افتتاح حساب ترکیه
کفپوش رزینی

کفپوش رزینی یکی از زیباترین و پرطرفدارترین کفپوش هایی است که این روزها برای خانه و صنایع استفاده می شود. این کفپوش ها بسیار محکم و ایمن هستند و راحت تمیز می شوند. اگر دوست دارید شما هم با نسل جدید و جذاب کفپوش ها آشنا شوید این مطلب شادمگ را از دست ندهید.

کفپوش رزینی اپوکسی چیست ؟

اپوکسی به صورت مایع روی سطح اعمال می‌شود و پس از مدتی خشک شده و یک سطح پلیمری سخت و مقاوم را ایجاد می‌کند. کفپوش اپوکسی یک کفپوش جذاب و چند منظوره است که کاربردهای تجاری و مسکونی فراوانی دارد و جایگزین  سرامیک یا پارکت شده است.

کفپوش رزینی

مزایای بیشمار کفپوش اپوکسی نسبت به سایر روش‌های محافظت از سطح به هیچ وجه قابل چشم‌پوشی نیست. بسیاری از مردم تا زمانی که آسیب شدیدی به کف خانه‌هایشان وارد نشده است، توجه چندانی به کیفیت کف منازل خود نمی‌کنند. خوب است بدانید که کف یک واحد مسکونی، بخش مهمی از ایمنی و بهره‌وری منزل را شامل می‌شود.

همچنین می‌توان گفت، هر زمان بحث در مورد کف پوش اپوکسی مطرح می‌شود، ذهن همگان به صورت ناخودآگاه به سمت کف پارکینگ یا فروشگاه‌ها می‌رود. این در حالی است که به دلیل خاصیت دکوراتیو یا تزئینی بودن آن، یک انتخاب شگفت‌انگیز برای کف منازل، آشپزخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی محسوب می‌شود.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که کفپوش های اپوکسی مقاوم، تزئینی و راحت در نصب و اجرا هستند. به همین دلیل امروزه استفاده از اپوکسی نسبت به سایر روش‌های سطح‌سازی رو به افزایش است.

رزین اپوکسی

هر یک از ترکیباتی که یا گروه عاملی آن‌ها اپوکساید باشد یا به طور کامل از رزین اپوکسی پلیمره شده باشند، اپوکسی تلقی می شوند. رزین اپوکسی که به آن پلی اپوکساید نیز گفته می شود، به دسته ای از پلیمر های فعال گفته می شود که شامل گروه های اپوکسایدی هستند.
مونومرهای موجود در رزین اپوکسی می توانند در حضور کاتالیزور مناسب یا برخی از آمین ها، اسیدها، فنول ها، الکل ها و مرکاپتان ها با دیگر مونومرهای خودشان واکنش داده و پلیمره شوند. به این ترکیبات که مونومرهای اپوکساید را تشویق به پلیمره شدن می کنند، اصطلاحا هاردنر گفته می شود. پلیمره شدن یعنی اتصال مولکول های کوچک مونومر به یکدیگر و تشکیل یک مولکول غول پیکر (مانند اتصال حلقه های زنجیر به یکدیگر و تبدیل شدن به یک زنجیر طویل).

انتخاب پذیرایی سفید طلایی ؛ انتخابی شیک و لوکس برای خانه های مدرن

کفپوش رزینی
به طور کلی دو نوع پلیمره شدن وجود دارد. پلیمره شدن ترموست و ترموپلاست. ترموست بدین معناست که پس از پلیمره شدن و سخت شدن رزین، دیگر امکان بازگشت وجود ندارد. ترموپلاست به این معنی است که پس از پلیمره شدن با گرما دادن یا استفاده از حلال، می توان دوباره مولکول ها را از هم جدا کرد و مونومرهای آزاد تشکیل داد. از واکنش مونومرهای اپوکسی، پلیمری از نوع ترموست با خواص حرارتی، شیمیایی و مکانیکی مناسب به وجود می آید.
اپوکسی کاربردهای فراوانی دارد. از جمله این کاربردها می توان به عنوان پوشش بر روی برخی فلزات، استفاده در صنایع الکترونیک، صنایع رنگ، کامپوزیت های مسلح شده با فیبرهای اپوکسی و غیره اشاره کرد.

ترکیبات ساخت کفپوش رزینی

  • رزین اپوکسی
  • هاردنر اپوکسی (سخت کننده)
  • پرکننده ها
  • مواد ایجاد کننده رنگ
  • سایر مواد افزودنی آلی و معدنی با توجه به کاربرد مورد نظر

مهم ترین شرایط اجرای اپوکسی کفپوش

بستر زیرین باید تمیز و خشک بوده و عاری از هر گونه پوشش غیر از اپوکسی، درزگیر، روغن، گریس و سایر آلودگی‌ها باشد.

کفپوش رزینی
برای اجرای اپوکسی بر روی بتن جدید باید حداقل ۲۸ روز زمان برای خشک شدن کامل بتن در نظر گرفته شود.
هر گونه روغن یا سایر مواد شیمیایی باید از روی سطح پاک شده و خنثی گردد.
قسمت های سست روی سطح بستر باید از بین بروند.
دمای بستر و محیط باید بین ۱۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد باشد.

​​​​​​​روند اجرای کفپوش رزینی اپوکسی​​​​​​​

جهت اعمال در ابتدا باید یک لایه پرایمر کفپوش اپوکسی بر روی سطح اجرا گردد. در مرحله بعد با بتونه مخصوص (بر پایه اپوکسی) سطح کار را بتونه ماستیک نموده .و در نهایت اپوکسی کف با لیسه مخصوص پهن شده و با غلطک حباب گیر، حباب های آن گرفته می شود.

جهت استحکام بیشتر سطح می توان از لایه های مش (توری پلی استر) استفاده کرد و سپس لایه دوم پوشش اپوکسی کف را بر سطح آن اجرا نمود. جهت کاهش مصرف میزان رزین و ازدیاد استحکام سطح، از سیلیس های دانه شکری استفاده می شود.

ایده های آسان و شیک برای تزئین اتاق خواب

کفپوش رزینی

​​​​​​​به طور معمول ضخامت نهایی کفپوش اپوکسی پس از گذشت 24 ساعت و سختی نهایی در طول زمان 7 روزه (دوره گیرش نهایی) ایجاد می گردد. بعد دوره گیرش نهایی این سطوح قابل استفاده و بهره برداری می باشد​​​​​​​.

مزایای کفپوش اپوکسی​​​​​​​

کفپوش اپوکسی دارای مزایای بسیاری است که این مزایا باعث جلب توجه و رایج شدن این کفپوش در مدت زمان کوتاهی شده است.

 دوام بالا

پوشش های اپوکسی از مقاومت خوبی در برابر فشار برخوردار هستند. از این رو با نصب پوشش اپوکسی روی یک سطح میتوان مقاومت فشاری آن را چند برابر کرد. همین مقاومت بالا موجب شده است که کفپوش اپوکسی طول عمر بالایی داشته باشد و به صرفه باشد.

کفپوش رزینی

 هزینه پایین

کفپوش اپوکسی با وجود مزایای بسیار و مقاومت بالا از قیمت مناسب تری نسبت به سایر پوشش ها برخوردار است. این کفپوش ها نسبت به پوشش های دیگر هم از نظر خرید و هم هزینه های نگهداری پایین تر میباشند و از این رو پوشش اپوکسی از جمله پوشش های مقرون به صرفه میباشد.

 تنوع در پوشش

اپوکسی کفپوش های اپوکسی را میتوان در رنگ های متفاوت تولید و اجرا کرد. این پوشش ها به صورت لایه لایه روی سطع اعمال میشود.

مقاومت بالای کفپوش اپوکسی

یکی دیگر از ویژگیهای مهم کفپوش های اپوکسی مقاوم بودن این کفپوش ها در مقابل مواد شیمیایی از جمله اسید ها و باز دارند.

کفپوش رزینی

همچنین اپوکسی مقاومت تحمل دمای بالا را نیز دارد. البته توجه داشته باشید اگر در محیطی که میخواهید این کفپوش را استفاده کنید محیطی است که مدام با مواد شیمیایی در تماس است باید از گریدهای با مقاومت بالاتر استفاده کرد.

عایق در برابر الکتریسیته

از دیگر مزایای کفپوش اپوکسی عایق بودن این کفپوش در مقابل الکتریسیته است. از این رو میتوان از این پوشش برای محیط هایی که افراد دائما با برق در حال کار هستند استفاده کرد. که این امر موجب حفظ جان افراد و ایمنی بالاتری میشود. پس یکی دیگر از موارد و کاربرد کفپوش اپوکسی در اتاق برق میباشد که موجب افزایش ایمنی میگردد .​​​​

معایب کفپوش اپوکسی​​​​​​​

به دلیل انعطاف پذیری پایین کفپوش اپوکسی، در کف هایی که در برابر ضربه‌های شدید قرار دارند استفاده از آن توصیه نمی‌شود و پیشنهاد می‌گردد از کفپوش پلی یورتان استفاده شود. باید دقت نمود در هنگام ریخته شدن مواد شیمیایی و اسیدی و یا نمک‌ها بر روی سطح، بلافاصله آن‌ها را از روی کفپوش اپوکسی پاک نمود. زیرا این مواد می‌تواند پوشش کف اپوکسی را از بین ببرد و در نتیجه خسارت زیادی به سطح زند.​​​​​​​

چطور مبل رو با فرش فیلی ست کنیم ؟ اصول مهم چیدمان خانه لاکچری با رنگ ترند فرش

کفپوش رزینی

کاربرد کفپوش‌ اپوکسی​​​​​​​

  •  کفپوش کف انواع کارخانجات و کارگاه‌ها
  • روکش کف مجتمع تجاری و مراکز خرید
  •  کفپوش کف پارکینگ ها
  •  روکش کف انبارها
  • کفپوش بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها
  •  روکش کف کارخانجات صنعتی سنگین شبیه کارخانه فولاد و سیمان
  • کفپوش و روکش در سالن‌های مختلف پمپصنعت نفت و گاز و پتروشیمی
  •  کفپوش کف کارخانه های کاغذ سازی
  • کف سالن نیروگاه ها
  •  کف راه روهای فرار در هنگام آتش سوزی

کفپوش رزینی

انواع کفپوش صنعتی اپوکسی

اپوکسی ضد اسیدی

این نوع کفپوش ها در برابر عوامل شیمیایی مقاومت بالایی دارند. کاربرد اصلی این نوع اپوکسی‌ها در مخازن نگهداری مواد شیمیایی و اسیدها و همچنین در کارخانجات مواد شیمیایی است.

کفپوش اپوکسی ورزشی

این نوع اپوکسی‌ها در سالن‌های ورزشی کاربرد دارند و مزیت اصلی آن‌ها مقاومت در برابر سر خوردگی، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر اصطکاک و مقاومت در برابر بازتاش نور است.

کفوش اپوکسی ضد جرقه یا کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

قابلیت رسانایی دارد. این نوع اپوکسی با عبور جریان الکتریسیته ساکن از درون خود، مانع ایجاد جرقه می‌شود. بنابراین در مکان‌هایی که جرقه ممکن است صدمات جبران ناپذیری را داشته باشد (مانند انبار مهمات و انبار نگهداری مواد منفجره) می‌توان از این نوع اپوکسی استفاده نمود.

کفپوش رزینی

کفپوش اپوکسی ضد خش

این نوع اپوکسی‌ها را می‌توان در مواردی به کار برد که خش شدگی سطح برای کاربری مهم باشد.

اپوکسی پارکینگ

می‌توان برای پارکینگ‌ها از کفپوش اپوکسی پارکینگ استفاده نمود. این کفپوش‌ها می‌توانند علاوه بر حفظ زیبایی دوام بالایی در مقابل تردد خودروها داشته باشند.

کفپوش رزینی

اپوکسی بیمارستانی

در مواردی که کفپوش اپوکسی در محیط‌های بهداشتی و بیمارستان‌ها لازم است به کار برده شود، می‌توان از کفپوش بیمارستانی استفاده نمود. این کفپوش‌ها خاصیت آنتی باکتریال دارند و مانع از گسترش و باقی ماندن آلودگی در محیط بهداشتی و علی‌الخصوص بیمارستان‌ها می‌شوند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

21 آبان 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *