روش شستن بالش سيار اهميت دارد. کمی بی دقتی در این کار می تواند به بافت بالش آسیب وارد کند و آن را بدحالت کند. آیا چیزی در مورد روش شستن بالش میدانید؟ اين مقاله راهنماي خوبي در اين زمينه خواهد بود. با شادمگ همراه شويد.
چرا شستن بالش و روبالشی مهم است؟
اغلب ما بهطور روزانه ۶ تا ۸ ساعت را میخوابیم و تمام این مدت را با ملحفه و بالشمان سر میکنیم. در طول خواب ممکن است عرق کنیم؛ چربی، عرق بدن و آلودگیهای موجود در سطح پوست باعث کثیف شدن روبالشی و ملحفه میشود! به همین دلیل لازم است روبالشیتان را هر هفته و یا حداقل ماهی دوبار بشویید.
البته اگر عادت دارید توی رختخواب غذا بخورید یا زیاد عرق میکنید، این مدت زمان کوتاهتر میشود. همچنین اگر به حساسیت پوستی مبتلا هستید بهتر است ملحفه و روبالشیتان را زود به زود بشویید تا ضمن تمیز کردن زردی بالش مانع انتقال بیشتر آلودگی شوید.
حتی توصیه میشود در هنگام ابتلا به بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی هم یک روز در میان ملحفه و روبالشی را بشویید. از آنجا که پوست صورت و موها در حین خواب به روبالشی کشیده میشود، شستن مداوم روبالشی مانع از آسیبهای پوستی و یا ریزش مو میشود!
در بالشت های ما چه میگذرد؟
بدن ما همواره در حال ریزش سلولهای مرده در خواب است که برای ما قابل دیدن نیست و اگر این سلولها در رختخواب ما انباشته شوند موجب رشد و نمو باگ ها می شوند. باگ ها یا موجودات رختخوابی، ساس های بسیار ریزی هستند که در رختخواب ما وجود دارند و با میکروسکوپ می توانیم آن ها را ببینیم. علاوه بر آنچه گفته شد بالش ما معمولا آغشته به چربی بدن و عرق است.
حال تصور کنید محیطی که یک سوم شبانه روز خود را در آن به سر میبریم آلوده به همه چیزهایی است که شرح داده شده و ما فقط به این دلیل که این آلودگی ها تا مدتی با چشم غیر مسلح دیده نمیشود آنها را نادیده گرفته ونمی شوییم بنابراین جای تعجب ندارد اگر به انواع آلرژی های پوستی و ضعف ایمنی بدن دچار شویم.
هر چند وقت یک بار باید بالشها را بشویید؟
شستن ملافه و روبالشی به صورت هفتگی اهمیت زیادی دارد، اما حقیقت این است که نیازی به شستن بالشها زودتر از ۶ ماه یک بار نیست. برخی متخصصین عقیده دارند که بهترین حالت برای شستن بالشها حداقل ۴ بار در سال است و روبالشیها باشد هر هفته تعویض شوند.
اما بهتر است حداقل سالی ۲ بار بالشهایتان را بشویید تا ذرات آلودگی، عرق و چربی پوستی که در بالش به جا مانده تمیز شود.
نکات کلی در مورد نحوه صحیح شستن بالش در ماشین لباسشویی
اگر با طریقه شستن بالشت در لباسشویی آشنایی داشته باشید، متوجه خواهید شد که این کار به هیچ عنوان سخت و زمانبر نیست و درواقع یکی از سادهترین روشهای برای شستن بالش در خانه محسوب میشود. در ادامه میتوانید با نکاتی مهم در مورد نحوه شستن انواع بالش در ماشین لباسشویی آشنا شوید.
اولین نکته در مورد نحوه شستن انواع بالشت این است که برچسب پشت بالشت را با دقت بخوانید و بررسی کنید که آیا بالش در ماشین لباسشویی قابل شستشو است یا خیر.
قبل از شستن انواع بالش باید روبالشی را از بالش جدا کنید.
اگر بالش شما وزن زیادی ندارد، بهتر است ۲ بالش را به طور همزمان در ماشین لباسشویی قرار دهید تا فضای داخل ماشین لباسشویی متعادلتر شود و در زمان شستشو بالش به این سو و آن سو پرتاب نشود.
اگر بالش شما زرد شده، قبل از شستن آن بهتر است با استفاده از ترکیب نصف سرکه و نصف آب لکه را برطرف کنید.
برای شستن بالش در ماشین لباسشویی حتماً از چرخه ملایم و دمای پایین استفاده کنید.
استفاده از مایع لباسشویی ملایم برای شستن بالش در ماشین لباسشویی بسیار مناسبتر است. میتوانید انواع مایع لباسشویی ملایم را به صورت اینترنتی، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش با تخفیفهای همیشگی تهیه کنید.
بعد از شستن بالش در ماشین لباسشویی حتماً آن را با خشککن کمی خشک کنید.
در صورتی که در خانه خشککن ندارید و یا ماشین لباسشویی شما مجهز به خشککن نیست، بهتر است بالش را کمی فشار دهید و برای چند روز در برابر نور خورشید قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
یک روش شستن بالش پر مرغ با دست این است که محتویات داخل بالش را خارج کنید و داخل یک کیسه پارچهای بزرگ بریزید و داخل ماشین لباسشویی بیندازید. روکش بالش را هم به صورت جداگانه بشویید. سپس محتویات داخل بالش را در آفتاب پهن کنید تا کاملاً خشک شود و بعد از خشک شدن داخل بالش قرار دهید.
مراحل شستن بالش در ماشین لباسشویی
اگر قصد داریم بالشهایتان را در ماشین لباسشویی بشویید، باید مراحل زیرا را دنبال کنید.
۱- بالش را به صورت پهن شده داخل ماشین قرار دهید.
۲- ماشین لباسشویی را با دمای نسبتاً گرم روش کنید.
۳- مقداری پودر لباسشویی داخل ماشین بریزید. میتوانید انواع پودر لباسشویی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش با تخفیفهای همیشگی تهیه کنید.
۴- به اندازه نصف فنجان کربنات سدیم به محفظه مواد شوینده اضافه کنید تا لکهها سریعتر پاک شوند.
۵- بهتر است زمان شستشو روی چند دقیقه نسبتاً کوتاه تنظیم شود. سپس اجازه دهید مراحل شستشو کامل شود.
بعد از اتمام شستشو، حالت خشککن ماشین لباسشویی را روشن کنید و در صورتی که خشککن دارید، بالشها را داخل خشککن قرار دهید.
۶- بعد از خشک شدن بالش، بهتر است چند ساعت تا چند روز آن را در فضای آزاد قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
مراحل شستن انواع بالش با دست
در صورتی که قصد دارید بالشهایتان را در خانه با دست بشویید، لازم است مراحل زیر را دنبال کنید.
۱- ابتدا دستورالعمل روی بالشها را مطالعه کنید.
۲- یک وان را از آب پر کنید و مقداری پودر لباسشویی در آن بریزید.
۳- بالش را داخل وان قرار دهید و کمی فشار دهید تا کاملاً به آب و کف آغشته شود.
۴- بعد از چند بار شستشو، بالشها را از آب خارج کنید و وان را خالی کرده و از آب پر کنید. بالش را در آب قرار دهید و فشار دهید تا کف آن خارج شود. این کار را چندین بار تکرار کنید تا کف کاملاً از آن خارج شود.
۵- بالش را کمی فشار دهید و سپس در خشککن یا زیر نور آفتاب قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
نحوه شستن انواع بالشت
بالشتها انواع مختلفی دارند و قطعاً نحوه شستن انواع بالشت نیز با توجه به جنس آن با هم متفاوت است. امکان شستن برخی بالشها در ماشین لباسشویی وجود دارد و برخی دیگر را به هیچ عنوان نباید در ماشین شست. در ادامه میتوانید با شیوه شستن انواع بالشت در ماشین لباسشویی و به صورت دستی آشنا شوید.
نحوه شستن انواع بالش پر در ماشین لباسشویی
بالشهای پر معمولاً نباید در ماشین لباسشویی شسته شوند. در اکثر مواقع برای شستن این بالشها باید آن را به صورت خشک لکهگیری و تمیز کنید. قبل از شستن انواع بالش پر ابتدا باید روی برچسب بالش را بررسی کنید و مطمئن شوید که شستن آن مشکلی بافت آن ایجاد نمیکند.
در صورتی که امکان شستشوی بالش در ماشین لباسشویی وجود دارد، میتوانید بالش را در ماشین لباسشویی قرار دهید. سپس دستگاه را روی کمترین میزان چرخش و دمای سرد یا ولرم قرار دهید.
مقدار کمی شوینده داخل محفظه ماشین لباسشویی بریزید. سپس دستگاه را روی مدت زمان کوتاه چند دقیقهای تنظیم کنید. برای این که آب اضافی بالش بهتر گرفته شود، بهتر است ماشین لباسشویی را روی چرخه اضافی خشککن قرار دهید.
درنهایت بالش را از داخل ماشین بردارید و به آرامی فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس آن را چند روز در معرض هوا قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
نحوه شستن انواع بالشت مموری فوم
بالشهای «مموری فوم» یا «لاتکس» به هیچ عنوان نباید در ماشین لباسشویی و یا به صورت دستی شسته شوند. درواقع این بالشتها نباید در آب خیس شوند. برای شستن بالشتهای مموری فوم باید روکش بالش را جدا کنید.
سپس طبق دستورالعمل قید شده در برچسب روی بالشت، آن را به صورت نقطهای تمیز و لکهگیری کنید. برای تمیز کردن بالشهای مموری فوم میتوانید مقداری جوش شیرین روی بالش بریزید و بعد از چند دقیقه روی بالش را با جاروبرقی تمیز کنید.
برای خرید جوش شیرین به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین از طریق فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش با تخفیفات همیشگی اقدام کنید.
معمولاً بالشهایی که داخل آنها فوم خرد شده استفاده شده، قابل شستشو هستند. پس اگر روی برچسب بالش قید شده که شستشوی بالش با آب مشکلی ندارد، میتوانید آن را با دست بشویید. برای این کار باید یک وان را از آب ولرم و مقداری مایع لباسشویی ملایم پر کنید.
سپس بالشت را در آب فشار دهید. بالش را از آب خارج کنید و آب وان را تخلیه کنید. سپس دوباره وان را از آب ولرم پر کنید. چند بار بالش را در آب فرو کنید و خارج کنید و با آب تمیز آبکشی کنید. کمی بالش را فشار دهید تا کف کاملاً از آن خارج شود. سپس بالش را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
نحوه شستن انواع بالشت ابری
نحوه شستن انواع بالشت ابری با بالشهای مموری فوم و پر متفاوت است. این بالشها نباید با آب شسته شوند. برای تمیز کردن این بالشها میتوانید از خشکشویی کمک بگیرید یا با استفاده از جاروبرقی سطح بالش را تمیز کنید. در صورتی که روی کاور بالش لکه ایجاد شده، میتوانید آن را جدا کرده و بشویید و سپس دوباره بالش را پر کنید.
نحوه شستن بالش پشم شیشه
شستن بالش پشم شیشه در لباسشویی به هیچ عنوان روش مناسبی نیست، زیرا این کار موجب گلوله شدن پشم شیشه در بالش و از دست رفتن بافت آن میشود. برای شستن بالش پشم شیشه باید بالش را برای یک ربع در یک تشت آب سرد و مقداری شوینده قرار دهید.
سپس بالش را از آب خارج کرده و فشار دهید. تشت را از آب تمیز پر کنید و بالش را چندین بار در آب غوطهور کنید تا کف کاملاً از بالش خارج شود. در نهایت بالش را بعد از آبکشی فشار دهید و در خشککن یا در برابر نور خورشید خشککنید.
کدام بالشها را نمیتوان با لباسشویی شستشو داد؟
بعضی از انواع بالشها ا نمیتوان مثل بالشهای پنبهای با خیال راحت روانهی لباسشویی کرد. چون امکان پارگی یا از بین رفتن محتویاتش وجود دارد.
در ادامه به شما میگوییم کدام بالشها را نباید با لباسشویی بشویید و روش جایگزینش را به شما معرفی میکنیم.
بالش فومی: از آنجایی که ممکن است بالشهای فومی در لباسشویی فشرده شوند، بنابراین بهتر است کمی آن را نمدار کنید و ۲۰ دقیقه در خشککن لباسشویی قرار دهید.
البته بهترین کار این است که هر ماه روکش بالش فومیتان را بشویید تا آلودگی به داخلش نفوذ نکند.
بالش پر: بالش پر را فقط میتوان به روش خشکشویی تمیز کرد. در صورتی که حس کردید بالش پرتان بوی نامطبوعی پیدا کرده است، آن را در فضای آزاد و در برابر نور خورشید قرار دهید تا اگر رطوبتی وجود دارد، خیلی زود از بین برود.
بالش ابری: بالشهای ابری را هم نمیشود با لباسشویی شست بنابراین بهتر است گرد و غبار آن را با جاروبرقی تمیز کنید یا مثل بالش فومی ۲۰ دقیقه آن را توی لباسشویی و در حالت خشککن قرار دهید.
نکاتی برای شستن روبالشتی ها
برای شستن روبالش ها باید به چند نکته توجه داشته باشید:
پیش از شستشو روبالشی ها آنها را تکان دهید تا گردو غبارشان از بین برود.
برای شستشو روبالشی ها از آب سرد استفاده کنید و با درجه سرد خشک کنید.
بعد از شستشو روبالشی ها حتما آن ها را در هوای آزاد و نور خورشید خشک نمایید.
سخن آخر
در این مقاله راهنمای شستن بالش را به شما ارائه كرديم و از نحوه صحیح شستن بالش با دست و ماشین لباسشویی گفتيم.