افتتاح حساب ترکیه
نحوه هواگیری شوفاژ

نحوه هواگیری شوفاژ را یادتان داده ایم در صورت نیاز خودتان بدون حضور تعمیرکار مشکل را حل کنید. وجود هوا داخل رادیاتور ممکن است باعث مسدود شدن مسیر پنل رادیاتور و سرد شدن قسمتی از بدنه رادیاتور شود. با شادمگ همراه باشید تا نحوه هواگیری شوفاژ را یاد بگیرید.

چه زمانی باید شوفاژ را هواگیری کنیم ؟

اگر قسمت بالای رادیاتور شما سرد و قسمت پایین آن گرم است، احتمالاً هوا داخل آن محبوس شده و ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد. اگر رادیاتور شما دچار مشکلات زیر شده، زمان هواگیری آن فرا رسیده است.

سرد بودن قسمت بالای رادیاتور

این مورد از رایج‌ترین نشانه‌های نیاز رادیاتور به هواگیری است. سرد بودن بالای رادیاتور به این معنی است که هوا در رادیاتور جمع شده و مانع گردش آب داغ و گرم شدن رادیاتور می‌شود. این هوای محبوس شده باید آزاد شود تا رادیاتور شما بهتر گرم شود.

سرد بودن کل رادیاتور

سرد بودن کلی رادیاتور از نشانه‌های رایج جمع شدن هوا داخل آن نیست؛ اما نشان می‌دهد رادیاتور شما مشکلی دارد که باید رفع شود. این مورد می‌تواند به علت محبوس شدن هوا در لوله‌ها باشد که باعث جلوگیری از به جریان افتادن آب داغ درون رادیاتور می‌شود. توجه کنید اگر به این مشکل به سرعت رسیدگی نشود می‌تواند بعداً مشکلات بزرگ‌تری ایجاد کند. برای رفع مشکل حتماً با کارشناسان تأسیسات تماس بگیرید.

وجود صدای آب رادیاتور

هوای محبوس در سیستم گرمایشی ممکن است باعث ایجاد صداهایی در رادیاتور شود، مثل صدای تق تق یا شر شر آب. صدای رادیاتور ممکن است دلایل زیادی داشته باشد، اما در بسیاری از موارد نشانه‌ای است که زمان هواگیری رادیاتور شما فرا رسیده است. در هر صورت، اگر رادیاتور شما صدا می‌دهد باید آن را بررسی کنید تا مشکل بدتری ایجاد نشود.

هواگیری شوفاژ - نحوه هواگیری شوفاژ

معرفی پیچ هواگیری شوفاژ

پیچ هواگیری، یکی از بخش‌های رادیاتور است که نقش مهمی در عملکرد آن دارد. کاربرد پیچ هواگیری شوفاژ این است که هنگام محبوس شدن هوا داخل رادیاتور، آن را از رادیاتور خارج کند. انواع مختلفی از پیچ هواگیری شوفاژ وجود دارد که کاربرد همه آنها مشابه یکدیگر است. بعضی از مدل‌های پیچ هواگیری، حالت مربعی شکل داشته و تنها با استفاده از آچار هواگیری مخصوص باز و بسته می‌شوند. معمولا بر روی پیچ هواگیری رادیاتورهای جدید یک شیار وجود دارد که به راحتی با استفاده از یک پیچ گوشتی دو سو باز و بسته می‌شود. در ادامه نحوه کار با پیج هواگیری و طریقه هواگیری شوفاژ را به شما آموزش می‌دهیم.

ترفند های فوق العاده برای حل مشکل کند شدن شیشه بالابر ماشین

ابزار مورد نیاز برای هواگیری شوفاژ

ابزارهایی که نیاز دارید بسیار ساده هستند. بسیاری از مدل‌های شیر هواگیری فقط به یک پیچ گوشتی دوسو نیاز دارند. اگر از پیچ گوشتی کوچک استفاده کنید ممکن است باعث ساییده شدن شیار پیچ شود. توجه کنید برخی رادیاتورهای قدیمی ممکن است آچار مخصوص به خود را داشته باشند. این آچارها در اندازه‌های مختلفی موجود هستند که می‌توانید آنها را از ابزارفروشی‌ها یا فروشگاه‌های لوازم تأسیسات ساختمان پیدا کرد. همچنین به وسایلی مانند دستکش محافظ، یک ظرف کوچک و یک دستمال برای جمع کردن قطره‌های احتمالی آب هم نیاز دارید.

ابزار مناسب هواگیری شوفاژ - نحوه هواگیری شوفاژ

نحوه هواگیری شوفاژ

برای راه اندازی رادیاتور شوفاژ بررسی و هواگیری رادیاتورها را طبق مراحل زیر انجام دهید.

۱- سیستم گرمایش را روشن کنید

سیستم گرمایش را روشن کنید و منتظر بمانید تمام رادیاتورهای خانه گرم شوند (زمان لازم برای گرم شدن رادیاتورها به تعداد رادیاتورها و اندازه خانه شما بستگی دارد، پس عجله نکنید).

۲- رادیاتورها را بررسی کنید

هر رادیاتور را به دقت بررسی کنید تا ببینید آیا دمای آن در همه جا یکنواخت هست یا خیر. اگر رادیاتوری را پیدا کردید که قسمت بالای آن سرد بود و یا صدای شر شر آب می‌داد، هوا داخل آن محبوس شده و باید هواگیری شود.

نکته: توصیه می‌کنیم در زمان بررسی رادیاتور یک جفت دستکش نازک بپوشید چون ممکن است بسیار داغ باشد.

رفع مشکل آب دادن شوفاژ - نحوه هواگیری شوفاژ

۳- سیستم گرمایش را خاموش کنید

ممکن است رادیاتور خیلی داغ باشد و نتوانید با آن کار کنید؛ بنابراین قبل از سیستم گرمایش را خاموش کرده و منتظر بمانید تا رادیاتورها خنک شوند.

۴- یک ظرف یا پارچه زیر شیر هواگیری قرار دهید

شیر هواگیری را پیدا کرده و یک کاسه یا ظرف زیر آن بگیرید تا آب رادیاتور درون آن بریزد. همچنین می‌توانید پارچه یا یک حوله قدیمی زیر آن بگذارید تا آب ریخته شده را به خود بگیرد.

نکته: شیر هواگیری معمولاً در گوشه بالای رادیاتور قرار داشته و دو نوع دارد. نوع اول شبیه یک سوراخ گرد با یک مربع داخل آن است. برای باز کردن این نوع شیر معمولا به آچار مخصوص نیاز دارید. نوع دیگر، به شکل یک پیچ دو سو است. با استفاده از یک پیچ گوشتی دو سو می‌توان به راحتی این نوع شیر هواگیری را باز و بسته کرد.

آموزش دوخت کیف پول نمدی زیبا و جادار دخترانه + آموزش مرحله به مرحله

۵- شیر هواگیری را باز کنید تا هوا آزاد شود

پیچ یا شیار موجود در مرکز پیچ هواگیری را باز کنید. آچار رادیاتور یا پیچ گوشتی را داخل دریچه قرار دهید و به آرامی آن را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید (چرخش ۹۰ درجه کافی است). اکنون شما باید صدای خروج هوا را بشنوید. ظرف را زیر دریچه نگه دارید تا آب رادیاتور بر روی زمین نریزد.

۶- دریچه را ببندید

زمانی که صدای هوا متوقف شد و آب شروع به نشت کرد، شیر هواگیری را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا بسته شود.

سرویس شوفاژ - نحوه هواگیری شوفاژ

۷- فشار پکیج را چک کنید

برای بقیه رادیاتورهای خانه که نیاز به هواگیری دارند مراحل فوق را تکرار کنید.

اگر از پکیج استفاده می‌کنید، در پایان و بعد از هواگیری رادیاتورها، شما باید فشار آب پکیج را با فشارسنج (گیج فشار موجود روی پکیج) چک کنید. اگر فشار خیلی کم بود (کمتر از یک بار)، باید فشار آن را افزایش دهید. فشار نرمال برای سیستم گرمایش بین یک تا دو بار است. بعد از اینکه مطمئن شدید فشار سیستم نرمال است، آن را روشن کنید. رادیاتورها را بررسی کنید تا از یکنواخت بودن گرمای آنها مطمئن شوید.

علت گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری شوفاژ

همیشه پس از هواگیری شوفاژ نباید منتظر گرم شدن آن باشیم زیرا ممکن است مشکل از پکیج و یا رادیاتورها باشد. علت گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری شوفاژ را باید در عوامل دیگر سیستم گرمایشی جستجو کرد. اگر مشکل همین بوده باشد اجرای نحوه هواگیری شوفاژ به صورت صحیح، کار شما را راه می‌اندازد. اما در غیر این صورت به عنوان مثال کاهش فشار گاز، رسوب گرفتن در مبدل، خرابی سنسور گرمایشی، مشکل در ورودی گاز، اشکال در طراحی لوله‌ها و … می‌توانند از علت‌های گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری باشند.

خسارات احتمالی در صورت عدم هواگیری به موقع رادیاتورها

  • ایجاد صدا در لوله‌ها و اتصالات شوفاژ
  • نارسایی یا انسداد کامل سرعت جریان آب در پمپ سرکولاتور
  • نارسایی تغییر دما بین لوله‌های خروجی و اتاق به دلیل عدم هواگیری شوفاژ
  • خوردگی سیستم به علت واکنش بین اکسیژن و قطعات دارای فلز آهن

هوا گیری شوفاژ ها - نحوه هواگیری شوفاژ

علل هوا گرفتن شوفاژ ها

اگر شوفاژ رادیاتور منزل شما دائما هوا می گیرد و احتیاج به هواگیری همیشگی دارد حتما ایرادی وجود دارد که در زیر به آن پرداخته شده است:

  • احتمال دارد هوا از جایی به سیستم وارد می شود که شما نمی دانید مثلا وجود سوراخ های ریز در مسیر لوله کشی، باید منبع آن را پیدا کنید و به تعمیر آن بپردازید.
  • امکان خوردگی آلومینیوم در سیستم و به تبع آن تولید گاز هیدروژن وجود دارد، برای رفع این مسئله باید سیستم شست و شو داده شده و به آن بازدارنده اضافه شود.
  • حضور هیدروژن سولفید یکی از علل هواگرفتن رادیاتور است که البته درصد کمتری دارد، با یک بازدارنده مناسب می توانید آلودگی ناشی از این گاز را بزدایید.
  • علاوه بر آلومینیوم قطعات غیرآلومینیومی مانند آهن نیز می توانند دچار خوردگی شده و گاز تولید نمایند، این موضوع معمولا در رادیاتورهای قدیمی و با کارکرد طولانی دیده می شود.
ترفندهای ساده برای از بین بردن خراش سطوح پلاستیکی | خراش تصادف ها رو اینطور محو کن

نحوه هواگیری شوفاژ

بهترین زمان برای هواگیری رادیاتور شوفاژ

  • هنگام شروع فصل سرما و هم برای مدت زمانی که از توقف جریان آب داخل رادیاتور ها گذشته است و قصد راه اندازی مجدد پکیج را دارید.
  • زمانی که پکیج را روشن کرده اید ولی با روشن شدن پکیج و گردش آب داخل رادیاتور ها، شوفاژ و شیرآلات صدای غیر معمولی دارند و یا صدای از داخل شوفاژ صدای شرشر آب به گوش می رسد.
  • زمانی که دما در نقاط مختلف رادیاتور به صورت یکنواخت نمی باشد مثلا نواحی بالای رادیاتور نسبت به قسمت پایین تر آن سرد تر می باشد، این تفاوت دما نشانه این است که نیاز به هواگیری شوفاژ می باشد.
  • اگر بخشی از نواحی رادیاتور یا همه قسمت های رادیاتور همزمان با هم درد بود نشتی هم وجود دارد در این صورت ابتدا باید اتصالات را مورد بررسی قرار داده و رفع ایراد گردد و بعد از آن هواگیری پکیج انجام شود در غیر این صورت مشکل همچنان باقی می ماند.
  • اگر بعد از هواگیری پکیج بازهم شوفاژ گرم نمیکند باید از همین کار پکیج کمک بگیرید تا با توجه به مدل و برند فکر اقدامات تخصصی را انجام دهد لازم است قبل از هرگونه اقدامی برای تعمیر حتماً عیب یابی پکیج توسط کارشناس صورت گرفته باشد و سپس پکیج تعمیر شود.
  • دقت داشته باشید که اگر هیچکدام از رادیاتورها بعد از اینکه پکیج راه‌اندازی شد که هم نمی شوند به احتمال زیاد مشکل در پکیج یا سیستم لوله‌کشی آن می باشد که با هواگیری پکیج مشکل حل نمی‌شود و باید نسبت به تعمیر پکیج اقدام کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

29 آبان 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

1 دیدگاه

  • معین:

    سلام، پیچ هواگیری یکی از رادیاتورهای مارو پایین گذاشتن و بالا درپوش گذاشتن به همین خاطر از پایین فقط آب میاد و هوایی که بالا محبوس شده تخلیه نمیشه.
    آیا راهی داره بدون تعویض جای پیچ بالا و پایین با تخلیه آب یا روش دیگری هوا را خارج کرد؟
    ممنونم

    پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *