افتتاح حساب ترکیه
چیدمان مبل روی فرش

چیدمان مبل روی فرش حسن ختام چیدمان خانه است. جایی که همه مهره ها باید در جای خود قرار گیرند تا زیبایی، کاربرد و راحتی فضا شکل بگیرد. پس لازم است حتما اصول چیدمان مبل روی فرش را خوب آموزش ببینید تا بهترین دیزاین را داشته باشید. با شادمگ همراه شوید.

چزا چیدمان مبل روی فرش مهم است ؟

برخی از نکات در دکوراسیون اتاق نشیمن و چیدمان مناسب هر بخش از منزل هستند که در صورت رعایت نشدن به زیبایی، کاربرد و یا راحتی منزل شما آسیب می زنند. چیدمان فرش در منزل یکی از مهمترین اصولی است که باید به آن توجه کنید. فرش کف خانه را می پوشاند و توجه زیادی را به خود جلب می کند، این یعنی اگر فرش را به شکل غیر اصولی در فضا پهن کنیم، تعادل چیدمان به سادگی بر هم خواهد ریخت.

چیدمان مبل روی فرش

اصول کلی چیدمان فرش و مبل

پهن شدن غیر اصولی فرش می تواند عواقبی را همچون:

  • نامرتب به نظر رسیدن چیدمان
  • بیش از شلوغ و یا خلوت به نظر رسیدن چیدمان
  • آسیب های فرش چون پارگی، پوسیدگی، بیدزدگی و …
  • عدم بهروری از فرش

به طور کلی سه روش برای چیدمان فرش در پذیرایی و مبل وجود دارد:

  • قرار دادن مبل بر روی فرش
  • قرار دادن دو پایه اول مبل بر روی فرش
  • چیدن مبلمان بدون فاصله از فرش
  • فرش ها را هر 6 ماه

چیدمان مبلمان روی فرش سالن پذیرایی

پهن کردن فرش در سالن پذیرایی و تناسب چیدمان آن با مبلمان دارای یک سری اصول دکوراسیونی است که ما آن ها را برایتان شرح می‌دهیم.

قانون اول: تمام پایه ها روی فرش باشد

اگر فضای سالن پذیرایی انقدری کوچک نیست که شما را محدود به یک نوع چیدمان کند، بهتر است قبل از این که فرش بخرید تصمیم بگیرید که می خواهید چیدمان مبلمان روی فرش چگونه باشد. با این تصمیم گیری، می توانید بدون تردید سایز مناسب فرشتان را انتخاب کنید.

چیدمان مبل روی فرش
در بسیاری از مواقع، یک فرش خیلی بزرگ برای فضا انتخاب می شود که افراد مجبور می شوند که تمام پایه های مبلمان را روی فرش قرار بدهند.
این نوع چیدمان باعث جمع و جور به نظر رسیدن فضا می شود و به نوعی فضا را بسته می کند، اگر هدف خاصی از این سبک چیدمان در نظر ندارید، بهتر است سایز فرشتان را به گونه ای انتخاب کنید که مجبور به این مدل چیدمان فرش و مبل نشوید.

قانون دوم: فقط پایه های جلو روی فرش قرار بگیرد

یکی از متداول ترین سبک های چیدمان مبلمان روی فرش بدین گونه است که پایه های جلویی مبل روی فرش در حدود 20 تا 30 سانتی متر قرار بگیرد و پایه های عقبی روی سرامیک یا پارکت قرار بگیرند.
این مدل ترکیب پهن کردن فرش در سالن پذیرایی و چیدمان مبل علاوه بر این که یک ترکیب اصولی و چشم نواز است؛ بسیار مناسب پذیرایی های کوچک است چرا که باعث بزرگ تر به نظر رسیدن فضا می شود.

قانون سوم: برخی از پایه های جلویی روی فرش قرار بگیرند

گاهی اوقات سبک دیزاین و نقشه های سالن پذیرایی به گونه ای نیست که بتوان وسایل را با یک ترکیب مشخص چیدمان کرد. در برخی از دیزاین ها گاهی اوقات فقط پایه های جلویی یک یا دو مبل روی فرش قرار می گیرد و باقی مبل ها فاصله حدود 45 سانتی متری با فرش دارند.
این سبک چیدمان فرش و مبلمان برای افرادی که علاقه به تقارن ندارند یک انتخاب فوق العاده است؛ چرا که در عین این که قوانین چیدمان مبلمان روی فرش را رعایت می کنند؛ می توانند چیدمان منحصر به فرد خودشان را داشته باشند.

چیدمان مبل روی فرش

قانون چهارم: فاصله 45 سانتی متری میان فرش و پایه های مبل

یکی از قوانی چیدمان فرش و مبل که سالیان است در بین طراحان دکوراسیون برقرار است، این حالت است که بین پایه های جلویی مبلمان و فرش تقریبا 45 سانتی متر فاصله باشد. این چیدمان برای اتاق های کوچک و فضاهای خصوصی ایده ال است.
فاصله میان پایه های جلویی مبل و فرش متناسب با اندازه اتاق می تواند تا 20 سانتی متر نیز کاهش پیدا کند.

در چیدمان فرش و مبل فاصله حدود ۴۵ سانتی متری بین فرش و مبل باشد

قانون پنجم: هیچ پایه ای روی فرش نباشد

بسیاری از افراد علاقه ای به داشتن فرش های بزرگ در فضای پذیرایی خود ندارند. بهترین چیدمان فرش و مبل برای این سبک سلیقه ، بدینگونه است که فرش در مرکز مبلمان، زیر میز اصلی پهن شود و هیچ کدام از پایه های مبلمان روی فرش قرار نگیرد.

چیدمان مبل روی فرش

قانون ششم: فاصله 40 تا 50 سانتی متری فرش تا دیوار

بسیاری از افراد به خصوص قدیمی ترها دوست دارند از فرش های بزرگ در منزلشان استفاده کنند. این مدل چیدمان به نظر سنتی می آید اما بهتر است بدانید در فضاهای بزرگ و در دکوراسیون های مدرن نیز از فرش های بزرگ استفاده می شود.
برای چیدمان فرش بزرگ، باید بین فرش و دیوار فاصله 40 تا 50 سانتی متری فاصله وجود داشته باشد.

ایده های کاربردی برای استفاده از کنج کابینت آشپزخانه

قانون هفتم: استفاده از چندین فرش

برخی از خانه ها دارای پذیرایی های مستطیلی هستند و یا به اصطلاح خانه یک نقشه اتوبوسی دارد. در این صورت افراد ترجیح می دهند چند فرش با سایز متوسط را در کنار هم پهن کنند.
در این حالت بهتر است فاصله میان فرش ها بین 100 تا 170 سانتی متر باشد.

اصول چیدمان فرش در سالن نشیمن

تا حد امکان به جای چند فرش یا قالیچه کوچک، از یک فرش با ابعاد مناسب استفاده کنید تا کاربری بیشتر، چیدمانی زیباتر و نظافتی راحتر داشته باشید.
اگر فضا شما بزرگ است و فرش با ابعاد بزرگی دارید، می توانید مبل را روی فرش بچینید. در این حالت پایه پشتی مبل تا لبه فرش حداقل باید 20 سانتی متر فاصله داشته باشد.

چیدمان مبل روی فرش

اگر تمایل به قرار دادن مبلمان به صورت کامل روی فرش ندارید. می توانید دو پایه جلو مبلمان را بر روی فرش قرار دهید.
در صورتی که علاقه ای به قرار دادن مبلمان روی فرش ندارید، فرش را دقیقا لب پایه مبلمان قرار دهید یا به عبارت دیگر، مبلمان را به دور فرش چیدمان کنید.

انتخاب شما هرکدام از موارد بالا که باشد، هنگام نشستن بر روی مبل پاها باید روی فرش قرار بگیرد.
در همه حالت های ذکر شده، مبل شما باید حداقل 20 و حداکثر 50 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد.
اگر بخش نشیمن شما بدون دیوار از بخش مجاور تفکیک شده است، پشت مبل شما حداقل باید 150 الی 200 سانتی متر از بخش مجاور فاصله داشته باشد.
میز پذیرایی باید با فاصله حدودا 60 تا 80 سانتی متری از مبل، بر روی فرش قرار بگیرد تا هم فاصله کاربردی داشته باشد و نقوش زیبا فرش مشخص شوند.
قرار دادن میز تلویزیون، میز کنسول یا هر مبلمان سنگین دیگری به غیر از سرویس مبل بر روی فرش اکیداً ممنوع است.

اصول چیدمان فرش در سالن های بزرگ و یکپارچه

یکی از ویژگی های اعجاب انگیز فرش در دکوراسیون خانه، تفکیک فضا است. در واقع فرش مانند یک دیوار نامرئی عمل می کند، که فضاهای یکپارچه را از هم تفکیک می کند و راه حلی هوشمند برای سالن های یکپارچه است. در این بخش به شما می گوییم چگونه با رعایت چند نکته مهم و اصولی، از یک فضای یکپارچه چند فضای با کاربری های متفاوت داشته باشید یا به عبارتی دیگر با کمک فرش بتوانید فضاهای یکپارچه را تفکیک کنید.

اگر فرش ابریشم ماشینی، ابریشم دستبافت و یا ابریشم گیاهی دارید، توصیه ما به شما چیدمان مبل ها به دور فرش ابریشم و قرار ندادن پایه های مبل بر روی فرش است.

اصول چیدمان فرش در سالن مستطیل شکل

متراژ فرش را طوری انتخاب کنید که طول فرش شما با عرض سالن متناسب باشد. برای مثال اگر عرض سالن شما 5 متر است، متناسب ترین متراژ فرش با فضای شما فرش 3*4 یا همان فرش 12 متری است.

چیدمان مبل روی فرش
برای هر بخش مجزا که نیاز دارید، یک فضا جداگانه در نظر بگیرید. منظور از فضاهای مجزا فضا نشیمن، فضا پذیرایی، فضا غذا خوری، یک گوشه دنج و … است.
فرش را به شکلی پهن کنید که طول فرش با طول سالن در یک راستا نباشد. طول فرش شما باید در راستا عرض سالن مستطیل شکل قرار بگیرد.
به تناسب متراژ سالن و فضاهای مورد نیاز با کمک فرش فضاها را از یکدیگر تفکیک کنید.
همه فرش های پهن شده در یک سالن باید به یک جهت پهن شوند. شما نمی توانید فرش یک بخش را عمود بر سالن و فرش بخش دیگری را در جهت سالن پهن کنید.
اگر نیاز به فضاهای مجزا بیشتری دارید می توانید یکی از فضاهای بزرگ خود را با کمک دو فرش کوچکتر به دو بخش تفکیک کنید.

نکته مهم

در سالن های مستطیلی بزرگ شما حداکثر به 4 فرش متناسب با عرض سالن نیاز دارید. اگر به بیش از 4 فضا کاربری نیاز دارید که می توانید یکی از این 4 فضا را به دو بخش تقسیم کنید که در این صورت به 3 فرش بزرگ و 2 فرش با ابعاد کوچکتر نیاز پیدا می کنید.
در سالن های کوچک مستطیل شما حداقل به دو فرش متناسب با عرض سالن نیاز دارید که در صورت تفکیک یکی از فضاهای بزرگ به دو بخش به یک فرض متناسب با عرض سالن و 2 فرش کوچکتر نیاز پیدا خواهید کرد.

قرار دادن مبلمان بر روی فرش های پشمی دستبافت و یا فرش ماشینی اکریلیک با تراکم بالا هیچ مانعی ندارد، اما استفاده از محافظ پایه مبل را فراموش نکنید.

اصول چیدمان فرش در سالن مربع شکل

اگر سالن مربع شما بزرگ است می توانید سالن خود را به صورت فرضی مانند علامت “به علاوه” (+) به 4 بخش مجزا تفکیک کنید.

چیدمان مبل روی فرش
در سالن های بزرگ مربعی شما به 4 فرش نیاز دارید. متراژ فرش شما باید متناسب با یک چهارم مساحت فضا باشد.
همه فرش ها در سالن های مربع باید در یک جهت پهن شوند.
در صورت نیاز می توانید یکی از 4 بخش را به دو بخش مجزا کوچکتر تقسیم کنید.
یکی از چهار فضا سالن های مربع بزرگ به دو فضا مجزا، به 3 فرش متناسب با یک چهارم فضا و دو فرش کوچکتر نیاز خواهید داشت.
در سالن های مربع کوچک شما حداکثر 2 فضا مجزا کامل و دو بخش دنج خواهید داشت.
در چیدمان سالن های مربع کوچک، توصیه ما به شما استفاده از مبلمان مدرن با ابعاد متناسب با فضا است.

نکات کاربردی برای انتخاب ساعت دیواری شیک و با کلاس

اصول چیدمان فرش و چیدمان مبل ال

سالن های ال بزرگ (L) امکان ایجاد 3 فضای مجزا و کامل را به ما می دهند.
ابعاد فرش سالن ال را باید با در نظر گرفتن ابعاد سالن و متناسب با با جهتی که می خواهید فرش را پهن کنید، انتخاب کنید.
سالن های ال متوسط 2 فضا مجزا کامل در بازوهای سالن و یک گوشه دنج در محل تلاقی دو بازو به ما می دهند.
سالن های ال کوچک فقط 2 فضا کاربری به ما می دهند.
در سالن های ال شکل در صورت امکان همه فرش ها را در یک جهت پهن کنید.
در صورتی که امکان پهن کردن یک شکل فرش را ندارید، سعی کند فرش محل تلاقی را حداقل با یکی از بازوها هم جهت پهن کنید.
بزرگترین اشتباه چیدمان در سالن های ال فرش کردن کل سالن و تفکیک نکردن فضا است.

چیدمان مبل روی فرش

10 نکته مهم که برای چیدمان مبل روی فرش باید بدانید

1. مکان مناسب پهن کردن فرش را پیدا کنید

خیلی از ما به خاطر ندانستن اصول چیدمان فرش و نحوه پهن کردن بر این باوریم که همیشه باید کل فضای خانه خود را از فرش پر کنیم، در حال که این موضوع کاملاً اشتباه است و اینکه شما در کجا و کدام قسمت منزل خود نیاز است که از فرش استفاده کنید، به خودی خود از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه بیشتر به این موضوع پی خواهید برد که گاهی نیاز است شما قسمتی از منزل را کامل فرش کنید، گاهی فقط قسمتی و در بعضی از مکان ها اصلاً نیازی به استفاده از فرش ندارید تا بتوانید زیبایی و جذابیت را به خانه خود ببخشید.

قبل از آنکه بخواهیم نکات بعدی را برای شما بیان کنیم لازم است که شما تفکرات و ذهنیت های قدیمی خود را از نحوه پهن کردن فرش کنار گذاشته و با توجه به اصول پیش بروید، البته به این نکته نیز دقت کنید که ما تمام این موارد را برای زیباتر شدن دکوراسیون شما بیان می کنیم و این موضوع متناسب با سلایق افراد مختلف می تواند متفاوت باشد.

2. اندازه مناسب فرش از مهمترین اصول چیدمان فرش

در خیلی از موارد مشاهده می کنیم که هر چقدر در منزل خود تلاش می کنیم و مکان مبل ها را تغییر می دهیم بازهم به نوعی به هم ریختگی و بی نظمی در دکوراسیون مشاهده می کنیم قافل از اینکه مشکل اصلی اصلاً مکان مبل های نمی باشد و این اندازه فرش می باشد که باعث این موضوع می باشد.

از اصول چیدمان فرش این می باشد که در زمان خرید و انتخاب فرش از لحاظ اندازه به گونه ای عمل کنید که بعد از پهن کردن فرش در موقعیت مورد نظر، مبل ها قابلیت این را داشته باشند که پایه های عقب بر روی زمین قرار گرفته و پایه های جلو روی فرش.

البته فراموش نکنید که این موضوع بیشتر برای انتخاب فرش های داخل حال و پذیرایی صحیح می باشد و برای اتاق خواب ها و راهروها شما باید به شیوه دیگری عمل کنید.

3. اگر مبل های پذیرایی سِت نیستند، اصول چیدمان فرش متفاوت است!!

در برخی از منازل مبل های استفاده با هم متفاوت می باشند. در صورتی که مبل های آپارتمان شما نیز جز این دسته می باشند بهتر است به جای استفاده از اصول چیدمان فرش که در قسمت بالا بیان کردیم به این شکل عمل کنید:

صندلی هایی که دارای شکل متفاوت با کاناپه ها می باشند بهتر است هر چهار پایه آنها بر روی فرش قرار بگیرند و کاناپه ها نیز به گونه ای چیدمان شوند که دو پایه جلو بر روی فرش قرار بگیرند و پایه های عقب بر روی زمین.

شما با این کار می توانید فضای منزل خود را مدیریت کرده و به نوعی هر چیدمان و دکوراسیونی که مد نظرتان می باشد را ایجاد کنید و به یک فضای مدرن تبدیل کنید.

چیدمان مبل روی فرش

4. پهن کردن قالیچه کوچک در پذیرایی

مورد بعدی که لازم است به آن توجه شود استفاده از قالیچه های کوچک در پذیرایی می باشد که اصولاً دستباف می باشند.

از آنجایی که قالیچه های دستباف اصولاً دارای قیمت بالایی می باشند و اگر دارای متراژ کمی نسب به اندازه پذیرایی شما باشند بهتر است که هیچکدام از پایه های کاناپه و صندلی ها بر روی آن قرار نگیرد.

با اینکار شما به دو هدف دست خواهید پیدا کرد، اول اینکه قالیچه شما خود را بیشتر نشان خواهد داد و از طرفی دیگر حفظ و نگهداری فرش دستباف شما بهتر انجام خواهد شد.

چطور رومیزی مناسب میز انتخاب کنیم ؟ روش انتخاب رومیزی میز مربع ، میز گرد و میز جلو مبلی

5. اصول چیدمان فرش در اتاق خواب

زمانی که شما برای پهن کردن فرش در اتاق خواب اقدام می کنید باید به چندین نکته مهم دقت کنید:

اول اینکه از آنجایی که لازم است شما بعد از بیدار شدن از خواب پا روی یک کف پوش نرم و گرم قرار دهید بهتر است از فرش هایی استفاده کنید که دارای اندازه بزرگی باشند. این اندازه باید به گونه ای انتخاب شود که بتواند بیش از 30 تا 45 سانت از اطراف تخت شما را پوشش دهد.

با اینکار علاوه بر مشخص بودن طرح و زیبایی فرش ؛ شما از گرما و نرم بودن قالی نیز به نحو احسنت استفاده خواهید کرد.

مورد دوم نیز این می باشد که تلاش کنید تا حد امکان از قالیچه های گردو یا کوچک برای اتاق استفاده نکنید، اما در صورتی که مجبور به استفاده از آنها شدید تمام تلاش خود را کنید که قالیچه شما به طور کامل جلوی تخت را پوشش دهد، در این حالت حداقل می توانید یک دکوراسیون زیبا و مدرن برای منزل خود ایجاد کنید.

6. اصول چیدمان فرش در غذاخوری و آشپزخانه

بعد از پذیرایی و اتاق خواب نوبت به آشپزخانه و غذاخوری می باشد. یادتان باشد باید شما لازم است با خرید و تهیه فرش هایی با اندازه بزرگ به گونه ای عمل کنید که وقتی میز غذاخوری بر روی فرش قرار می گیرد، فضا برای جلو و عقب شدن صندلی ها بر روی فرش مناسب باشد.

چیدمان مبل روی فرش

در غیر اینصورت در زمانی تغییر موقعیت صندلی فرش نیز به همراه آنها جا به جا شده و بی نظمی خواصی به درواسیون شما می دهد و همچنین طرح و زیبایی فرش شما در زیر پایه های صندلی ها مخفی می شوند.

7. پهن کردن فرش در راهرو

یکی از بزرگترین دردسرهایی که بسیاری از خانم های خانه دار با آن همراه می باشند پیدا کردن یک فرش مناسب با راهروها می باشند.

از آنجایی که ابعاد راهروها اصولاً دراز و باریک می باشند به طور قطع فرش انتخابی شما نیز باید به همین ابعاد باشد، اما سوالی که شاید برای شما پیش بیاید این است که پیدا کردن فرشی که از لحاظ ابعاد دقیقاً مناسب با ابعاد راهرو باشد بسیار سخت و گاهاً غیر ممکن می باشد.

در این صورت اصول چیدمان فرش دین شکل است که شما باید به طول راهرو خود دقت کنید تا عرض آن، استفاده از یک فرش با عرض کمتر و طول هم اندازه با راهرو می تواند بهترین گزینه انتخابی باشد.

8. نباید کل فضای آپارتمان را با فرش پر کرد

یک دیدگاه سنتی و اشتباهی که در بسیاری از منازل ایرانی مشاهده می شود این است که تصور می شود باید کل متراژ آپارتمان با فرش و موکت پر شود!!

از لحاظ اصول چیدمان فرش مدرن این دیدگاه کاملاً اشتباه می باشد و اگر قرار بود این دیدگاه درست باشد پس چرا این همه هزینه های بالا در ساخت آپارتمان های جدید برای طراحی و استفاده از کف پوش های مدرن و رنگارنگ انجام می شود؟!!

پس یادمان باشد در متراژ کلی آپارتمان عدم استفاده از فرش در بعضی از نقاط نه تنها بد نیست، بلکه باعث افزایش زیبایی دکوراسیون منزل خواهد شد.

چیدمان مبل روی فرش

9. نزدیک لبه های دیوار را فرش نکنید!

مورد بعدی که لازم است در مورد اصول چیدمان فرش در منزل خود به آن دقت کنید خالی گذاشتن لبه های نزدیک به دیوارها می باشد که می تواند زیبایی خاصی برای دکوراسیون داخلی شما به همراه داشته باشد.

برای منازل قدیم با متراژ بالا فاصله از دیوار بین 30 تا 45 سانتی می باشد در حالی که برای آپارتمان های کوچک با متراژ کم این فاصله تا 20 سانتی متر نیز کفایت می کند.

10. سعی کنید فضای خود را ست کنید

در خیلی از مواقع می شنویم که خانم ها به همدیگر توصیه می کنند از این رنگ فرش یا این مدل به هیچ وجه استفاده نکنید، اما اگر واقعاً این رنگ ها و مدل ها بد می باشد چرا باید شرکت های تولیدکننده و بافندگان فرش دستباف به سراغ این رنگها و طراحی ها بروند؟

این سبک دکوراسیون و طراحی منزل شما می باشد که می تواند نوع فرش انتخابی شما را مشخص کند.

اگر به دنبال ایجاد یک هارمونی رنگ مناسب می باشید لازم است تمام تلاش خود را بکنید تا رنگ فرش، مبلمان و پرده های شما با هم ست شوند.

اگر هم به دنبال یک سبک مدرن با مبلمان ساده و بدون تزئینات می باشید از فرش‌هایی با حال‌و‌هوای مدرن، در سبک روستیک که حال‌و‌هوای روستایی دارند و یا از فرش‌هایی با نقشه‌های ساده مانند گلیم و جاجیم استفاده کنید. اما اگر دنبال سبک کلاسیک می باشید از فرش‌ هایی با نقشه‌‌های اصیل و سنتی مانند فرش‌ هایی با نقشه‌ های ایرانی استفاده کنیم.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

23 بهمن 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *