نحوه مصرف عرق نعناع برای معده به چه صورت است. از گذشته تا به امروز از عرق نعناع برای درمان درد های معده و شکم استفاده میشد. با شادمگ همراه باشید تا نحوه مصرف عرق نعناع برای معده را بدانید.
آیا عرق نعنا برای درد معده مفید است ؟
خواص عرق نعناع بر کسی پوشیده نیست. اگر دچار معده درد هستید، نوشیدن یک فنجان عرق نعناع با متعادل کردن فرآیند گوارش و تسکین التهاب احتمالی، گوارش را بهبود بخشیده و معده را آرام میکند. همچنین عرق نعناع به دلیل گیاهی بودن، فیبر بالایی دارد که معده درد ناشی از سوهاضمه را درمان میکند.
به دلیل اینکه زخم معده در محیط اسیدی ایجاد میشود و افزایش ترشح اسید باعث باز ماندن دهانه معده میشود، کسانی که زخم معده دارند، باید در نحوه مصرف عرق نعناع برای معده احتیاط کنند.
لازم به ذکر است که عرق نعنا و یبوست رابطه مستقیم دارند. به این معنی که هرچه بیشتر از این گیاه استفاده شود، احتمال بروز یبوست بیشتر میشود که این یکی از مشکلات استفاده بیش از حد از این گیاه دارویی است.
نحوه مصرف عرق نعناع برای معده
برای مصرف عرقیات گیاهی حجم کاملا مشخصی وجود ندارد و مقدار مصرف در گروههای سنی و جنسی مختلف است.
مقدار و نحوه مصرف عرق نعناع برای معده برای بزرگسالان نصف فنجان تا یک فنجان کامل و وابسته به غلظت عرق نعناع همراه با آب است و باید بعد از غذا انجام شود.
مقدار و طریقه مصرف عرق نعنا برای کودکان، یک تا دو قاشق غذاخوری همراه با آب و بعد از غذا است.
اگر احساس نفخ و دلدرد دارید، یک استکان عرق نعناع در هر وعده غذایی، مصرفکنید. اگر غلظت و بوی عرق نعناع زیاد باشد، نصف استکان مصرف کنید.
خاصیت بارهنگ و عرق نعناع
بارهنگ و عرق نعناع دارای خواص زیادی هستند. مخلوط کردن و جوشاندن بارهنگ و عرق نعناع یک نوشیدنی دلچسب و بسیار مقوی را ایجاد میکند.
بارهنگ و عرق نعناع سرشار از ویتامینهایی مثل ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و ویتامینهای گروه B است. ترکیب بارهنگ و عرق نعناع دارای کلسیم، کربوهیدرات، پتاسیم، آهن، منیزیوم، منتول، کولین، کومارین، آنتی اکسیدان، فلاونوئیدها، نوراپینفرین، سروتونین و اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است.
بارهنگ و عرق نعناع ملین است و میتواند روده را نرم و یبوست را رفع کند. از دیگر خواص آن میتوان به برطرف کردن نفخ معده، درمان کبد چرب، از بین بردن تب، ناراحتیهای کلیه و مثانه، رفع گاز روده، رفع دردهای روماتیسم، درمان زخم معده و رفع سرماخوردگی اشاره کرد.
این نوشیدنی بهعلت داشتن ویتامین ب۶ نقش مفیدی در تولید انتقال دهندههای عصبی دارد. همچنین به دلیل وجود آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدها سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث ترمیم و بهبود زخمهای بدن میشود. خاصیت ضدمیکروبی شربت بارهنگ و عرق نعناع، عفونتهای بدن را از بین میبرد.
طریقه مصرف آن به این صورت است که یک لیوان عرق نعنا به همراه یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ را داخل ظرفی ریخته و پس از رسیدن به نقطه جوش، مجددا پنج الی 10 دقیقه آرام بجوشانید و بدون اینکه صاف کنید، شبها موقع خواب میل کنید.
خواص عرق نعناع با عسل
ترکیب عرق نعناع و عسل طبیعی هشیاری را در ایام امتحانات افزایش میدهد که اثر دائمی بر سلولهای مغزی دارد و عملکرد حافظه را بهبود میبخشد.
ترکیب عسل و نعناع شربت بسیار خوشمزهای را ایجاد میکند که خواص دارویی بسیاری دارد و میتواند به سرماخوردگی کمک بسیار زیادی کند. عسل در کنار نعنا بیشتر خاصیت طعمدهی طبیعی دارد.
همانطور که میدانید عرق نعنا و یبوست رابطه خوبی باهم نداشته و برای رفع مشکل یبوست بعد از خوردن عرق نعنا بهتر است که به آن کمی عسل اضافه کنید.البته اگر طبع بسیار گرمی دارید میتوانید از نبات استفاده کنید.
ارزش غذایی عرق نعنا
نعنا حاوی مقادیر بسیاری از مواد معدنی همچون کالری، آهن، منگنز و فولات ،فیبر، ویتامین است. این گیاه همچنین منبع بسیار غنی از انواع آنتی اکسیدان و ویتامینهای A و C است. اگر چه این گیاه به مقدار کم استفاده میشود ولی نباید از مواد مغذی آن چشم پوشی کرد.
طبع گیاه دارویی گرم و خشک (صفراوی)
گیاه دارویی نعنا دارای خاصیت آرامبخشی، بهبود عملکرد مغز، بهبود هضم غذا، درمان نفخ معده، رفع بوی بد دهان، کاهش استرس و اضطراب، گیاهان معطر درمان آنفولانزا، درمان افسردگی، درمان دلدرد و دلپیچه، درمان سرفه و سرماخوردگی است. روش مصرف گیاه دارویی نعناع به صورت استنشاقی (تنفسی)، خوراکی و موضعی است.
عوارض گیاه دارویی؛ عرق نعنا برای برخی افراد منع شده است. از جمله منع مصرف شده ها برای خانمهای باردار و شیرده، منع مصرف روغن برای نوزادان و کودکان، افراد دچار گزگز یا بی حسی اطراف دهان، آنافیلاکسی یا درماتیت تماسی است.
خواص عرق نعنا
عرق نعنا و یبوست
عرق و روغن معطر نعناع با فعال کردن غدد بزاقی دهان و تحریک آنزیمهای گوارشی به گوارش بهتر و هضم غذا کمک میکند. نعناع توانایی افزایش ترشح صفرا و گردش آن را دارد که این فرآیند به گوارش آسانتر کمک خواهد کرد. نعنا درون شکم را گرم کرده و این مسئله خروج گاز از بدن را که طی فرآیند گوارش ایجاد میشود، آسانتر میکند.
عرق نعنا میتواند اسهال را رفع نماید و افرادی که یبوست دارند، باید این عرق گیاهی را با احتیاط مصرف کنند. باید توجه داشت که کیفیت عرق نعناع اهمیت زیادی دارد. نوع مرغوب آن باید شفاف باشد و بوی آن از شیشه دربسته تا حدودی استشمام شود.
یکی از نمونههای مورد تایید دکتر روازاده عرق نعنا عطاری اینترنتی عطارخونه است که یکی از مرغوبترین موارد عرق نعناع موجود در بازار ایران است.
فواید عرق نعناع برای ریه
عرق نعنا برای دفع رطوبتهای ریه و مجاری تنفسی مفید است و میتواند به رفع گرفتگی بینی، گلو، نایژهها و ریه کمک داشته باشد.
رایحه قوی نعناع میتواند بینی، گلو و ریههایتان را زمانی که تنگی نفس دارید پاکیزه کرده و به تنفس شما کمک کند. بوی آرامبخش نعناع برای پاکسازی گلو، بینی و سایر راههای تنفسی فوقالعاده است و به درمان سرفههای شدید کمک میکند.
همچنین نعناع دارای ویژگیهای آنتی باکتریال و ضد التهابی است که میتواند به کاهش التهاب در مجرای تنفسی یاری رساند. چای نعناع، خلط آوری بسیار مفید است.
عرق نعنا و رفع سردردهای تنشی و میگرن
ترکیب منتول در نعناع عامل افزایش گردش خون و احساس خنکی است. نعناع دارای به عنوان تسکین دهنده و شل کننده عضلات عمل میکند. با توجه به خواصی که نعناع دارد میتواند به کاهش سردردها کمک کند.
عرق نعنا خوشبو کردن دهان
گیاه نعناع علاوه بر اینکه بوی دلپذیری دارد، دارای خواص ضدباکتریایی و ضد میکروبی است.این عرق میتواند علاوه براینکه دهان را خوشبو کند باعث ازبین رفتن میکروبهای ایجاد کننده پلاک دندان شود.
عرق نعنا و بهبود گرفتگی سینوسها
خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی گیاه نعناع قابلیت مبارزه با عفونت سینوسها را دارد و از رشد عفونت جلوگیری میکند؛ حتی ترکیب منتول در نعناع باعث بهبود جریان هوا در بینی میشود؛ در نتیجه بخور نعناع برای تنفس مفید است.
عرق نعنا و کاهش درد قاعدگی
نعناع به عنوان شل کننده عضلات عمل میکند. مصرف این عرق در دوران قاعدگی باعث کاهش گرفتگی عضلات و تسکین درد میشود.
عرق نعنا و درمان بی خوابی
نعناع به عنوان شل کننده عضلات و تسکین دهنده و آرامش بخش عمل میکند و همچنین فاقد کافئین است. بنابراین میتواند گزینه خوبی برای حل مشکل بی خو ابی و اختلالات خواب باشد.
عرق نعنا برای کاهش وزن و لاغری
نعنا فاقد کالری است و مصرف آن حرارت معده را افزایش میدهد و در نتیجه عمل هضم در معده افزایش مییابد. از طرف دیگر میزان چربی سازی در بدن کمتر میشود؛ بنابراین نعنا میتواند یک انتخاب هوشمندانه برای کاهش وزن باشد.
شرایط نگهداری از عرق نعنا
عرق نعنا باید در ظرفهای شیشه ای که نور کمتری را از خود عبور میدهند (مانند شیشههای سبز یا قهوهای) نگهداری شود. بعد از ظرفهای شیشهای، ظروف فلزی (مانند ظرفهای آلومینیومی) برای نگهداری از این عرق مناسب است. در نظر داشته باشید ظروف پلاستیکی برای نگهداری این محصولات مناسب نیست.
بهتر است تمام انواع عرقها در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شوند. اگر در مغازهای عرقها در معرض آفتاب قرار داشتند از خرید آنها خوداری کنید.
بهترین زمان مصرف و نشانه فساد عرق نعنا چیست ؟
بهترین زمان مصرف عرق نعنا حداکثر بین ۶ تا ۱۲ ماه پس از تولید است. اغلب بر روی بسته بندی عرقیات تاریخ انقضا وجود ندارد اما میتوان با توجه به ظاهر عرقیات به سالم بودن آن پی برد. عرق سالم و عاری از آلودگی، کاملا شفاف است. اگر در عرقهای گیاهی کدورت یا رسوبی دیده شود نشانه وجود آلودگیهای میکروبی یا قارچ و کپک بوده و حتما باید از مصرف آن جلوگیری کرد.
مضرات عرق نعناع
- زیادهروی در مصرف عرق نعنا و مصرف آن به طور مداوم و طولانی مدت ممکن است سبب بالا رفتن فشار خون و برخی ناراحتیهای گوارشی شود.
- افرادی که به گیاه نعناع حساسیت دارند، بایستی در مصرف عرق نعناع احتیاط کنند.
- مصرف زیاد عرق نعناع باعث ایجاد یبوست میشود. همچنین به دلیل اثر شلکنندگی دریچه تحتانی مری، مصرف آن در افرادی که برگشت اسید معده به مری ( رفلاکس معده ) دارند، بایستی با احتیاط همراه باشد.
- مصرف عرق نعنا در اوایل بارداری بایستی با احتیاط و نظر پزشک همراه باشد.
- زیادهروی در مصرف نعناع و فراوردههای آن نظیر عرق و اسانس نعناع برای کودکان و نوزادان مضر بوده بر سیستم گوارش، حرکات تنفسی و قلب کودک تاثیر منفی میگذارد.
ذکر این نکته در پایان ضروری است که چون به هنگام مصرف عرق نعناع، دهانه معده که در اثر افزایش ترشح اسید بازمانده و سریع بسته نمیشود، توصیه میشود عرق نعناع همراه با آب و یا کمی عسل مخلوط و سپس مصرف شود.