تشخیص ماهی تازه از کهنه رو بلدید؟ می دونستید خیلی راحت می تونید بفهمید که ماهی تازست یا نه ؟ ترفندای این مطلب شادمگ خیلی کمک کنند ست. با ما همراه باشید.
روش تشخیص ماهی تازه و کهنه
ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار در میان مردم است. امروزه ماهی جایگاه ویژه ای در میان مردم پیدا کرده است. اما مشکل اساسی تشخیص ماهی تازه از ماهی کهنه و مانده می باشد. دانستن اینکه چه زمانی باید ماهی خریداری شود ، می تواند از بیماری و مریض شدن شما چلوگیری کرده ، همچنین به شما کمک می کند تا بتوانید محصول بهتر و تازه تری خرید کنید .
خوردن ماهی بد می تواند موجب مسمومیت غذایی شود پس مهم است در هنگام ارزیابی تازگی ماهی احتیاط زیادی داشته باشید ، ماهی به خاطر ارزش غذایی بالا و هضم آسان یکی از غذاهای اصلی بشمار میرود . راه های زیادی برای حفظ و انتقال ماهی با هدف نگه داشتن طولانی مدت وجود دارد با این حال، گاهی این روش ها جواب نمی دهند بنابراین، باید بدانید چطور ماهی بد را شناسایی کنید.
از بین بردن بوی بد ماهی کار زیاد سختی نیست ما روش هایی را آموزش دادیم که برای طبخ بهتر ماهی و کم کردن بوی زهم آن مناسب است.
تفاوت ماهی تازه و کهنه
در حقیقت، تفاوت بین ماهی تازه و فاسد پیچیده تر از آن چیزی است که فکر می کنید این پدیده به خاطر این واقعیت است که اغلب مردم برای خرید ماهی نیاز به راحتی دارند، بنابراین ماهی را سربریده و فیله شده می خرند . خوردن این ماهی ها بدون اینکه بدانید تازه هستند یا نه، راحت تر است چون به طور معمول آن ها را یخ زده خریداری می کنید.
برای تهیه سبزی پلو با ماهی مهم است که از ماهی تازه و مناسب استفاده کنید.
ماهی نامرغوب و کهنه
بو: ماهی در شرایط بد معمولا بوی بدی دارد بوی بد گاهی اوقات بوی آمونیاک می دهد.
پوست:ماهی در شرایط بد ، پوست بسیار نرم دارد که به راحتی ازگوشت آن جدا می شود.
چشم ها: ماهی در شرایط بد چشم های گود، قرنیه کرم و مردمک سفید دارد، انگار که آب مروارید دارند.
آبشش: آبشش ماهی پشت سر آن است و در شرایط بد، آن ها زرد یا خاکستری هستند
شکم: اولین منطقه آسیب دیده است؛ ماهی در شرایط بد ، متورم ،شل ، تو رفته خواهد بود.
ماهی خوب و تازه
بو:ماهی تازه بوی جلبک دریایی می دهد و تمام مواد مغذی را دارد.
پوست:برعکس آنچه در بالا ذکر شد، ماهی تازه رنگ با طراوت، براقی دارد.
چشم ها: ماهی تازه چشم های برآمده و مردمک سیاه درخشانی دارد.
آبشش ها:آبشش ماهی وقتی تازه هستند، بسته به نوع ، تمیزی ، درخشندگی به رنگ صورتی یا قرمز خواهند بود.
شکم : گوشت شکم آن سفت است و لغزنده نیست.
نکات تشخیص ماهی تازه و کهنه
بنابراین مجبور نیستید ماهی را دور بیندازید، توصیه می کنیم در عرض چند روز، پس از خرید از سوپر مارکت آن را بپزید اگر ممکن نیست ، می توانید ماهی را منجمد کنید. تضمین می کنیم ماهی مدت بیشتری باقی خواهد ماند. با فریز کردن،ماهی ویژگی های خود را حفظ کرده و از خطر مسمومیت غذایی جلوگیری می کند.
خوردن ماهی هایی که در فریزر قرار دارند ، اگر چند هفته مانده باشد، بسیار خطرناک خواهد بود به خاطر این است که نمی دانید آیا قطع الکتریکی وجود داشته یا خیر، یعنی ماهی به طور کامل منجمد نشده است. از سوی دیگر، منجمد کردن دوباره آن ها هرگز توصیه نمی شود. اگر ماهی به علت قطع برق یخ آن ذوب شود ایمن ترین گزینه آن است که آن را دور بیندازید.
در یخچال قرار دادن و فریز کردن مانع تکثیر باکتری های بیشتر می شود ، اما آن ها را نمی کشد ، این کار امکان تسریع فرآیند تجزیه را فراهم می آورد. بنابراین، اگر فریزر یا یخچال به هر دلیلی از کار کردن متوقف شد، بهتر است ماهی را دور بریزید.
یک روش برای شناخت ماهی تازه و کهنه بعد از پخت آن
در اینجا می توانید طعم آن را ارزیابی کنید:اگر طعم ترش یا اسیدی نداشت مشکلی نیست و ماهی تازه است اما اگر این چنین نبود ماهی کهنه است.
5 قدم ساده در تشخیص ماهی تازه از ماهی فساد
بوی ماهی
اولین گام جهت شناسایی ماهی تازه از ماهی کهنه، بوی آن ماهی است. همیشه در خاطر داشته باشید که ماهی تازه هرگز بوی بد و تند نمی دهد، ماهی تازه بو ندارد و یا بوی خیلی کمی دارد که اصلا هم تند نیست .
فکر می کنید چرا؟
هنگامی که ماهی می میرد ، این آنزیم ها به با باکتری ها کمک می کنند تا به دیواره معده ی ماهی نفوذ کنند.این باعث می شود که گوشت ماهی شروع به فاسد شدن بکند .در نتیجه ، بوی بد ماهی در اثر ماندن به علت وجود آمونیاک است.هر چه ماهی بیشتر بماند و از تازه بودن ماهی بگذرد ، میزان آمونیاک منتقل شده از خون ماهی به گوشت ماهی بیشتر شده و در نتیجه گوشت ماهی ،بوی بد و تند آمونیاک را به خود می گیرد . چنانچه هنگام خرید ماهی ، بود بد و تندی داشت نشان می دهد که ماهی مانده و فاسد است و بخاطر شرایط نامناسب فریز شدن فاسد شده است .
چشم ماهی
چشم های ماهی را بررسی کنید. زیرا چشم ماهی تازه،روشن، شفاف و براق است. اگر ماهی بماند ، پس از مدتی چشمش مات شده و رنگ آن خاکستری رنگ می شود و دیگر ماهی قابل استفاده نیست .
پوست و بدن ماهی
هنگام خرید ماهی ، حتما به پوست بدن ماهی توجه کنید . به طور طبیعی بدن ماهی، باید براق یا به اصطلاح متالیک باشد. بدن ماهی تازه ، روشن است و نور را به راحتی منعکس می کند و دارای یک ظاهر فلز مانند است .در حالیکه ، ماهی فاسد و مانده ،پوستی کدر و بی رنگ و حال دارد .
هنگام خرید ماهی حتما دقت کنید که از فروشگاه های معتبر خرید نمایید. بعضی از فروشندگان ماهی ، ماهی را در یک ماده شیمیایی به نام فرمالین نگه می دارند تا شکل ماهی تازه را به خود بگیرد .
گوشت و دم ماهی
ماهی تازه ، گوشت سفت دارد ، و در صورتیکه انگشت خود را در بدن ماهی فرو کنیم ، انگشت به راحتی در آن فرو نمی رود . اگر ماهی مانده را فشار دهید ، جای انگشت روی آن باقی می ماند .گوشت ماهی تازه نباید از استخوان جدا باشد. دم ماهی نیز باید سفت باشد . بهتر است که به فلس های ماهی نیز دقت کنید ،فلس ماهی تازه به آسانی جدا نمی شود.
آبشش و باله ماهی
یکی دیگر از علامت های تشخیص ماهی تازه از فاسد ، آبشش ماهی است .
هنگام خرید، آبشش های ماهی را باز کنید.داخل آن باید رنگ قرمزخونی داشته باشد. آبشش ماهی کهنه رنگ پریده و روشن است. باله ی ماهی نیز باید دست نخورده ، مرطوب و مقاوم دربرابر کشیده شدن باشد.