افتتاح حساب ترکیه
طرز تهیه زولبیا خانگی

طرز تهیه زولبیا خانگی را بلدید ؟ ما به شما همه نکته هایی را که برای تهیه زولبیا لازم دارید آموزش می دهیم. با شادمگ همراه شوید.

طرز تهیه زولبیا خوشمزه و ترد

زولبیا یک شیرینی آغشته به شربت است که اصالت آن را تا سال 1450 میلادی در هندوستان پی گیری کرده اند. زولبیا و یار همیشگی آن بامیه که بر سر سفره افطاری ما ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد را مربوط به زمان شاه عباس می دانند. این شیرینی در شهر هایی که دسترسی به خرما ممکن نبوده بیشتر تهیه می کردند. از طرز تهیه بامیه خانگی در شادمگ هم استفاده کنید.

طرز تهیه زولبیا خانگی

تاریخچه زولبیا

تاریخچه زولبیا به کشور هند و سال ۱۴۵۰ میلادی برمی‌گردد البته که مدرک معتبری در دست نیست و تنها می‌توان به نقل‌قول‌های اساتید و آشپزهای آن دوران اشاره کرد.

شیرینی زولبیا در کشورهای هند، اتیوپی و ترکیه با نام جلیبی هم شناخته می‌شود. با توجه به تاریخ ناصری، زولبیا در زمان ناصرالدین شاه برای ایشان به عنوان پیشکش آورده‌اند در نتیجه پیدایش آن را در ایران منصوب به زمان شاه‌عباس می‌دانند. زولبیا را معمولا می‌توان کنار بامیه و گوش‌فیل دید که مواد اصلی آن‌ها آرد گندم، ماست و نشاسته است.

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

شکر 2 پیمانه
آب 1 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
زعفران دم کرده 2 قاشق غذا خوری
آبلیمو 2 قاشق غذا خوری

مواد لازم برای خمیر زولبیا

نشاسته گندم 1 پیمانه
ماست 1 پیمانه
آرد 1 قاشق غذا خوری
بکینگ پودر 1/2 قاشق مربا خوری
زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
روغن به میزان لازم

طرز تهیه زولبیا خانگی

طرز تهیه شربت زولبیا

برای تهیه شربت زولبیا ؛ آب و شکر را داخل ظرفی ریخته و بعد روی حرارت می گذاریم شکر که آب شد و شربت شفافی بدست آمد گلاب، آبلیمو و زعفران را به آن اضافه می کنیم و نهایتا 5 دقیقه قوام آمدن شربت زمان می برد.

طرز تهیه زولبیا خانگی

ابتدا ماست و نشاسته را با هم مخلوط می کنیم کاملا که نشاسته حل شد به آن بکینگ پودر، آرد و زعفران را افزوده و مخلوط می کنیم. حالا مواد را از یک صافی عبور داده روی آن را می پوشانیم و برای یک ساعت در محیط آشپز خانه استراحت می دهیم. بعد از گذشت یک ساعت آن را در قیف یکبار مصرف می ریزیم.

فوت و فن سر آشپزها برای جلوگیری از وا رفتن کوکو + دلیل مهم وا رفتن کوکو سیب زمینی

در ظرف مناسب کوچکی تا نیمه روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن کاملا داغ شود. حالا حفره ای کوچک سر قیف ایجاد کرده و آن را به صورت حلقه های به هم پیوسته داخل روغن می ریزیم. اجازه می دهیم تا هر دو سمت زولبیا کاملا سرخ شود.

سپس از روغن خارج کرده و داخل شربت ولرم فرو برده تا یکدست شربت بگیرد. سپس داخل صافی می گذاریم تا روغن اضافی آن خارج شود. زولبیای جذاب را در ظرف سرو قرار داده با پسته و بادام تزیین می کنیم.

طرز تهیه زولبیا با آرد گندم

مواد لازم

آرد گندم یک‌دوم فنجان
ماست ساده سه‌چهارم فنجان
روغن بدون طعم یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه زولبیا خانگی
بیکینگ‌پودر یک‌دوم قاشق چای‌خوری
آب به مقدار لازم
روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم

مواد لازم برای طرز تهیه زولبیا خانگی

شکر یک فنجان
آب یک‌دوم فنجان
زعفران دو پیمانه

طرز تهیه زولبیا

۱. خمیر زولبیا را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آرد گندم باید در یک کاسه مناسب آرد‌ گندم، ماست و روغن بریزید سپس خوب با یکدیگر مخلوط‌شان کنید. از آن‌جا که خمیر شیرینی‌تان باید غلیظ باشد هر بار دو قاشق چای‌خوری آب به آن اضافه کرده و هم بزنید. این کار را تا جایی تکرار کنید که به غلظت مناسب برسد.

طرز تهیه زولبیا خانگی

ناگفته نماند که میزان استفاده از آب و رسیدن به غلظت دلخواه بستگی به میزان ماست مصرفی‌تان دارد. حال که سفره افطاری‌تان را آماده می‌کنید حتما شربت سیب را هم برای خود و عزیزان‌تان درست کنید.

۲. شربت زولبیا را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آرد گندم برای تهیه شربت باید زعفران و آب را داخل قابلمه بریزید، آن را روی حرات متوسط بگذارید تا بجوشد. در ادامه شکر را هم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شکر کامل حل شود. حرارت را کمی زیاد کنید تا با یکدیگر بجوشند.

در نهایت قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. شربت را در یک ظرف دربسته بریزید و برای یک‌ شبانه‌روز در دمای محیط قرار دهید. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیر خرما داغ مخصوص برای میهمانان افطارتان است، از آن غافل نشوید.

راز درست کردن یک واویشکا مرغ خوشمزه

۳. بیکینگ‌پودر را اضافه کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آرد گندم باید بیکینگ‌پودر را به خمیر اضافه کنید و کامل با یکدیگر هم بزنید. پنج دقیقه زمان دهید تا خمیر شیرینی‌تان استراحت کند. بعد از پنج دقیقه خمیر را داخل بطری سس یا قیف شیرینی‌پزی بریزید. شربت را هم در یک ظرف کم‌عمق بریزید.

حال به سراغ ادامه مراحل تهیه زولبیا بروید. در کنار تهیه زولبیا برای شب‌های ماه رمضان می‌توانید شیربرنج ساده هم درست کنید.

طرز تهیه زولبیا خانگی

۴. زولبیا را سرخ کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آردگندم در تابه‌ای عمیق به اندازه کافی روغن بریزید. تابه را روی حرارت متوسط بگذارید تا کامل داغ شود. بعد از داغ شدن روغن خمیر را به صورت دورانی و دایره‌شکل در تابه بریزید.

کوچکی و بزرگی زولبیاها به سلیقه خودتان بستگی دارد تنها این نکته را در نظر داشته باشید که باید برای داشتن زولبیاهای منظم و زیبا صبور باشید. هر طرف را نزدیک به یک دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد از سرخ کردن زولبیاها می‌توانید رنگینک هم برای عزیزان‌تان آماده کنید.

۵. زولبیا را در شربت فرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه زولبیا باید زولبیاهای طلایی را داخل شربت فرو کنید. یک دقیقه بگذارید داخل آن بماند تا خیس بخورد سپس آن را بیرون بیاورید و روی یک توری یا آبکش بگذارید تا شربت اضافه‌اش ریخته شود. بهتر است شربت را کمی گرم کنید. در نهایت زولبیاهای آماده شده را داخل ظرف مورد‌نظر چیده و با خلال پسته، بادام و گل محمدی تزئین‌شان کنید.

پفکی شدن زولبیا

اگر توجه کرده باشید زولبیاهای بازاری که از قنادی تهیه می کنید بافتی بهتر و شکننده دارند. برای ترد تر شدن بافت زولبیا از جوش شیرین استفاده می شود ولی چون جوش شیرین زیان آور است بهتر است از بکینگ پودر استفاده شود.

برای اینکه خاصیت بکینگ پودر از بین نرود زمانی که آنرا به مایه زولبیا اضافه کردید مایه را خیلی مخلوط نکنید چون ترکیب شدن بکینگ پودر با دیگر مواد باعث آزاد شدن گاز دی اکسید کربن می شود و به همین دلیل اگر مواد بیش از حد ترکیب شوند، این گاز از بین می رود.

طرز تهیه زولبیا خانگی

دلیل نرمی شیرینی زولبیا

در طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت نرمی زولبیا دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

۱. غلیظ نبودن شربت زولبیا
۲. گذاشتن زولبیاها روی هم
۳. داغ بودن شربت هنگام اضافه زولبیا به آن
۴. بستن در ظرف زولبیا برای مدت طولانی

فوت کوزه گری طرز تهیه سمنو خانگی برای سفره هفت سین عید + آموزش کامل

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه زولبیا خانگی ترد و خوشمزه به روش بازاری

بعد از سرخ شدن زولبیا آن را در شربت غوطه ور کنید تا به شکل منظم شربت و رنگ زعفران را جذب کند و ابلق نشود.
بعد از سرخ کردن چند تعداد زولبیا حتما مواد را مخلوط کنید. (به دلیل وجود آرد و نشاسته امکان ته نشین شدن دارد)
می توانید در زولبیا 1 تا 2 قاشق از شربت آماده شده اضافه کنید. (برای رنگ بهتر زولبیا)
در غلظت شربت دقت کافی را انجام دهید تا به غلظت مناسب برسد تا موجب نرم شدن زولبیا نشود.

ترفندهایی برای ترد شدن و خوشمزه تر شدن زولبیا بامیه

روغن جامد باعث سفت شدن زولبیا می شود.پس سرخ کردن زولبیا بهتر است از روغن مایع استفاده کنید.
شربت بامیه باید غلظت عسل را پیدا کند.به همین دلیل تمام مواد شربت باید باهم به مدت یک ربع بجوشند.اگر شربت داغ باشد و یا سفت نباشد بامیه و زولبیا خمیر می شوند.
حتما داخل شربت بامیه آبلیمو بریزید تا شکرک نزند.
در طرز تهیه زولبیا از قیف های یکبار مصرف نیز میتوان استفاده کرد فقط قطر تقریبی این قیف ها باید 7 میلی‌متر باشد.

طرز تهیه زولبیا خانگی
زولبیا را بعد از اینکه سرخ کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.
شعله گاز برای سرخ کردن زولبیا ها باید کم و ملایم باشد.
مواد را بعد از درست کردن 2 یا 3 زولبیا مجددا مخلوط کنید.

نکته

ماسوره ی آچاری برای درست کردن بامیه بهتر است.
در هنگام سرخ کردن بامیه ها دقت کنید بامیه های زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیه ها فاصله باشد تا بخار بامیه ها باعث نرم شدن آنها نشود.
بامیه ها را خوب سرخ کنید تا کاملا قهوه ای تیره شوند.
گلوکز باعث می شود بامیه ها نرم نشوند به همین دلیل حتما داخل شربت بامیه از آن استفاده کنید.گلوکز را میتوانید از لوازم قنادی تهیه کنید و یک قوطی آن برای چندین بار شربت درست کردن کافیست. در ضمن گلوکز بی رنگ مناسب تر است.
بامیه ها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون روکش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

23 اسفند 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *