خواص رزماری برای مو سر بسیار زیاد است. این گیاه جادویی یک ماسک طبیعی و عالی برای موهای شماست. با کمترین هزینه در خانه می توانید یک اسپری تقویت کننده ی مو تهیه نمایید. با شادمگ همراه باشید تا با خواص رزماری برای مو و روش های استفاده از آن آشنا شوید.
جوشانده رزماری چه خواصی برای موی سر دارد ؟
رزماری گیاهی است که اصالتا در منطقه مدیترانه رشد میکند. این ماده دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است. بر اساس نظر دکتر سونیا باترا متخصص پوست و عضو هیئت علمی ایالت سانتا مونیکا جوشانده رزماری سلامت و زیبایی موها را از جنبههای زیر بهبود میبخشد:
بهبود سلامت پوست سر
جوشانده رزماری یک درمان طبیعی است که نه تنها میتواند رشد مو را تقویت کند، بلکه پوست سر شما را نیز سالم نگه میدارد. و البته همانطور که میدانید موی سالم از یک پوست سر سالم شروع میشود. جوشانده رزماری دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدقارچی است و این خاصیت از بسیاری از بیماریهای پوست سر و فولیکول مو پیشگیری میکند.
کنترل اثر اختلالات هورمونی بر رشد مو از خواص رزماری برای مو
جوشانده رزماری میتواند رشد مو را با مهار تغییرات هورمونی که منجر به ریزش مو میشود، تحریک کند. مطالعات زیادی بر روی موشها نشان داده است که عصاره برگ رزماری میتواند تبدیل تستوسترون را به شکلی که به ریزش مو کمک میکند و همچنین گیرندههای هورمونی در فولیکولهای مو را کاهش دهد. این اثر باعث میشود که ریزش موی هورمونی تا حدودی کنترل شود.
افزایش جریان گردش خون از خواص رزماری برای مو
بهبود گردش خون در فولیکولها یکی دیگر از آثار جوشانده رزماری بر روی موی سر است. این محصول رگهای خونی را گشاد میکند و گردش خون را در پوست سر افزایش میدهد. همچنین گردش خون بهتر به رساندن مواد مغذی لازم به فولیکول مو و رشد بهتر مو کمک میکند.
کاهش التهابات و حساسیتهای پوست سر
این ماده با عمل به عنوان یک آنتیاکسیدان و کاهش التهاب در پوست سر باعث بهبود سلامت پوست سر و تقویت مو میشود.
کاهش تحریک پوست سر
عصاره جوشانده رزماری حاوی خواص ضد حساسیت است که میتواند به تسکین پوست سر کمک کند. این ماده میتواند خارش پوست سر و سایر تحریکات پوست سر را تسکین دهد.
آبرسانی و رفع خشکی مو از خواص رزماری برای مو
رزماری میتواند موها را آبرسانی، نرم، براق و ابریشمی کند.
ضد شوره طبیعی
رزماری به دلیل خاصیت ضد قارچی که دارد، برای کمک به از بین بردن شوره سر عالی است. این گیاه چربی اضافی سر را از بین میبرد. بنابراین پوست سر تمیز این اطمینان را میدهد که شوره سر ایجاد نمیشود و موها سالم میمانند.
رزماری اگر در دوزهای پایین مصرف شود کاملا سالم است اما مصرف دوزهای بسیار بالا می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند اگرچه همین هم بسیار نادر است.
اما واتسون، بازیگر مشهور انگلیسی در مصاحبه خود افشا کرده بود که همیشه از روغنهای طبیعی مانند رزماری، آرگان و روغن زیتون در روتین روزانه خود استفاده میکند و به دلیل پوست حساسی که دارد از محصولات دارای مواد شیمیایی دوری میکند.
پیشگیری از سفیدی زودرس از خواص رزماری برای مو
یکی از خاصیتهای خارق العاده رزماری، اثر تیره کنندگی مو است و از این رو، اگر به طور مرتب استفاده شود، می تواند از سفید شدن زودرس موها جلوگیری کند.
روش های سیاه کردن موی سفید را در شادمگ بخوانید.
رزماری برای کدام نوع موها مناسب است ؟
روغن رزماری برای انواع موها مناسب است، اما به خصوص برای موهای روغنی و خشک مفید است. رزماری به عنوان یک عصاره گیاهی با خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و ضد شوره استفاده می شود و می تواند به بهبود سلامتی پوست سر و موها کمک کند. همچنین، استفاده از رزماری می تواند به تقویت موها، حفظ رطوبت آنها، جلوگیری از شکنندگی موها و حفظ رنگ طبیعی موها کمک کند. بنابراین، اگر موهای شما خشک و روغنی هستند، استفاده از روغن رزماری می تواند برای آنها مفید باشد.
تفاوت عصاره با روغن رزماری
عصاره رزماری را نباید با روغن رزماری خوراکی یکی دانست. ممکن است داخل ترکیبات روغن رزماری مواد دیگری نیز وجود داشته باشد که موجب تحریک و آلرژی پوستی شود. استفاده از عصاره این گیاه برای تمامی تایپ های پوستی مناسب است.
چگونه باید از جوشانده رزماری برای تقویت موی سر استفاده کرد ؟
در ادامه چند راه برای استفاده از اسانس رزماری به عنوان یک ترمیم کننده و ضخیم کننده مو آورده شده است. برای شروع هر یک از این روشها را یک تا دو بار در هفته امتحان کنید. در صورت تمایل میتوانید بیشتر از آن استفاده کنید.
استفاده از روغن و یا اسنشیال اویل رزماری
پرطرفدارترین روش استفاده از رزماری بهصورت روغن و یا اسنشیال اویل است. این گیاه با رایحه مطبوع و فواید فراوان خود، بدون شک یکی از بهترین اسنشیال اویل هایی است که میتوانید استفاده کنید. رزماری سرشار از آنتی اکسیدان است و خاصیت ضد التهابی دارد که این به تحریک رشد مو و جلوگیری از ریزش غیرقابل کنترل مو تا حد زیادی کمک میکند.
پس از مخلوط کردن حدود 5 قطره اسنشیال اویل رزماری با یک قاشق چایخوری روغن حامل (مانند روغن جوجوبا یا روغن نارگیل)، پس از استحمام به طور یکنواخت روی پوست سر خود ماساژ دهید. اجازه دهید روغن حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه روی پوست سرتان بماند.
اگر از روغن رزماری استفاده میکنید نیاز به مخلوط کردن آن با روغن های حامل نیست و میتوانید مستقیما روی پوست و موی خود استفاده کنید.
افزودن رزماری به شامپو
افزودن روغن رزماری به شامپو به افزایش خاصیت پاک کنندگی آن کمک میکند. حدود 5-8 قطره روغن آن را به شامپو خود اضافه کنید و به مدت 3 دقیقه روی پوست سر خود ماساژ دهید. رزماری از آنجایی که مانند روغن گیاهان دیگر حاوی چربی زیادی نیست، افزودن آن به شامپو باعث چربی مضاعف نمیشود.
همچنین شما میتوانید از شامپوهای گیاهی که خود حاوی رزماری هستند استفاده کنید.
شامپوهای گیاهی آسارا که با فرمولاسیون متخصصین طب سنتی و بهرهگیری از تجارب پزشکان و اساتید مجرب تهیه شده است، حاوی عصاره گیاهان دارویی و شفابخشی مانند رزماری، سدر، بابونه، کتیرا و حنا میباشد. این شامپوها شامل سه گانه مخصوص موهای چرب، خشک و موهای معمولی میباشد که به طور کلی از نظر خواص تقویت کننده یا پاک کنندگی تفاوتی با هم ندارند و فقط در مقدار نرم کنندگی با یکدیگر فرق میکنند. به طور مثال در شامپو مخصوص موهای چرب نرم کننده کمتری نسبت به دو شامپوی دیگر وجود دارد.
شامپوی خانگی دلخواه خود را بسازید
دستور العملهای آنلاین زیادی برای تهیه شامپو خانگی وجود دارد. این ها ممکن است مخلوطی از جوش شیرین، روغن نارگیل، اسانسها و احتمالا روغنهای دیگر را در خود جای دهد. همچنین میتوانید اسنشیال اویل مورد علاقه خود را برای مزایای سلامتی و زیبایی که دارند، به آن اضافه کنید.
چای رزماری برای شستشو
میتوان با دم کردن چای رزماری و استفاده از آن در آخرین مرحله شستشوی مو از فواید ضد التهابی آن بهره برد. علاوه بر این، دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است که به تسکین پوست سر کمک میکند.
طرزتهیه اسپری رزماری برای مو
چند قاشق چایخوری رزماری به یک یا دو فنجان آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد. بعد از حدود 3 الی 5 دقیقه حرارت را کم کنید. پس از اتمام، صبر کنید تا خنک شود. ای جوشانده باقیمانده به دو روش میتوانید استفاده کنید:
1- روش اول: جوشانده باقی مانده را خوب صاف کنید تا نرمه های گیاه از آن گرفته شود و داخل اسپری گیر نکند. پس از سرد شدن، آن را داخل بطری اسپری بریزید و هر زمان خواستید آن را بر روی موها اسپری کنید.
2- روش دوم: قبل از بیرون آمدن از حمام، برای شستشوی موی خود استفاده کنید. اگر از این شیوه استفاده میکنید سعی کنید مقدار بیشتری رزماری را بجوشانید تا جوشانده بیشتری داشته باشید.
نوشیدن چای رزماری
ساده ترین روش برای استفاده از رزماری در روتین خود، نوشیدن چای رزماری است. این گیاه، سرشار از اسید اورسولیک است که به افزایش گردش خون در سطح پوست سر کمک میکند. و حتی نوشیدن آن باعث درخشندگی و سلامت مو میشود.
نکاتی که باید قبل از استفاده از روغن رزماری بدانید
روغن رزماری، گرچه خواص فوقالعادهای برای مو دارد، اما باید با احتیاط استفاده شود. ابتدا، مراقب باشید که این روغن با چشمانتان تماس نگیرد. در صورت تماس، باید سریعاً چشمها را با مقدار زیادی آب بشویید. همچنین، استفاده بیش از حد از این روغن میتواند باعث تحریک پوستی شود، بنابراین استفاده مناسب از آن حائز اهمیت است.
چقدر طول میکشد تا روغن رزماری رشد موها را تقویت کند ؟
براساس تجربیات، اثرات روغن رزماری در تقویت موها معمولاً پس از یک ماه دیده میشود. استفاده منظم از این روغن، میتواند میزان رشد و حجم مو را تقویت کند. ولی باید به خاطر داشت که موهای افراد مختلف ویژگیهای متفاوتی دارند و برای هر فرد باید مادهای مناسب برای رشد موهایش انتخاب شود.
آیا جوشانده رزماری ممکن است باعث حساسیت در پوست سر شود ؟
هیچ شواهدی درباره امن یا ناامن بودن استفاده از جوشانده رزماری همراه با داروهای خوراکی رشد مو مانند ماینوکسیدیل وجود ندارد. بنابراین درصورتی که در حال مصرف داروی ریزش مو هستید، قبل از استفاده از جوشانده رزماری با پزشک خود مشورت کنید.
به علاوه هیچ اطلاعاتی درباره امن بودن استفاده از این ماده برای زنان باردار یا شیرده یا کودکان وجود ندارد، بنابراین این گروهها باید از استفاده از آب رزماری خودداری کنند. علاوه بر این، افرادی که پوست حساسی دارند باید در استفاده از آب رزماری احتیاط کنند.
در واقع هرکسی که آلرژی یا پوست حساسی دارد، باید آب رزماری را به مدت پنج شب هر شب به چانه خود بمالد تا قبل از استفاده روی پوست سر، از حساسیت نداشتن خود مطمئن شود.
استفاده از آب رزماری برای کدام نوع مو مناسب است ؟
اگرچه آب رزماری به رشد و سلامت هر نوع مویی کمک میکند، بعضی انواع مو مزایای بیشتری از استفاده از آن نسبت به دیگر انواع میبرند. بر اساس نظر متخصصان کسانی که با نازک شدن مو به دلیل اثرات هورمونی یا سن بالا سر و کار دارند، از روغن رزماری بیشترین سود را میبرند. همچنین این ماده به کاهش التهاب ناشی از شوره سر در افراد مستعد شوره کمک میکند.
نتایج استفاده از جوشانده رزماری چه زمانی مشخص میشود ؟
شما از استفاده یک شبه از جوشانده رزماری بر روی مو نتیجهای نخواهید دید، بنابراین ناامید نشوید. مدتی طول میکشد تا این ماده قدرت خود را روی پوست سر و تار موهای شما اعمال کند. و البته هر چه استمرار و نظم شما در استفاده از این ماده بیشتر باشد، نتایج زودتر و بهتر خودشان را نشان میدهند. در طی تحقیقات و در آزمایشات بالینی، شش ماه زمان برای بروز نتایج معنادار استفاده از آب رزماری بر روی بهبود سلامت و رشد مو لازم است.
خواص رزماری برای پوست
عصاره گیاه رزماری سرشار از آنتی اکسیدان است. این میزان زیاد از آنتی اکسیدان از پوست محافظت می کند و علائم پیری زودرس را به تعویق می اندازد. از دیگر خواصی که در عصاره این گیاه وجود دارد، رزمارینیک اسید می باشد که مشکلات پوستی مانند اگزما، آلرژی و آکنه را بهبود می بخشد و مانند آب روی آتش عمل می کند. استفاده از این گیاه برای تمامی افرادی که می خواهند به صورت روزانه در یک روتین مشخص از پوست خود مراقبت کنند مناسب است.
مصرف خوراکی رزماری چه خواصی دارد ؟
این گیاه حاوی ترکیباتی به نام «کولین» است که چربیهای کبد را کنترل میکند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
به دفع صفرا کمک میکند و برای مقابله با گرفتگی عضلات دستگاه گوارش، نفخ و یبوست موثر عمل میکند.
حاوی خواص دیورتیکی (ادرارآوری) است و برای همین هم روی کلیهها اثر میگذارد و از ابتلا به روماتیسم پیشگیری میکند.
رزماری نیز مانند آویشن خاصیت خلط آوری دارد و جوشاندهی آن برای مقابله با عفونتهای برونشیتی و درمان سرفه مؤثر است.
متخصصان مصرف آن را برای تسکین اعصاب، رفع بیخوابی و استرس نیز توصیه میکنند.
جالب است بدانید که یونانیهای باستان از آن برای تقویت حافظهشان استفاده میکردهاند.
عوارض رزماری
تا کنون گزارش خاصی مبنی بر اینکه این گیاه اثرات سوئی داشته باشد گزارش نشده اما مصرف خوراکی آن در دوز بالا ممکن است اختلالات ذیل را به همراه داشته باشد که البته این موارد هم بسیار نادر می باشد:
- استفراغ
- اسپاسم
- بیهوشی
- ورم ریه (جمع شدن آب در ریه)
- مصرف این گیاه، به زنان باردار توصیه نمی شود.
تداخلات دارویی
این گیاه ممکن است بر روی برخی داروهای اثر بگذارد:
- داروهای ضد انعقاد: مانند وارفارین، آسپیرین و کلوپیدوگرل.
- قرص های مربوط به فشار خون بالا: لیزینوپریل، مونوپریل، کاپوتن و اِنالاپریل.
- دیورتیک ها: برای افزایش ادرار شامل هیدروکلروتیازید و فوروزماید.
- لیتیوم: برای درمان عوارض افسردگی مصرف می شود. این گیاه می تواند به عنوان یک دیورتیک عمل کند و باعث می شود لیتیوم به سطح سمی در بدن برسد.