افتتاح حساب ترکیه
پرده زبرا

پرده زبرا  چند سالی است که به بازار آمده و استقبال خوبی از این نوع پرده ها شده است. در حال حاضر بسیاری به دنبال آموزش نصب پرده زبرا و همچنین نحوه شستشوی پرده زبرا هستند. ما در اين مطالب از گروه دكوراسيون شادمگ اين نكات را به شما آموزش داديم.

پرده زبرا

شکل و ظاهر پرده زبرا حالت رسمی دارد و بیشتر در محل کار از این نوع پرده استفاده می‌شود. اگر به دنبال تغییر دکوراسیون منزل خود هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم از پرده‌های زبرا استفاده کنید و استفاده از پرده زبرا به زیبایی فضای منزل شما کمک زیادی می‌کند. پرده زبرا بیشتر در فضای اتاق خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد و به راحتی می‌توانید با نصب کردن پرده زبرا، فضای اتاق خواب خود را زیباتر کنید.

پرده زبرا

استفاده از پرده‌های زبرا با اهداف گوناگونی انجام می‌شود که بعضی افراد به عنوان دکور و ظاهر منزل خود از پرده زبرا استفاده می‌کنند. پرده‌های زبرا از ورود نور به فضای منزل به‌خوبی جلوگیری می‌کنند و با استفاده از این پرده به آسانی می‌توانید میزان ورود نور به فضای اتاق خود را تنظیم کنید.

نحوه کار کردن با پرده‌های زبرا بسیار آسان است و تنظیم راحتی دارد که می‌توانید بهترین تجربه از این پرده داشته باشید. در عین حال که کار کردن با پرده‌های زبرا راحت است، اما در بعضی مواقع ممکن است در حین استفاده از پرده با مشکل نیز روبرو شوید. پرده زبرا تحت عنوان پرده راه راه نیز شناخته می‌شود که بعضی از پرده‌های زبرا تک رنگ و برخی دیگر دو رنگ هستند. البته مدل‌های جدید پرده زبرا تک رنگ است و مدل‌های چند رنگی کمتر در طراحی این پرده‌ها استفاده می‌شود. پرده زبرا به لحاظ شکل و ظاهر کاملاً شبیه به پرده کرکره‌ای است اما جنس و کیفیت آن‌ها کمی باهم متفاوت است.

شاید برای شما این سؤال پیش بیاید که چرا بجای پرده‌های زیرا از پرده‌های کرکره‌ای استفاده نکنیم؟ در پاسخ این سؤال باید بگوییم که اولاً پرده‌های کرکره‌ای عیوب فراوانی دارند و امروزه کمتر از این نوع پرده‌ها استفاده می‌شود، ثانیاً دوام و ماندگاری پرده کرکره‌ای نسبت به پرده زبرا بسیار پایین است و مصرف‌کنندگان می‌توانند چندین سال از پرده‌های زبرا به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. باتوجه به این دلایل بهتر است در منازل خود از پرده های زبرا استفاده کنید.

مشخصات کلی پرده زبرا

پرده زبرا درواقع جزو پرده‌های مدرن و امروزی محسوب می‌شود که بسیاری از مکان‌های مسکونی و تجاری از این پرده‌ها استفاده می‌کنند. یکی از گزینه‌های محبوب برای تغییر دکوراسیون منزل، استفاده از پرده‌های زبرا است که در زیبا شدن فضای منزل شما تأثیرگذار است. پرده زبرا هم به شکل دستی و هم به صورت برقی وجود دارد که پرده زبرا برقی کارایی بیشتری دارد.

پرده زبرا

پرده زبرا دستی با استفاده از طناب تنظیم می‌شود اما تنظیم پرده زبرا برقی از طریق ریموت انجام می‌شود. درواقع کار کردن با پرده زبرا برقی آسان تر است اما هزینه بیشتری برای مصرف کنندگان در پی خواهد داشت. پرده زبرا در اغلب موارد برای تزیین و دکوراسیون داخلی منزل مورد استفاده قرار می‌گیرد و در تمام فضای منزل می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. مهم‌ترین ویژگی پرده زبرا به شرح زیر است:

* نصب سریع و راحت پرده

نصب پرده‌های زبرا بسیار ساده و آسان است و در سریع‌ترین زمان ممکن می‌توانید این پرده را در فضای منزل خود نصب کنید. ابعاد پرده زبرا باید با اندازه پنجره تناسب داشته باشد و قبل از نصب پرده بهتر است ابعاد پنجره منزل خود را اندازه بگیرید تا در زمان نصب پرده با مشکل مواجه نشوید. اگر این موارد را به خوبی رعایت کنید، به‌آسانی می‌توانید نصب پرده زبرا را انجام دهید. درضمن اگر با شیوه نصب پرده های زبرا آشنا نیستید، می‌توانید از افراد باتجربه در این زمینه راهنمایی بگیرید.

* دوام و ماندگاری بالا

طول عمر پرده زبرا بسیار بالا است و می‌تواند کارایی چندین ساله برای شما داشته باشد. یکی از دلایل اصلی ماندگاری بالای پرده های زبرا، ضخیم بودن جنس آن‌ها است که می‌توانید استفاده مطلوبی از این پرده‌ها داشته باشید.

* قابلیت نگهداری و شستشو راحت

شستشو پرده‌های زبرا بسیار آسان است و برای شستشو این پرده کافی است آن‌ها را در ماشین لباسشویی بیندازید.

* امکان جمع‌کردن کامل پرده

درصورتی‌که نیازی به استفاده از پرده زبرا ندارید، می‌توانید آن‌ها را به صورت کامل جمع کنید و درصورت استفاده مجدد می‌توانید پرده‌ها را باز کنید.

پرده زبرا

* ظاهری متفاوت

ظاهر پرده زبرا شیک و خاص است که می‌توانید با انتخاب پرده زبرا، نمای منزل خود را خاص جلوه دهید. رنگ پرده یکی از نکاتی است که در هنگام انتخاب پرده زبرا باید به آن توجه ویژه داشته باشید و بهتر است رنگ پرده با رنگ فضای منزل نیز تناسب داشته باشد.

قیمت انواع پرده زبرا

پرده زبرا مدل‌های گوناگونی دارد و بالطبع قیمت هرکدام از این پرده‌ها با یکدیگر یکسان نیست. صرف گران قیمت بودن پرده تأثیری در کیفیت و کارایی این محصولات ندارد و چه‌بسا بسیاری از پرده‌های زبرا قیمت بالایی دارند، اما از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند. به‌طورکلی پرده‌های زبرا قیمت مناسبی دارند و باتوجه به بودجه خود می‌توانید اقدام به خرید انواع مختلف پرده زبرا کنید.

صفر تا صد راهنمای خرید تشک خوشخواب راحت و مناسب

انواع پرده زبرا

پرده زبرا از بهترین پرده‌ها با طرح کلاسیک شناخته شده که قابلیت رولی، کرکره‌ای و … را دارد. پرده دبل رول ترکیبی از دو نوع پرده‌ شیدرول و پرده کرکره‌ای بوده که از دو لایه موازی، با ترکیبی از تور و پارچه تشکیل شده است. و می‌توان با تغییر زاویه بین دو لایه و نوارهای میانی، نورعمودی از پرده را تغییر داد و در حالت دلخواه تنظیم نمود.

پرده زبرا

پرده های زبرا انواع مختلفی دارند و برحسب کاربرد هر خانه‌ای، تولید متنوعی نیز دارد. تمامی پرده‌های زبرا کنترل کننده نور هستند. ولی برای راحتی در انتخاب و تنوع زیاد برای هر نوع پرده‌ای اسمی قرار داده شده است که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

  • سیلوئت
  •  ارسی
  •  رومن
  •  چاپی
  • دوبل

این نوع پرده‌ها از دو پرده روی هم دیگر تشکیل داده شده است. پرده‌هایی که از جنس و تنوع رنگی بالایی برخوردار هستند که پرده زیرین نازک‌تر از پرده رویی می‌باشد. به طوری که شما می‌توانید از نور خورشید در طول روز نهایت لذت را ببرید. علاوه بر لذت از آفتاب صبحگاهی با خیال راحت می‌توانید از پشت پنجره‌ی خود به منظره بیرون از پنجره نگاه کنید. این نوع از پرده‌ زبرا کاربرد‌های زیادی دارند. مثلا در طول شب می‌توانید از پرده رویی استفاده کنید که ضخیم‌تر از پرده‌ی زیرین است و حریم شخصی شما را در طول شب حفظ نماید.

پرده زبرا سیلوئت

سیلوئت در لغت به معنای ضد نور می‌باشد. پرده سیلوئت نوعی پرده زبرا هستند که از دولایه توری یا حریر مانند به صورت موازی در کنارهم و یک لایه پارچه‌ای به صورت افقی در بین این دو لایه توری ساخته شده است که جلوه‌ای مانند پرده کرکره فلزی به پرده می‌دهد. در واقع عملکرد پرده سیلوئت الهام گرفته از پرده کرکره آلمینیومی است که در قالب پارچه‌ای و زبرا ارائه شده زیبایی خاص خود را دارد. به این پرده‌ها زبرای سه بعدی نیز می‌گویند.

این پرده دارای سه مکانیزم حرکتی می‌باشد.

  1. بالا رفتن پرده به منظور جمع شدن در قاب و عبور حداکثر نور
  2. پایین آمدن پرده به منظور بازشدن پرده و جلوگیری از عبور نور
  3. در حالت کاملا باز کمی چرخاندن زنجیره پرده در همان سمت بازشو پانل‌های پرده از هم باز می‌شوند. و نور به راحتی عبور می‌کند که جلوه‌ای مشابه کرکره‌های فلزی و چوبی قدیم را به خود می‌گیرند.

پرده‌ی زبرا ارسی

پرده زبرا از نوع ارسی همچون پرده‌های شید عمل می‌کند و مکانیزمی شبیه به هم دارند. تفاوتی که این دو نوع پرده به هم دارند

پرده زبرا

در زمان نگهداری پرده می‌باشد. یعنی اینکه در پرده‌های زبرا قبلی پرده‌ها در هر نقطه و ارتفاعی که مدنظرتان باشد سایه و روشن می‌شود اما این نوع پرده برای روشن شدن نیاز به این دارد که تا انتها پایین بیاید.
تفاوت دوم این پرده‌ها در نوردهی آن‌ها می‌باشد. نور دهی در پرده‌ ارسی خیلی معمولی‌تر از بقیه و بیشتر شبیه نوع سیلوئت می‌باشد.

پرده زبرا رومن

پرده‌ی رومن، یکی از جدیدترین انواع پرده های زبرا هست که از یک پارچه بدون آستر تشکیل شده است. این پارچه، چین خوردگی‌هایی دارد تا بتواند در هنگام جمع شدن، به صورت یکنواخت و منظم تا بشود. این پرده در طرح‌های مختلف موجود و به صورت عمودی تا می‌شود تا نور به داخل اتاق بیاید. در واقع برعکس پرده‌های معمولی که به چپ یا راست حرکت می‌کنند، این نوع پرده به سمت بالا حرکت می‌کند و تا می‌شود. این پرده‌ها از پارچه‌هایی بسیار نرم و متنوع تولید شده است.

پرده‌ی زبرا چاپی

این پرده از مدل های جدید پرده های تزئینی می باشد که به صورت دو لایه موازی بر روی هم قرار می گیرند و امکان سایه روشن نیز دارد. در این نوع شما قابلیت سفارش چاپ طرح دلخواه خود را بر روی پرده دارید که از کاربردهای این مدل می توان به استفاده در ادارات و شرکت های تجاری جهت درج لوگو و … اشاره کرد.

آموزش نصب پرده زبرا به صورت گام به گام

نصب پرده زبرا به دو روش دیواری و سقفی صورت می‌گیرد؛ که به دلیل سهولت نصب می‌توانید به آسانی خودتان از عهده آن در منزل بر بیایید. اگر قصد دارید انتخابی میان پرده‌های پارچه‌ای با پرده زبرا داشته باشید؛ لازم به ذکر است که نصب پرده زبرا بسیار آسان‌تر از انواع پرده‌های پارچه‌ای می‌باشد.

پرده زبرا

وسایل مورد نیاز نصب پرده زبرا

  • رول پلاک و پیچ به تعداد لازم
  • مداد جهت علامت گذاری
  • متر یا خط کش بلند، جهت اندازه گیری دقیق
  • دریل برای سوراخ کردن دیوار جهت جایگذاری رول پلاک‌ها و پیچ
  • پیچ گوشتی

آموزش نصب پرده زبرا در 3 روش دیواری، سقفی و بدون کانال

نصب این مدل پرده بسیار ساده می‌باشد؛ اما لازم است جهت نصب اصولی و جلوگیری از بروز هرگونه آسیبی به پرده جهت نصب اصولی آن تمامی مراحل را به ترتیب و با دقت بسیار زیاد انجام دهید. بر اساس موقعیتی که پرده نصب می شود طریقه نصب ممکن است کمی متفاوت باشد.

سرامیک یا پارکت ؛ کدام کفپوش برای خانه بهتر است ؟

به یاد داشته باشید در پرده‌های با طول زیاد (بیش از 3 متر) تعداد رول پلاک‌ها و پیچ‌ها جهت محکم‌تر شدن پایه در سقف یا دیوار لازم است بیشتر باشد تا پرده به خوبی در جای خود قرار گیرد. در ادامه به توضیح 3 روش نصب پرده زبرا به صورت دیواری و سقفی را در کنار روش جدید نصب آن بدون کانال و با پایه ای جدید خواهیم پرداخت.

نصب پرده زبرا دیواری

در ابتدا لازم است در صورت کافی بودن فضا، به اندازه حداقل 10 سانتی متر از بالای پنجره را علامت بگذاریم و محل نصب پرده را مشخص کنیم. سپس با مشخص کردن اندازه کلی پرده بر روی دیوار، به وسیله متر و به اندازه ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر، از هر دو طرف پرده به سمت داخل، بر روی دیوار با مدادی که در اختیار دارید علامت بگذارید. پس از آن با استفاده از دریل در نقاط علامت گذاری شده سوراخ ایجاد کنید و پایه پرده را توسط رول پلاک‌ها و پیچ‌ها را در آن مناطق نصب کنید.

در این مدل نصب دو پایه سقفی و دیواری به صورت L مانند به یکدیگر متصل می‌شوند. پس در مرحله بعد نیاز است که پایه سقفی را به طور افقی به وسیله پیچ و مهره‌ها در زیر پایه دیواری جهت اطمینان از استحکام پایه‌ها نصب کنید. در مرحله آخر از شیار پشتی پایه سقفی پرده زبرا را وارد کرده و با کمی فشار به سمت بالا ،در قسمت جلویی پرده را به داخل پایه از چفت بودن آن‌ها در نصب پرده زبرا دیواری اطمینان حاصل کنید.

برای شستشوی این پرده‌ها ابتدا آن‌ها را به آرامی از بست خارج کنید و تنها از آب و صابون برای شستشوی آن‌ها استفاده کنید. پس از اطمینان از خشک شدن کامل پرده‌ها، به مانند روند گفته شده آن‌ها را دوباره به درون پایه قرار دهید.

نصب پرده زبرا سقفی

مراحل اندازه گیری این مدل نصب نیز به مانند دیواری صورت می‌گیرد؛ با این تفاوت که اندازه گیری، علامت گذاری و سوراخ کردن بر روی سقف انجام می‌شود در ادامه نصب پرده زبرا سقفی تنها لازم است برای وارد کردن پرده به داخل پایه سقفی آن را از طریق شیار پشتی وارد کنید و با افزایش فشار از چفت شدن و جا افتادن پرده در جای خود اطمینان حاصل کنید.

پرده زبرا

باید یادآور شویم که جنس تمامی این بست‌ها یا پایه‌ها از فلز آلومینیم می‌باشد و در صورت وارد شدن هر گونه فشار بیش از حد به آن، دچار تغییر شکل شده و در موارد شدید کارایی خود را از دست میدهند و دیگر پرده به درون آن‌ها قرار نخواهد گرفت.

نصب پرده زبرا با پایه جدید و بدون کانال

امروزه استفاده از این مدل پرده زبرا به دلیل زیبایی و سادگی بیش از اندازه طرفداران زیادی را در دکوراسیون داخلی به خود اختصاص داده است. در این مدل از پرده‌ها تنها یک میله آلومینیومی وظیفه نگهداری را در کنار جمع و باز کردن پرده را بر عهده خواهد داشت و دیگر خبری از قاب و پایه‌های بزرگ برای نصب آن نیست.

در این روش از نصب پرده زبرا ابتدا پایه‌ها به طرفین میله متصل می‌شوند و سپس می‌توان این پایه زیبا و در عین حال ساده را به دیوار پنجره یا سقف متصل نمود. بیشترین استفاده این مدل پرده زبرا بدون کانال در مکان‌هایی که امکان نصب پرده با کانال وجود ندارد یا پنجره‌هایی با عرض بیشتر از 2 متر می‌باشد.

نکات مهم جهت نصب پرده زبرا

در صورت تراز نبودن پایه‌ها در سقف، ممکن است هنگام جمع کردن پرده‌ها به سمت بالا کج شدن و نامرتب جمع شدن آن‌ها را مشاهده کنید.
هنگام دریافت پرده خود از مرکز خدماتی یا فروشگاه، به سالم بودن زنجیرهای سمت راست و چپ که برای جمع و باز کردن و روشن و تیره کردن پرده به کار می‌رود، حتما توجه کنید.
بندهای طنابی به علت بی صدا بودن و طول عمر بیشتر، نسبت به انواع پلاستیکی از برتری بالایی برخوردار هستند.

نحوه باز کردن پرده زبرا از پایه

پرده زبرا

شستشوی پرده زبرا

روش باز کردن پرده زبرا

قدم اول اینه که پرده زبرا تون رو از محلی که نصب شده باز کنید. برای این کار اول از همه باید با استفاده از زنجیر پرده تون رو به بالا جمع کنید تا پرده در قاب خوش بطور کامل جمع بشه. بعد از اینکه پرده رو به طور کامل بالا جمع کردید، باید قاب رو از بست های نگهدارنده جدا کنید.

پرده زبرا

فرقی نمیکنه که پرده شما بصورت سقفی نصب شده باشه یا با استفاده از پایه دیواری نصب شده باشه، در هر صورت بست نگهدارنده پرده داخل شیار های موجود در پروفیل پرده کلیک شده و باید این بست ها رو از قاب پرده زبرا جدا کنید.

بطور کلی بست های نصب پرده زبرا دو شکل دارند، البته تقریبا عملکرد مشابهی دارند و روش اتصال هر دو نوع بست “زبانه و شیار” هست. دو عکس زیر تصاویر دو نوع بست متفاوت پرده زبرا هست که به ترتیب روش باز کردن پرده رو در هر حالت میتونین در ادامه بخونین.

بست پرده زبرا

اگر بست پرده زبرا شما از نوع بست 1 باشه، برای باز کردن پرده زبرا تون باید زبانه فنری مشخص شده در شکل رو به سمت داخل فشار بدین تا قاب پرده زبرا شما از جلو آزاد بشه و بعد از آزاد شدن پرده از جلو میتونین قاب رو از پشت هم از روی زبانه بست در بیارین و مجموعه قاب پرده رو آزاد کنین.

آشنایی با انواع مختلف و شیک ترین گلدان های دکوری

اگر بست پرده زبرا شما از نوع بست شماره 2 هست باید زبانه فنری که در تصویر مشخص شده رو به سمت بالا فشار بدین تا قاب پرده زبرا شما از جلو آزاد بشه و بعد از آزاد شدن پرده از جلو میتونین قاب رو از پشت هم از روی زبانه بست در بیارین و مجموعه قاب پرده رو آزاد کنین.

آموزش شستشوی پرده زبرا

بعد از اینکه قاب پرده زبرا رو از بست ها جدا کردین به یک سطح تمیز و صاف برای پهن کردن پرده روی زمین احتیاج دارین. این محل میتونه حیات، پشت بام یا حتی کف حمام باشه. توصیه میکنم قبل از شروع شستشوی پرده کف محل شستشو رو به خوبی شستشو بدین تا عاری از هر نوع کثیفی و یا چربی باشه. در این مرحله باید پرده رو به طور کامل باز کنید و روی زمین پهن کنید. بعد از اون پرده رو با آب ولرم خیس کنید تا گرد و غبار روی سطح پارچه از بین بره و تمام سطح پرده بطور کامل خیس بشه.

پرده زبرا

در مرحله بعد باید با استفاده از ابر نرم و مواد شوینده ضعیف و رقیق مثل شامپو فرش، شامپو بچه و یا مایع ظرفشویی ابر رو کفی کرده و کار شستشو رو انجام بدین. حواستون باشه به هیچ وجه از مواد رنگ بر و سفید کننده استفاده نکنید چون باعث آسیب به بافت پارچه زبرا و احتمالا رنگ پریدگی پرده تون میشه.

نكته

سعی کنید با صبر و حوصله و با دقت تمام سطح پرده زبرا و قابو زنجیر و تمام متعلقات پرده که در دید هستند رو شستشو بدین. بعد از تموم شدن کار شستشوی یک طرف پرده، کل پرده رو بلند کنید و پشت و رو کنید و پشت پارچه رو هم با دقت شستشو بدین. بهتره که با حوصله بیشتر سمت داخلی پرده رو هم شستشو بدین. تاکید میکنم که برای شستشوی پرده زبرا صبر و حوصله و دقت بیشتری صرف کنید تا به پرده تون موقع شستشو آسیبی وارد نشه.

پرده زبرا

بعد از اینکه پرده زبرا رو به خوبی با استفاده از ابر و کف شستشو دادین باید با استفاده از آب ولرم یا سرد اون رو به طور کامل آب کشی کنین. سعی کنید با استفاده از فشار آب تمام کف موجود روی سطح پرده رو پاک کنید به طوری که کاملا پرده زبرا شما شسته و عاری از کف بشه. موقع آب کشی تما متعلقات پرده رو هم میتونین با آب شستشو بدین چون بطور معمول پروفیلها آلومنیوم هست و نگرانی از بابت زنگ زدگی وجود نداره.

بعد از اون پرده رو با استفاده از قلاب آویزان کنید تا آب موجود روی سطح پرده تخلیه بشه و به تدریج پرده خشک بشه. بهتره بعد از آویزان کردن پرده مجددا اون رو برای بار آخر آبکشی کنید تا خیالتون از همه چیز راحت بشه. پرده رو در حالت باز به حالت آویزان رها کنید تا بعد از چند ساعت خشک بشه و بتونین مجددا ازش استفاده کنید. حواستون باشه برای خشک کردن سریع تر پرده از سشوار یا گرما دهنده های مشابه استفاده نکنید چون اکثر پارچه های زبرا از الیاف نایلون بافته شدن و حرارت سشوار حتی روی درجه کم ممکنه باعث دفرمگی و خرابی پرده زبرا شما بشه. فقط کافیه بعد از شستشوی پرده زبرا اون رو در معرض گردش هوا قرار بدین تا به تدریج با عبور هوا خشک بشه.

ر

نصب مجدد پرده زبرا شسته شده

خوب بعد از اینکه با صبر و حوصله کار شستشوی پرده زبرا رو انجام دادین و پرده بعد از آبکشی بطور کامل خشک شد، پرده رو مجددا در قاب خودش جمع کنید و به محل نصب منتقل کنید. حواستون باشه موقع جمع کردن پرده قاب پرده رو بصورت کاملا افقی نگه دارید تا باعث کج جمع شدن پرده نشه.

اگر بست پرده زبرا شما از نوع بست شماره 1 هست، برای جا نداختن پرده زبرا ابتدا پرده رو از پشت قاب به زبانه پشتی بست جابندازین و با چرخوندن پرده به سمت بالا قفل فنری بست عمل میکنه و پرده داخل بست ها چفت میشه.

اگربست پرده زبرا شما از نوع بست شماره 2 هست، برای جا انداختن پرده زبرا ابتدا پرده رو از پشت قاب روی زبانه پشتی جا بندازین و با فشار دادن پرده لبه جلویی بست به هم بست داخل شیار قاب پرده جا میفته و میتونین از پرده استفاده کنین.

بعد از نصب پرده بهتره به مدت یک روز پرده رو در حالت باز قرار بدین تا هم بطور کامل خشک بشه و هم یراق آلات داخل قاب پرده با جریان هوا به طور کامل خشک بشه.

فیلم آموزش شستشوی پرده زبرا

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

14 شهریور 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *