خرید پکیج اقتصادی جوانسازی صورت که پوست شما را جوان و شادابتر میکند
درونگرایی و برونگرایی دو نگرش معمول در اشخاص است که به طور معمول یکی غالب و آگاه و دیگری مغلوب و ناخودآگاه است. هر کدام از آنها مزایا والبته معایبی هم دارند. اطلاعات مفیدی در خصوص این دو نگرش افراد در این مطلب گروه موفقیت شادمگ قرار گرفته است که به شما پیشنهاد می شود آن را مطالعه کنید.
ویژگی های درونگرایی و برونگرایی
برونگرایی
برون گرایان بر اساس انرژی گرفتن از افراد عمل میکنند. بیشتر از طریق صحبت کردن و مهارت های کلامی با دیگران میتوانند ارتباط برقرار کنند. اصولاً عملگرا و اهل اقدام هستند و در فعالیت های خود به انجام کارهای گروهی گرایش فراوان دارند.
تمایل به داشتن دوستان و آشنایان زیادی دارند و تا حدودی نیز علاقه به ایجاد آشنایی با افراد غریبه نیز دارند. اطلاعات خود را به راحتی در اختیار افراد دیگر قرار می دهند. از اینکه در کانون توجه باشند بسیار لذت میبرند و دوست دارند در اکثر مواقع گوینده باشند تا شنونده.
برای بررسی دیدگاه ها و نظرات خود دوست دارند آنها را با دیگران یا در محیط جمعی مطرح نمایند و به این ترتیب بتوانند به ارزشیابی نظرات خود بپردازند. هرچند ممکن است تعداد زیادی دوست داشته باشند ولی به احتمال زیاد تنها با تعداد بسیار محدودی از آنها می توانند ارتباط عمیق و با کیفیت برقرار سازند.اطلاعات شخصی خود را به راحتی بروز میدهند.
درونگرایی
از ایده ها، مفاهیم و خلوت خود انرژی میگیرند. بیشتر علاقه مند به شنیدن و یا نوستن هستند. کمتر عملگرا بوده و از طریق تجارب و تأمل کردن یاد میگیرند. از دیگر ویژگیهای این افراد میتوان به آرام بودن، کمحرفی و محتاط بودن اشاره نمود. تمایل ندارند که در کانون توجه افراد قرار بگیرند.
ترجیح میدهند به جای بازگو کردن نظرات و ارزشیابی آنها در جمع، در ذهن خود به ارزشیابی و نتیجه گیری دست یابند. با خود مشغله های ذهنی فراوانی دارند و تمایل دارند زمان را بیشتر با تنهایی و صرف وقت برای خودشان سپری کنند. به صورت محدود با یک چند نفر رابطه دارند و محتاط و بسته عمل می کنند.
در پیدا کردن دوست و آشنا نیز به تدریج عمل می کنند و روابط اجتماعی خود را در سطح محدود مدیریت می نمایند. تمایلی برای بیان اطلاعات شخصی خود به افراد دیگر ندارند بیشتر دوست دارند در سکوت فکر کنند و به عمق مسائل توجه نمایند. از انجام دادن فعالیت های متعدد به صورت همزمان اجتناب می کنند.
درونگرایی و برونگرایی یعنی چه ؟
حتما معنی اصلی درون گرا و برون گرا را می دانید ولی آیا می توانید بگویید شما کدام شخصیت را دارید ؟ درون یا برون گرا؟ به این فکر کنید که یک شب ایده ال برای شما می تواند چگونه باشد؟ برای شام با گروه بزرگی از دوستانتان به بیرون بروید, شرکت کردن در یک کنسرت را تجربه کنید و یا ترجیح میدهید که شام را با یکی از دوستان نزدیکتان میل کنید و یا غرق خواندن در یک کتاب خوب شوید؟
روانشناسان سوالاتی دررابطه با عکس العمل ما در برون گرا و یا درون گرا بودن مورد بررسی قرار دادند ، خصوصیات شخصی که ترجیح میدهیم چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم درزیر ،ما راجع به اینکه درون گرا و برون گرا چه هستند و چه تاثیری بر سلامت ما دارند را مورد بحث قرار میدهیم.
درونگرایی و برونگرایی در مدل پنج عاملی شخصیت
مدل پنج عاملی شخصیت هم یکی از پنج فاکتور اصلی سنجش شخصیت را برونگرایی میداند و مانند آیزنک برای برونگرایی یک طیف تعریف میکند.
به عبارت دیگر، هر چه برونگرایی شما پایینتر باشد، میتوانید فرض کنید درونگراتر هستید.
اما باید به خاطر داشته باشیم که آنچه به عنوان برونگرایی در مدل پنج عاملی مطرح میشود، ترکیبی از شش دسته ویژگی است:
- گرم بودن
- اجتماعی بودن
- صراحت و قاطعیت
- جنب و جوش و فعالیت
- هیجانخواهی
- تجربه هیجانهای مثبت
بنابراین حاصلجمع وضعیت شما در این شش دسته ویژگی است که نهایتاً باعث میشود در مدل پنج عاملی شما را برونگراتر از فردی دیگر یا درونگراتر از او ارزیابی کنند.
علائم و نشانههای افراد درونگرا
تقریبا ۱.۳ افراد جهان درونگرا هستند. از علائم و نشانههای درونگرا بودن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای تمرکز به سکوت احتیاج دارند.
- خودآگاهی بالایی دارند.
- برای تصمیمگیری به وقت زیادی نیاز دارند.
- از تنهایی لذت میبرند و احساس راحتی میکنند.
- کارهای گروهی خوششان نمیآید.
- نوشتن را به حرف زدن ترجیح میدهند.
- در موقعیتهای اجتماعی خسته میشوند.
- دوستان کمی دارند ولی با اکثر دوستانشان صمیمی هستند.
- خیالبافی زیادی دارند و برای حل مشکلاتشان از تخیلات خود استفاده میکنند.
- برای تمرکز و کسب انرژی به تنهایی و تفکر نیاز دارند.
- یکی از راههای فهمیدن اینکه درونگرا یا برونگرا هستید، شرکت در آزمون (MBTI) است.
علل درونگرایی و برونگرایی
چیزی که رواشناسان در حال حاضر درباره تیپ شخصیتی برونگرایی و درونگرایی میدانند، این است که مغز این دو تیپ شخصیتی کمی متفاوت از یکدیگر کار میکند. محققان دریافته اند که جریان خون در قشر پیشانی افراد برونگرا بیشتر از افراد درونگرا است.
این قسمت از مغز به شما کمک میکند که چیزی را به خاطر بسپارید، مشکلاتتان را حل کنید و برنامهریزی را انجام دهید. همچنین مغز افراد درونگرا نیز واکنش متفاوتی نسبت به مغز افراد برونگرا نسبت به دوپامین نشان میدهد.
پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاهترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
۴ نوع مختلف افراد درونگرا
درونگرا بودن یک برچسپ شخصیتی به شما نمیزند. برخی افراد نسبت به افراد دیگر، درونگراتر هستند. افراد دیگر در وسط تیپ شخصیتی درونگرا و برونگرا هستند و به آنها میانگرا گفته میشود. افراد درونگرا معمولا دارای چند ویژگی برونگرا هستند که با خصوصیات درونگرایی آنها آمیخته شده است. برای افراد برونگرا نیز اینگونه است.
یک مطالعه نشان میدهد که افراد درونگرا به یکی از چهار گروه زیر تقسیم میشوند:
درونگرایان اجتماعی
این نوع از درونگرایی همان درونگرای “کلاسیک” است. این افراد به بودن در جمعهای کوچک و تنها بودن علاقه دارند.
درونگرایان متفکر
این نوع از درونگرایان دائما در حال رویاپردازی هستند. آنها اغلب در حال فکر کردن هستند و قوه تخیل قوی دارند.
درونگرایان مضطرب
آنها دائما دوست دارند تنها باشند، نه تنها بخاطر اینکه تنهایی را دوست دارند بلکه زمانیکه در موقعیتهای اجتماعی قرار میگیرند، احساس اضطراب و خجالتی بودن دارند.
درونگرایان مهارشده
این نوع از افراد درونگرا قبل از انجام هرکاری فکر میکنند. آنها بسیار وسواسانه در مورد چیزهای مختلف فکر میکنند و بسیار طول میکشد تا وارد مرحله اقدام شوند.
سطحهای درونگرایی با گذشت زمان و در محیطهای مختلف ممکن است تغییر کنند. احتمال اینکه فرد از درونگرا بودن به برونگرا بودن تغییر کند، بسیار کم است، اما این امکان وجود دارد که بسته به آنچه در زندگی شما رخ میدهد، درصد برونگرایی در شما تغییر کند.
درونگرایی و خجالتی بودن
بسیاری از افراد فکر میکنند که افراد درونگرا خجالتی هستند. اما درونگرایی با خجالتی بودن تفاوت دارد. درونگرایی یک تیپ شخصیتی است، درحالیکه کمرویی و خجالتی بودن یک احساس است. افرادی که خجالتی هستند، وقتی در موقعیتهای اجتماعی قرار میگیرند، به خصوص در زمان ملاقات افراد غریبه، احساس ناخوشایند پیدا میکنند.
افراد خجالتی ممکن است بسیار عصبی باشند و همچنین تپش قلب و معده درد را تجربه کنند. آنها ممکن است تمایلی به قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی نداشته باشند و بودن در موقعیتهای اجتماعی به آنها احساس منفی را میدهد.
افراد درونگرا نیز از بودن در موقعیتهای اجتماعی لذت نمیبرند، اما دلیلی این اتفاق کمرویی نیست. بسیاری از افراد درونگرا تنها بودن و یا بودن در کنار یک یا دو نفر را ترجیح میدهند زیرا بیشتر احساس فعال بودن و پرانرژی بودن را دارند.
باورهای غلط درونگرایی و برونگرایی
یکی از باورهای رایج در مورد افراد درونگرا خجالتی بودن آنها است. برخی از افراد درونگرا ممکن است خجالتی باشند، اما در مورد همه افراد درونگرا اینگونه نیست. از باورهای اشتباه دیگر درباره آنها به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
افراد درونگرا صمیمی نیستند
درونگرایی به میزان صمیمی و دوستانه رفتار کردن شخص مرتبط نیست. بعضی از افراد ممکن است تصور کنند که افراد درونگرا چون تمایلی به داشتن دوستانه زیاد ندارند پس رفتار دوستانهای از خود نشان نمیدهند و ممکن است در موقعیتهای اجتماعی به جای شرکت در گفتگوها به تفکر بپردازند.
افراد درونگرا نمیتوانند رهبر خوبی باشند
اگرچه ممکن است افراد هنگام تصور یک رهبر به شخصیتی برونگرا فکر کنند، اما افراد درونگرا مهارت رئیس و رهبر بودن را نیز دارند. برخی از ویژگیهای آنها را به رهبران موثر تبدیل میکند. آنها به ایدههای کارمندان خود گوش میدهند، میتوانند روی اهداف طولانی مدت متمرکز بمانند و ممکن است کمتر تهدیدآمیز به نظر برسند.
شناخت افراد درونگرا سخت است
افراد درونگرا ترجیح میدهند فقط با تعداد معدودی از مردم دوستی عمیق داشته باشند. آنها ممکن است به سادگی سفره دلشان را پیش افراد جدید باز نکنند. و به راحتی با یک صحبت کوتاه با دیگران صمیمی نشوند. اما با افرادی که دوستی عمیق دارند میتوانند روابط دوستانه و عمیقی برقرار کنند.
افراد برونگرا
برونگرایی یک ویژگی شخصیتی گسترده است که شامل یک سری ویژگیهای خاص مانند اجتماعی بودن، اعتماد به نفس بالا، انرژی زیاد در قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی و احساسات مثبت و تکانشگری ( فعالیت از روی لذت و بدون برنامه) هستند.
ماهیت صفت و خصوصیات تعیین کننده شخصیت برونگرا با گذشت زمان به میزان قابل توجهی تغییر کرده است و تعدادی از سازوکارهای مختلف برای پایهگذاری این صفت پیشنهاد شده است. تحقیقات مدرن برونگرایی بر درک الگوهای مشخصه احساسات و رفتارهای مرتبط با برون گرایی و پیوند دادن این الگوها با مکانیزمهای خاص روانشناختی متمرکز است.
علائم و نشانههای برونگرایی
به احتمال زیاد فردیکه بروگرا است خودش از این واقعیت اطلاع دارد. به هرحال، چه کسی ما را بهتر از خودمان میشناسد؟ البته همینکه میدانید برونگرا هستید به این معنی نیست که تمام ویژگیهای افراد برونگرا را میشناسید. به عنوان مثال: آیا میدانید که افراد برونگرا رهبران ذاتی هستند؟ یا اینکه دیگران با آنها راحت تر ارتباط برقرار میکنند؟ در اینجا به تعدادی از ویژگیهای افراد درونگرا اشاره میکنیم:
- از بودن در اجتماع و موقعیتهای اجتماعی لذت میبرند.
- عاشق همصحبتی با دیگران هستند.
- خونگرمی و صمیمیت از وبژگیهای بارز آنها است.
- دوستان بسیاری دارند.
- از قرار گرفتن در موقعیتهای جدید ترسی ندارند.
- از تنهایی خسته میشوند.
- رهبران ذاتی هستند.
- حرف خود را در هر شرایطی میزنند.
- خوشبین هستند.
- انعطافپذیر هستند.
- از ریسک کردن نمیترسند.
آیا برونگرا بودن ارثی است؟
برونگرا بودن به شدت ارثی است و ژنتیکی است. در حقیقت میتوان گفت که میزان درونگرایی و برونگرایی شما تحت تاثیر ژنتیک است. برونگرایی از بین تمام ویژگیهای شخصیتی درصد ژنتیکی بودن بیشتری دارد. با این وجود، بسیاری از عوامل محیطی مانند نحوه پرورش فرد و محیطی که در آن رشد میکند تاثیر بسزایی در درونگرا یا برونگرا بودن فرد دارد.
میزان برونگرایی و درونگرایی در جمعیتهای مدرن تقریبا متعادل است. بنابراین میانگین مزایای درونگرایی باید تقریباً معادل متوسط مزایای برونگرا بودن باشد. البته به نظر میرسد مزایای برونگرایی از نظر روانشناختی بسیار قویتر باشد. به طور خاص شواهدی وحود دارد که برونگراها در کنترل استرس بهتر عمل میکنند. در نتیجه این یک مزیت احتمالی برای سلامت روانی و جسمی است.
تاثیرات منفی برونگرایی
برونگرایی علاوه بر ویژگیهای مثبتی که دارند، از ویژگیهای منفی نیز برخوردارند. به عنوان مثال فعالیت افراد برونگرا در شبکههای اجتماعی بیشتر از افراد درونگرا است و ممکن است موثرتر عمل کنند، اما احتمال درگیری دائمی و آسیب دیدن آنها به این واسطه بسیار زیاد است.
افراد برونگرا همچنین در معرض بیشتری برای ابتلا به بیماریهای عفونی هستند. علاوه براین، تمایلات اجتماعی آنها ممکن است موجب غفلت آنها از خانواده شود و باعث فروپاشی آن شود. با وجود این تاثیرات منفی افراد برونگرا از مزیتهای باروری قابل توجهی برخوردار هستند. با این استدلال ژنهای افراد برونگرا نسبت به ژنهای افراد درونگرا غالب هستند.
خصوصیات برونگرایی چیست؟
در ادامه، بررسی میکنیم که ویژگی افراد برونگرا چیست:
از موقعیتهای اجتماعی الهام میگیرند
به طور معمول، افراد برونگرا در حضور جمع، تابآوری ذهنی، فیزیکی و احساسی بیشتری دارند. اگر برونگرا هستید، ممکن است رویدادهای بزرگ مانند کنفرانسها، جلسات ناهار یا رویدادهای بعد از ساعات کار را بیشتر ترجیح دهید.
افراد برونگرا دوستان بسیاری دارند
اگر هنگام بودن در کنار دیگران موفق عمل میکنید، این ویژگی به شما کمک میکند که برای پیدا کردن دوست انتخابهای بسیاری داشتهباشید. به عنوان فردی با خصوصیات برونگرا، از تیپهای شخصیتی دیگران، پیشینه، علایق و رفتارهای آنها درک عمیقتری دارید که به شما کمک میکنند تا روابط مختلف را گسترش دهید.
علاقهی بسیاری به ریسک کردن دارند
اگر جز افراد برونگرا هستید، احتمالا لذت میبرید که شانس خود را در موقعیتهای پرریسک امتحان کنید؛ برای مثال، اگر معاملهگر سهام برونگرا بداند که شرکتی برای رسیدن به موفقیت نیازمند زمانی طولانی است، اما پتانسیل پول درآوردن دارد، حتما سهامی از آن را میخرد. این ویژگی افراد برونگرا ممکن است باعث پیشرفت آنها شود.
برونگراها خوشبین هستند
به طور معمول، یکی از خصوصیات افراد برونگرا تمرکز روی جنبههای مثبت موقعیتها است. معمولا هنگامی که با چالش روبهرو میشوند، سرسخت هستند و روحیهی شاد خود را حفظ میکنند؛ برای مثال، اگر پیمانکار ساختمان برونگرایی، مصالح را بهموقع دریافت نکند، توجه خود را معطوف این میکند که چگونه کار کارگران خود را سریع و کارآمد پیش ببرد.
منعطف هستند
به این دلیل که برونگراها میتوانند دیدگاههای مختلف و خروجیهای احتمالی را در نظر بگیرند، سازگاری بیشتری در برابر تغییر دارند؛ برای مثال، افراد برونگرا در پروژهای پیچیده، راحتتر از یک مسئولیت به مسئولیت دیگر جابهجا میشوند. این ویژگی ویژگی افراد برونگرا باعث پیشرفت شغلی آنها میشود.
در نگاه دیگران، افراد برونگرا فکر بازی دارند و دوستانه رفتار میکنند
برای نگه داشتن شبکهی بزرگی از دوستان، برونگراها باید خوشبرخورد و مهربان باشند. دوستان و همکاران افراد برونگرا را به این صورت توصیف میکنند که صحبت با آنها پیچیدگی خاصی ندارد و خیلی سریع توصیههای سودمندی ارائه میدهند. در رویدادهای کاری یا کنفرانسها، احتمال زیادی وجود دارد که فرد برونگرا خود را به کسانی معرفی کند که تا به حال آنها را ندیدهاست.
مشکلات را با دیگران در میان میگذارند
اصلیترین ویژگی افراد برونگرا در میان گذاشتن مشکلاتشان است. بودن با دیگران به افراد برونگرا الهام میبخشد و این بدان معنیست که از نظر دیگران هنگام مواجه با چالشها و مشکلات استفاده میکند. سبُک و سنگین کردن انتخابهای گسترده به برونگراها اطلاعاتی میدهد که برای تصمیم گیری به آنها احتیاج دارند؛
همچنین، برونگرایی به این معنیست که در بیان نظرات و ترجیحات خود سریع عمل میکنند. تا اینجا متوجه شدید که ویژگیهای مشترک افراد برونگرا چیست، در ادامه به اساس تستهای شخصیتی با توجه به خصوصیات افراد برونگرا خواهیم پرداخت.
خصوصیات افراد درونگرا
برای درک بهتر مفهوم درونگرایی و برونگرایی آشنایی با خصوصیات افراد درونگرا و برونگرا به درک بهتر شما از این مفاهیم کمک میکند. اگر با گفتههای زیر موافق باشید، احتمالا درونگرا هستید. در اینجا برخی از رایجترین خصوصیات افراد درونگرا را آوردهایم:
- فقط در صورت نیاز، با افراد دیگر صحبت میکنید؛
- دوست دارید همهی تعاملاتتان در محل کار، کوتاه اما معنیدار باشند؛
- ترجیح میدهید بهتنهایی کار کنید و فکر کردن، بیشتر از گفتوگو با دیگران، به شما کمک میکند؛
- در صورتی که در حرفهی شما وقفهای ایجاد شود، بهراحتی آشفته میشوید؛
- برقراری ارتباط با دیگران انرژی شما را تخلیه میکند؛
- ترجیح میدهید هنگام شروع یک کار یا وظیفهی جدید، به دیگران برای داوطلب شدن فرصت بدهید؛
- زندگی شخصی دیگران را درک میکنید و شنوندهی خوبی هستید؛
- از بحثهای اجتماعی و گفتوگو لذت نمیبرید؛
- بعضی اوقات، ترجیح میدهید در مجالس یا مهمانیهایی که مربوط به کار نیستند، شرکت نکنید؛ به عنوان مثال، در مهمانی معرفی آخرین محصول سازمانتان شرکت خواهید کرد، اما پس از آن، با همکاران خود بیرون نخواهید رفت؛
ادامه خصوصیات درونگراها
- شما در حل مشکلات عالی هستید و تلاش میکنید که قبل از پیش آمدن مشکلات، در مورد آنها فکر کرده باشید؛
- اگر طرحی را ارائه دهید یا تغییر در سیاستی را پیشنهاد بدهید، جزئیات بسیار دقیقی دارد و با دقت دلایل آن را ذکر میکنید؛
- به رفتار افراد توجه ویژهای دارید؛
- در صورت لزوم، میتوانید به عنوان یک دیپلمات یا مترجم برای حل تعارضات و توضیح دیدگاههای مختلف کار کنید؛
- درک درستی از تواناییهای خود دارید؛
- برای یادگیری مهارت جدید و از بین بردن نقایص خود حوصله دارید؛
- دوست دارید روز خود را با کارهای انفرادی، مانند خواندن ایمیل یا بهروزرسانی تقویم کاری، شروع کنید؛
- به طور معمول، کمخطرترین کارها را انتخاب میکنید؛
- از گفتوگوهای صمیمی بیشتر از اجتماعات بزرگ لذت میبرید.
- درونگرا بودن میتواند اشکالاتی نیز داشتهباشد. گاهی، افراد درون گرا مجبور میشوند برای برقراری روابط بیشتر تلاش کنند. این امر میتواند مانع استفاده از فرصتها و ارتباطسازی شود. از آنجا که افراد درونگرا
- اولین کسانی نیستند که برای انجام کارها داوطلب میشوند، برخی از افراد عقیده دارند که آنها ابتکارعمل ندارند؛ همچنین، وقتی سرپرست از آنها سؤال میکند، احساس راحتی نمیکنند.
گرچه افراد درونگرا بهندرت از انجام وظایف زیاد به فرسودگی شغلی دچار میشوند، اما ممکن است به استراحت نیاز داشتهباشند، زیرا کارها را به دیگران واگذار نمیکنند و بیش از حد احساس تنهایی میکنند. آنان اعتماد به نفس کمی دارند و در طول گفتوگو عصبی میشوند. در ادامه مطلب خصوصیات افراد برونگرا را هم بیان میکنیم و پیشنهاد میکنیم خصوصیات افراد درونگرا و برونگرا را با هم مقایسه کنید تا درک بهتری از تفاوت درونگرا و برونگرا داشته باشید.
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”آیا برونگرا بودن ارثی است؟” answer-0=”برونگرا بودن به شدت ارثی است و ژنتیکی است.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چند خصوصیت افراد درونگرا چیست؟” answer-1=” فقط در صورت نیاز، با افراد دیگر صحبت میکنید؛ دوست دارید همهی تعاملاتتان در محل کار، کوتاه اما معنیدار باشند؛ ترجیح میدهید بهتنهایی کار کنید و فکر کردن، بیشتر از گفتوگو با دیگران، به شما کمک میکند؛ در صورتی که در حرفهی شما وقفهای ایجاد شود، بهراحتی آشفته میشوید. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]