افتتاح حساب ترکیه
بهترین مدل دوربین عکاسی

موقع انتخاب بهترین مدل دوربین عکاسی همه چیز بستگی به بودجه و نیازهای شما دارد. قبل از هر کاری، فکر کنید و مشخص کنید چه کاربردها و نیازهایی برای شما در اولویت است . گروه تكنولوژي شادمگ اطلاعات مفيدي در اين خصوص در اختيار شما قرار داده است.

بهترین دوربین ها را بر چه اساسی انتخاب کردیم؟

آیا شما هم میخواهید بهترین دوربین را انتخاب کنید ؟ برند های مختلفی در بازار موجودند و هر برند ممکن است چندین مدل با کاربردی نزدیک به هم در بازار داشته باشد که تنها در چند قابلیت جزئی با هم متفاوتند؛ اما همین چند قابلیت ممکن است روی تفاوت قیمت آنها تاثیر زیادی بگذارد و فاصله آنها را از نظر قیمتی با هم زیاد کند.

بهترین مدل دوربین عکاسی

به عنوان مثال دوربین‌هایی که بالاترین امکانات را دارند برای عکاسان سطح بالا با کاربری حرفه‌ای طراحی می‌شوند. چون این افراد معمولا به ذره ذره امکانات دوربین‌هایشان نیاز دارند و می‌خواهند که در هر قسمت، بهترین امکانات را در اختیار داشته باشند.

این دوربین‌ها معمولا دارای لنز‌های قابل تعویض هم هستند که به عکاسان حرفه‌ای اجازه می‌دهند تا از لنز های مخصوص هر شاخه عکاسی روی آن دوربین‌ها استفاده کنند و خود این موضوع باعث می‌شود تا بحث پشتیبانی از لنز‌ها هم اهمیت پیدا کند. خیلی از مدل‌های فوق‌العاده در بازار هستند که به دلیل پشتیبانی ضعیف لنز‌هایشان یا گران‌قیمت بودن و کمیاب بودن تجهیزات جانبی برای خود دوربین‌ها در لیست ما قرار نمی‌گیرند.

ما مدل‌های پرطرفدار بازار را به شما معرفی می‌کنیم که بیشترین بازخورد را از سوی مشتریان داشته‌اند و خود ما هم امکانات آنها را تایید می‌کنیم.

به جز قیمت چه فاکتورهایی مهم هستنند؟

مسلما قیمت مهم‌ترین فاکتور در دسته‌بندی بهترین دوربین ها است اما تنها فاکتور موثر نیست.

دوربین‌های بسیار گران‌قیمت هم در بازار هستند اما کاربری آنها اصلا برای یک کاربر خانگی طراحی نشده است و خیلی از امکانات آن بدون استفاده می‌ماند.

به همین دلیل ما سعی کردیم دوربین‌ها را براساس دسته کاربری عمومی آنها هم دسته‌بندی کنیم. یعنی در لیست ما دوربین‌هایی را می‌بینید که برای عکاسان حرفه‌ای یا برای عکاسان تازه‌کار یا برای کاربران خانگی و … معرفی شده‌اند.

دسته‌بندی دوربین‌ها از نظر قیمت معمولا اینطور هستند:

این دسته‌بندی فقط ب در نظر گرفتن قیمت است.

ارزان‌ترین دوربین‌ها

دوربین‌های کوچک و جمع و جوری هستند که قرار است مانند گوشی‌های همراه، همواره در کنار شما باشند.

بهترین مدل دوربین عکاسی

این گروه را نمی‌توان جیبی به حساب آورد، هر چند که مدل‌های جیبی هم در آن قرار داده‌ایم. این دوربین‌ها مناسب افرادی است که می‌خواهند در مهمانی یا سفر عکس‌های با کیفیتی ثبت کنند و دانش عکاسی آنچنان بالایی ندارند.

بعد از پیشرفت دوربین‌ موبایل‌ها، از تعداد طرفداران این دوربین‌ها کم شده است.

دوربین‌های آموزشی برای عکاسان تازه‌کار (ارزان و دارای امکانات اولیه)

افرادی که می‌خواهند تازه به دنیای عکاسی حرفه‌ای وارد شوند، قطعا نباید از دوربین‌های پیشرفته و گران قیمت شروع کنند.

کار کردن با این دوربین‌ها برای کسی که ذوق و علاقه زیادی دارد و هنوز اطلاعات و تجربه زیادی ندارد مناسب نیست.

همه شرکت‌ها مدل های نسبتا ساده، جالب و ارزان قیمتی ساخته‌اند تا علاقه‌مندان به دنیای عکاسی با هزینه و دردسر کمتری یادگیری را شروع کنند.

به همین دلیل مدل‌های ارزان قیمت با امکانات بسیار خوبی در بازار وجود دارند که می‌توانند شما را به یک برند خاص وابسته کنند! ما این مدل‌ها را به شما معرفی می‌کنیم و دلایل انتخاب هر کدام را هم توضیح می‌دهیم.

دوربین‌های میان‌رده‌ها

این دوربین‌ها برای کسانی است که می‌خواهند امکانات حرفه‌ای داشته باشند، اما از طرفی هم نمی‌خواهند ریسک خرید آخرین مدل‌های بازار را بپذیرند مناسب است.

بعضی افراد به این گروه دوربین‌های میان رده می‌گویند چون معمولا از نظر قیمتی بین دوربین‌های مخصوص تازه‌کار‌ها یا Starter و دوربین‌های حرفه‌ای قرار می‌گیرند.

تقریبا در اغلب موارد وقتی عکاسان درباره دوربین‌های رده بالا صحبت می‌کنند، دوربین‌هایی را مد نظر دارند که کیفیت فوق العاده‌ای دارند، اما قیمت آنها مناسب و معقول و البته قابل تهیه برای عموم خریداران است.

ما هم در گروه دوربین های DSLR و هم در گروه بدون آینه‌ها، مدل‌هایی را از این دست معرفی می‌کنیم.

دوربین‌های حرفه‌ای (آخرین فناوری‌های روز دنیا)

منظور ما از دوربین‌های حرفه‌ای، دوربین‌هایی هستند که برای عکاسان حرفه‌ای ساخته شده‌اند. دوربین‌های این گروه معمولا جزو پرچمداران هر برند هستند و طبیعتا هر شرکتی سعی می‌کند بالاترین امکانات و بهترین فناوری‌های خودش را در این دوربین‌ها قرار دهد.

توجه داشته باشید که در بسیاری موارد، امکانات این گروه بعد از چند سال به دوربین‌های ارزان‌قیمت‌تر این شرکت‌ها منتقل می‌شود. پردازشگر، حسگر، قابلیت‌های فیلمبرداری یا امکان پشتیبانی از تجهیزات جانبی خاص، در ابتدا این دوربین‌ها را منحصر بفرد می‌کند، اما به زودی آنها را در دوربین‌های رده بالا هم می‌بینیم.

بنابراین این دوربین ها پرچمدار تغییرات جدیدی هستند که هنوز در مدل‌های مشابه و میان‌رده‌ها وجود ندارند.پ

انواع لنز‌های عکاسی

شناخت انواع لنزهای عکاسی به شما کمک می‌کند تا از دوربین عکاسی خود بهترین استفاده را ببرید و عکس‌های فوق‌العاده‌ای را خلق نمایید.

همان طور که می‌دانید، لنزها از عدسی‌هایی ساخته شده‌اند و نحوه قرارگیری عدسی‌ها و مرغوب ‌بودن جنس آنها بر روی کیفیت یک عکس و همچنین قیمت نهایی دوربین اثرگذار است. پس در خرید لنز دوربین عکاسی به انواع و قابلیت هر کدام توجه داشته باشید.

بهترین مدل دوربین عکاسی

دوربین‌های عکاسی در مجموع دارای پنج نوع لنز زیر هستند:

لنز نرمال

این لنز همان طور که از نام آن پیداست، حالت طبیعی در عکس ایجاد می‌کند زیرا بیشترین شباهت را به زاویه دید چشم انسان دارد. لنزهای نرمال با فاصله کانونی حدود 50 میلی‌متر می‌باشند و البته می‌تواند 5 میلی‌متر کمتر یا بیشتر از این مقدار نیز باشد.

لنز ماکرو

لنز‌های ماکرو با قابلیت فوکوس فوق‌العاده‌ای که دارد به شما این امکان را می‌دهند که تا به سوژه عکاسی خود تا حد زیادی نزدیک بشوید. این لنز برای عکاسی از جواهرات، حشرات، گیاهان و … بسیار کاربرد دارد. همچنین استفاده از یک لنز اختصاصی ماکرو می‌تواند بهترین دوربین عکاسی حرفه‌ ای برای آتلیه را برای شما ایجاد کند.

لنز واید

این نوع از لنزها زاویه دید گسترده‌تری را برای عکاسان به ارمغان می‌آورد و حالت دور‌شونده را در تصویر ایجاد می‌کند. استفاده از این لنز سبب می‌شود تا بخشی از سوژه که به لنز دوربین نزدیک‌تر است برجسته‌تر شود و قسمت‌های حاشیه‌ای سوژه کمی جمع بشود، پس لنز واید به هیچ وجه لنز مناسب عکاسی پرتره به حساب نمی‌آید.

لنز زوم

این دسته از لنزها دارای قابلیت زوم متغیری هستند و می‌توانند فاصله کانونی نرمال تا تله را ایجاد کنند. قیمت مناسب این لنزها سبب شده است تا اکثر عکاسان در ابتدای فعالیت خود با آن سروکار داشته باشند.

لنز تله

لنز‌های تله در مقایسه با لنزهای نرمال فاصله کانونی بیشتری دارند و زاویه دید را محدود می‌کنند. برخی از عکاسان بهترین دوربین برای عکاسی پرتره را دوربینی با لنز تله می‌دانند. لنز تله همچنین می‌تواند بهترین دوربین عکاسی حرفه‌ ای برای آتلیه را برای شما به ارمغان بیاورد.

قفل كردن فايل در ویندوز را چطور انجام دهیم + آموزش مرحله به مرحله رمزگذاری روی فولدر ها

فاکتورهای مهم در انتخاب یک دوربین عکاسی

برای خرید یک دوربین عکاسی فاکتور‌ها و عوامل مختلفی دخیل هستند. در ابتدا باید مشخص کنید که حوزه کاری شما چیست و دوربین را با چه مقصودی خریداری می‌کنید.

بهترین مدل دوربین عکاسی

پس از آن باید محدودیت بودجه خود را مشخص کنید. در ادامه قابلیت‌های و ویژگی‌های کلی آن از قبیل؛ کیفیت و وضوح تصاویر، ابعاد، وزن، طراحی و استحکام بدنه، اندازه سنسورها و داشتن ویژگی‌هایی همچون ضدآب و ضدضربه بودن دوربین را بررسی نمایید.

با این کار شما می‌توانید کاربردی‌ترین دوربین عکاسی را با حداقل هزینه تهیه نمایید.ژ

بهترین دوربین عکاسی تا ۱۵ میلیون تومان

در این گروه ارزان‌ترین دوربین‌های با لنز قابل‌تعویض را خواهید یافت، البته قیمت پایین نباید باعث شود آن‌ها را دست‌کم بگیرید. این دوربین‌ها از سنسورهای باکیفیت و بزرگی بهره می‌برند و برای شروع عکاسی ایدئال هستند.

نیکون D3500

سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 11 نقطه‌ای با یک نقطه‌ی صلیبی | صفحه‌نمایش: 3 اینچی با رزولوشن 921،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلم‌برداری: 1080/60P

نکات مثبت:

کیفیت عکاسی در نور کم از بهترین‌های کلاس خودش است
فایلهای RAW دارای گستره‌ی دینامیکی فوق‌العاده‌ای هستند
اتصال بلوتوث

نکات منفی:

نبود وای فای داخلی
صفحه‌‌نمایش ثابت و غیرلمسی
کنترل‌های محدود به نسبت دوربین‌های رده بالا

نكته

نیکون دوربین D3500 را جایگزین مدل محبوب و قدیمی D3300 و D3400 کرد. البته تغییرات صورت گرفته در این مدل بسیار محدود هستند و مهم‌ترین تفاوت آن اضافه شدن قابلیت اتصال بلوتوث است.

رابط کاربری ساده‌ی D3500 برای کاربران نیکون کاملاً آشنا است. درک این رابط کاربری برای تازه‌کارها نیز بسیار راحت خواهد بود، ولی شاید کاربران باتجربه‌تر از کمبود دکمه‌های میان‌بر ناراضی باشند. صفحه‌نمایش و منظره‌یاب آن نیز دقیقاً مانند D3400 هستند.

همان‌طور که انتظار می‌رود کیفیت فایل‌های jpeg در این دوربین بسیار خوب هستند و رنگ‌هایی زنده و دقیق را تولید می‌کند. البته مانند اکثر دوربین‌ها در این گروه قیمتی لنز کیت که همراه دوربین است نمی‌تواند از حداکثر پتانسیل سنسور استفاده کند و می‌توانید با خرید یک لنز بهتر کیفیت عکاسی را به طرز قابل‌توجهی افزایش دهید. کیفیت فایل RAW و میزان نویز این دوربین در گروه قیمتی خودش بی‌رقیب است و گستره‌ی دینامیکی فوق‌العاده‌ای را نیز ارائه می‌کند.

سیستم فوکوس این دوربین تنها 11 نقطه دارد که میزان زیادی از سنسور را پوشش نمی‌دهند و تنها یکی از آن‌ها از نوع cross type یا صلیبی است. دقت این سیستم فوکوس قابل‌قبول است، ولی نباید توقع سرعت بسیار بالایی را از آن داشته باشید. از نظر کیفیت فیلم‌برداری نیز با حداکثر رزولوشن 1080/60P عملکرد قابل‌قبولی را ارائه می‌کند و میتوانید مطمئن باشید با خرید این دوربین یا هر DSLR دیگری حتی در این رده قیمتی، بالاترین کیفیت نسبت به هر دوربین کامپکت (حتی گران‌تر) را تجربه خواهید کرد.

کانن EOS 2000D

سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 9 نقطه‌ای | صفحه‌نمایش: 3 اینچی با رزولوشن 920،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 3 فریم بر ثانیه | فیلم‌برداری: 1080/30P

بهترین مدل دوربین عکاسی

نکات مثبت:

کیفیت عکاسی مناسب با لنز کیت ارائه شده
تنظیمات ساده و راحت
قیمت بسیار مناسب
وای‌فای و NFC

نکات منفی:

سیستم فوکوس ابتدایی
نبود امکاناتی مانند صفحه‌نمایش لمسی
2000D یک دوربین سطح مبتدی است که برای افراد تازه‌کار ایدئال به‌حساب می‌آید. این دوربین برعکس نزدیک‌ترین رقیبش، نیکون D3500، به وای‌فای نیز مجهز شده است تا بتوانید فایل‌ها را با سرعت زیادی به کامپیوتر، گوش و تبلت منتقل کنید. ضمن اینکه این امکان عدم وجود صفحه لمسی در این دوربین را تا حد زیادی جبران می‌کند.

حالت Auto در این دوربین عملکرد بسیار خوبی دارد و درصورتی‌که بخواهید کنترل بیشتری بر روی عکاسی داشته باشید می‌توانید از دکمه‌های جهت‌دار پشت دوربین و حالت‌های دستی و نیمه‌دستی استفاده کنید.

نكته

سیستم فوکوس این دوربین از نوع 9 نقطه‌ای تشخیص فاز است که به چند نسل قبل‌تر تعلق دارد، ولی عملکرد قابل‌اعتمادی دارد و چندان هم کند نیست. باتری این دوربین نیز برای ثبت 500 عکس کافی است که به‌مراتب از دوربین‌های بدون‌آینه در این قیمت بهتر است. خصوصاً اگر از منظه‌یاب برای فوکوس استفاده کنید. کیفیت لنز کیت آن نیز قابل‌قبول است و می‌توانید از همان ابتدا عکس‌های باکیفیتی را ثبت کنید. مانند همیشه عکاسی با فرمت RAW کیفیت و امکانات بیشتری را در اختیارتان می‌گذارد.

حداکثر کیفیت فیلم‌برداری با این دوربین 1080/30P است و کیفیت فیلم‌های آن نیز در سطح قابل‌قبولی قرار دارد. البته فوکوس به تک نقطه‌ی میانی محدود است، ولی امکان تنظیم دستی نوردهی هم وجود دارد که جالب توجه است.

2000D در نور مناسب عکس‌های خوبی می‌گیرد و میزان کنترل مناسبی را برای تازه‌کارها ارائه می‌کند. اگر داشتن منظره‌یاب اپتیکال برای شما مهم است و به دنبال دوربینی ارزان‌قیمت هستید 2000D از انتخاب‌های مناسب به‌حساب می‌آید.

کانن EOS 4000D

سنسور: APS-C | رزولوشن: 18مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 9 نقطه‌ای | صفحه‌نمایش: 3 اینچی با رزولوشن 230,000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 3 فریم بر ثانیه | فیلم‌برداری: 1080/30P

دوربین EOS 4000D کانن نیز مانند دو دوربین قبلی یک دوربین سطح مبتدی و ایده‌آل برای کسانی به حساب می‌آید که تازه می‌خواهند عکاسی را شروع کنند. این دوربین به نسبت به دو دوربین بالا دوربینی جدید‌تر به حساب می‌آید و دارای امکانات خوبی برای عکاسی است. 4000D که از سبک‌ترین دوربین‌های DSLR جهان به حساب می آید از سیستم فوکوس خودکار ۹نقطه‌ای برخوردار است. از طرف دیگر پردازنده جدید Digic 4+ نیز در این دوربین به کار رفته که عکاسی پی‌در‌پی را تا ۳ فریم بر ثانیه برای آن در پی دارد. حداکثر کیفیت فیلم‌برداری با این دوربین p1080 است و کیفیت فیلم‌های آن نیز در سطح قابل‌قبولی قرار دارد.

4000D در نور مناسب عکس‌های خوبی می‌گیرد و میزان کنترل مناسبی را برای تازه‌کارها ارائه می‌کند. اگر داشتن منظره‌یاب اپتیکال برای شما مهم است و به دنبال دوربینی نسبتا ارزان‌قیمت هستید 4000D انتخاب‌های مناسب به‌حساب می‌آید. البته با توجه به پیشرفت‌هایی که در این دوربین صورت گرفته قیمت آن از دو دوربین دیگر کمی بالاتر است.

بهترین مارک برای انتخاب دوربین

دوربین کانن ( Canon )

قدمت دوربین کانن به دوربین kwanon35 میلی متری در سال 1934 برمی‌گردد. اما امروزه شرکت کانن دوربین های فراوانی در رده‌ها و کلاسهای متفاوتی که شامل دوربین‌های DSLR (دوربین‌های دیجیتالی تک لنزی بازتابی)، دوربین‌های بدون آینه و دوربین‌های کامپکت می باشد عرضه کرده است.

بهترین مدل دوربین عکاسی

دوربین‌های DSLR کانن همیشه حروف EOS را بر روی امکانات خود دارند که مفهوم سیستم الکتریکی بصری را می‌رساند. می‌توان گفت از زمانی که دوربین‌های EOS کانن اولین سیستم‌های کامل الکتریکی را به نام خود ثبت کرده‌اند افراد با لنزها و سیستم دوربین‌ها ارتباط بهتری را برقرار کرده‌اند. در هر حال دوربین‌های دیجیتال حروف EOS را هنوز با خود یدک می‌کشند.

گفتنی است شرکت کانن سطح وسیعی از امکانات و لنزهای متفاوت EOS را با دهانه لنزهای EF و ES-F فراهم آورده است که دومین دهانه لنز برای دوربین‌های APSC DSLR طراحی شده که حسگر کوچکتری نسبت به دوربین‌های فول فریم داراست.

فیلم گوشی موبایل رو اینجوری ادیت کن + معرفی 12 برنامه کاربردی ادیت فیلم

امروزه این مارک به عنوان فراهم کننده‌ی امکانات وسیعی در رده‌های حرفه‌ای تا مبتدی شناخته می‌شود، این شرکت بر آن بوده است تا خدماتی وسیع از جمله تولید لنزهای ارزان تا بدنه‌های گرانقیمت در مقایسه با سه برند دیگر وارد بازار کند. در واقع بسیاری از بدنه‌های دوربین‌های EOS از پیکسل‌های دوگانه با عنوان سیستم فوکوس خودکار بهره می‌برند، سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز یا PDAF نیز شامل دو نیمه از هر پیکسل می‌شود که در حین فوکوس خودکار هر دو نیمه با هم کار می‌کنند، باید تصریح کرد این سیستم طوری تنظیم شده که برای هر دو موقعیت اهداف ثابت و ویدیویی به خوبی از عهده‌ی کار بر می‌آید.

بهترین و گرانترین دوربین كانن

بهترین و گرانترین دوربین DSLR کانن سری EOS-1D آن می‌باشد. این سری مدل جدید EOS-1D X MARKIII را نیز وارد بازار کرده است که از امکانات سرعت تصویربرداری 20 تصویر برثانیه و حسگر فول فریم 20 مگاپیکسل بهره می‌برد. این سری از دوربین‌ها در میان عکاسان حرفه‌ای حیات وحش و صحنه‌های ورزشی بسیار محبوب و دلخواه است.

سری دیگر قابل توجه دوربین های DSLR سری مدل EOS 5D میباشد که مانند EOS 5DSR از برد 50 مگاپیکسل بهره میبرد. گفتنی است این سری از دوربین‌ها با سریال جدید 5D MkIV نیز به عرصه‌ی تولید وارد شده‌اند. البته سری D دوربین فول فریم ارزانتری با خط تولید 6D نیز دارد که مدل جدید با سریال 6DMKII را نیز به بازار عرضه کرده است.

تنها خط تولید سری دیگر دوربین‌ های کانن در حوزه‌ی عکاسی تک نقطه ای سری 7D است. این نوع از دوربین‌ها ترکیبی از عدسی‌های نیمه حرفه‌ای و حسگر کراپ می‌باشند و در قالب دو مدل 7D و 7DMKII در دسترس می‌باشند.

دیگر دوربین‌های تولیدی قابل معرفی این کمپانی سری APS-CDSLR هستند که دارای ویژگی‌های همانند سری Canon EOS80D است. باید تصریح کرد مدل سری Canon rebel مقرون به صرفه‌‍ترین گزینه‌ی این شرکت بزرگ است و همانند EOS REBEL T5i یا T6 برای کسانی که در بدو حرفه ی عکاسی هستند گزینه بسیار مناسبی محسوب میشوند.

دوربین‌های بدون آینه

در حالیکه برند کانن قسمت اعظم شهرت خود را مدیون دوربین‌های DSLR خود می‌باشد این شرکت پا را به عرصه تولید دوربین‌های بدون آینه نیز نهاده است و با تولید سری معدودی از مدل EOS MLine با حسگر APS-C نیز توانسته قدمهای هر چند کند در این حوزه نیز بردارد. این صف تولید از دوربین‌ها بسیار محدود و فقط شامل دو مدل میباشد. در این مدل از دوربین‌ها قابلیت عکسبرداری دوربین EOSR کاملا مشابه دوربین مدل 5DMkIV میباشد منتها با تفاوت بدنه‌ی کوچکتر. حتی می‌توان گفت مدل EOSRP سایز فشرده قابل قیاس با مدل 6DMkII و ویژگی‌های این مدل می‌باشد.

حرف آخر : کانن مارک بسیار عالی تلقی می‌شود و به طور قابل ملاحظه‌ای قابل اعتماد عکاسان حرفه‌ای است، کیفیت و وضوح تصویر این دوربین‌ها اغلب خوب و فوکوس خودکار پیکسل دوگانه آن غالبا عالی است. این شرکت سعی دارد تا از خصایص و امکانات منحصر بفردی برای برند خود بهره برد، برای مثال این شرکت از نمایشگری در حالت مود دایل ( دکمه‌ای برای تغییر مود‌های عکاسی مانند مودهای استاندارد، تقدم شاتر، مود دستی ) استفاده می‌کند تا مود عکاسی بر روی نمایشگر قابل نمایش باشد که البته یادگیری این مسائل برای مبتدیان می‌تواند کمی دشوار باشد.

دوربین نیکون ( Nikon )

کمپانی نیکون از سال 1917 در حال توسعه و گسترش انواع لنز و دوربین است. این شرکت اولین دوربین خود را در سال 1948 ارائه داد. امروزه نیکون پوشش دهنده‌ی دوربین‌های DSLR از رده‌ی مبتدی تا حرفه‌ای شناخته می‌شود. این شرکت حتی در تولید دوربین‌های کوچکی همانند دوربین‌های سوپرزوم عالی دستی بر آتش داشته است.

بهترین مدل دوربین عکاسی

همانند کانن قدمت طولانی نیکون این معنی را میرساند که این شرکت دارای گستره‌ی پهناوری از لنزهاست که محدوده‌ی عریضی از انتخاب را برای متقاضیان پوشش میدهد. از جمله‌ی این لنزها باید به لنز زاویه‌ی دید فوق عریض ( سوپر واید ) و لنزهای تله فوتو ( گروهی از لنزها که فاصله‌ی کانونی آن‌ها روی دوربین فول فریم بیش از 50 و یا 70 میلی متر است ) اشاره کرد.

نباید این نکته را که شرکت کانن پرچمدار لنزهایی از رده تخصصی ماکرو تا لنزهای چشم ماهی است از نظر دور داشت. همچنین این شرکت با فراهم کردن لوازم جانبی فراوان و فلاش محدوده‌ی انتخاب متقاضیان خود را بسیار گسترش داده است. بنابراین لنزهای نیکون بسی گرانتر از لنزهای کانن تلقی میشود اما از طرفی دیگر بدنه‌ی دوربین‌های نیکون به طور معمول ارزانتر میباشد.

همانطور که گفته شد نیکون امروزه برای دوربین‌های DSLR شناخته می‌شود. دوربین‌های این شرکت در اولین نگاه مشخصا توسط پرنده‌ی شکاری قرمز رنگ روی بند آن قابل تشخیص می‌باشد. در بررسی عکسهایی که توسط جدیدترین دوربین‌های DSLR این شرکت گرفته شده میتوان به نکاتی چون عمق رنگ و وضوح بالای سوژه ها پی برد، حتی بعضی معتقدند که عمق رنگ رنگهای سبز و زرد آن ذره‌ای بیش از حد می‌باشد.

دوربین‌های فوکوس خودکار پیوسته

شرکت نیکون همچنین از اصطلاحات و امکاناتی ساده بهره می‌برد که می‌تواند برای یادگیری مبتدیان بسی آسانتر باشد برای مثال دوربین‌های فوکوس خودکار پیوسته (( AF-C نیکون می‌تواند کاراتر از دوربین‌های Al-Servo کانن برای مبتدیان باشد.

امتیاز دیگر نیکون مربوط به سیستم نورسنجی دوربین‌های آن است. سیستم نور سنجی این دوربین‌ها قادر است که نور را در نقطه کانونی بخواند بجای آنکه فقط نور را در مرکز تصویر بسنجد. و این امکان عکاس را قادر می‌سازد تا با نوردهی سریعتر و صحیح تری تصویر را شکار کند.

گرانترین و با ارزش‌ترین دوربین DSLR نیکون مدل Nikon D5 است که امکانات 20.8 مگاپیکسل و عکاسی با سرعت پیوسته ی 12 تصویر بر ثانیه را برای عکاسان فراهم می‌کند. با مطرح کردن این بحث مدل Nikon D850 از مدل ذکر شده عقب می‌افتد و حتی در برخی از زمینه‌ها قادر به عملکرد درست نیست.

باید متذکر شد که دوربین‌های مدل Nikon D5 از سنسور وضوح بالای 45.7 مگاپیکسل بهره برده است. شاید بتوان گفت که مدل‌های با سریال‌های شماره پایین امکانات کمتری ارائه می‌دهند اما مدل‌هایی همانند D750 یا D610 توانایی‌ها و قابلیت‌های خوبی را فراهم می‌کنند. دوربین‌های ARS-C نیز وسعت مناسبی از امکانات همچون دوربین‌های با قیمت پایین برای مبتدیان و دوربین‌های پرسرعت برای عکاسان حرفه‌ای فراهم آورده است.

دوربین‌ های مدل Nikon D500

البته دوربین‌های مدل Nikon D500 در حال حاضر پرچمدار دوربین‌های سری DX ( مبتدی ) این شرکت است. این مدل دارای حسگر 20.9 مگاپیکسل و سرعت تصویربرداری 10 تصویر بر ثانیه را داراست. متقاضیانی که در بدو کار هستند می‌توانند دوربین مدل Nikon D700 را به قیمت 500 دلار و حتی پایینتر در فصول حراج تهیه نمایند. نکته‌ی قابل توجه دیگر برای مبتدیان این عرصه درباره‌ی مدل Nikon D5600 این است که این مدل چند مورد امکانات بیشتری را در چنته دارد در حالی که با قیمت پایین عرضه می‌شود.

بعضی از بهترین دوربین‌های DSLR نیکون در حوزه‌ی دوربین‌های بدون آینه نیز پا گذارده است. دوربین‌های جدید سری Z این کمپانی دارای مدل Nikon Z7 و Z6 است که بسیاری از خصایص دلخواه مدل‌های DSLR و چند ویژگی بیشتر مانند تثبیت عکس که حتی دوربین‌های EOS R کانن ارائه نمیدهند را فراهم کرده‌اند. دیگر دوربین سری Z دوربین مدل Z50 میباشد که می‌توان در آن خصایص مشابهی نسبت به دوربین‌های تک نقطه‌ای Z یافت تنها با این تفاوت که این دوربین دارای حسگر APS-C میباشد.

معرفی بهترین برنامه های ریمایندر برای کارها و برنامه های روزمره | عمرا دیگه چیزی یادتون بره !

عکاسان به احتمال قوی از دوربین‌های کمپانی نیکون خشنود هستند چرا که سیستم‌های ارائه شده توسط این شرکت همواره تصاویری با کیفیت عالی، سیستم‌هایی با ساختارهای قوی، کارایی سریع، و همچنین لوازم جانبی گسترده عرضه داشته‌اند.

اما باید این نکته را نیز تصریح کرد که ترجیح دوربین کانن بعضی از عکاسان بر دوربین‌های نیکون بدلیل کیفیت رنگ در تصاویر گرفته شده‌ی توسط دوربین‌های کانن میباشد. از طرفی دیگر اگر شما در ویراستاری تصاویر ناشی و کم تجربه باشید کار کردن با سیستم‌های کانن ممکن است به چالشی بزرگ برای شما تبدیل شود در حالیکه نیکون مفاهیم ساده‌تری در سیستم‌های خود بکار گرفته است که برای مبتدیان این حرفه بسی کاراتر است.

بهترین مدل دوربین عکاسی

دوربین سونی ( SONY )

در حقیقت دوربین‌های شرکت سونی در طبقه‌ی دوربین‌های DSLR قرار نمی‌گیرند، سیستم‌های ارائه شده توسط این شرکت متعلق به رده‌ی دوربین‌های بدون آینه می‌باشد. قدمت این شرکت به تاریخ 1988 بر می‌گردد چرا که تا این تاریخ سونی تولید دوربین را آغاز نکرده بود و به طور عمده روی دوربین‌های DSLR نیز سرمایه گذاری نکرده بود.

اما در سال 2006 کمپانی سونی شرکتی بنام Minolta را که قدمت بلندی در ساخت سیستم‌های SIR داشت را خریداری کرد. این حقیقت که شرکت سونی روی دوربین‌های DSLR سرمایه گذاری نکرده خود حاکی از آن است که دوربین‌های این شرکت در کلاس دوربین‌های بدون آینه قرار می‌گیرند.

در بدو دهه کمپانی یاد شده ریسک‌های زیادی مبنی بر عرضه‌ی دوربین‌های سری آلفا را پذیرفت چرا که این دوربین‌ها از سری دوربین‌های فول فریم بدون آینه بودند. همچنین تجلی دوربین‌های سری A7 با لیست بلند بالایی از امکانات محرک خوبی در بازار دوربین‌های حرفه‌ای محسوب می‌شد.

دوربین‌های فول فریم سونی

خط تولید دوربین‌های فول فریم سونی تنها شامل دو مدل دوربین‌های A7, A9 می‌شود که سری A9 برای اهداف عکاسی حرفه‌ای در زمینه‌ی حیات وحش و میادین ورزشی رقیب خوبی برای دوربین‌های سری 1D و D5 محسوب می‌شود. دوربین‌های کمپانی سونی با حرف لاتین R از حسگرهای فوق‌العاده قوی در وضوح تصویر برداری بهره برده‌اند ولی دوربین‌های با حرف لاتین S برای موقعیت‌های کم نور و فیلم‌برداری طراحی شده‌اند و در نهایت سیستم‌های بدون حروف لاتین برای اهداف دیگری در عرصه ایجاد شده‌اند که بسیار مقرون به صرفه‌اند.

باید گفت دوربین‌های مدل A7 که نسل سوم آنها در بازار عرضه شده‌اند قابلیت قیاس با سری دوربین‌های مدل EOSR کانن و دوربین‌های سری Z نیکون را دارا هستند، چرا که شرکت فرصت و منابع خوبی را برای بهسازی و افزودن امکانات بر روی این سری از سیستم‌های خود به خدمت گرفته و قادر بوده است که سیستم فوکوس خودکار قدرتمندی نیز خلق کند.

نكته

نباید این نکته را نیز جا انداخت که این کمپانی همچنین دوربین‌های با کیفیت خوب مانند Sony a6500 که در کلاس دوربین‌های بدون آینه‌ی APSC را نیز وارد بازار کرده که متاسفانه اقبال شناخت را نداشته است.

با اینکه شرکت سونی در خط تولید دوربین‌های DSLR قدم‌های بلندی بر نداشته است اما خط تولید دوربین‌های SIT را داراست که تولیداتی مشابه سیستم‌های DSLR را فراهم می‌آورند با این تفاوت که سونی از آینه‌های نورتراو ( آینه هایی که نور را از خود عبور می‌دهند ) استفاده می‌کند. باید اذعان داشت که سونی وقت و منابع زیادی را برای پیشرفت در این میدان به خود اختصاص نداده است و عکاسان باید در مورد فراهم آوردن این مدل محتاطانه قدم بردارند.

دیگر دوربین تولیدی این شرکت دوربین مدل A99II میباشد که دارای حسگری با قدرت 42.4 مگاپیکسل است. این مدل قادر است 12 تصویر در ثانیه را عکسبرداری کند و روی هم رفته از بدنه‌ای محکم نیز بهره می‌برد.

از دیگر مدل‌ها به مدل A77II و A68 نیز می‌توان اشاره داشت که مگاپیکسل پایین‌تری را دارا هستند اما با قیمت‌های پایین‌تری نیز بفروش می‌رسند.

شرکت سونی همچنین در عرصه‌ی تولید دوربین‌های کامپکت دستی بر آتش دارد و سیستم‌های قابل توجهی نیز وارد میدان کرده است. برای مثال سری مدل RX100 از سری دوربین‌های کامپکت محسوب می‌شود که در مارکت بسیار محبوب و درعین حال از گرانترین دوربین‌های شرکت سونی است.

بزرگترین فراهم کننده‌ی حسگرهای تصویربرداری

نکته‌ی قابل توجه دیگری که در ارتباط با کمپانی سونی باید متذکر شد اینست که این شرکت بزرگترین فراهم کننده‌ی حسگرهای تصویربرداری در جهان می‌باشد. در واقع هیچ یک از شرکت‌های سرشناس دیگر هیچ گاه تمایلی برای تشریک برند خود با سایر سازندگان حسگرها را از خود نشان نداده‌اند در حالیکه کمپانی سونی پا در این عرصه نهاده است.

از همین رو شما ممکن است سیستمی را تهیه کنید که برندی متفاوت از برند حسگر آن داشته باشد مانند مدل‌های جدید دوربین‌های شرکت نیکون که حسگرهای سونی بر آنها نصب شده‌اند. و این بدان معناست که شرکت سونی حسگرهای سرآمدی را مهیا کرده است. باید این را نیز اذعان داشت که شرکت سونی بعضی از بهترین دوربین‌های بدون آینه را در بازار به خود اختصاص داده است.

هرچند که این شرکت قدمتی به اندازه‌ی نیکون یا کانن طی نکرده است اما امکانات دسترسی به لنزهای بومی سونی نسبت به کانن و نیکون کمی محدودتر است و این محدودیت با افزایش محبوبیت سونی نیز در حال تغییر و رشد می‌باشد.

نسل سوم تولید کنندگان سونی روال تولید لنزهای خود را به گونه ای قرار داده‌اند که لنزهای این شرکت توانایی تعویض بر روی دهانه لنزی E را دارند. باید گفت که لنزهای فراوان دیگری نیز وجود دارند که میتوان آن‌ها را فقط روی دوربین‌های بدون آینه سونی نصب کرد. همچنین باید اضافه کرد که لنزهای کوتاه فاصله‌ی ایجاد تصویریا ( flange distance ) اجازه‌ی انعطاف وسیعتری را در طراحی لنزها ایجاد کرده است.

نهایتا بهترین مارک دوربین کدام است ؟ نیکون، کانن، یا سونی

در هر حال هر مارکی خصایص مخصوص بخود را دارد ولی هر سه برند تابحال سعی کرده‌اند بهترین سیستم‌های دوربین عکاسی و فیلمبرداری را ارائه دهند که شاید بتوان گفت رقابت بین این سه کمپانی برای تولید بهترین دوربین نکته‌ی مثبتی در بازار دوربین است. تولید بهترین دوربین شاید سالی در نیکون و سالی دیگر در کمپانی دیگر روی دهد.

بهترین مدل دوربین عکاسی

عکاسان اغلب ممکن است یک نوع دوربین را به دوربین‌های دیگر ترجیح دهند اما جا دارد که این نکته را مورد ملاحظه قرار داد که وقتی تعدادی عکس را که با دوربین‌های متفاوت گرفته شده باشند برای مقایسه در کنار هم قرار دهیم کسی قادر نخواهد بود که تشخیص دهد که با کدام برند تصویربرداری شده است چرا که دوربین لزوما فقط وسیله است و آنچه که اهمیت دارد نحوه‌ی استفاده از این ابزار است.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

21 آبان 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *