طریق ریشههای هوایی که به سطوح میچسبند بالا میروند و این گیاه را به انتخابی عالی برای سبدهای آویزان، روش کوکداما و قفسههای کتاب تبدیل میکند. برگ هاي پوتوس، براق و قلبی شکل به رنگ ابلق، سبز تيره و یا سفید است و رشد سریعی دارند.
یکی از دلایل اصلی محبوبیت پتوس، زنده ماندن و رشد این گیاه تنها در آب و بدون خاک است. بنابراین با توجه به این ویژگی میتواند برای افراد مبتدی در زمینه نگهداری گل و گیاه نیز مناسب باشد. همچنین این گیاه در طیف وسیعی از شرایط محیطی رشد میکند و یک گزینه عالی برای حمام یا دفتر کار شما است زیرا میتواند نور کم را تحمل کند و با خاک فقیر و خشکی کوتاه مدت به خوبی کنار بیاید.
آیا گیاه پتوس سمی است ؟!
بله متاسفانه گیاه پتوس در لیست گیاهان سمی برای کودکان و حیوانات خانگی قرار میگیرد و به دلیل داشتن اگزالات کلسیم، در صورت مصرف ( جویدن و خوردن برگها ) ممکن است باعث تحریک و استفراغ شود. حتی شیره گیاه نیز ممکن است باعث ایجاد بثورات در افراد بسیار حساس شود. بنابراین باید این گیاه را دور از دسترس بچه ها و حیوان خانگی خود قرار دهید.
شرایط نگهداري پتوس
نور :
پتوس در طیف وسیعی از شرایط نوری رشد میکند اما نور روشن و غیر مستقیم را ترجیح میدهد. این گیاه نور کم، نیم سایه و یا سایه را به خوبی تحمل میکند اما نوع مرمری و ابلق به دلیل داشتن برگهای روشن باید نور بیشتری دریافت کنند تا رنگ زیبای برگهای خود را از دست ندهند.
توجه کنید که به هیچ عنوان گیاه را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید چرا که باعث سوختگی برگ ها میشود. نیاز نوری کم گیاه پتوس را برای ادارات، شرکت ها و خانه های کم نور مناسب کرده است.
دما :
اگر منطقه سکونت شما دارای آب و هوای معتدل است، میتوانید این گیاه را در فضای آزاد نیز نگهداری کنید و از شاخه های آویز و برگهای پهن آن به عنوان یک عنصر پوششی برای ایجاد حریم در تراس یا پنجره استفاده کنید. اما در فضای آپارتمان بهترین دما برای رشد این گیاه دمای ۱۵ الی ۲۵ درجه سانتی گراد است.
در صورتی که در فضای باز نگهداري پتوس میکنید، باید بدانید که زمستان های سرد و یخبندان برای آن مضر است و در دماهای پایین امکان از دست رفتن آن وجود دارد. در صورتی که برگهای سیاه و یخ زده را مشاهده کردید بهتر است آن را به جای گرمتری منتقل کنید و در صورت مشاهده برگهای بیحال با لکه های سوختگی، باید محیط نگهداری آن را خنک تر کنید.
آبیاری :
زمان مناسب برای آبیاری پتوس زمانی است که رویه خاک گلدان کامل خشک شده باشد. گل پوتوس خاک همیشه خشک و یا مرطوب را دوست ندارد و با آبیاری منظم از خشکی کشیدن گیاه که سبب قهوه ای و خشک شدن لبه برگها میشود، جلوگیری کنید. همچنین گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید و اجازه ندهید خاک آن حالت باتلاقی پیدا کند .
چرا که در این زمان رشد گیاه متوقف میشود و خطر پوسیدگی آن وجود دارد. در صورتی که در نگهداری گیاهان مبتدی هستید، میتوانید این گیاه را در آب نگهداری کنید تا مشکلات آبیاری نادرست و آلودگی های خاک برای آن اتفاق نیفتد.
رطوبت :
رطوبت محیط برای گیاه پتوس کافی است اما در صورتی که محیط خشک است و یا نوک برگها خشک شده است، بهتر است رطوبت آن را افزایش دهید. برای تامین رطوبت گیاه پوتوس میتوانید از سه روش ساخت جزیره، غبارپاشی یا قرار دادن ظرف آب کنار گیاه استفاده کنید. برای غبار پاشی بهتر است برگها را 2 یا 3 روز در میان و بعد از غروب آفتاب غبارپاشی کنید.
کود دهی :
این گیاه به تقویت کننده خاصی برای رشد نیاز ندارد اما در صورتی که رشد آن متوقف شده است و یا خاک آن مدتهاست که تعویض نشده است، بهتر است در فصول رشد از کود تقویتی مخصوص استفاده کنید.
خاک :
خاک سبک، غنی از مواد مغذی، کمی اسیدی و دارای زهکشی بالا برای انواع پتوس مناسب است. البته خاک و کود آماده و یا کمپوست میتوانند برای کاشت پتوس مناسب باشند.
تعویض گلدان :
پتوس نیز مانند بیشتر گیاهان آپارتمانی گلدان کوچک را به گلدان بزرگتر ترجیح میدهد. بنابراین زمانی اقدام به تعویض گلدان کنید که ریشه از گلدان بیرون زده باشد.
این امر را از طریق زهکش گلدان بررسی کنید و در صورت مشاهده بیرون زدگی ریشه ها از زهکش گلدان و یا بیحال بودن برگ ها با وجود مناسب بودن همه ی شرایط، گلدان فعلی را با یک سایز بزرگتر تعویض کنید.
هرس :
هرس کردن شاخ و برگ پیر یا زرد گیاهان و یا کوتاه کردن شاخه های بلند میتواند به رشد بهتر گیاه کمک کند و نگهداري پتوس نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین در صورتی که میخواهید یک پتوس پر شاخ و برگ داشته باشید، بهتر است از شاخه های خیلی بلند قلمه بگیرید و پس از ریشه دار شدن آنها را مجدد در کنار گیاه اصلی بکارید. بهتر است در فصول پاییز یا زمستان، کمی از شاخه های بلند گیاه را قلمه بگیرید و کوتاه کنید تا در طول فصل سرما گیاه پر انرژی تری داشته باشید.
تکثیر :
تکثیر پتوس بسیار ساده است و تنها با گرفتن یک قلمه 8 الی 10 سانتی متری به همراه حداقل یک برگ و گره ( محل اتصال برگ یه شاخه) و ریشه دار کردن آن در آب یا خاک، انجام میشود. به دلیل رشد سریع پتوس، قلمه ها به سرعت و در مدت نهایتا 2 هفته ریشه دار شده و برگهای جدید تولید میکنند.
آفات پتوس:
پتوسها معمولا فاقد آفت هستند. اما ممکن است آلوده شوند و حشرات به سراغشان بیاید. در این صورت میتوانید از حشرهکشهای مخصوصِ گیاهانِ آپارتمانی برای رفع مشکل استفاده کنید.
اما یک روش ساده برای از بین بردن حشرات، شست وشوی برگها با پنبه آغشته به الکل است.
نگهداری پتوس در زمستان
برخلاف تصور گیاهان داخل منزل و آپارتمان شما در زمستان با چالش های زیادی مواجه می شوند.
روزها کوتاه تر شده اند و نور کم تری را از پشت پنجره دریافت می کنند. علاوه بر این بسیاری از گیاهان آپارتمانی شما با گرمای بیش از حد منزل در زمستان، رابطه خوبی ندارند! گیاهان آپارتمانی در زمستان نیاز به آب کم تر اما منظم دارند.
آبیاری بیش از حد باعث می شود مفاصل و ریشه های گیاهان تان دچار پوسیدگی شوند.
گیاهان دلبندتان در زمستان رشد کم تری دارند.
بهتر است برای نگهداری پتوس در زمستان آن ها را از وسایل گرمایشی مانند بخاری، اسپیلیت و شوفاژ دور نگه دارید.
همچنین اگر پتوس شما در هوای باز است، بهتر است تا در فصل زمستان با یک کاور از آن محافظت کنید یا آن را به داخل خانه منتقل کنید تا گیاهتان یخ نزند.
قلمه زدن پتوس
اگر پتوس شما بسیار بلند شده یا دوست دارید گلدانهای بیشتری از آن داشته باشید، میتوانید آن را قلمه بزنید.
قلمه زدن پتوس، کار بسیار سادهای است. در این قسمت به شما به صورت تصویری، قلمه زدن را میآموزیم.
مرحله اول نگهداري پتوس وسایل مورد نیاز قلمه زدن پتوس
برای قلمه زدن به وسایل زیر نیاز دارید:
1- قیچی
2- آب
3- ظرف برای نگهداری از قلمه ها
4- گلدان مناسب قلمه ها
5- خاک برای نگهداری گیاه در گلدان یا باغچه
مرحله دوم : پتوس خود را ببرید
بهتر است تصمیم بگیرید که کدام شاخه ها را از چه قسمتی دوست دارید برش دهید.
میتوانید از ابتدای ساقه یا انتهای آن برش بزنید؛ چون هر کدام از این برش ها، میتواند به یک یا چند قلمه تبدیل شود.
مرحله سوم نگهداري پتوس : قلمهها را به صورت تک برگ دربیاورید
اکثر مردم برای قلمه زدن، یک ساقه بلند را انتخاب میکنند و آن را در آب قرار میدهند.
در صورتی که برای ریشهدار شدن یک ساقه بلند و انتقال آن از آب به خاک، مدت زمان زیادی لازم است.
بهتر است قلمهها را به صورت تک برگ برش بزنید.
این کار، روند ریشهدار شدن قلمه را سرعت میبخشد.
برای هر کدام از قلمهها، دو برش احتیاج داریم. اما برش روی ساقهها باید در کدام قسمت باشد؟!
یک برگ را انتخاب کنید.
بالا و پایین برگ _ روی ساقه _ را دو برش به صورت مورب بزنید.
این قسمت از ساقه که به برگ شما متصل است، محل رویش ریشه ها خواهد بود. به این قسمت گره میگویند.
با انجام این روش، شما از یک ساقه بلند، تعداد زیادی قلمه پتوس به دست میآورید.
مرحله چهارم : قلمهها را در آب بگذارید و منتظر بمانید
برای قلمهها یک ظرف یا لیوان شیشهای مناسب انتخاب کنید.
قلمهها را درون آب بگذارید؛ به طوری که کل قسمت برش خورده درون آب قرار بگیرد.
بعد، ظرف قلمهها را به یک محل گرم و روشن منتقل کنید و اجازه دهید تا ریشه بزنند.
به خاطر داشته باشید که آبِ درونِ ظرف را، هر چند روز یکبار دور بریزید و آب تازه جایگزین آن کنید؛
چون آب، بعد از مدتی، اکسیژن و مواد مورد نیاز را از دست میدهد.
پس مهم است که این عمل را انجام دهید.
مرحله پنجم : چگونه متوجه شویم که قلمه برای رفتن به گلدان آماده شده است ؟
میتوانید قلمهها را زمانی که ریشهای حدود 5 سانتی متر زدند، از آب خارج کنید.
اگر تعداد قلمههای شما زیاد است، بهتر است آن هایی را که ریشه دارند بکارید و منتظر ریشهدار شدن بقیه بمانید.
به خاطر داشته باشید که اگر ریشهها را به مدت طولانی در آب نگه دارید، برای قلمه سخت است که به یک گیاه خاکی تبدیل شود.
پس، بعد از مقداری ریشه دهی، آن ها را به خاک منتقل کنید.
سپس قلمههای خود را مرتب کنید و آن هایی را که برای رفتن به گلدان آماده شدهاند، از آب بیرون بیاورید.
مرحله ششم نگهداري پتوس : کاشت و رشد قلمههای پتوس
یک گلدان ترجیحا کوچک انتخاب کنید و درون آن خاک تازه بریزید.
تعدادی از قلمهها را اطراف لبه گلدان بگذارید.
خاک بریزید تا جای آن ها ثابت شود.
سپس چند قلمه وسط گلدان بگذارید و خاک را تا حد مورد نیاز اضافه کنید.
وقتِ آن رسیده که گلدان را به محل اصلی زندگی خود ببرید.
تبریک میگوییم. شما از طریق قلمه زدن، صاحب یک گلدان زیبا شدهاید.
نگهداری پتوس در آب
همانطور که گفته شد، پتوس از جمله گیاهانی است که در آب نیز رشد میکند اما کیفیت ریشه و برگهای آن مانند پوتوس کاشته شده در خاک نیست. توجه داشته باشید که انتقال قلمه ای که ریشه آن در آب رشد کرده و بزرگ شده و مدت طولانی در آب نگهداری شده، کمی دشوار است و ممکن است قلمه از بین برود. همچنین انتقال یک پتوس دارای ریشه از خاک به آب نیز ممکن است منجر به بیحالی آن شود. در ادامه با بعضی از نکات پرورش و نگهداری پتوس در آب آشنا میشویم :
وسایل مورد نیاز برای پرورش پتوس در آب
- یک گیاه بالغ و سالم
- یک ظرف ترجیحا شیشه ای شفاف
- کود مایع
- آب بدون املاح
برای شروع باید قلمه هایی از گیاه اصلی که حداقل دارای یک برگ باشند را از قسمت بند جدا کنید.
یک ظرف شیشه ای را بردارید و از آب بدون املاح ( آبی که به مدت 24 ساعت در جایی ساکن نگهداری شده ) پر کنید. بهتر است ظرف شما شیشه شفاف باشد تا به وضوح ریشه ها را ببینید و از تغییرات آنها و کثیف بودن آب مطلع شوید.
در صورتی که قلمه شما برگهای زیادی دارد، برگهای پایینی آن را جدا کنید و برای ریشه زایی سریعتر، تنها 4 الی 5 برگ بر روی آن نگه دارید. توجه داشته باشید که از قرار دادن برگها در آب خودداری کنید، زیرا ماندن برگها در آب باعث گندیده شدن آنها و کثیف شدن آب میشود.
برای ریشه زایی سریعتر و رشد بهتر برگها، چند قطره کود مایع و یا هورمون ریشه زایی به آب اضافه کنید.
ظرف را در نور روشن غیر مستقیم قرار دهید.
آب داخل ظرف را هر دو تا سه هفته یکبار یا هر زمان که آب کثیف به نظر میرسد تعویض کنید. ظرف را با یک پارچه یا مسواک قدیمی تمیز کنید تا جلبک های داخل آن از بین بروند و ریشه های سیاه و لزج را نیز از گیاه جدا کنید.
براي نگهداري پتوس هر چهار تا شش هفته یکبار کود مخصوص را به پوتوس خود اضافه کنید.
انواع پتوس
گیاه پتوس انواع مختلفی دارد که در شکل ظاهری برگها و رنگ آنها با یکدیگر متمایزند. ممکن است گل پتوس به دلیل شباهت برگها با گیاه فیلودندرون اشتباه گرفته شود اما برگها در گیاه فیلودندرون نوک تیز و کاملا قلبی شکل هستند و با برگهای کشیدهی پوتوس متفاوتند. بیش از ده ها مدل متنوع از پتوس وجود دارد که با وجود ویژگی های ظاهری متفاوت، شرایط نگهداری تقریبا یکسانی دارند. در ادامه با انواع پتوس آشنا میشویم :
1. پتوس ابلق – Golden Pothos
پتوس طلایی یا ابلق رایج ترین گونه آپارتمانی از پتوس است. برگهای این گونه به رنگ سبز است که با لایه های از رنگ زرد یا کرم نقاشی شده است.
رنگ برگ : سبز زمردی با خطوط زرد یا کرم.
شرایط نگهداري پتوس
یکی از سازگارترین انواع پتوس برای شرایط محیطی متفاوت است. با این وجود به نور بیشتری نسبت به نوع سبز نیاز دارد تا ویژگی ابلق بودن برگهایش را از دست ندهد. در فصل تابستان بهتر است کمی هوای تازه به آن بدهید و از قرار دادن گیاه در معرض نور شدید خودداری کنید.
2. پتوس مرمری – Marble Queen Pothos
پتوس مرمری بسیار شبیه به پتوس ابلق است با این تفاوت که برگهای آن رگه های ابلق بیشتری دارند. این پتوس از آنجایی که کلروفیل کمی دارد، نسبت به سایر گونه های پوتوس با سرعت کمتری رشد میکند.
رنگ برگ : سفید و سبز
شرایط نگهداري پتوس
این پتوس به آبیاری زیاد حساس است و اجازه دهید خاک خشک شود سپس به آبیاری اقدام کنید. نور زیاد غیر مستقیم برای این پتوس مناسب است و نور کم سبب سبز یا سفید شدن برگها میشود. تغییر رنگ برگها در نور کم به این دلیل است که گیاه با تولید کلروفیل شروع به جبران کمبود نور میکند.
3. پتوس نئون – Neon poth
قلبی شکل ترین برگها برای این نوع پتوس است و پتوس نئون اسم خود را از رنگ سبز، درخشان و نئونی برگها گرفته است. برگهای این گیاه در زمان جوانی به رنگ سبز روشن هستند و پس از بالغ شدن رنگ آنها درخشان تر و فسفری میشود.
رنگ برگ : سبز نئون، تک رنگ.
شرایط نگهداری :
پتوس نئون را در نور غیر مستقیم زیاد قرار دهید. در صورتی که در نور کم قرار گیرد، برگها رنگ فسفری و روشن خود را از دست میدهند و برگهای جوان به رنگ سبز رشد میکنند. آبیاری بعد از خشک شدن خاک صورت گیرد و از غبار پاشی گیاه با آب دارای املاح خودداری کنید.
4. پتوس ساتین – silver/satin pothos
پتوس ساتین نیز یکی از اعضای محبوب خانواده پتوس هاست. در این گیاه برگها نوک تیز هستند و به طرفین خم میشوند و شکل قلبی برگها به نیزه شبیه تر میشود. برگهای این گیاه دارای طرح و رنگ فوق العاده سبز با لک های نقره ای است.
رنگ برگ : سبز با تعداد زیادی لکه های سبز نقره ای که گاهی به هم میپیوندند.
شرایط نگهداري پتوس
پیدا کردن این گیاه در بازارها ممکن است کمی دشوار باشد و بهتر است قبل از خرید یک نقطه پر نور در خانه را برای آن انتخاب کنید.
5. پتوس سبز – Jade Pothos
این نوع پتوس دارای برگهای قلبی شکل به رنگ سبز تیره است و از ساده ترین و پرطرفدار ترین نوع پوتوس است که نسبت به گونه های دیگر سازگاری بیشتری دارد. قابلیت رشد در نور کم از جمله ویژگی های این گیاه است.
رنگ برگ : سبز تک رنگ
شرایط نگهداری :
پتوس سبز به نور کم مقاوم است و رشد بسیار سریعی دارد. به آبیاری حساسیت چندانی ندارد اما از خشکی دادن بیش از حد به گیاه خودداری کنید.
6. پتوس سفید یا ارتشی – N-Joy pothos
پتس ارتشی از جدید ترین ارقامی است که از پتوس پرورش داده شده است. برگهای این گونه کوچکتر از انواع دیگر است و لبه آنها کمی موج دار است.
رنگ برگ : سبز رنگ با لکه های سفید
شرایط نگهداري پتوس
پتوس سفید به آبیاری حساس است و در صورت آبیاری زیاد، لکه های قهوه ای روی برگها ظاهر میشود. بنابراین اجازه دهید خاک کامل خشک شود سپس به آبیاری اقدام کنید. نور روشن و غیر مستقیم برای داشتن برگهای ابلق ضروری است.
7. پتوس مانجولا – Manjula pothos
برگهای پتوس مانجولا مانند بقیه انواع پتوس قلبی شکل و به رنگ سبز دیده میشوند، با این تفاوت که برگهای این پتوس حاشیههای مواج دارند و رگههای سفید و کرم رنگ در همه برگها به یک شکل دیده نمیشود.
رنگ برگ : سبز با لکه های کرم
شرایط نگهداری :
مانند واریته های ابلق به نور بیشتری نیاز دارد و به آبیاری زیاد حساس است.
8. پتوس هاوایی- Hawaiin Pothos
نوع دیگری از پتوس که از نظر ترکیب رنگی برگ ها شباهت زیادی به پتوس طلایی دارد، پتوس هاوایی است. این نوع پتوس به دلیل مقاومت بالا برای افراد تازه کار بسیار مناسب است. برگهای این پتوس موجدار و پهن تر از انواع دیگر است و نوک برگ حالت خمیده دارد.
رنگ برگ : برگهای بزرگ سبز با لکه های طلایی
شرایط نگهداری :
این پتوس به نور روشن غیر مستقیم و هرس مداوم نیاز دارد تا برگهای خوشرنگ و رشد بهتری داشته باشد.
9. پتوس سبو بلو – Cebu Blue
این گیاه یکی از خاصترین انواع پتوس است که شکل برگ های آن با بقیه پتوس ها تفاوت دارد. برخلاف بقیه انواع، این نوع پتوس برگ های قلبی شکل و پهن ندارد. برگ های باریک سبزآبی این پتوس ظاهری براق و شکل نیزه مانند دارند.
رنگ برگ : سبز آبی نسبتاً تیره.
شرایط نگهداری :
این گیاه برای رشد به دمای کمتری نسبت به انواع دیگر نیاز دارد و برای رنگ آبی برگها نیازمند نور روشن و غیر مستقیم است.
علل برگهای زرد گیاه پوتوس
برگ های زرد می تواند به مشکلات جدی مانند بیماری های قارچی ، پوسیدگی ریشه و نقطه های باکتریایی برگها اشاره می کند.
پوسیدگی ریشه اغلب توسط قارچ های ساکن خاک و بیش از حد مرطوب کردن خاک ایجاد می شوند؛ زه کشی ضعیف و انبوه گیاهان به نفع آن ها است.
پوتوس با برگ های زرد شده ممکن است پوسیدگی ریشه ای را نشان دهد. وقتی گیاه پوسیدگی ریشه ای دارد، برگ هایش زرد می شوند و ریشه ها سیاه و نرم خواهند شد.
دقت کنید که گیاه شما در جایی قرار داده شود که نور خورشید کافی دریافت کند، مطمئن شوید که آب خاک به خوبی تخلیه می شود و آب را به مقدار بهینه بریزید.
گیاه را از زمانی که قارچ پوسیدگی ریشه می گیرد، رها نکنید ؛ برگ های زرد شده را بکنید و بعد از هر کندن، تیغه ها را ضد عفونی کنید.
اگر این بیماری به ریشه هایش سرایت کرده باشد ، ممکن است دیگر قادر به نجات گیاه نباشید.
برگ های زرد گیاه آپارتمانی پوتوس چه علت و دلیلی دارند ؟
زرد شدن برگ های پیر در اغلب گیاهان بسیار رایج است، گاهی اوقات برگ های قدیمی می ریزند و شاخ و برگ های جدید رشد می کنند بنابراین اگر برگ ها دارند زرد می شوند ، آن هایی که در نزدیکی انتهای ساقه نیستند، نشان دهنده طبیعی بودن این فرآیند است.
اگر برگ های زرد بیشتر باشند و در کل گیاه رخ دهند اولین چیزی که باید به آن فکر کنید، آب دادن است.زمانی که آب کافی ندهید، گیاه مقداری از برگ ها را به منظور حفظ رشد خود می سوزاند.
مورد دیگری که می تواند روی این گیاهان خانگی تاثیر بگذارند، سرما و گرما است.نزدیک بودنشان به یک پنجره سرد و یا بودن در محل خیلی گرم.
اگر گیاه دارای ریشه های سفید باشد، به معنای نداشتن پوسیدگی ریشه ایاست، زیرا در این مشکل ریشه های پوسیده برنزه و قهوه ای هستند.
اگر ریشه گیاه بسیار متمرکز باشد، زمان آن است که گیاه را در گلدان جدید و بزرگتر با خاک جدید قرار دهید.
بدترین برگ های زرد را بکنید تا بتوانید ببینید آیا مشکل ادامه دارد یا خیر. شما می توانید این گیاه را در اسفند ماه ، بارور و قلمه زنی کنید.
مشکلات رایج در نگهداري پتوس
به طور کلی و خلاصه علت زرد و لکه دار شدن برگ گیاه پوتوس شامل:
علت زرد شدن : افراط در آبیاری یا کمبود آبیاری
خشکی بیش از حد گیاه پوتوس که باعث افتادن ساقه و برگ های گیاه و خشکی می شود.
برگ های سبز کم رنگ هستند:گل رو به محیط پر نور تری منتقل کنید.
برگ ها رنگ پریده هستند:شدت نور زیاد است، گل را به محیطی با شدت نور کمتر انتقال دهید.
زخم های سفید رنگ روی گیاه ایجاد شده:پوتوس دچار آفت شده است، از سم های آفت کش استفاده کنید.
نقاط قهوه ای روی برگ ها:آبیاری گیاه زیاد بوده است، بین هر 2 آبیاری سطح گلدان باید خشک شده باشد.
برگ ها چین و چروک دار میشوند:هوا خیلی سرداست ، گیاه رو به محل گرم تری منتقل کنید.
علت شل شدن برگ های پتوس
اگر با وجود آبیاری صحیح، برگ های گل آویزان و پژمرده به نظر می رسند احتمالا ریشه های گیاه گلدان را پر کرده است، برای اطمینان از این مسئله گیاه را با دقت بلند کرده و ببینید این مشکل وجود دارد یا خیر.
اگر حدس تان درست است گلدان با اندازه دو برابر بزرگ تر را با خاک گلدان تازه پر کرده و پتوس خود را به آن انتقال دهید.
نکاتی ریز در مورد نگهداري پتوس
برای پتوس یک قیم درستکنید تا بصورت بالارونده رشد کند. میتوانید آن را با نخ ببندید. برای حفظ زیبایی و استحگام گیاه، از قیمهای خزهدار استفاده کنید.
اگر برگهای گیاه میریزند و ساقهها خم میشوند، گیاهتان تشنه است، جایش را عوض کرده به محیط خنکتر ببرید و آبش دهید.
نور کم و مواد مغذی کم میتواند موجب فاصله زیاد بین برگها و درازی ساقهها شود.
اگر رشد گیاه کم شده و برگ جدید جوانه نزند، محیط گیاه سرد است.
طرز تهیه قیم خزه دار براي نگهداري پتوس
برای درست کردن قیم قبل از ریختن خاک در گلدان، لولهای در گلدان قراردهید. سپس خاک را در گلدان ریخته و قسمت بیرونی لوله را با خزه بپوشانید. برای نصب خزه بطور محکم روی لوله را با نخ بافتنی بپیچید. ساقه اصلی پتوس را به خزه ببندید.
هنگام آبیاری، آب روی خزه بریزید، ساقه پوتوس در قسمتهایی که روی خزه قرار دارد، ریشه میزند.