طرز تهیه حلوا آرد سنگک به قدری ساده است که حتما برای پخت حلوا نیاز به تجریه نخواهید داشت. این حلوا بسیار خوشمزه و مجلسی است و می تواندی هم به عنوان عصرانه و هم به برای مراسم های مختلف آن را تهیه کنید.
دستور تهیه حلوا آرد سنگک
حلوای آرد سنگک یکی از انواع حلواهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع و با کمترین مواد در دسترس آماده و تهیه میشود و از آن میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی استفاده کنید و یا در کنار چای برای پذیرایی سرو کنید. دستور این نوع حلوا با طرز تهيه حلواي آرد خیلی تفاوت ندارد فقط نوع آرد شما متفاوت است.
برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه حلوا آرد سنگک با ما همراه باشید.
مواد لازم مقدار مواد
- آرد ۱ پیمانه
- آب و گلاب ۱ پیمانه ( نصف پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب)
- شکر ۱ پیمانه سر خالی
- زعفران آب کرده غلیظ ۱ قاشق چای خوری
- هل ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه حلوا آرد سنگک
مرحله ۱: آمادهسازی و تفت آرد بدون روغن
ابتدا مقداری آرد را داخل یک تابه بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و با یک قاشق یا کفگیر مدام و سریع آرد را هم بزنید تا نسوزد و خوب تفت داده شود و بوی خامی آن گرفته شود در این مرحله نیاز نیست که در تابه روغن اضافه کنید.
مرحله ۲: الک کردن آرد پس از تفت
بعد از ۱۵ دقیقه که آرد را خوب تفت دادید و رنگ آن کمی تغییر کرد تابه را از روی حرارت بردارید و آرد داخل آن را سه بار الک کنید و در ظرف دیگری بریزید تا بافت آن یکدست و صاف شود و اگر گلولههای آرد به هم چسبیدهاند از هم باز شوند. طرز تهیه حلوا دو رنگ به روش شمالی ها را حتما یاد بگیرید.
مرحله ۳: اضافه کردن روغن و تفت دوم آرد
سپس در تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود بعد آرد الک شده را در آن بریزید و تفت دهید مقدار روغن باید به اندازهای باشد که گلولههای آرد از هم باز شوند و بافت مخلوط تشکیل شده یکدست و روان شود.
مرحله ۴: تنظیم رنگ حلوا با تفت دادن
بعد آرد را در تابه هم بزنید و به اندازهای تفت دهید تا به رنگ دلخواه خودتان برسد، هر چقدر که آرد را بیشتر تفت دهید رنگ آن تیرهتر میشود و در نتیجه حلوای تیرهتری خواهید داشت فقط دقت کنید که حتماً مدام و سریع آرد را هم بزنید تا نسوزد.
مرحله ۵: آمادهسازی شهد
در این فاصله میتوانید شهد را آماده کنید و یا این که شهد را از قبل آماده کنید تا در هنگام درست کردن حلوا سریعتر عمل کنید، برای درست کردن شهد مقداری آب را داخل یک ظرف یا قابلمه کوچک بریزید و سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ۶: افزودن گلاب به شهد
بعد با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری گلاب را هم به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود و عطر گلاب پخش شود، بعد مخلوط را هم بزنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
مرحله ۷: اضافه کردن زعفران و هل به شهد
بعد از این که آب به جوش آمد و شکر کاملاً در آن حل شد مقداری پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا عطر هل در آن پخش شود و سپس مقداری هم زعفران به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ و عطر و طعم زعفران به خورد آن برود.
مرحله ۸: ترکیب شهد و آرد
سپس ظرف شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا شهد در دمای محیط کمی خنک شود بعد وقتی که حلوا به رنگ دلخواه رسید، شهد را به آن اضافه کنید و هم بزنید و مخلوط کنید و سپس حلوا را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۹: تکان دادن حلوا برای جلوگیری از چسبیدن
بعد ترکیب حلوا و شهد را مدام و تند تند هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و حلوا خودش را بگیرد، سپس ظرف حلوا را از دو طرف گرفته و مانند گهواره تکان دهید تا حلوا خوب جا بیفتد و بدون این که به ته ظرف بچسبد در تابه حرکت کند.
مرحله ۱۰: تنظیم بافت حلوا با حرارت ملایم
اگر بعد از این که شهد را به حلوا اضافه کردید و مخلوط کردید بافت حلوا شل و رقیق شده بود دوباره حلوا را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلظت آن زیاد شود و بافت حلوا سفت و منسجمتر شود و آب اضافه داخل آن جمع شود.
مرحله ۱۱: پخت نهایی و آماده کردن برای سرو
بعد از این که حلوا آماده شد ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی خنک شود سپس میتوانید حلوا را داخل یک ظرف بریزید و کامل در ظرف تخت کنید و با لیسک سطح آن را صاف کنید و روی آن را تزئین کنید.
مرحله ۱۲: برش و شکلدهی حلوا
همینطور میتوانید حلوا را مانند حلوای هویج روی یک سطح صاف پهن کنید و با کاتر یا چاقوی تیز در شکل و اندازه دلخواه و مناسب برش بزنید و یا از قالبهای آماده استفاده کنید و حلواها را به شکل قالبی در شکل و اندازه دلخواه فرم دهید و در ظرف دیگری بچینید.
مرحله ۱۳: تزئین و سرو حلوا
سپس حلواهای قالبی و یا حلوایی که داخل ظرف ریخته اید و روی آن را با چنگال طراحی کردهاید را با پودر پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شده، مغز فندق خرد شده، خلال بادام، خلال پسته و یا کنجد تزئین کنید و بعد داخل ظرف مناسب بچینید. در آخر حلوای آرد سنگک را به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی همراه با نان تازه و یا به جای قند و شیرینی همراه با چای سرو کنید.
نکات لازم جهت پخت حلوا خوشمزه با آرد سنگک
این حلوا را با آرد گندم و آرد نون بربری هم می تونید درست کنید .اما برای اینکه حلوا تیره تر و خوشمزه تری داشته باشید بهتون پیشنهاد می کنم که از آرد سنگک استفاده کنید.
آرد نون سنگک به دلیل داشتن سبوس برای حلوا مناسب تر است.
بی نهایت تفت دادن بدون روغن در طعم نهایی حلوا تاثیر داره.
بعد از اینکه آرد را تفت دادین حتما الک کنید و بعد روغن را اضافه کنید در غیر این صورت ممکن است آرد گلوله شود .
راز و رمز تهیه حلوا
چنانچه می خواهید حلوای پخته شده را شکوفه بزنید باید حلوا نرم تر باشد. باید به دستور تهیه حلوا حدود 4 تا 5 قاشق شربت یا گلاب اضافه نمایید تا کمی شل تر شود و راحت تر بتوانید آن را شکوفه بزنید.
اگر در حین گهواره کردن حلوا تکه تکه شد شربت آن کم است و حلوا خشک است کمی شربت اضافه کنید.
اگر حلوا در قابلمه گهواره نشد و منسجم نبود میزان شربت اضافه شده زیاد است و باید حلوا را روی حرارت بگذارید و مجددا حرارت دهید تا کمی آب اضافی آن تبخیر شود.
برای جلوگیری از شل شدن حلوا شربت را یکباره اضافه نکنید و در چند مرتبه این کار را انجام دهید. چنانچه حلوای شل را حرارت دهید کمی از کیفیت آن کاسته خواهد شد.