افتتاح حساب ترکیه
باشگاه برج خلیفه

برج خلیفه دبی یکی از جذاب ترین دیدنی های دبی است که حتما نام آن را شنیده اید. این برج جذابیت های بسیاری دارد که بسیاری از آنها را نشنیده اید و ارزش یکبار دیدن و شنیدن را دارد. این مطلب شادمگ اطلاعات مفیدی در این خصوص در اختیار شما قرار می دهد.

اطلاعات کامل در خصوص برج خلیفه دبی

برج خلیفه بلندترین ساختمان جهان و یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی دبی است که ساخت آن ۶ سال به طول انجامید و در چهار ژانویه ۲۰۱۰ افتتاح شد. این سازه بتنی که ۸۲۸ متر ارتفاع دارد، اولین تلاش در تاریخ جهان برای سازه‌ای با این ارتفاع بوده است و در نتیجه طراحان و مهندسان از بهترین و جدیدترین فناوری و طراحی سازه برای آن استفاده کرده‌اند.

برج خلیفه دبی

این برج غول‌پیکر، نمونه‌ای بی‌بدیل از برتری معماری را به رخ دنیا می‌کشد. با توجه به عظمت ساختمان برج، تعجب‌آور نیست که بسیاری آن را به یک شهر عمودی توصیف می‌کنند که صدها آپارتمان خصوصی، هتل، یک سالن بدن‌سازی بزرگ، استخر، رستوران‌های متعدد و حتی مسجد را در خود جای داده است. طراحی این برج ۱۶۳ طبقه با تلفیق تاثیرات فرهنگی و فناوری مدرن همراه بود تا سازه‌ای با بهترین عملکرد در شرایط آب‌وهوایی دبی ساخته شود. برای آشنایی بیشتر با برج خلیفه، با ما همراه باشید.

حتما از مطالب شادمگ در خصوص جاهای دیدنی قطر هم دیدن کنید.

تاریخچه برج خلیفه دبی

برج خلیفه در ابتدا با نام برج دبی شناخته می‌شد؛ اما در زمان افتتاح رسمی آن در سال ۲۰۱۰ به برج خلیفه تغییر نام پیدا کرد. کلمه «خلیفه» از نام شیخ خلیفه بن زاید آل مکتوم، حاکم ابوظبی و امارات متحده عربی گرفته شده است. در زمان ساخت برج خلیفه و دیگر پروژه‌های عمرانی در دبی، بحران اقتصادی باعث شد که کارهای ساخت‌وساز در آستانه تعطیلی قرار بگیرند. در این زمان سخت، ابوظبی بود که به کمک دبی رفت و همین موضوع دلیل اصلی تغییر نام برج به حساب می‌آید.

دولت دبی تصمیم به ساخت بلندترین ساختمان جهان گرفت و اهداف متفاوتی را دنبال می‌کرد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. دبی می‌خواست گردشگری را به دومین صنعت امارات تبدیل کند تا وابستگی به تجارت نفت کاهش یابد.

۲. ساخت برجی با این عظمت می‌توانست هویت شهر و شهرت آن را تا حد زیادی در جهان بهبود بخشد و توجه جهان را به خود جلب کند.

۳. عنوان بلندترین ساختمان جهان را به خاورمیانه بازگرداند؛ همان طور که هرم بزرگ جیزه در مصر برای بیش از ۴,۰۰۰ سال این عنوان را در اختیار داشت.

۴. حاکم دبی یک بار در توییتی گفته بود که ایده ساخت برج خلیفه در زمان بازدید از ساختمان امپایر استیت در شهر نیویورک در چند دهه در ذهنش ایجاد شد؛ سازه‌ای که در آن زمان بلندترین ساختمان جهان محسوب می‌شد. او که عمیقا تحت‌تاثیر این سازه قرار گرفته بود، به فکر ساخت بلندترین سازه جهان در سرزمین خود افتاد.

طراحی برج

برج خلیفه توسط «آدریان اسمیت» (Adrian Smith) از شرکت معماری اسکیدمور، اوینگز، مریل (SOM) در شیکاگو طراحی شده است. پروژه‌های قابل‌توجه دیگری مانند برج جین مائو، مرکز گرینلند ووهان در چین و برج جده در عربستان نیز در کارنامه کاری او به چشم می‌خورند.

برج خلیفه دبی

«شرکت اعمار» ( Emaar Properties) که یک شرکت املاک و مستغلات محلی است، توسعه‌دهنده این پروژه بود. این شرکت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین توسعه‌دهنده‌های املاک در امارات متحده عربی، توسعه بسیاری از آسمان‌خراش‌های دبی را در دست داشته است و اکنون روی بلندترین سازه بعدی جهان موسوم به «برج کریک دبی» کار می‌کند. سامسونگ کانستراکشن، زیرمجموعه گروه سامسونگ، پیمانکار ساخت برج خلیفه بود. پیمانکاران دیگری که به ساخت برج کمک کردند، شامل گروه بلژیکی «Besix» و گروه امارتی «Arabtec» بودند؛ ضمن اینکه «شرکت ساخت‌وساز ترنر» (Turner Construction Company) به‌عنوان مدیر پروژه انتخاب شد.

برج خلیفه به‌طور عمده توسط کارگرانی از جنوب آسیا ساخته شد که به گزارش دیده‌بان حقوق بشر، در شرایط بسیار بدی زندگی می‌کردند و اغلب حقوقی به آن‌ها داده نمی‌شد. همچنین کارفرمایان، گذرنامه کارگران را نزد خود نگه می‌داشتند. آن‌ها در شرایط خطرناکی کار می‌کردند که باعث مرگ‌ومیر و جراحت بسیاری از آن‌ها شد.

هر سال نمایش آتش‌بازی یا نمایش لیزری در برج خلیفه در شب سال نو برگزار می‌شود که هزاران نفر را جذب می‌کند؛ ضمن اینکه میلیون‌ها نفر هم‌زمان به‌صورت آنلاین به تماشای آن می‌نشینند. علاوه بر این، در برخی رویدادها و جشنواره‌های دیگر دبی، از نمایش لیزری روی برج خلیفه استفاده می‌شود.

جاهای دیدنی ترکیه که ارزش حداقل یک بار دیدن را دارند برایتان لیست کرده ایم.

برج خلیفه کجاست؟

برج خلیفه در شهر دبی امارات متحده عربی و در بلوار شیخ محمد بن راشد یک، درست کنار دبی مال قرار دارد. در واقع این جاذبه دیدنی در مرکز شهر دبی خودنمایی می‌کند؛ ناحیه‌ای که در امتداد جاده شیخ زاید واقع شده و یکی از چندین منطقه شهر است که تعداد زیادی آسمان‌خراش را در خود جای داده است. برج خلیفه در فاصله ۳٫۳ کیلومتری از دریا قرار دارد و با اینکه مناظر طبیعی اطراف آن به‌اندازه مارینای دبی وسوسه‌انگیز نیستند، دریاچه‌ها و رودخانه‌های دست‌ساز زیادی در اطراف برج وجود دارد که تاحدودی این کمبود را جبران کرده‌اند.

آدرس: امارات متحده عربی، دبی، برج خلیفه

نام برج خلیفه از کجا آمده است؟

بد نیست بدانید که نام برج خلیفه در ابتدا قرار بود «برج دبی» باشد. شیخ محمد بن‌ رشید که ساخت این برج را آغاز کرده بود، در تأمین هزینه‌های ساخت برج به مشکل خورد و از کمک‌های چشمگیر مالی حاکم ابوظبی و رئیس امارات متحده عربی، خلیفه بن‌ زاید آل نهیان استفاده کرد. حتی پس از افتتاح برج خلیفه، هشت چترباز که پرچم امارات و تصاویر شیخ محمد و شیخ خلیفه را حمل می‌کردند، جلوی شیخ محمد فرود آمدند. به همین دلیل به احترام رئیس امارات متحده عربی، نام برج دبی را به برج خلیفه تغییر دادند.

برج خلیفه دبی

مراحل ساخت برج خلیفه

کار ساخت برج خلیفه در سال ۲۰۰۴ کلید خورد و سازه آن در سال ۲۰۰۵ شروع به بالارفتن کرد. پس از آن ساخت‌وساز برج سرعت بیشتری گرفت و در مدت‌زمان کمتر از یک سال، ۳۰ طبقه آن ساخته شد. از ژانویه ۲۰۰۷، این برج به آسمان‌خراش فوق‌العاده‌ای تبدیل شد که بیش از ۱۰۰ طبقه آن ساخته شده بود؛ گرچه فقط یک ماه بعد، این برج جایگاه سازه‌ای با بیشترین طبقه در دنیا را از آن خود کرد. این آسمان‌خراش از برج تایپه ۱۰۱ پیشی گرفت که روزگاری بلندترین سازه جهان بود و تا ژوئیه ۲۰۰۷ بلندترین ساختمان جهان از نظر ارتفاع معماری شد.

با ادامه روند ساخت‌وساز، ارتفاع برج خلیفه، از برج سیرز با ارتفاع ۵۲۷ متر و همین طور برج CN فراتر رفت. اگرچه برج خلیفه تا اینجا به بلندترین سازه جهان تبدیل شده بود، ارتفاع آن همچنان سیر صعودی داشت. در سال ۲۰۰۸ سرعت کار ساخت‌وساز آسمان‌خراش به‌دلیل بحران اقتصادی کاهش یافت و اگر این مشکلات مالی نبود، برج خلیفه احتمالا تا پایان سال ۲۰۰۸ تکمیل می‌شد.

ضمن اینکه مشکلاتی در رابطه با دکوراسیون سنگ مرمر، کفپوش، سیستم بهداشتی طبقات بالا، شیشه‌های شکسته و نقاشی دیواری ضعیفی از سلطان عمان وجود داشت. تاریخ پایان کار دوم دسامبر ۲۰۰۹ اعلام شد که در نهایت این امر در چهار ژانویه ۲۰۱۰ اتفاق افتاد.

کل پروژه ۱٫۵ میلیارد دلار هزینه داشت که یک میلیارد دلار آن صرف برج شد؛ هزینه‌ای که برای ساختمانی با این ارتفاع زیاد نیست و حتی بسیاری از ساختمان‌های ۳۰۰ متری در شهرهای آمریکا حدودا به همین اندازه هزینه برمی‌دارند.

ساختار و امکانات برج خلیفه دبی

برج خلیفه دارای کاربردهای مختلفی است که از آن جمله می‌توان به بخش‌های اداری، مسکونی، هتل‌، رستوران، سکوی تماشا و ارتباطات اشاره کرد.

طبقه ۳۹ و طبقات زیرین برای هتل آرمانی استفاده می‌شود؛ طبقات ۳۹ تا ۱۰۸ عمدتا به‌عنوان بخش‌های مسکونی به کار می‌روند که درمجموع شامل ۹۰۰ آپارتمان شخصی می‌شوند که بنا به گفته‌ مسئولان برج، فقط در عرض هشت ساعت از آغاز فروش، تمامی واحدها فروخته شدند.

این آپارتمان‌ها شامل استودیوها و سوئیت‌های یک، دو، سه و چهار خوابه هستند. برج خلیفه دبی دارای مجموعه وسیعی از امکانات رفاهی و خدماتی است که تجربه‌ای بی‌نظیر از سبک زندگی را برای ساکنان و مهمانان فراهم می‌کند. لابی‌های اختصاصی اسکای در طبقات ۴۳، ۷۶ و ۱۲۳ شامل پیشرفته‌ترین امکانات تناسب اندام، استخرهای سرپوشیده و روباز، جکوزی و اتاق سرگرمی برای دورهمی‌ها و رویدادها است.

طبقات بالاتر از ۱۰۸ تا ۱۵۴ به فضاهای اداری اختصاص دارند؛ به استثنای طبقات ۱۲۴، ۱۲۵ و ۱۴۸ که سکوی تماشا برای گشت‌وگذار عمومی هستند. همچنین یک رستوران در طبقه ۱۲۲ فعالیت می‌کند. طبقات بالای ۱۵۴ تا ۱۶۳ همگی برای تاسیسات سازه در نظر گرفته شده است. استخرهای برج در طبقات ۴۳ و ۷۶ قرار دارند.

تعداد طبقات به‌حدی زیاد است که از طبقه همکف تا طبقه ۱۶۰ درمجموع ۲,۹۰۹ پله وجود دارد. با اینکه تعداد طبقات برج را عموما ۱۶۳ طبقه معرفی می‌کنند؛ اما سازه‌ای به ارتفاع ۸۲۸ متر نمی‌تواند فقط همین تعداد طبقه را داشته باشد. در واقع، طبقات بالای ۱۶۳ تا زیر منار مخروطی که مسکونی نیستند و برای بخش تاسیسات به کار نمی‌روند، شامل ۴۶ طبقه می‌شوند و بنابراین، از نظر فنی ساختمان دارای ۲۰۹ طبقه است. اطراف برج در روی زمین با آب‌نماها، فضای سبز و خیابان‌های عریض مناسب برای پیاده‌روی احاطه شده است.

دانستنی های مهم در خصوص سفر به فیلبند با ماشین شخصی ؛ پیشنهاد ویژه به طبیعت دوستان

برج خلیفه دبی

بخش های داخلی برج

طراحی داخلی بخش‌های عمومی در برج خلیفه نیز توسط شرکت معماری اسکیدمور، اوینگز، مریل (SOM) و به سرپرستی «نادا آندریک» (Nada Andric) انجام شد. در فضای داخلی از شیشه، فولاد ضدزنگ و سنگ‌های تیره صیقلی همراه با کف تراورتن نقره‌ای، دیوارهای گچ‌بری ونیزی، فرش‌های دستباف و کفپوش سنگی استفاده شده است. فضای داخلی با الهام از فرهنگ محلی بوده؛ در عین حال که به این سازه به‌عنوان نماد و اقامتگاهی جهانی نگاه شده است.

رستوران اتمسفر

«رستوران اتمسفر» (At.Mosphere) در طبقه ۱۲۲ برج خلیفه و ارتفاع ۴۴۲ متری از سطح شهر قرار دارد و با سه فضای لوکس غذاخوری از مهمانان خود پذیرایی می‌کند.

از لحظه‌ای که وارد آسانسور سریع برج می‌شوید تا زمانی که پشت میز کنار پنجره با چشم‌انداز مرکز شهر دبی و دریا می‌نشینید، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برایتان رقم می‌خورد. این رستوران با منوهای نوآورانه و استفاده از بهترین مواد اولیه و ۲۰ سال تجربه سرآشپز «جروم لاگارد» (Jerome Lagarde)، وعده غذایی به‌یادماندنی را برایتان تضمین می‌کند. رستوران اتمسفر از هفت صبح تا دو صبح روز بعد آماده پذیرایی از مهمانان است.

رستورانهای هتل آرمانی

آرمانی امل

« رستوران آرمانی امل» (Armani Amal) مکانی عالی برای چشیدن طعم غذاهای تند و پرادویه هندی است. سرآشپزهای این رستوران از دستورهای غذایی هندی استفاده کرده و غذاهای گیاهی و غیرگیاهی را به شکلی جدید ارائه می‌کنند. هنگام صرف غذا می‌توانید از چشم‌اندازه فواره دبی نهایت لذت را ببرید.

رستوران ایتالیایی آرمانی

در « رستوران ایتالیایی آرمانی» (Armani Ristorante) امکان صرف غذاهای اصیل ایتالیایی برای شما وجود دارد. اگر به‌دنبال یک تجربه غذایی مجلل هستید، حتما سری به این رستوران بزنید که غذاهای کلاسیک ایتالیایی را با کمی تغییروتحول بازآفرینی کرده است و ترکیبی از طعم‌ها را در دهان شما ایجاد می‌کند.

رستوران آرمانی هاشی

« رستوران آرمانی هاشی» (Armani Hashi) یکی از بهترین رستوران‌های دبی است که غذاهای ژاپنی خوشمزه را سرو می‌کند. فضایی دنج با مبلمان شیک و موسیقی زنده، محیطی عالی برای چشیدن غذاهای ژاپنی است که به‌ندرت در خارج از ژاپن یافت می‌شوند. سرآشپزها با مدرن‌کردن غذاهای کلاسیک، طعم‌های متفاوت و جدید عرضه می‌کنند.

رستوران آرمانی دلی

« رستوران آرمانی دلی» ‌(Armani Deli) غذاهای خوش‌طعمی از نقاط مختلف قاره اروپا را سرو کرده و شما را تشویق می‌کند تا انواع طعم‌ها را بچشید. این رستوران با حس‌وحال کلاسیک، فضای داخلی تک‌رنگ و بافت‌های براق به استقبال شما می‌آید و لذت صرف غذا با منظره فواره دبی را نصیبتان می‌کند.

برج خلیفه دبی

رستوران مدیترانه‌ای آرمانی

در «رستوران مدیترانه‌ای آرمانی» (Armani Mediterraneo) از غذاهای یونانی و اسپانیایی تا خاورمیانه‌ای و غیره پیدا می‌شود. سرآشپزهای بااستعداد رستوران، غذاهای فوق‌العاده لذیذی تهیه می‌کنند که انتخابی معرکه برای وعده‌های صبحانه، ناهار و شام هستند.

لانژ برج خلیفه

لانژ برج خلیفه در طبقات ۱۵۲، ۱۵۳ و ۱۵۴ قرار دارد و از همین رو، مرتفع‌ترین سالن لانژ در جهان به حساب می‌آید که امکان صرف صبحانه، چای و نوشیدنی با چشم‌اندازهای سورئال را برای علاقه‌مندان فراهم می‌کند.

چه کسی نمی‌خواهد از ارتفاع ۵۸۵ متری به شهر دبی نگاهی بیندازد، با تلسکوپ روی بناهای مختلف زوم کند یا از تراس بیرونی منحصربه‌فرد به تماشای طلوع یا غروب آفتاب بنشیند؟

انتخاب لانژ طبقه ۱۵۴ با چهار تجربه متفاوت همراه است. در اینجا می‌توانید طلوع آفتاب را تماشا کرده و صبحانه‌تان را در میان ابرها میل کنید یا ضمن نوشیدن چای، از غروب آفتاب لذت ببرید. اگر می‌خواهید تجربه پرزرق‌وبرق و پر از حباب داشته باشید، به‌سراغ «Bubbly Sundowner» یا «Bubbly under the stars» بروید. هر تجربه در نوع خود منحصربه‌فرد است؛ زیرا در هر بازه زمانی حس‌وحال متفاوتی خواهید داشت.

در داخل لانژ با راه‌پله بزرگ، پنجره‌های کف تا سقف، مبلمان لوکس و آب‌نماهای شیک مواجه خواهید شد. در تراس خیره‌کننده آن که در فضای باز قرار دارد، می‌توانید سلفی بگیرید و از مناظر بی‌بدیل افق دبی لذت ببرید.

باشگاه برج خلیفه

باشگاه برج با ۶,۳۲۰ متر مربع مساحت، مکانی عالی برای تناسب اندام و سلامتی در دبی است که چشم‌اندازهای پانوراما از مرکز شهر دبی را پیش روی مهمانان می‌گذارد. این باشگاه شامل پنج سطح می‌شود که یک سطح آن منحصرا به بانوان اختصاص دارد.

باشگاه بدن‌سازی: مراکز تناسب اندام، فضاهای تمرین مطلوبی را برای علاقه‌مندان به ورزش ارائه می‌دهند و دارای تجهیزات پیشرفته و کاملا قابل تنظیم هستند. کلاس‌های آمادگی جسمانی گروهی نیز برای افراد عضو و غیرعضو وجود دارد. در این بخش می‌توانید از استخر سرپوشیده یا روباز شیک زیر نور آفتاب استفاده کنید. برای بانوان، طبقه‌ای اختصاصی شامل سالن بدن‌سازی مجهز، کمد و دسترسی به امکانات اسپا در نظر گرفته شده است.

استخر و غذاخوری روف‌تاپ: بهشتی خلوت با پس‌زمینه فواره دبی را می‌توانید در برج خلیفه تجربه کنید. این مکان شیک با تخت‌های راحتی مجلل، غذاهای وسوسه‌انگیز و نوشیدنی‌های خوش‌طعم، محل مناسبی برای استراحت و تفریح است.

اسپا: اسپا در دو طبقه مجزا برای بانوان و آقایان ارائه می‌شود که با سونا، اتاق بخار و دوش تجربه (ترکیب جلوه‌های مختلف آب مانند باران گرمسیری، مه، آبشار موسمی، موسیقی و عطر) مجهز شده است. متخصصان طیف گسترده‌ای از درمان‌های آرامش‌بخش و جوانسازی بدن، ماساژ و صورت را برای مهمانان انجام می‌دهند.

باشگاه برج خلیفه

معماری برج خلیفه دبی

برج خلیفه در ابتدا قرار بود یک برج مسکونی باشد و به همین دلیل، طرح اولیه‌ آن بر اساس برج مسکونی «Samsung Tower Palace 3» در کره‌ جنوبی شکل گرفت.

آدریان اسمیت اولین طراحی از قسمت بالای ساختمان را نپسندید و ۲۷ طبقه جدید و یک منار آلومینیومی به بالای آن اضافه کرد. همچنین دکل ارتباطات تلویزیونی و رادیویی در سال ۲۰۰۷ به برج افزوده شد.

برج خلیفه که از بتن مسلح و روکش شیشه‌ای ساخته شده، از سه عنصر تشکیل شده است که در اطراف یک هسته مرکزی قرار گرفته‌اند. این سازه ابتدا از روی یک سطح صاف بالا می‌رود و سپس در هر طرح مارپیچی، عقب‌نشینی‌هایی دارد که باعث می‌شود، حجم برج به‌تدریج کاهش یابد. هسته مرکزی در نقطه نهایی سازه بیرون می‌زند و به‌شکل منار ظاهر می‌شود.

مراحل ساخت برج خلیفه

ساخت این برج ۲۸۰ هزار متر مربعی با سرعت نسبتا زیادی پیش رفت؛ به‌طوری که از گودبرداری تا ساخت طبقه‌ پنجاهم آن در مدت‌زمان دو سال انجام شد و کل مراحل آن تا افتتاح رسمی و بهره‌برداری ۶ سال طول کشید. مراحل ساخت و تکمیل برج خلیفه به این ترتیب بود:

ژانویه‌ ۲۰۰۴: شروع گودبرداری
فوریه‌ ۲۰۰۴: شروع کارگذاری شمع‌ها و ستون‌ها
مارس ۲۰۰۵: شروع فرایند روسازی بنا
ژوئن ۲۰۰۶: تکمیل ۵۰ طبقه
ژانویه‌ ۲۰۰۷: تکمیل ۱۰۰ طبقه
مارس ۲۰۰۷: تکمیل ۱۱۰ طبقه
می ۲۰۰۷: تکمیل ۱۳۰ طبقه
ژوئیه ۲۰۰۷: تکمیل طبقه‌ ۱۴۱ و شکست رکورد بلندترین ساختمان جهان
سپتامبر ۲۰۰۷: تکمیل طبقه‌ ۱۵۰ و شکست رکورد بلندترین سازه‌ مستقل جهان
آوریل ۲۰۰۸: تکمیل طبقه‌ ۱۶۰ و شکست رکورد بلندترین سازه‌ ساخت بشر
ژانویه‌ ۲۰۰۹: تکمیل منار مخروطی برج
سپتامبر ۲۰۰۹: تکمیل عایق‌کاری و نمای خارجی
ژانویه‌ ۲۰۱۰: افتتاح برج

برج خلیفه چند طبقه است؟

برج خلیفه ۱۶۳ طبقه دارد؛ با این حال، طبقات بالای ۱۶۳ تا زیر منار مخروطی شامل ۴۶ طبقه می‌شود. بنابراین، می‌توان گفت که این برج باشکوه ۲۰۹ طبقه دارد.

ارتفاع برج خلیفه

برج خلیفه دبی با ۸۲۸ متر ارتفاع، بلندترین آسمان‌خراش جهان به حساب می‌آید که تاکنون توسط انسان ساخته شده است. هزینه ساخت آن نیز با اندازه آن مطابقت دارد که رقمی بالغ بر ۱,۴ میلیارد دلار بوده است.

برج خلیفه دبی

ارتفاع برج تا بالای منار مخروطی آن اندازه‌گیری می‌شود؛ زیرا این منار یک عنصر معماری است. تا قبل از سال ۲۰۱۰، ارتفاع برج خلیفه به‌عنوان یک راز بود تا مانع از پیشی‌گرفتن رقبای احتمالی شوند و جالب اینکه برای گمراهی رقبا، شایعاتی گسترش یافت که ارتفاع ساختمان ۸۱۷ متر است؛ عددی که بسیار پایین‌تر از ارتفاع اصلی سازه بود.

سرانجام اعلام شد که ارتفاع استاندارد برج خلیفه ۸۲۸ متر و ارتفاع آن تا نوک ۸۲۹٫۸ متر است و بلندترین ساختمان جهان محسوب می‌شود. این برج تا سال ۲۰۲۲ عنوان بلندترین سازه جهان را در دست خواهد داشت؛ چراکه برج کریک دبی یا برج خور، گوی سبقت را از برج خلیفه خواهد ربود.

بلندترین طبقه مورداستفاده، طبقه ۱۵۴ است که ۵۸۴ متر از سطح زمین فاصله دارد. برای گشت‌وگذارهای عمومی، سه سکوی تماشا در طبقات ۱۲۴، ۱۲۵ و ۱۴۸ وجود دارد که سکوی طبقه ۱۴۸ در حال حاضر با ارتفاع ۵۵۵ متر از سطح زمین، مرتفع‌ترین سکوی تماشای جهان محسوب می‌شود.

آسانسور برج خلیفه

برج خلیفه مجهز به ۵۷ آسانسور و هشت بالابر است. آسانسورها برای جابه‌جایی ۱۲ تا ۱۴ نفر ظرفیت دارند که سریع‌ترین آن‌ها مهمانان را با سرعت ۳۶ کیلومتر بر ساعت جابه‌جا می‌کند. مهندسان در زمان طراحی آسانسور قصد داشتند، اولین آسانسور سه‌طبقه‌ جهان را در این برج کار بگذارند؛ اما سرانجام از آسانسور دوطبقه استفاده کردند.

آسانسور خدمات ساختمان و آتش‌نشان برای ۵,۵۰۰ کیلوگرم ظرفیت دارد و بلندترین آسانسور خدماتی جهان به حساب می‌آید. برج خلیفه ارتفاع بسیار زیادی دارد و در نتیجه از این آسانسورها برای تخلیه مهمانان و ساکنان در زمان آتش‌سوزی‌ها یا رویدادهای امنیتی استفاده می‌شود. آسانسورهای سکوهای تماشا شامل کابین‌های دو طبقه با ظرفیت ۱۲ تا ۱۴ نفر در هر کابین است. این آسانسورها با سرعت ۱۰ متر بر ثانیه حرکت کرده و طولانی‌ترین فاصله سفر جهان از پایین‌ترین تا بالاترین نقطه را طی می‌کنند.

آشنایی با با شکوه ترین و معروف ترین قلعه های ایران ؛ نماد تمدن چندین هزار ساله ایرانی

حقایقی درباره برج خلیفه

تقریبا همه اعداد و ارقام مطرح‌شده درباره آسمان‌خراش برج خلیفه خیره‌کننده است. برای ساخت آن حدود ۱۲ هزار کارگر نیاز بود تا ساختمانی با این عظمت را در مدت‌زمان ۲۲ میلیون ساعت بسازند.

۵۷ آسانسور و هشت بالابر برای حرکت بین طبقات وجود دارد که آسانسورها با سرعتی حدود ۲۵ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند. درباره مصالح مورد استفاده نیز باید گفت، به‌طور کلی ۳۳۰ هزار متر مکعب سیمان و ۳۹ هزار تن فولاد برای ساخت آن استفاده شده است. برج خلیفه دبی را می‌توان از فاصله ۹۶ کیلومتری مشاهده کرد.

برج خلیفه دبی

برخی دیگر از حقایق مربوط به برج خلیفه عبارت‌اند از:

نمای خارجی برج از ۲۸ هزار و ۲۱۶ پنل شیشه‌ای ساخته شده است که تمیزکاری آن‌ها توسط یک تیم حرفه‌ای ۳۶ نفره در مدت‌زمان حدود سه ‌ماه انجام می‌شود.
آلومینیوم به‌کاررفته در برج برابر با وزن پنج هواپیمای بوئینگ A380 است.
مصرف برق برج در ساعات اوج مصرف به ۵۰ مگاوات می‌رسد.
ارتفاع برج خلیفه دو برابر بیشتر از ساختمان امپایر استیت و سه برابر بیشتر از برج ایفل است.
اگر میلگردهای برج را پشت سر هم در یک خط قرار دهند، طول آن‌ها به‌اندازه فاصله‌ تهران تا نیویورک می‌شود.
پارکینگ برج خلیفه برای ۲,۹۵۷ خودرو ظرفیت دارد.
مساحت کل بنای برج ۵۳۰ هزار متر مربع، مساحت بخش تجاری ۲۸ هزار متر مربع و مساحت فضای مسکونی ۱۷۰ هزار متر مربع است.
برج خلیفه رکورد پمپاژ بتن در بلندترین نقطه با ارتفاع ۶۰۵ متر را در اختیار دارد.
برج خلیفه روزانه ۲۵۰ هزار گالن آب مصرف می‌کند و برق مصرفی آن در روز معادل ۳۶۰ هزار لامپ ۱۰۰ وات است که به‌طور هم‌زمان روشن می‌شوند.

مشاهده غروب خورشید در برج خلیفه

این برج یکی از بناهای کمیاب در جهان است که از آن می‌توانید غروب خورشید را دوبار مشاهده کنید؛ یک بار از طبقه پایین و بار دیگر از طبقه ۱۴۸.
درهای برج خلیفه مجهز به سیستم ردیابی باد هستند که مشخص می‌کنند آیا بازکردن آن‌ها امنیت دارد یا خیر.
پست برق برج خلیفه در طبقه ۱۵۵ قرار دارد که مرتفع‌ترین در جهان محسوب می‌شود.
برج خلیفه درمجموع ۱۷,۰۰۰ در دارد و مجهز به آسانسور تخلیه اضطراری با طراحی منحصربه‌فرد در زمان آتش‌سوزی یا تهدیدهای امنیتی است.
۱۰۰ طبقه اول آن در زمان بی‌سابقه ۱۰۹۳ روز ساخته شد که مساوی با ساخت یک طبقه در مدت‌زمان سه روز است.
برج خلیفه می‌تواند حداکثر ۳۵ هزار نفر (به‌اندازه یک شهر کوچک) را در خود جای دهد.
باغ‌های زیبای برج خلیفه با گیاهانی آراسته شده‌اند که با آب‌وهوای گرم شهر دبی سازگار هستند.

برج خلیفه دبی

تمیزکاری شیشه‌های برج خلیفه

تمیزکردن چنین برجی با تعداد بسیار زیادی پنجره مستلزم تلاش فراوانی است؛ به‌خصوص که خطرات شغلی مانند گرمای شیشه‌ها و خطرات محیطی نظیر طوفان‌های شن می‌تواند جان کارگران را به خطر بیندازد. برخی نظافت پنجره را کاری نسبتا پیش‌پاافتاده می‌دانند؛ در حالی که صعود به ارتفاعات بالا و معلق‌ماندن با طناب، کار هر کسی نیست.

ضمن اینکه هرچه ارتفاع بیشتر می‌شود، شدت وزش باد افزایش می‌یابد که کار را خطرناک می‌کند. میانگین دستمزد کارگران تمیزکار پنجره آسمان‌خراش‌ها ۵۰ هزار دلار است و برای شغلی که نیازی به تحصیلات یا تخصص ندارد،‌ رقم قابل‌توجهی به حساب می‌آید. با وجودی که این برج ۸۲۸ متری، ۲۴ هزار پنجره دارد؛ تمیزکردن شیشه‌های آن فقط برعهده تیمی ۳۶ نفره است.

تست باد

تاثیر دودکش، پدیده‌ای است که روی طراحی سازه‌های بسیار بلند اثر می‌گذارد و به‌خاطر تغییر فشار و دما در ارتفاع رخ می‌دهد. تحقیقات خاصی روی برج خلیفه انجام شد تا پس از تعیین تغییرات یادشده، آن‌ها را در طراحی ساختمان لحاظ کنند.

بیش از ۴۰ آزمایش تونل باد روی برج خلیفه انجام شد تا تاثیرات باد بر برج و ساکنان آن بررسی شود. این تست‌ها طیف گسترده‌ای از آزمایش‌های اولیه برای تعیین هوای بادی دبی تا مدل‌های بزرگ تحلیل سازه‌ای، تست‌های فشار نما، تجزیه و تحلیل خرداقلیمی اثرات در تراس‌ها و اطراف پایه برج را در بر می‌گرفت.

آثار هنری

بیش از ۱۰۰۰ اثر هنری از هنرمندان برجسته خاورمیانه و بین‌المللی در برج خلیفه و اطراف بلوار محمد بن راشد را آراسته‌اند. شرکت عمار بسیاری از آثار هنری را به‌طور خاص برای ادای احترام به روح هماهنگی جهانی سفارش داده بود. این آثار به‌عنوان وسیله‌ای برای پیوند فرهنگ‌ها و جوامع انتخاب شده‌اند.

رکوردهای جهانی در برج خلیفه

بلندترین آسمان‌خراش جهان با ارتفاع ۸۲۸ متر (رکورد قبلی: تایپه ۱۰۱ با ارتفاع ۵۰۹٫۲ متر)
بلند ترین سازه جهان با ارتفاع ۸۲۸ متر (رکورد قبلی: دکل رادیویی ورشو با ارتفاع ۶۴۶٫۳۸ متر)
بلندترین سازه مستقل جهان با ارتفاع ۸۲۸ متر که بدون کمک کابل یا وسیله دیگری ساخته شده است (رکورد قبلی: برج CN با ارتفاع ۵۵۳٫۳ متر)
بیشترین تعداد طبقه در جهان با ۱۶۳ طبقه (رکورد قبلی: برج ویلیس با ۱۰۸ طبقه)
مرتفع‌ترین طبقه‌ مسکونی جهان در ارتفاع ۵۸۴ متری (رکورد بعدی: برج شانگهای)

برج خلیفه دبی

بلندترین تاسیسات آسانسور جهان

اولین ساختمان مرتفع جهان با فضای مسکونی
بلندترین سکوی تماشا در فضای باز در جهان
مرتفع‌ترین استخر شنا (طبقه ۷۶)، مسجد (طبقه‌ ۱۵۸) و باشگاه شبانه (طبقه‌ ۱۴۴) در جهان
مرتفع‌ترین رستوران جهان در طبقه‌ ۱۲۲ در ارتفاع ۴۴۲ متری (رکورد قبلی: رستوران «۳۶۰» برج CN با ارتفاع ۳۶۰ متر)

هتل های برج خلیفه

هتل ۳۰۴ اتاقه‌ آرمانی، ۱۵ طبقه از ۳۰ طبقه‌ ابتدایی برج را به خود اختصاص داده و اولین هتل جهان است که توسط جورجیو آرمانی طراحی و توسعه یافته است. این هتل تحقق رویای دیرینه طراح است تا سبک پیچیده او را به کامل‌ترین شکل زنده کند و تجربه اقامت با آرمانی را به مشتریان خود ارائه دهد. تمامی جزییات به‌کاررفته در هتل دارای امضای آرمانی است و از مهمان‌نوازی گرم به سبک ایتالیایی شروع می‌شود و تا عناصر طرحی نظیر کف‌های سنگی اراموسا تا مبلمان سفارشی و امکانات رفاهی هتل خودنمایی می‌کند.

سوئیت: ‌سوئیت‌های آرمانی در طبقات ۳۸ و ۳۹ قرار دارند و از سالن ورودی دایر‌ه‌ای متمایز با سرویس بهداشتی شیک تا اتاق ناهارخوری با چشم‌انداز شهر، صحرا یا دریا، فلسفه طراحی آرمانی را نشان می‌دهند. سوئیت‌ منحصربه‌فردی با ۳۹۰ متر مربع مساحت در طبقه ۳۹ وجود دارد که شخصا توسط جورجو آرمانی طراحی شد‌ه‌ است.

آرمانی رزیدنس: این بخش از هتل که از طبقه ۹ تا ۱۶ را تشکیل می‌دهد، اثری از جورجیو آرمانی است که رویکرد شخصی وی به ظرافت و فلسفه سبک منحصربه‌فرد را به نمایش می‌گذارند. مبلمان با کیفیت بالا در کنار مجموعه‌ای از لوازم جانبی خاص قرار گرفته‌ است و اقامتی شیک در خور نام آرمانی را برای مهمانان به ارمغان می‌آورد.

سکوهای تماشا برج خلیفه

برج خلیفه مجهز به مرتفع‌ترین سکوی تماشا در داخل یک ساختمان در جهان است. هنگامی که برج برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد، سکوی مذکور با نام «At The Top» در طبقه ۱۲۴ آغاز به کار کرد و دارای تراس روبازی در ارتفاع ۴۵۲ متری است که تقریبا در وسط ارتفاع برج قرار می‌گیرد.

برج خلیفه دبی

برج خلیفه در سال ۲۰۱۴ دومین سکوی تماشا خود با نام «At The Top SKY» را در طبقه ۱۴۸ و در ارتفاع ۵۵۵ متری از سطح زمین افتتاح کرد. این سکو علاوه بر فضای سرپوشیده، دارای یک قسمت بیرونی است و از همین رو، مرتفع‌ترین سکوی تماشای جهان در هر دو بخش فضای سرپوشیده و روباز محسوب می‌شود. گردش در این بخش از زمانی آغاز می‌شود که وارد اسکای لانژ برج خلیفه شده و از آنجا به آسانسور اختصاصی اسکورت می‌شوید.

برای دسترسی به سکوهای تماشا نمی‌توانید به‌طور مستقیم از ورودی ساختمان استفاده کنید؛ زیرا این بخش فقط برای ورود افراد شاغل در برج، ساکنان و مهمانان هتل اختصاص دارد. به‌عنوان گردشگر باید ابتدا به طبقه پایین دبی مال مراجعه کنید و از طریق علائم راهنما،‌ راه خود را به‌سمت ورودی سکوهای تماشا بیابید.

در صورتی که قصد بازدید از هر سه سکوی تماشا را دارید، می‌توانید از تور شخصی با راهنما لذت ببرید. سپس در تراس بیرونی ۵۵۵ متری، حضور در بالاترین سکوی دیدنی جهان را تجربه کنید و مشهورترین نقاط دیدنی دبی را به نظاره بنشینید. در ادامه از نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های سالن اسکای استفاده کنید.

سریع‌ترین آسانسور دو طبقه جهان

برای دسترسی به طبقه ۱۲۴ باید سوار سریع‌ترین آسانسور دو طبقه جهان با سرعت ۱۰ متر بر ثانیه شوید. در این طبقه علاوه بر سکوی تماشای سرپوشیده با پنجره‌های شیشه‌ای بزرگ از کف تا سقف، یک سکوی روباز نیز وجود دارد که می‌توانید با تلسکوپ‌های مدرن، دنیای زیر پای خود را از نزدیک مشاهده کنید. همچنین می‌توانید از مغازه هدیه، سوغاتی‌هایی برای دوستان و خانواده خود تهیه کنید.

در طبقه ۱۲۵ نیز با سکوی وسیعی مواجه خواهید شد که با مشربیه عربی تزیین شده است و چشم‌اندازهای خیره‌کننده ۳۶۰ درجه‌ای را پیش روی شما می‌گذارد. در این طبقه فضای کافی برای گردش و گذراندن روی سکوی تماشا وجود دارد. راهنمای مهمانان نیز حقایق جالبی در مورد برج خلیفه به شما ارائه می‌دهد که بازدید شما را مفیدتر می‌کند. با استفاده از تلسکوپ می‌توانید همه نقاط دیدنی محبوب در دبی را شناسایی کنید.

قبل از خرید بلیط حتما وضعیت آب‌وهوا را بررسی کرده و از روزهای مه‌آلود یا بارانی اجتناب کنید؛ هرچند تماشای برج خلیفه در ابر نیز جذابیت‌های خاص خود را دارد. شاید باور نکنید؛ اما آنچه که به‌وضوح از روی زمین به چشم می‌خورد، از ارتفاع بالا کاملا متفاوت است. علاوه بر این، در روزهای آفتابی بدون مه، چشم‌انداز ساختمان‌ها یا جزایر مصنوعی در فاصله طولانی بسیار واضح‌تر به نظر می‌رسد.

پارک عشاق ایروان کجاست | آدرس و همه اطلاعاتی که لازم دارید

با اینکه می‌توانید مدت‌زمان نامحدودی را در سکوهای ۱۲۴ و ۱۲۵ بگذرانید؛ برای تماشای چشم‌انداز شهر از سکوی ۱۴۸ فقط ۴۵ دقیقه زمان دارید. جالب است بدانید که امکان استفاده از سکوهای تماشا برای افراد با ناتوانی حرکتی نیز وجود دارد.

راهنمای بازدید از طبقات برج خلیفه دبی

بعد از ورود به برج، به یک محوطه سه طبقه‌ای به نام لژ سلطنتی یا پُدیوم (Podium) می‌رسید. بعد از آن با توجه به مسیر خود، از طریق پله‌ها یا آسانسور به بخش‌های دیگر می‌روید. با اینکه تمام بخش‌های برج خلیفه قابلیت بازدید ندارند، اما در ادامه بخش‌هایی از برج را که مجاز به بازدید از آنها هستید یا می‌توانید از خدماتشان استفاده کنید، معرفی خواهیم کرد:

طبقه همکف: دِ کافه (The Cafe)
۵: کلاب برج (The Burj Club )
طبقه همکف تا ۸: هتل آرمانی
۹ تا ۱۶: آرمانی رزیدنس (Armani Residence)
۱۹ تا ۳۷: واحدهای اقامتی
۳۸ و ۳۹: هتل آرمانی
۴۳: اسکای لابی ( شامل سالن ورزشی، جکوزی، استخرها، اتاق استراحت)
طبقات ۴۴ تا ۷۲: بخش واحدهای اقامتی
طبقه ۷۶: اسکای لابی (شامل سالن ورزشی، جکوزی، مرتفع ترین استخر جهان، اتاق استراحت)
طبقات ۷۷ تا ۱۰۸: واحدهای اقامتی خصوصی
طبقه ۱۲۱ تا ۱۲۱ و طبقه ۱۲۵ تا ۱۳۵: واحدهای تجاری
۱۲۲: رستوران اتمُسفر
طبقه ۱۲۳: اسکای لابی (شامل سالن تجاری و کتابخانه برج)
۱۲۴: سکوی بازدید
طبقات ۱۳۹ تا ۱۵۴: واحدهای تجاری
طبقه ۱۴۸: سکوی دید اسکای
۱۵۲ تا ۱۵۴: استراحتگاه (Lounge)
طبقه ۱۵۸، بلندترین مسجد جهان

برج خلیفه دبی

هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از برج خلیفه دبی چقدر است؟

لانژ، رستوران و سکوهای تماشا از جمله بخش‌های برج خلیفه هستند که امکان بازدید عمومی از آن‌ها وجود دارد.

بلیط سکوهای تماشا

قیمت بلیط ورودی سکوهای تماشا از برج خلیفه بسیار بالاتر از سایر آسمان‌خراش‌های جهان است. بلیط سکوی تماشا در طبقات ۱۲۴ و ۱۲۵ به مبلغ ۱۳۵ درهم امارات متحده عربی (حدود ۳۷ دلار) است. به‌غیر از هنگام غروب که از ساعت ۱۷ شروع می‌شود و در ساعت ۱۹ به پایان می‌رسد و زمانی ایدئال برای تماشای چشم‌انداز شهر است. از آنجا که بازدیدکنندگان می‌توانند منظره روز و شب را هم‌زمان مشاهده کنند، قیمت بلیط در این بازه زمانی مبلغ ۲۱۰ درهم (۵۷ دلار) است. بازدید برای کودکان زیر چهار سال هزینه‌ای ندارد.

بلیط بازدید از هر سه سکوی تماشا ۳۷۹ درهم (۱۰۳ دلار) است که برای زمان غروب، این مبلغ به ۵۳۳ (۱۴۵ دلار) درهم افزایش می‌یابد و امکان تماشای برج خلیفه در شب وجود دارد.

بلیط لانژ

در این بخش از برج که در طبقات ۱۵۲ تا ۱۵۴ قرار دارد، روی مبلمان لوکس بنشینید و در کنار مجموعه‌ای از بهترین چای‌ها و قهوه‌ها، از انواع شیرینی‌های تازه و دسرهای لذیذ لذت ببرید. با خرید بلیط لانژ به قیمت ۷۴۹ درهم (۲۰۴ دلار) می‌توانید از تور اختصاصی در تراس استفاده کنید.

زمان پیشنهادی برای بازدید از برج خلیفه را می‌توان دو تا سه ساعت عنوان کرد؛ به‌خصوص اگر در زمان غروب آفتاب به سکوی تماشا بروید. ترجیحا برج خلیفه را در طول شب بازدید کنید که جمعیت کمتری وجود دارد و در عین حال، منظره‌ای پرزرق‌وبرق و پرنور از چشم‌انداز دبی پیش روی شما قرار می‌گیرد.

ساعت کاری برج خلیفه

بلندترین آسمان‌خراش جهان هرروز هفته در طول سال باز است. سکوهای تماشای «At The Top» در طبقات ۱۲۴ و ۱۲۵ از روزهای یکشنبه تا چهارشنبه بین ساعت ۱۰ تا ۲۲ و از پنجشنبه تا شنبه، بین ساعت ۱۰ تا ۲۴ به روی بازدیدکنندگان باز هستند. غروب خورشید شلوغ‌ترین زمان در برج خلیفه است که از ساعت ۱۶ تا ۱۸ را در بر می‌گیرد؛ زمانی که می‌توانید بهترین چشم‌اندازها را تماشا کنید؛ هرچند با جمعیت زیادی مواجه خواهید شد.

سکوی تماشای «At The Top SKY» در تمامی روزهای هفته از ساعت هفت تا ۲۲ باز است و از ساعت ۱۲ تا ۱۸ شلوغ‌ترین زمان خود را سپری می‌کند.

فصل مناسب برای بازدید از برج خلیفه دبی چه زمانی است؟

بازدید از برج خلیفه غالبا در بالای فهرست گردشگری مسافران دبی قرار دارد و می‌توان از منظره‌های دیدنی شهر گرفته تا غذاهای خوشمزه را در بلندترین آسمان‌خراش جهان تجربه کرد. بهترین زمان بازدید از سکوهای تماشای برج خلیفه، صبح زود بین ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ ظهر و همین طور قبل از تعطیلی سکوها است که کمترین جمعیت برای بازدید حضور دارند.

دبی در طول ماه‌های آوریل تا اکتبر (فروردین تا مهر) کمترین تعداد گردشگر را دارد و اگر می‌خواهید در زمان بازدید خود از برج خلیفه با ازدحام جمعیت و ایستادن در صف مواجه نشوید، برنامه سفر خود به دبی را برای این ماه‌ها تنظیم کنید. از طرفی، هوای دبی در ماه‌های نوامبر تا مارس (آبان تا اسفند) در بهترین حالت خود است و به همین دلیل، بسیاری از گردشگران این ماه‌ها را برای سفر خود انتخاب می‌کنند.

چگونه به برج خلیفه دبی برویم؟

راه‌های مختلفی برای دسترسی به برج خلیفه وجود دارد که از آن جمله می‌توان به حمل‌ونقل عمومی مانند مترو یا اتوبوس و همین طور خودرو اشاره کرد. در نظر داشته باشید که دسترسی به سکوهای تماشای برج خلیفه فقط از طریق دبی مال امکان‌پذیر است.

دسترسی به سکوهای تماشای برج خلیفه فقط از طریق دبی مال امکان‌پذیر است
مترو دبی سریع‌ترین و اقتصادی‌ترین راه برای رسیدن به برج خلیفه است. برای این منظور باید سوار «خط قرمز» (Red Line) مترو دبی شده و در ایستگاه برج خلیفه پیاده شوید که نزدیک‌ترین ایستگاه به دبی مال است. از اینجا به بعد می‌توانید با اتوبوس F13 خود را به دبی مال برسانید یا این مسیر را در مدت‌زمان ۱۵ دقیقه پیاده‌ بروید. پس از ورود به دبی مال، از طریق طبقه «Lower Ground» می‌توانید به ورودی برج خلیفه برسید.

در نهایت نیز راهی پیشخوان‌های برج خلیفه شوید و با نشان‌دادن بلیط خود، تجربه هیجان‌انگیزتان را شروع کنید. به‌طور کلی فقط کسانی که ساکن برج یا مهمان هتل آرمانی هستند یا در رستوران اتمسفر جا رزرو کرده‌اند، می‌توانند مستقیما وارد برج خلیفه شوند.

برج خلیفه دبی

قوانین بازدید از برج الخلیفه دبی

برای بازدید از برج خلیفه باید قوانین زیر را رعایت کنید:

وسایلی همچون اسپری، قوطی خالی اسپری، سلاح شیمیایی، مواد منفجره و وسایل آتش بازی، اسکیت یا هر نوع کفش چرخدار، الکل، چاقوهای چندکاره، اسلحه گرم و مهمات، بطری شیشه‌ای، چاقو و اسپری فلفل را به همراه نبرید.
هیچ‌گونه خوراکی و نوشیدنی را نمی‌توانید به داخل برج خلیفه ببرید.
تمام بازدیدکنندگان تنها ۳۰ دقیقه اجازه تردد در طبقه ۱۴۸ را دارند. این در حالی است که می‌توان بدون محدودیت زمانی در طبقه ۱۲۵ ماند.
تمامی کیف‌ها و چمدان‌های خود را باید به اتاق نگهداری چمدان بسپارید؛ هرچند می‌توانید یک ساک دستی کوچک همراه خود ببرید.
ورود حیوانات خانگی به برج خلیفه دبی ممنوع است.
در صورت شرایط نامساعد جوی، اجازه تردد در بالکن‌های برج را نخواهید داشت و البته وجهی هم که بابت خرید بلیط پرداخت کرده‌اید به شما برگردانده نمی‌شود.

آیا بازدید از برج خلیفه برای عموم آزاد است؟

بیشتر طبقات برج خلیفه شامل هتل معتبر آرمانی و اقامتگاه‌های مجلل و رویایی می‌شود. با این حال، تعدادی از طبقات برای بازدید عموم در نظر گرفته شده‌اند که از آن جمله می‌توان به لانژ، باشگاه و سکوهای تماشا اشاره کرد.

جاهای دیدنی اطراف برج خلیفه دبی

دبی مال

این مرکز خرید با بیش از ۲۰۰ رستوران و کافه، ۱۳۰۰ فروشگاه و حدود ۸۰ میلیون بازدیدکننده سالانه، یکی از برجسته‌ترین مراکز خرید دبی است. دبی مال با مساحت ۱,۲۰۷,۲۳۹ متر مربع که حدود ۵۰ زمین فوتبال را پوشش می‌دهد، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز خرید جهان شناخته می‌شود. در اینجا بهترین برندهای لوکس جهان و انواع گزینه‌های سرگرمی برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه می‌توانید خود را به انواع خوراکی‌های خوشمزه و لذیذ نظیر چیزکیک، استیک و… مهمان کنید.

فواره دبی

این فواره درست روبه‌روی دبی مال قرار دارد و با شروع نمایش فواره‌ها به‌راحتی می‌توانید از آن دیدن کنید. اگر دوست دارید که دید بهتری به نمایش فواره‌ها داشته باشید، می‌توانید از پیاده‌رو فواره دبی به طول ۲۷۲ متر استفاده کنید. فواره دبی با حدود ۲۷۴ متر طول، به بزرگی دو زمین فوتبال است؛ همچنین به‌عنوان بلندترین فواره موزیکال جهان به حساب می‌آید. برای نورپردازی فواره‌های رقصان از ۶۶۰ چراغ و ۵۰ پروژکتور رنگی استفاده شده است.

آکواریوم دبی

آکواریوم و باغ‌وحش زیردریایی دبی خانه هزاران حیوان آبزی است که شامل بیش از ۱۴۰ گونه می‌شود، نظیر ۴۰۰ کوسه و پرتوماهی که در مخزنی به بزرگی ۱۰ میلیون لیتر زندگی می‌کنند. تماشای آبزیان تنها بخش کوچکی از گردش در آکواریوم را تشکیل می‌دهد و هنگام بازدید از آن می‌توانید شنا و غواصی در کنار کوسه‌ها، آموزش غواصی با مدرک بین‌المللی، آشنایی با حیوانات بومی و دیدن پنگوئن‌ها را از نزدیک تجربه کنید. یکی از بخش‌های حیرت‌انگیر آکواریوم دبی قطعا تونل شیشه‌ای آن است که با الهام از دنیای درون اقیانوس طراحی شده است. در صورت تمایل می‌توانید با قایق‌های کف شیشه‌ای، از زاویه‌ای جدید به تماشای ماهی‌های آکواریوم بروید. این آکواریوم در طبقه همکف دبی مال قرار دارد.

برج پارک

برج پارک در کنار اپرای دبی و نزدیکی برج خلیفه قرار دارد و طراحی آن بر اساس گیاهی بیابانی به نام «هایمنوکالیس» است و تمام نرده‌ها، نیمکت‌ها و تابلوها تصاویری از برج خلیفه و گل مذکور را نشان می‌دهند. در این پارک، ۶ آب‌نما، پیاده‌روهای دارای نخل، باغ‌ها و درختان گلدار به چشم می‌خورد. با حضور در این پارک می‌توانید از تماشای برج خلیفه و فواره دبی نهایت لذت را ببرید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

24 بهمن 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *