جلوگیری از کپک زدن رب انار کار هر کسی نیست. لازم است شما خانم کدبانو برخی نکات مهم را بدانید تا بتوانید تا مدت ها رب انار را بدون هیچ تغییر در رنگ و کپک نگهداری کنید. با شادمگ همراه شوید.در این مقاله با بهترین روشهای نگهداری از رب انار در خانه آشنا شوید.
چطور مدت زمان نگهداری رب انار را افزایش دهیم؟
رب انار یکی از خوشطعمترین و پرمصرفترین انواع رب خانگی است که معمولاً از آن برای درست کردن خورش فسنجان، ماهی شکم پر، زیتون پرورده و بسیاری از غذاهای محلی شمالی استفاده میشود. اگر خودتان رب انار خانگی آماده میکنید، بهتر است در زمان تهیه این رب به غلظت آن توجه داشته باشید.
نگهداری رب انار رقیق و آبکی بسیار سختتر از رب غلیظ است. زیرا این ربها خیلی راحت کپک میزنند و خراب میشوند. سعی کنید رب را بعد از این که به غلظت مناسب رسید، در شیشه بریزید و با ریختن مقداری روغن روی آن ماندگاری رب را تا بیشتر از ۲ سال افزایش دهید.
روش نگهداری رب انار خانگی
رب انار خانگی معمولاً بدون مواد افزودنی و نگهدارنده تهیه میشود، از همین رو اگر به شیوه نگهداری آن توجه نکنید، خیلی زود کیفیت خود را از دست میدهد و حتی کپک میزند. معمولاً روش تهیه رب انار نقش مهمی در ماندگاری رب شما دارد. از همین رو در کنار آشنایی با بهترین شیوه نگهداری از رب انار باید در زمان تهیه این رب نیز اصولی را رعایت کنید. نکات کپک زدن رب انار در بیشتر ماقع مانند کپک زدن رب آلوچه است.
در ادامه میتوانید با روشهای جلوگیری از کپک زدن رب انار آشنا شوید.
۱- به روش تهیه رب انار خانگی دقت کنید
به طور معمول برای تهیه رب انار خانگی از آب انار صاف شده یا گوشت انار به همراه آب آن استفاده میشود. برای این کار آب انار را روی شعله گاز قرار میدهند تا به مرور غلیظ شود. توجه داشته باشید که رب انار با گذشت زمان و پس از مدتی سفت میشود، بنابراین مراقب باشید که رب را در هنگام تهیه آن بیش از اندازه نجوشانید.
از طرف دیگر آبکی بودن رب انار موجب کاهش ماندگاری آن میشود و احتمال کپک زدن رب را افزایش میدهد؛ بنابراین در طرز تهیه رب انار خانگی حتماً به غلظت آن توجه ویژه داشته باشید.
۲- از افزودن شکر به رب انار اجتناب کنید
اگر در زمان تهیه رب انار از شکر و افزودنی دیگری برای شیرین کردن آن استفاده شود، رب شما احتمالاً زودتر خراب میشود. سعی کنید رب را بدون هیچ گونه ماده اضافی و تنها با استفاده از آب انار طبیعی درست کنید.
۳- برای جلوگیری از کپک زدن رب انار از روغن استفاده کنید
بهترین شیوه نگهداری از رب انار این است که بعد از ریختن رب در یک شیشه مناسب، روی آن مقداری روغن زیتون یا روغن مایع بریزید و درب شیشه را محکم کنید. روغن از کپک زدن رب و ورود هوا به آن جلوگیری میکند و ماندگاری رب را تا بیش از ۲ سال افزایش میدهد.
۴- رب انار را در بخچال قرار دهید
قرار دادن رب انار در یخچال میتواند مدت زمان ماندگاری رب را افزایش دهد. قرار گرفتن رب در مکان گرم، رشد میکروارگانیسمها را افزایش میدهد و سبب خراب شدن زودهنگام رب میشود. از طرف دیگر زمانی که شما رب را در یخچال قرار میدهید، کیفیت رب شما کمتر تغییر میکند و ماندگاری آن بیشتر میشود. در صورتی که فضای کافی برای نگهداری رب انار در یخچال ندارید، پیشنهاد میشود رب را در یک فضای خشک، تاریک و خنک بگذارید.
۵- به جای ظروف پلاستیکی از ظروف شیشهای استفاده کنید
ظروف شیشهای برای نگهداری رب انار مناسبتر هستند. رب انار یک ماده اسیدی است و ریختن آن در ظرف پلاستیکی موجب آزاد شدن مواد سمی میشود که برای بدن ما به شدت خطرناک است. سعی کنید برای نگهداری رب انار از ظروف شیشهای استفاده کنید.
از طرف دیگر ریختن رب انار در ظروف شیشهای موجب میشود تا رب شما ماندگاری بیشتری داشته باشد و کمتر در معرض خراب شدن قرار بگیرد.
۶- مقداری نمک به رب انار اضافه کنید
اگر قصد دارید ماندگاری رب انار را افزایش دهید و یا آن را خارج از یخچال نگهداری کنید، بهتر است مقداری نمک به آن اضافه کنید. نمک ماندگاری رب را افزایش میدهد. توجه داشته باشید که مقدار نمک نباید به حدی باشد که رب مزه شوری به خود بگیرد.
۷- از قاشق خشک و تمیز برای برداشتن رب استفاده کنید
یکی از مهمترین نکاتی که باید برای جلوگیری از کپک زدن رب انار بدانید، استفاده از قاشق خشک و تمیز برای برداشتن رب است. اگر تنها یک بار یک قاشق آلوده به مواد غذایی یا خیس را داخل ظرف رب گوجه فرنگی یا رب انار بزنید، خیلی زود کپکهایی روی آن ظاهر خواهد شد و رب شما خراب میشود. برای برداشتن رب همیشه باید از یک قاشق کاملاً تمیز و خشک استفاده کنید و مراقب باشید که مواد غذایی یا آب وارد شیشه رب نشود.
۸- روش نگهداری رب خانگی در فریزر را امتحان کنید
آیا میدانید چکار کنیم رب انار کپک نزند؟ قرار دادن رب انار در فریزر یک روش نگهداری رب انار خانگی است که ماندگاری آن را به میزان زیادی افزایش میدهد. برای این کار میتوانید رب انار را تا نیمه در شیشه بریزید و یا مقداری رب را در پلاستیک بریزید و خوب پهن کنید. سپس آن را در فریزر قرار دهید. هر بار مقداری از رب را بشکنید و استفاده کنید. این کار از تغییر مزه و رنگ رب بعد از مدتی جلوگیری میکند و ماندگاری رب را افزایش میدهد.
نشانه خراب شدن رب انار چیست؟
قبل از هر چیزی باید بدانید که رب انار تاریخ مصرف دارد و مانند هر ماده غذایی دیگری بعد از مدتی خراب میشود. معمولاً تاریخ انقضای رب همیشه یکسان نیست و به شرایط نگهداری و میزان غلظت و خلوص رب شما بستگی دارد. هر چقدر رب غلیظتر و خالصتر باشد و در شرایط بهتری نگهداری شود، قطعاً ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.
معمولاً رب انار بستهبندیشده تا ۲ سال ماندگاری دارد. اما شما میتوانید رب انار خانگی خالص را تا مدت زمان بیشتری نیز نگهداری کنید. در ادامه میتوانید با مهمترین نشانه خراب شدن رب انار آشنا شوید. معمولاً مدت زمان نگهداری رب انار در یخچال با در نظر گرفتن عوامل دیگر تعیین میشود و هر چقدر کیفیت رب و نحوه نگهداری از آن بهتر باشد، میتوانید رب را بیشتر از ۲ سال نیز نگهداری کنید.
- ظاهر غیرطبیعی رب
- بوی نامطبوع و متفاوت رب
- ایجاد کپک روی رب
- بوی بد و غیرعادی رب
- مزه تلخ و بد رب
رب انار خراب می شود ؟
برای اینکه از رب انار بخواهیم نگهداری کنیم، مسئله ای که باید در نظر بگیریم این است که آیا رب انار خراب می شود؟برای پاسخ به این سوال باید بدانیم در صورت نا آگاهی از نگهداری رب انار ارگانیک باعث می شود تا این محصول کپک زده و دیگر قابل استفاده نباشد.
اگر از رب انار خود به درستی مراقبت نکنیم مطمئنا بعد از مدتی کپک می زند و یکبار می شود آن را حرارت داد و در صورت کپک زدن دوباره باید آن را دور بریزیم که اینکار اسراف است.
کسانی که رب انار را زیاد استفاده نمی کنند باید در نظر داشته باشند که همیشه به مقدار کم تهیه کرده و در خانه نگهداری کنند.
رب انار شکرک زده آیا قابل استفاده است؟
رب انار خالص شکرک نمی زند و این ناخالصی ها یا استفاده از مواد افزودنی است که باعث می شود رب انار شکرک بزند.در واقع استفاده از مواد شیرین کننده طبیعی یا مصنوعی باعث شکرک زدن رب انار می شود.
در فرایند تولید رب انار برای اینکه رب انار شیرین شود از شیرین کننده هایی مانند شیره خرما یا شیره توت و یا اینکه از شکر و همچنین جوهر لیمو برای شیرین کردن آن استفاده می شود.
در این حالت بعد از اینکه محصول خریداری شد و در یخچال قرار گرفت باعث سرد شدن مولکول های مواد شیرین می شود و شکرک می زند.
البته بیشتر در فصل سرما این اتفاق می افتد که اگر در کنار بخاری قرار دهیم یا اینکه در غذا استفاده کنیم شکرک حل شده و مشکلی برای غذا پیش نمی آید.
علت شکرک زدن خرما را در شادمگ بخوانید.
طریقه مصرف رب انار کپک زده
اگر رب انار کپک زده احتمال دارد رقیق بوده و یا در جای گرم نگهداری شده که کپک زده است. قسمت کپک زده را از روی رب بردارید، مجددا رب انار را بجوشانید البته با شعله ملایم. کمی به آن نمک بزنید و بگذارید غلیظ شود.
سپس در شیشه تمیز و خشک، رب سرد شده را بریزید و درب آن را محکم کنید و در یخچال نگهداری کنید. مسلما این رب کیفیت رب اول را ندارد ولی می توانید آن را سریع تر مصرف کنید و به عنوان چاشنی غذاهایی همچون خورشت فسنجان، مرغ بریان، کوکو سبزی و غیره نوش جان کنید.
سوالات متداول جلوگیری از کپک زدن رب انار
ظرف نگهداری رب انار بهتر است از چه جنسی باشد؟
شیشه ای
آیا رب انار خالص شکرک می زند؟
خیر، ناخالصی ها یا استفاده از مواد افزودنی است که باعث می شود رب انار شکرک بزند.
سخن آخر
در این مطلب شما با روش های خاص جلوگیری از کپک زدن رب انار آشنا شدید.. با این ترفندها تا مدت ها می توانید رب انار خود را در بخچال نگه دارید.