افتتاح حساب ترکیه
نوشیدنی مناسب افطار

نوشیدنی مناسب افطار چی مصرف کنیم که از تشنگی جلوگیری کند و کم آبی بدن را نیز جبران کند؟ در ماه رمضان باید در مصرف نوشیدنی دقت کنید و از مصرف نوشیدنی های شیرین و پر از قند بپرهیزید. شادمگ مقوی ترین نوشیدنی های مناسب افطار را به شما معرفی کرده است.

نوشیدنی‌های گرم مناسب برای افطار کدامند ؟

برای چیدمان یک سفره افطار لاکچری یا حتی ساده و خودمانی، وجود نوشیدنی های متنوع بسیار مفید خواهد بود. در ادامه به بررسی طرز تهیه چند نوشیدنی مناسب افطار پرداخته ایم:

نوشیدنی خنک برای افطار - نوشیدنی مناسب افطار

طرز تهیه شیر عسل برای افطار

شیر عسل یک نوشیدنی بسیار مقوی است که طعم دلپذیری داشته و محبوب همه افراد نیز است. هر کدام از این دو ماده غذایی به تنهایی از خواص زیادی بهره‌مند هستند اما به صور کلی این نوشیدنی جذاب دارای خواصی مانند بهبود فرآیند خواب، پیشگیری از حملات قلبی، تنگی نفس و … است.

روش تهیه:

برای تهیه این نوشیدنی به اندازه مورد نظرتان شیر را در ظرفی بریزید و بگذارید تا داغ شود. برای طعم بهتر یک دانه هل را بکوبید و به همراه یک تکه چوب دارچین داخل ظرف بیاندازید و بگذارید به همراه شیر بجوشند. بعد از آن که شیر چند دقیقه جوشید، عسل را بردارید و به مقدار دلخواه به شیر اضافه کنید. در زمان سرو کردن شیر را صاف کنید تا دانه های هل و دارچین داخل لیوان نروند.

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و گل‌گاو‌زبان برای افطار

دمنوش لیموعمانی با گل‌گاوزبان و نبات یکی از بهترین نوشیدنی‌های مخصوص افطار است. این نوشیدنی یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای رفع عطش بوده که به آرامش فرد و بهبود کیفیت خواب شبانه نیز کمک شایانی می‌کند.

روش تهیه:

برای تهیه این نوشیدنی به اندازه دو نفر، دو لیوان آب جوش را در یک قوری بریزید. دو قاشق غذاخوری گل‌گاوزبان و چند تکه لیمو عمانی به آب جوش اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری نبات به محتویات قوری اضافه کنید تا همزمان با آماده شدن دمنوش، نبات هم در آن آب شود. این نوشیدنی بسیار خوشمزه و آرامش بخش است، آن را برای خود و عزیزانتان آماده کنید و از آن لذت ببرید.

دمنوش نعناع و لیمو - نوشیدنی مناسب افطار

دم کرده لیمو عمانی

دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز می تواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.

دم کرده نعناع

دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد. تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری می کند و از نوشیدنی های مناسب ماه رمضان است.

طرز تهیه ثعلب برای افطار

این نوشیدنی ترکی بسیار خوشمزه یکی از بهترین نوشیدنی‌های مقوی افطار محسوب می‌شود. از خواص این نوشیدنی می‌توان به درمان مشکلات گوارشی، تقویت فولیکول‌های مو، جوان سازی پوست و کم‌خونی اشاره کرد.

روش تهیه:

مواد لازم: (آرد ثعلب: 1 قاشق غذاخوری- شکر: 1/5 قاشق غذاخوری- شیر: 1 لیتر- دارچین: برای تزئین)

برای تهیه این نوشیدنی ابتدا شیر را در ظرفی ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم بجوشد. در ظرفی دیگر آرد ثعلب را با مقداری شیر گرم شده رقیق کنید و به ظرف انتقال دهید. این ترکیب را هم بزنید تا کم‌کم غلیظ شود. کمی شکر به آن اضافه کنید یا در صورت تمایل می‌توانید از عسل استفاده کنید. زمان آماده سازی این نوشیدنی مقوی 15 دقیقه است. ثعلب را در فنجان ریخته و روی آن مقداری دارچین بپاشید. نوش جان.

علت شکرک زدن مربا و بهترین روش جلوگیری و رفع شکرک

نوشیدنی‌های سرد مناسب برای افطار کدامند ؟

شربت نعناع و لیمو - نوشیدنی مناسب افطار

طرز تهیه شربت نعناع برای افطار

این شربت یکی از گزینه‌های مناسب برای ماه رمضان و فصل تابستان است. شربت نعناع نقشی مهمی در رفع سوزش معده، نفخ شکم، دل‌درد، دل‌پیچه و هضم بهتر غذا دارد. همچنین این شربت بسیار خنک کننده بوده و التهابات درونی را کاهش می‌دهد.

روش تهیه:

برای تهیه این شربت باید مقداری آب را در ظرفی روی حرارت قرار دهید و سپس مقداری شکر (به ترتیب نسبت دو به یک) به آن بیافزایید.  پس از خنک شدن، مقداری عرق نعناع و آب لیمو به آن اضافه کنید. شربت شما آماده است، آن را در یخچال قرار داده و خنک میل کنید. این شربت، از بهترین نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع عطش است و از تشنگی شدید در ساعات طولانی روزه‌داری، تا حد زیادی پیشگیری می‌کند.

شربت برای افطاری - نوشیدنی مناسب افطار

طرز تهیه شربت قمرالدین برای افطار

این نوشیدنی، صرف نظر از اسم عجیبش، از بهترین نوشیدنی‌های مخصوص برای افطار است. این شربت، اصالتا سوریه‌ای است که از برگه‌های زردآلو (قیسی) تهیه می‌شود. شربت قمرالدین، شربتی بسیار عالی برای کمک به دستگاه گوارشی است و علاوه بر ویتامین‌های فراوانش، در سوخت و ساز بدن نیز بسیار موثر است.

روش تهیه:

مواد لازم: (برگه زرد آلو: 300 گرم- آب: 1 لیتر- شکر: 3 قاشق غذاخوری- گلاب: 3 قاشق چایخوری)

ابتدا برگه‌های برش داده شده زردآلو را در آب جوش ریخته و به مدت دو تا پنج ساعت به حال خود رها کنید تا در آب حل شوند. پس از حل شدن برگه‌های زردآلو در آب، شربت را از صافی رد کنید و به آن گلاب و شکر اضافه کنید. شربت شما آماده است. بهتر است سرد سرو شود.

آب هندوانه

هندوانه و آب هندوانه بهترین گزینه‌ها برای رفع تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان هستند. آب هندوانه 100 درصد طبیعی سرشار از ویتامین ث است و بدن شما را هیدراته نگه می‌دارد. به همین سبب، در میان انواع نوشیدنی مناسب برای ماه رمضان، یکی از بهترین‌ها محسوب می‌شود. طرز تهیه آب هندوانه بسیار ساده است. کافی‌ست مقداری هندوانه را به قطعات مربعی برش بزنید و همراه با آب، یخ و شکر داخل مخلوط‌کن بریزید تا یک آب‌میوه گوارا و بسیار خوشمزه برای خودتان درست کنید.

آب هندوانه - نوشیدنی مناسب افطار

 آب طالبی (ملون)

آب طالبی، آب‌میوه‌ای خوشمزه و طراوت‌بخش است که در کنار بالابردن انرژی بدن شما، عطش ناشی از یک روز روزه‌داری را برطرف کرده و سطح مایعات بدنتان را برای روز بعد متعادل می‌کنند. برای درست‌کردن آب طالبی، تکه‌ای طالبی را همراه مقداری آب و تکه‌های یخ داخل مخلوط‌کن بریزید. در صورت دلخواه می‌توانید مقداری شکر یا شیره را هم به ترکیب ذکرشده اضافه کنید.

آب نارگیل

برای افرادی که پس از چندین ساعت روزه‌داری احساس کم‌آبی می‌کنند، آب نارگیل یک انتخاب ایده‌آل است. این آب‌میوه طبیعی بدون هیچ‌گونه افزودنی می‌تواند بسیار مقوی باشد.

باید اضافه کنیم که نارگیل مقدار زیادی الکترولیت، ویتامین و مواد معدنی دارد و افراد می‌توانند با نوشیدن آن بدن خود را دوباره از این مواد پر کنند. همچنین باید اشاره کرد که این نوشیدنی قند طبیعی داشته و سطح قند خون و انسولین را افزایش نمی‌دهد.

آب انگور

آب انگور، شربتی عالی برای وعده افطار است. آب انگور با طعم شیرین خود، انرژی ازدست‌رفته بدن در طول روز را فراهم می‌کند و نوشیدن آن به شما کمک می‌کند که در روز بعد کمتر احساس تشنگی داشته باشید. برای تهیه آب انگور، مقداری انگور (50 گرم) را به‌همراه 200 میلی‌لیتر آب داخل مخلوط‌کن بریزید و اجازه دهید مواد به‌اندازه یک دقیقه با یکدیگر ترکیب شوند. به‌دلخواه می‌توانید از مقداری شکر هم استفاده کنید. این آبمیوه را با یخ سرو و میل کنید. نوش جان.

طرز تهیه دسر شاتوت ، دسری که از خوردن آن سیر نمی شوید | دسر شاتوت رو با چی می تونید بخورید ؟

آب میوه ی طبیعی - نوشیدنی مناسب افطار

آب سیب

کمتر کسی است که با فواید بی‌شمار این میوه بهشتی برای بدن آشنا نباشد و به‌احتمال زیاد، جمله «خوردن یک عدد سیب در روز بدن را از بیماری‌ها دور نگه می‌دارد» به گوشش نرسیده باشد. چرا در ماه مبارک رمضان بدن‌هایمان را از فواید سیب بهره‌مند نسازیم؟ خوردن آب سیب علاوه بر این‌که در رفع عطش موثر است، انرژی از دست‌رفته بدن را احیا کرده و با ویتامین‌های خود، بدن شما را تقویت می‌کند.

برای تهیه آب سیب، یک عدد سیب را خرد کنید و پس از خارج‌کردن هسته‌هایش، آن‌ها را به‌همراه یک لیوان آب داخل مخلوط‌کن بریزید. در صورت لزوم، یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و اگر دوست دارید نوشیدنی‌تان را خنک میل کنید، آن را همراه با چند تکه یخ سرو کنید.

دیگر نوشیدنی‌‌های مفید برای افطار

  • شربت خیار سکنجبین: شربت خیار و سکنجبین از بهترین نوشیدنی‌ها برای رفع تشنگی در ماه رمضان است.
  • شربت خاکشیر و تخم شربتی: شربت خاکشیر و تخم شربتی دارای خاصیت خنک‌کنندگی و ضد عطش بوده و قادر است نیاز بدن به آب را به مدت طولانی تامین سازد. توصیه می‌کنیم آن را بدون شکر و یا کم شکر سرو کنید.
  • شربت آبلیمو: یکی دیگر از نوشیدنی‌های ویژه رمضان، شربت آبلیمو است که با ترشح بیشتر بزاق دهان، عطش بدن روز‌ه‌داران را به خوبی برطرف می‌کند.

آب میوه - نوشیدنی مناسب افطار

از افطار تا سحر چه نوشیدنی‌های دیگری می‌توان مصرف کرد ؟

فاصله بین افطار تا سحر، بهترین زمان برای جبران آب از دست رفته بدن است. چای کمرنگ، آب میوه‌های طبیعی، دمنوش‌های ارگانیک از بهترین نوشیدنی‌ها در این ساعات است.

یکی از بهترین نوشیدنی‌های مخصوص افطار برای رفع تشنگی شیر ولرم همراه با خرما است. این مواد، علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی دارند.

یکی دیگر از بهترین راهکارها برای رفع عطش در ماه رمضان، مصرف میوه و سبزی فراوان است. این مواد علاوه بر کمک به رفع تشنگی و عطش، دارای فیبر فراوانی‌اند که علاوه بر جلوگیری از یبوست، سبب احساس سیری به مدت طولانی‌تری در شما می‌شوند.

نکات مهم درباره مصرف مایعات در ماه رمضان

  • در هنگام افطار و سحر، از مصرف آب زیاد جدا خودداری کنید زیرا سبب اختلال در فرآیند هضم غذا خواهد شد.
  • توصیه می‌کنیم از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحر نیز اجتناب کنید زیرا چای به شدت ادرار آور بوده و باعث از بین رفتن آب و نمک‌های معدنی مورد نیاز بدنتان در طول روز می‌شود.
  • در فاصله بین افطار تا سحر، از مصرف تنقلات پرهیز کنید زیرا این مواد دیر هضم بوده و سبب کاهش میل شما به غذا هنگام سحری می‌شود.
  • مصرف میوه رنده شده، لبنیات به ویژه شیر کم چرب، انواع سوپ‌ها و آش‌ها، نوشیدن چای کم‌رنگ برای روزه‌داران بسیار مفید است. این مواد می‌توانند تعادل میان آب و املا بدن را به خوبی برقرار سازند.
  • مصرف یک لیوان شیر (ترجیحا گرم) و یک پیاله ماست در هنگام افطار و سحر مورد پیشنهاد اکید ما است.

آبلیمو - نوشیدنی مناسب افطار

نکاتی برای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان

تشنگی و کم‌شدن آب بدن در طول روز، یکی از مهم‌ترین چالش‌های روزه‌داری است. در بخش قبلی، درباره انواع نوشیدنی مناسب ماه رمضان با شما صحبت کردیم و 9 نوشیدنی انرژی‌زا و سالم را به شما معرفی و روش تهیه آنها را آموزش دادیم. علاوه بر مصرف این نوع نوشیدنی‌ها، با رعایت یکسری نکات ساده، به‌راحتی می‌توانید از دچارشدن به عطش و تشنگی در طول روز جلوگیری کنید:

  • در فاصله افطار تا سحر حداقل 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. در مقایسه با آبمیوه و نوشابه‌های گازدار، آب بهترین گزینه برای جایگزینی آب ازدست‌رفته در طول روز است. بهتر است مقدار زیادی آب را به یکباره ننوشید؛ این کار مانع از جذب آب توسط بدنتان می‌شود. بهتر است هر نیم‌ساعت یک‌بار، نصف لیوان آب بنوشید.
  • قهوه، چای، نسکافه و سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار، ادرارآور هستند و باعث دفع آب بدن می‌شوند. در صورت تمایل به مصرف چای، نوع کمرنگ آن را بنوشید و از مصرف قهوه غلیظ و چای پررنگ خودداری کنید.
  • برای جلوگیری از ضعف و تشنگی در طول روز، حتما وعده سحری را میل کنید و اکیدا آن را حذف نکنید.
  • مصرف خوراکی‌های شیرین مخصوص ماه رمضان مانند زولبیا بامیه، شله‌زرد، حلوا و … را محدود کنید. زیاده‌روی در خوردن این خوراکی‌ها باعث می‌شود که در روز بعد بیشتر احساس تشنگی داشته باشید.
  • در فاصله افطار تا سحر، به‌اندازه کافی میوه‌های آبداری چون هندوانه، انگور، سیب، پرتقال، کیوی و مرکبات میل کنید. همچنین، مصرف سبزیجاتی مثل سبزیجات سبزبرگ، خیار، گوجه‌فرنگی، کرفس، کلم و کدوسبز باعث می‌شود که بدنتان در طول روز هیدراته بماند.
  • از مصرف ماست در وعده سحری غافل نشوید. ماست مانع از اسیدیته‌شدن معده و کم‌آبی بدن می‌شود.
  • سعی کنید برای سحری، غذاهای سبکی را انتخاب کنید که با برخورداری از فیبر و آب کافی، احساس گرسنگی و تشنگی را در طول روز کاهش می‌دهند.
  • در صورت تمایل به مصرف آبمیوه، سعی کنید با استفاده از دستورالعمل‌هایی که در بخش قبلی و معرفی انواع نوشیدنی مناسب ماه رمضان ارائه شد، آبمیوه‌ها و اسموتی‌هایی طبیعی برای خودتان درست کنید.
طرز تهیه نان خامه ای به روش قنادی ؛ بسیار عالی و خوشمزه

بایدها و نبایدهای مهم در مصرف نوشیدنی های ماه رمضان

در ادامه چندین نکته مهم در مورد مصرف نوشیدنی های ماه رمضان گفته می‌شود، توجه و رعایت آن‌ها می‌تواند برای روزه‌داران مفید باشد:

چای سبز - نوشیدنی مناسب افطار

اعتدال در مصرف نوشیدنی‌ها

اعتدال در هر چیزی بسیار خوب و مفید خواهد بود، در مورد مصرف نوشیدنی های ماه رمضان نیز این موضوع صادق است. تعداد زیادی از روزه‌داران در هنگام روزه به شدت دچار تشنگی می‌شوند و به همین دلیل در زمان افطار و بعد از آن آب یا نوشیدنی‌های مختلفی مصرف می‌کنند. این کار می‌تواند باعث احساس سیری کاذب، به هم خوردن سیستم گوارشی، اذیت شدن معده و حتی دل‌درد شود.

کاهش مصرف نوشیدنی‌های شیرین

نوشیدنی‌های شیرین مانند انواع شربت‌ها می‌توانند بعد از افطار بسیار دل‌چسب باشند؛ اما مصرف بیش از حد این نوشیدنی‌ها می‌تواند باعث افزایش احساس تشنگی در روز بعد شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که افراد از نوشیدنی‌های طبیعی که فاقد شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند استفاده کنند.

مصرف نوشیدنی‌های متنوع در فواصل زمانی مختلف

سعی کنید که آب و نوشیدنی های ماه رمضان را در فواصل زمانی مختلف میل کنید. این کار به هیدراته کردن بدن و جلوگیری از بی‌میلی نسبت به مایعات کمک می‌کند.

تنوع در مصرف نوشیدنی‌ها

برای کاهش بی‌میلی نسبت به خوردن مایعات، از نوشیدنی‌های مختلف و مفید استفاده کنید. یک برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند به شما در تعیین یک لیست غذایی و نوشیدنی برای خانواده و تغذیه سالم آن کمک کند.

نکته: در تهیه نوشیدنی‌ها و شربت‌های مختلف از شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی کمتر استفاده کنید

نکته: برای تهیه شربت‌ها و نوشیدنی‌ها می‌توانید از شکر قهوه‌ای، عسل یا شیرین‌کننده گیاهی استویا استفاده کنید.

عادات سالم در ماه رمضان

برای حفظ سلامتی و راحتی در حین روزه‌داری نکات مهمی باید رعایت شود. بعضی از این نکات عبارت‌اند از:

  • بیدار شدن برای خوردن سحری
  • مصرف به اندازه غذا و مایعات در سحری
  • کاهش فعالیت‌های غیرضروری در حین روزه‌داری
  • مصرف غذاهای سبک به همراه نوشیدنی های ماه رمضان در افطار
  • خوردن غذاهای مقوی و کامل بعد از افطار

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

8 اسفند 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *