افتتاح حساب ترکیه
درمان خانگی مسمومیت غذایی

درمان خانگی مسمومیت غذایی در غلب موارد به بهبود کامل شما منجر می شود مگر مواردی که به مسمومیت دارویی مبتلا شده باشید. پس اگر در این هوای گرم دچار مسمومیت شدید حتما از توصیه های شادمگ در خصوص درمان خانگی مسمومیت غذایی استفاده کنید.

درمان خانگی مسمومیت غذایی چطور است ؟

نتیجه خوردن غذای فاسد، آلوده و یا سمی به مسمومیت غذایی منجر شده و گوارش را بر هم می‌زند. از شایع ترین علائم مسمویت غذایی می توان به تهوع، استفراغ و اسهال اشاره کرده که ممکن است با وجود درمان  به چند روزی بیانجامد. اما باید بدانید که این بیماری با اینکه آزار دهنده است اما خطرناک نبوده و و به زودی بهبود می‌یابد. بطور طبیعی شما می توانید با روش های درمان خانگی مسمومیت غذایی خودتان یا کودکتان را خانگی مداوا کنید. ما در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با با این بیماری و درمان خانگی مسمومیت غذایی می پردازیم.

مرد در حال خوردن غذا در چنگال - درمان خانگی مسمومیت غذایی

در صورت نیاز به درمان خانگی برای مسمومیت غذایی می توانید از راهکارهای آسانی که در این مقاله گفته شده اند استفاده کنید. مسمومیت غذایی را تا حدودی می توان در خانه درمان کرد.

بسیاری از ما در طول زمان دچار مسمومیت غذایی شده ایم. به طور کلی مسومیت غذایی به یک بیماری ناشی از غذا یا بیماری عفونی اشاره دارد که ناشی از مصرف غذا یا مایعات آشامیدنی است. توسط باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی (سموم) ایجاد شده است.

نکته مهم

آلودگی می تواند در هر مرحله از تولید یا فرآوری رخ دهد. علاوه بر این، اگر غذا به طور نامناسب ذخیره، نگهداری یا آماده شود، به طور فزاینده ای مستعد آلودگی توسط عوامل بیماری زا و سموم مختلف می شود. البته تغذیه در سفر هم بسیار مهم است و یکی از عوامل مسمومیت مخصوصا در این روزهای گرم عدم توجه به این موضوع است.

در حالی که نمی توان این آلودگی ها را به طور کلی از زنجیره غذایی ریشه کن کرد. می توان آنها را با رعایت بهداشت، بهداشت و پخت و نگهداری مواد غذایی کنترل کرد. برای تشخیص و درمان مناسب این بیماری با پزشک خود مشورت کنید. از داروهای خانگی فقط به عنوان مکمل درمان استفاده کنید.

یک قاشق میکروب و باکتری - درمان خانگی مسمومیت غذایی

غذاهای مستعد آلودگی و مسمومیت

گوشت خام
صدف خام یا نپخته
شیر غیر پاستوریزه
طیور، از جمله تخم مرغ خام یا نپخته
میوه ها و سبزیجات خام شسته نشده
جوانه های خام مانند جوانه تربچه، لوبیا، شبدر و یونجه
گوشت گاو چرخ شده، که ممکن است حاوی گوشت حیوانات مختلف باشد.
اقلام آماده مانند پنیرهای نرم، گوشت های ناهار نپخته، پودر گوشت در یخچال یا پته، و میان وعده های بسته بندی شده مانند ساندویچ

شستن مرغ خام یکی از اشتباهات مرگباریست که افراد ناخواسته و نادانسته دچار آن می شوند. . در شادمگ یادتان می دهیم چگونه از این باکتری کشنده در امان بمانید.

علائم مسمومیت غذایی چیست؟

علائم مسمومیت - درمان خانگی مسمومیت غذایی

برخی از علائم مسمومیت غذایی عبارتند از:

  • تب
  • اسهال
  • سرگیجه
  • سردرد
  • استفراغ
  • خستگی
  • حالت تهوع
  • درد عضلانی
  • گرفتگی شکم

چگونه دچار مسمومیت غذایی می شوید

در صورتیکه غذایی بخورید که آلوده به میکروب باشد ممکن است به مسمومیت مبتلا شوید.
این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که غذا:

بطور کامل پخته و یا گرم نشده است
به خوبی نگهداری نشده است – بعنوان مثال فریز نشده و یا در جای سرد نبوده ست
مدت زمان زیادی در محیط بیرون باقی مانده ست
توسط کسی آماده شده ست که بیمار است و یا دست هایش را نشسته است
بعد از تاریخ انقضاء ش مصرف شده ست

هر نوع غذایی می تواند باعث ایجاد مسمومیت شود.

درمان خانگی مسمومیت و حالت تهوع

مسمومیت غذایی با علائمی مثل اسهال، استفراغ، ناراحتی معده و گاهی هم سردرد همراه است. به طوری که تا خالی نشدن معده قادر به خوردن هیچ غذا یا نوشیدنی نیستید. شما می‌توانید بدون مراجعه به پزشک و با روش‌های خانگی هم این مشکل را برطرف کنید. البته به شرط اینکه مسمومیت شدید نباشد. روش‌های برطرف کردن مسمومیت غذا با روش‌های خانگی عبارتند از:

حالت تهوع زن - درمان خانگی مسمومیت غذایی

بدن را هیدراته کنید

یک روش برای درمان خانگی مسمومیت مصرف مایعات است. زیرا به مقابله با اثرات منفی مسمومیت غذایی کمک زیادی می‌کند. اسهال و استفراغ می‌تواند باعث کم آبی بدن شود. مکیدن تکه‌های یخ و خوردن جرعه‌های کوچک آب می‌تواند نقطه شروع خوبی برای برطرف کردن مسمومیت باشد.البته بهترین راه مصرف نوشیدنی‌های ورزشی حاوی الکترولیت است. این نوشیدنی‌ها بهترین راه برای جلوگیری از کمبود آب در این مدت است. همچنین نوشابه‌های گازدار غیرکافئین‌دار، چای بدون کافئین و آب مرغ و سبزیجات هم می‌تواند کم آبی بدن را برطرف کند.

غذای نرم بخورید

برای مسمومیت غذایی و درمان خانگی بهتر است به سراغ غذاهایی بروید که هضم آن برای معده ساده باشد. غذاهای نرم، کم چرب و با کمی فیبر می‌تواند در این زمان مفید باشد. هر چند که میلی برای خوردن غذا ندارید، اما ممکن است مسمومیت تا چندین روز طول بکشد و در این زمان هم نمی‌توانید بدن را بدون غذا بگذارید. بهتر است از خوردن غذاهای چرب خودداری کنید.غذاهایی که معده قادر به هضم آنهاست عبارتند از: موز، غلات، سفیده تخم مرغ، عسل، بلغور جو دوسر، ژلاتین، سیب زمینی کبابی، کره بادام زمینی، برنج، نان تست و سیب.

16 خوراکی و مواد غذایی مناسب آلودگی هوا که شما رو از مرگ نجات میده !

تشخیص ماهی تازه از کهنه رو بلدید؟ می دونستید خیلی راحت می تونید بفهمید که ماهی تازست یا نه ؟ ترفندای شادمگ خیلی کمک کنند ست.

دمنوش زنجبیل بخورید

یک راه برای درمان خانگی مسمومیت و حالت تهوع نوشیدن دمنوش‌هایی است که به تسکین معده کمک می‌کنند. برای این کار بهتر است یک فنجا چای زنجبیل مصرف کنید. بهتر است تا بدست آوردن کامل سلامتی، روزانه یک فنجان چای زنجبیل را میل کنید.

خوردن ماست و پودر بلوط

برای درمان مسمومیت غذایی بعد از چند ساعت بهترین راه مصرف ماست است. این ماده غذایی به پاکسازی دستگاه گوارش کمک زیادی می‌کند و باعث می‌شود از شر باکتری‌های مضر خلاص شوید. اگر ماست را با کمی پونه یا نعناع خشک ترکیب کنید، تاثیر بیشتری در درمان مسمومیت غذایی دارد. اگر مسمومیت با معده درد شدید همراه است، یک فنجان ماست را با یک قاشق غذاخوری پودر بلوط ترکیب کرده و بخورید. این ترکیب در تسکین معده مثل یک مسکن قوی عمل می‌کند. در عین حال باعث خروج دفع موادغذایی سمی از بدن هم می‌شود.

درمان مسمومیت غذایی با کنسرو ماهی

ماهی و کنسرو ماهی از جمله غذاهایی هستند که خیلی زود باعث مسمومیت می‌شوند. خوردن ماهی مانده، نپخته و خام خیلی زود باعث مسمومیت می‌شود. از سوی دیگر کسانی که طبع سرد دارند، خیلی سریع‌تر از دیگران دچار مسمومیت غذایی با ماهی می‌شوند. برای درمان چنین مسمومیتی باید مواردی را که گفته شد، انجام دهید. در موارد شدید برای درمان مسمومیت غذایی با ماهی حتما به پزشک مراجعه کنید.

مواد غذایی مفید برای درمان مسمومیت

داروهای خانگی ذکر شده در زیر با استفاده از مواد ساده و در دسترس آشپزخانه در مدیریت و تسکین علائم یا ناراحتی های ناشی از مسمومیت غذایی موثر بوده است. با این حال، باید به خاطر داشته باشید که مسمومیت غذایی یک بیماری جدی است و در صورت عدم درمان مناسب و به موقع می تواند به مرحله خطرناک و جدی برسد. بنابراین، استفاده از این داروها به صورت جداگانه و بدون هیچ گونه کمک پزشکی می تواند مضر و حتی کشنده باشد. توصیه می شود از این روش های درمانی جایگزین فقط همراه با درمان پزشکی لازم طبق دستور پزشک عمومی خود استفاده کنید.

دل پیچه دختر مقابل میز پر از غذا

زنجبیل

زنجبیل یک درمان خانگی عالی برای درمان تقریباً همه انواع مشکلات گوارشی، از جمله مشکلات ناشی از مسمومیت غذایی است. با توجه به ویژگی های ضد میکروبی آن، زنجبیل به دفع عوامل بیماری زا کمک می کند و به جذب مواد مغذی ضروری از غذا کمک می کند، بنابراین هضم سالم را ارتقا می بخشد. بعد از صرف ناهار یا شام، یک فنجان چای زنجبیل بنوشید تا سوزش سر دل، حالت تهوع و سایر علائم مرتبط با مسمومیت غذایی متوقف شود. برای تهیه چای زنجبیل، ۱ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را در ۱ فنجان آب به مدت چند دقیقه بجوشانید. کمی شکر یا عسل اضافه کنید، چای شما آماده است.

گزینه دیگر این است که چند قطره آب زنجبیل را به ۱ قاشق چایخوری عسل اضافه کنید. این مخلوط را چندین بار در روز قورت دهید تا التهاب و درد کاهش یابد. همچنین می توانید برش های زنجبیل خام بخورید.

توجه داشته باشید که زنجبیل بر سطح انسولین تأثیر مثبت می گذارد. افراد مبتلا به دیابت ممکن است نیاز به تنظیم دوز انسولین خود داشته باشند. از این درمان خانگی فقط در صورت خفیف بودن علائم استفاده کنید. با این حال، در صورت شدید بودن علائم، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

اسانس پونه کوهی

دو ترکیب فعال موجود در اسانس پونه کوهی، یعنی کارواکرول و تیمول، دارای خواص ضد میکروبی قوی هستند که به ریشه کن کردن برخی از عوامل اصلی مسمومیت غذایی منتقل می شود. علاوه بر این، روغن پونه کوهی نیز به عنوان یک نگهدارنده غذایی موثر استفاده می شود که از خراب شدن غذا جلوگیری می کند.

همچنین می توانید از اسانس های دیگر مانند روغن آویشن یا اسانس لیمو استفاده کنید.

فقط از روغن پونه کوهی ۱۰۰ درصد خالص استفاده کنید. با افزودن ۱ قطره روغن وحشی پونه کوهی به چند قطره روغن زیتون، معجونی را آماده کنید. این نوشیدنی را سه بار در روز همراه با غذا به مدت دو روز مصرف کنید. توصیه می شود قبل از مصرف هر گونه اسانس به عنوان درمان کمکی برای مسمومیت غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

لاغر شدن تا عید بدون رژیم سخت با چند تکنیک تضمینی و فوری | عید کمرت مثله قیطون باریکه

سرکه سیب

سرکه سیب اگرچه ماهیت اسیدی دارد، اما به دلیل متابولیزه شدن آن در بدن، اثر قلیایی دارد. دقیقاً همین مکانیزم است که به تسکین التهاب غشای گوارشی کمک می کند، که اغلب با مسمومیت غذایی همراه است. علاوه بر این، به دلیل خواص ضد باکتریایی، در برابر E. coli و سایر باکتری های عامل بیماری موثر است. مطالعه ای که در سال 2007 در مجله حفاظت از مواد غذایی منتشر شد نشان داد که سرکه و عصاره های روغن زیتون باکره قوی ترین فعالیت ضد باکتریایی را در برابر همه گونه های عوامل بیماری زا نشان می دهد. کافی است 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و فیلتر نشده را در 1 فنجان آب گرم مخلوط کرده و این محلول را قبل از خوردن غذا بنوشید.

از طرف دیگر، می توانید ۲ تا ۳ قاشق چای خوری سرکه سیب رقیق نشده بنوشید. همیشه سرکه سیب را طبق دستور رقیق کنید زیرا سرکه غلیظ، به دلیل ماهیت اسیدی، ممکن است معده را بیشتر مختل کند.

دانه شنبلیله و ماست

ماست دارای خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی است که به مبارزه با باکتری های ریشه مسمومیت غذایی کمک می کند. به علاوه، دانه شنبلیله در تسکین ناراحتی های شکمی بسیار موثر است. مقدار توصیه شده برای مصرف ۱ قاشق چایخوری دانه شنبلیله به همراه ۱ قاشق غذاخوری ماست است. شما فقط باید دانه ها را ببلعید و نیازی به جویدن آنها ندارید. ترکیب دانه شنبلیله و ماست به شما در تسکین فوری درد معده و استفراغ کمک می کند.

دل درد مرد بخاطر مسمومیت - درمان خانگی مسمومیت غذایی

توجه: این درمان خانگی را می توان همراه با درمان دارویی تجویز شده برای رفع ناراحتی ناشی از مسمومیت غذایی استفاده کرد. علاوه بر این، شنبلیله دارای اثر هیپوگلیسمیک است. بنابراین، بیماران مبتلا به دیابت باید از آن با احتیاط استفاده کنند، و ممکن است لازم باشد دوز انسولین خود را بر این اساس تنظیم کنند. از شنبلیله در دوران بارداری باید اعتدال استفاده شود، زیرا مصرف زیاد آن ممکن است باعث انقباضات اولیه یا ناهنجاری های جنین شود.

آب لیمو

خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی لیمو می تواند به تسریع بهبودی شما پس از مسمومیت غذایی کمک کند. اسید موجود در لیموترش به از بین بردن باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی می شوند، کمک می کند و همچنین یک دستگاه گوارش مشهور است.

کنسانتره آب لیمو و لیموترش فعالیت های مهاری و ضد باکتریایی خوبی در برابر استافیلوکوکوس اورئوس نشان می دهد، که یکی از شایع ترین باکتری های دخیل در مسمومیت غذایی است. کافی است به یک قاشق چای خوری آب لیمو کمی شکر اضافه کنید و این آب را دو تا سه بار در روز بنوشید. همچنین می توانید آب گرم با آب لیمو میل کنید تا سیستم گوارشی شما تمیز شود.

توجه: همیشه آب لیمو تازه تهیه و بلافاصله آن را مصرف کنید. زیرا ذخیره آب به مدت طولانی خطر آلودگی بیشتر توسط عوامل بیماری زا را افزایش می دهد و در نتیجه مشکل را تشدید می کند.

ریحان

ریحان یک گیاه عالی برای تسکین ناراحتی های شکمی ناشی از مسمومیت غذایی است. همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که به مبارزه با میکروارگانیسم های مسئول این مشکل کمک می کند. از طرق مختلف می توانید از ریحان بهره مند شوید.

چند بار در روز آب ریحان استخراج شده از چند برگ ریحان را با ۱ قاشق غذاخوری عسل بنوشید. همچنین می توانید مقداری آب گشنیز تازه به آن اضافه کنید. چند قطره روغن ریحان را در ۴ فنجان آب آشامیدنی بریزید. آن را به آرامی در طول روز بنوشید تا باکتری های ایجاد کننده معده درد و سایر مشکلات را از بین ببرد.

به ۳ قاشق غذاخوری ماست معمولی برگ ریحان، مقداری نمک دریا و کمی فلفل سیاه اضافه کنید. این مخلوط را سه تا چهار بار در روز بخورید تا علائم شما برطرف شود.

توجه: از این درمان خانگی به عنوان یک درمان کمکی یا اگر علائم شما خفیف هستند برای تسکین ناراحتی شکمی استفاده کنید.

سیر

سیر همچنین به دلیل خواص قوی ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچی در مبارزه با مسمومیت غذایی بسیار موثر است. همچنین علائم مانند اسهال و درد شکم را تسکین می دهد. یک حبه سیر تازه را بجوید و سپس آن را با مقداری آب گرم بشویید. اگر می توانید بوی سیر را تحمل کنید، می توانید آب سیر را نیز امتحان کنید. به طور متناوب، می توانید معجونی را با روغن سیر و روغن سویا تهیه کرده و بعد از غذا روی شکم خود بمالید.

استفراغ زن در حال غذا خوردن - درمان خانگی مسمومیت غذایی

توجه: مصرف بیش از حد سیر ممکن است باعث سوزش سر دل یا خطر مشکلات خونریزی شود. در صورت داشتن مشکلات مربوط به معده مانند سندرم روده تحریک پذیر یا هرگونه جراحی برنامه ریزی شده، به پزشک عمومی خود اطلاع دهید.

موز

موز برای معده شما آسان است زیرا هضم آن آسان است. علاوه بر این، غنی از پتاسیم، آنها می توانند ذخایر پتاسیم شما را که به دلیل استفراغ و اسهال ناشی از مسمومیت غذایی کاهش یافته است، دوباره تامین کنند. محتوای فیبر بالا فقط به عنوان یک مزیت عمل می کند تا به دستگاه گوارش کمک بسیار مورد نیاز را ارائه دهد. خوردن فقط یک عدد موز همچنین به بازگرداندن سطح انرژی شما کمک می کند.

بدنت رو با این ورزش ها زیبا کن ؛ روش های درمان سریع گودی کمر در خانه بدون انجام جراحی

می توانید به سادگی یک موز رسیده بخورید یا یک شیرموز خوش طعم و سالم درست کنید و آن را دو تا سه بار در روز بنوشید.

توجه: موز به عنوان یک گزینه غذایی مناسب توصیه می شود که در طول دوره مسمومیت غذایی همراه با درمان معمولی مصرف شود و نه خود درمان.

زیره سبز

دانه های زیره سبز که ژیرا نیز نامیده می شود، یک داروی درمانی آزمایش شده برای تسکین ناراحتی های شکمی و التهاب معده به دلیل مسمومیت غذایی است. ۱ قاشق چایخوری دانه زیره را در ۱ فنجان آب بجوشانید. ۱ قاشق چایخوری آب گشنیز که از برگ تازه گشنیز استخراج شده است و کمی نمک به آن اضافه کنید. این محلول را دو بار در روز به مدت چند روز بنوشید.

چای گیاهی

نوشیدن انواع مختلف چای گیاهی می تواند به سیستم گوارشی شما کمک کند تا تعادل خود را بازیابد. همچنین برای هیدراته نگه داشتن بدن مفید است. چای نعناع فلفلی تاثیر آرام بخشی بر معده شما دارد و می تواند گرفتگی معده را تسکین دهد.

چای ریشه بابونه

اگر حالت تهوع دارید، چای بابونه را امتحان کنید تا التهاب را کاهش داده و معده خود را آرام کنید. قبل از مصرف این دارو با پزشک عمومی خود مشورت کنید، به خصوص اگر باردار هستید. یا به مواد خاصی حساسیت دارید یا از آن برای کودکان استفاده می کنید.

عسل

عسل دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است که می تواند برای درمان سوء هاضمه و سایر علائم مسمومیت غذایی موثر باشد. این ماده جادویی به عنوان یک درمان طبیعی می تواند به شکل خالص آن مصرف یا به چای اضافه شود. سه قاشق چای خوری عسل سه بار در روز می تواند معجزه ای برای درمان ناراحتی معده انجام دهد. همچنین تشکیل اسید اضافی در معده را کنترل می کند.

نکاتی مهم زمان مسمومیت غذایی

در کنار درمان خانگی مسمومیت و حالت تهوع باید چند نکته را هم مدنظر قرار دهید:
از مسواک زدن بالافاصله بعد از استفراغ خودداری کنید. زیرا اسید معده به مینای دندان آسیب می‌زند و مسواک زدن بلافاصله بعد از استفراغ باعث پوسیدگی و فرسایش بیشتر دندان‌ها می‌شود. بهتر است دندان‌ها را با آب بشویید.
بعد از استفراغ باید به حمام بروید. زیرا به پاکسازی بدن از باکتری‌های مضر کمک زیادی می‌کند.
استراحت کافی را فراموش نکنید. زیرا باعث برگشتن بدن به حالت نرمال می‌شود.

زن در حال خورد کردن مرغ - درمان خانگی مسمومیت غذایی
از خوردن نوشیدنی‌های الکلی و کافئین‌دار خودداری کنید. غذاهای ادویه‌دار و سرشار از فیبر را هم کنار بگذارید. محصولات لبنی، غذاهای چرب و سرخ شده هم نخورید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دلیل مسموم شدن مصرف میوه و سبزیجات نشسته، غذای مانده و یا گوشت نپخته و خام است، می‌توانید در منزل آن را درمان کنید. اما اگر به مسمومیت دارویی مبتلا شده باشید، مراجعه به پزشک الزامیست. البته در مواردی هم که دچار مسمومیت غذایی شدید، نباید به طور خودسرانه دارو مصرف کنید. روش‌های گفته شده در بالا بدون ضرر هستند. اگر بعد از 24 ساعت وضعیت جسمی شما رو به بهبودی نرفت، حتما به پزشک مراجعه کنید.در مورد کودکان و زنان باردار توصیه می‌کنیم برای درمان مسمومیت غذایی و حالت تهوع حتما به پزشک مراجعه کنند.

سوالات متداول

چه غذاهایی باعث  مسمومیت غذایی می‌شود؟

گوشت خام، صدف خام یا نپخته ، شیر غیر پاستوریزه ، طیور، از جمله تخم مرغ خام یا نپخته، میوه ها و سبزیجات خام شسته نشده، جوانه های خام مانند جوانه تربچه، لوبیا، شبدر و یونجه، گوشت گاو چرخ شده، که ممکن است حاوی گوشت حیوانات مختلف باشد.
اقلام آماده مانند پنیرهای نرم، گوشت های ناهار نپخته، پودر گوشت در یخچال یا پته، و میان وعده های بسته بندی شده مانند ساندویچ هم باعث مسمومیت می شود.

چه زمانی برای مسمومیت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دلیل مسموم شدن مصرف میوه و سبزیجات نشسته، غذای مانده و یا گوشت نپخته و خام است، می‌توانید در منزل آن را درمان کنید. اما اگر به مسمومیت دارویی مبتلا شده باشید، مراجعه به پزشک الزامیست.

مسمومیت غذایی معمولاً چه مدت طول می‌کشد؟

بیشتر موارد مسمومیت غذایی خفیف است و طی چند ساعت تا چند روز تا یک هفته  از بین می‌رود.

سخن آخر

در الب موارد شما با روش های خانگی و طبیعی می توانید مسمومیت خانگی را درمان کنید. مخصوصا اگر اگر دلیل مسمومیت مصرف میوه و سبزیجات نشسته و غذای مانده و یا خام باشد. شما کدام روش را امتحان کردید؟

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

2 مرداد 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *