افتتاح حساب ترکیه
تهیه رنگ خوراکی

تهیه رنگ خوراکی با انواع میوه و مواد غذایی طبیعی در خانه امتحان کنید و سلامتی خود و خانواده تان را تضمین کنید. این رنگ ها به دلیل عدم استفاده از مواد نگهدارنده زود خراب می شود ولی نگران نباشید. در این مطلب روش هایی برای نگهداری بیشتر این رنگهای سالم هم آموزش داده شد. با شادمگ همراه شوید.

طرز تهیه رنگ غذای طبیعی

گاهی برای تزیین مواد غذایی نیاز داریم که غذاها را به رنگ های مختلف در آوریم. برای این کار از رنگ های خوراکی استفاده می شود. اما از آن جا که رنگ های خوراکی نیز از مواد شیمیایی استفاده شده است، برای سلامت خود و خانواده مان لازم است بتوانیم بعضی رنگ ها را به راحتی و با مواد غذایی تازه تهیه کنیم. از جمله این رنگ ها، رنگ قرمز یا صورتی است که از لبو یا چغندر پخته تهیه می شود.

تهیه رنگ خوراکی

رنگ زرد از زردچوبه یا زعفران تولید می شود. رنگ سبز از اسفناج و رنگ بنفش از زغال اخته تهیه می گردد که روش تهیه رنگ ها به صورت زیر است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رنگ غذای طبیعی در ادامه با ما همراه باشید.

از لیست لقمه برای مدرسه شادمگ استفاده کنید و غذای سالم به کودک دلبندتون بدید.

چگونه رنگ خوراکی درست کنیم؟

برای سلامتی و خود و خانواده تان در غذاهایتان از رنگ های خوراکی و طبیعی استفاده کنید. این کار باعث می شود آن غذا و خوراکی را با خیال راحت میل کنید. از رنگ خوراکی طبیعی برای کیک و تزیین سس، برنج و … هم استفاده می شود.

منبع رنگ را انتخاب کنید

منابعی برای رنگ آمیزی های طبیعی در هر مکانی از منزل یافت می شوند، و ممکن است بسیاری از آن مواد در انبار یا یخچال شما باشند. در زیر در مورد چگونگی تبدیل این مواد به رنگ خوراکی بیشتر توضیح داده شده است، اما در اینجا منابع مورد علاقه من برای رنگ های خاص آورده شده است.

  • صورتی: توت فرنگی ، تمشک
  • قرمز: چغندر ، گوجه فرنگی
  • پرتقال: هویج ، فلفل قرمز ، سیب زمینی شیرین
  • زرد: زعفران ، زردچوبه
  • سبز: ماتچا یا ماچا، اسفناج
  • آبی: کلم قرمز + جوش شیرین
  • بنفش: زغال اخته ، سیب زمینی شیرین بنفش
  • قهوه ای: قهوه، چای، کاکائو
  • سیاه: ذغال فعال، مرکب مرکب

عطر و طعم را در نظر بگیرید.

یک چیزی که رنگ های غذایی طبیعی دارند اما رنگ های تجاری ندارند، طعم و مزه است. از آنجا که رنگ از مواد غذایی واقعی حاصل می شود، مقدار کمی طعم در مایه نهایی باقی می ماند. هرچه رنگ بیشتری به مواد غذایی و خوراکی خود اضافه کنید، طعم آن ماده (رنگ) بیشتر می شود. این ممکن است برای موادی مانند میوه ، ماتچا ، قهوه یا کاکائو که معمولاً در پخت استفاده می شوند، اهمیت چندانی نداشته باشد، اما در مورد موادی مانند ماهی مرکب و اسفناج مشکل ایجاد می کند.

پایه های پودری را در مقابل پایه های مایع درک کنید.

برای تهیه رنگهای خوراکی طبیعی دو روش وجود دارد: پودرها و مایعات غلیظ. پودرها آسانترین راه برای ایجاد رنگهای خوراکی طبیعی هستند زیرا به راحتی حل می شوند و تا حدودی غلیظ هستند، به این معنی که می توانند به رنگ شدیدتری منجر شوند.

صفر تا صد طرز تهیه لازانیا به روش رستورانی پر پنیر و کش دار

شما می توانید بسیاری از میوه ها و سبزیجات را به صورت پودر شده خریداری کنید، یا می توانید با خرید میوه ها و سبزیجات خشک شده و آنها را به صورت پودر در یک دستگاه غذاساز یا آسیب ادویه پودر کنید. برخی از مواد تشکیل دهنده – مانند کاکائو، قهوه، چای و ادویه جات – به طور طبیعی به صورت پودر در می آیند و می توانید این مواد را مستقیماً به خامه و یا مواد غذایی خود اضافه کنید.

تهیه رنگ خوراکی

بسته به ماده تشکیل دهنده، رنگ های پودری از رنگ کمتری برخوردار هستند. بنابراین ممکن است بخواهید آنها را از قبل در مقدار کمی مایع (شیر، آب و…) حل کنید.

روش دوم

ساخت مایع غلیظ است. این مایع می تواند آب خالص ، پوره صاف شده یا بر پایه ی آب باشد: اگر آبمیوه گیری دارید، از آن استفاده کنید. این خالص ترین مایع را تولید می کند، که می توانید آن را تا حد سازگاری مناسب کاهش دهید.

پوره ها نیز خوب هستند، اگرچه ممکن است حاوی مقداری جامدات باشند (بنابراین می توانید آن را صاف کنید) و یک مایع رقیق تر از پوره بدست آورید. در بعضی مواقع برای بدست آوردن رنگ میوه و خوراکی لازم است آن را با مقدار کمی آب بجوشانید و سپس پوره کنید و صاف کنید.

این مایعات رنگی را در قالب های کوچک بریزید و در فریزر قرار بدهید. اما گاهی اوقات نیاز به جوشاندن ندارند.بنابراین میزان آب را به کمترین حد برسانید. مانند زعفران.

بدانید که گرما می تواند نقش داشته باشد.

من معمولاً از این رنگهای خوراکی طبیعی در مصارف سرد پ، برای رنگ آمیزی مات پ، مایه بستنی، رنگ خامه و لعاب استفاده می کنم. لازم به ذکر است که اگرچه بسیاری از این رنگهای غذایی می توانند مواد پخته شده را با موفقیت رنگ کنند، مانند خمیر کلوچه یا خمیر کیک، گرما می تواند یک عامل جلوگیری کننده باشد، زیرا بسیاری از این رنگ ها زمانی که در معرض حرارت قرار می گیرند، تغییر می کنند، کدر یا تیره تر می شوند. همچنین لازم به ذکر است که رنگهای غذایی قبل از افزودن آنها به هر نوع دستورالعمل باید کاملاً سرد شوند.

اضافه کردن به فراستینگ، سپس تزئین!

هنگامی که رنگ های غذایی خود را درست کردید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که آنها را به یک مات یا مایه اصلی اضافه کنید. درست مانند رنگ های غذایی سنتی، بهتر است به تدریج رنگ را اضافه کنید تا به رنگ مورد نظر خود برسید. به خاطر داشته باشید که می توانید بیشتر از رنگ مایع، رنگ پودری اضافه کنید بدون اینکه روی دستور غذا تأثیر بگذارد.

من دوست دارم از این رنگ های طبیعی برای رنگ آمیزی رویال آیسینگ استفاده کنم، که بعد از آن برای تزئین کوکی ها استفاده می کنم! می توانید به سادگی از این رویال آیسینگ های رنگی کوکی و یا شیرینی های خود را تزیین کنید. یا حتی می توانید از الگوهای ساده ای مانند نقطه یا راه راه و … برای تزیین استفاده کنید. برای اضافه کردن نقاط راه راه یا نقطه ای اجازه بدهید لایه ی آیسینگ زیری آن خشک شود تا جلوه ی بافتی بیشتری بگیرد. اگر می خواهید فانتزی کار کنید از تکنیک های مرمر استفاده کنید.

مواد لازم رنگ غذای طبیعی

  • چغندر پخته یک چهارم پیمانه
  • آب چغندر غلیط ۱ قاشق چای خوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • زغال اخته تازه یا یخ زده یک چهارم پیمانه
  • اسفناج تازه یا یخ زده یک چهارم پیمانه
راز پخت باقلا وابیج خوشمزه به روش گیلانی ؛ غذای فوری و لذیذ شمالی ها را از دست ندهید

طرز تهیه رنگ خوراکی طبیعی

رنگهای غذایی طبیعی

چه بخواهید خامه ی روی کیک، خمیر کیک، میلک شیک یا پنکیک رنگ کنید، دیگر نیازی به استفاده از رنگ های مصنوعی نیست. میوه ها و سبزیجات رایج و روزمره زیادی وجود دارد که می توانند کار را به پایان برسانند. از این مثالهای خاص استفاده کنید، اما با خیال راحت این فرض را انجام دهید: اگر هنگام دست زدن به آن چیزی به لکه های دستتان برسد، می تواند غذا را رنگ کند.

چغندر = صورتی به سرخابی

اگر فقط یک رنگ صورتی روشن می خواهید، می توانید مقداری چغندر را داخل یک تکه پارچه پنیر یا چیت رنده کنید و آب آن را بگیرید. برای رنگ آمیزی عمیق تر و شدیدتر، از شیره ای که از چغندر پخته شده بدست می آید، استفاده کنید.

تهیه رنگ خوراکی

شاه توت = بنفش کمرنگ

توت سیاه با تمام رنگ طبیعی تیره و غنی که دارد، یک رنگ دوست داشتنی مانند اسطوخودوس که همان بنفش کم رنگ است را به غذاها می بخشد. همانند سایر توت ها، شما می توانید به راحتی شاه توت تازه را فشار بدهید تا آب آن خارج شود و رنگ بنفش را ایجاد کنید. برای کمی خامه ی کیک، کافی است مقداری توت سیاه را در یک تکه پارچه پنیر یا چیت بریزید، بپیچانید و آب آن را برای رنگ آمیزی در غذا بگیرید. برای رسیدن به رنگ مورد نظر خود بیشتر اضافه کنید.

زغال اخته = تهیه رنگ خوراکی آبی روشن

آب زغال اخته بنفش است اما رنگ آن در سایه ی آبی روشن خواهد بود.

تهیه رنگ خوراکی

فقط برای کمی رنگ، زغال اخته تازه یا یخ زده را در یک تکه پارچه پنیر یا چیت بریزید و فشار بدهید تا آب آن خارج شود. برای رنگ بیشتر، بلوبری را در مخلوط کن یا غذاساز میکس کنید و صاف کنید. ظرافت بیشتر را با توت تازه محیا کنید و رنگ آبی تر می شود. برای داشتن رنگی با سایه بنفش تیره تر، کمی بیشتر آب آن را بجوشانید.

گیلاس = صورتی تا قرمز

گیلاس مانند سایر توت ها لکه های غذایی طبیعی عالی ایجاد می کند. همانند زغال اخته ، فقط برای کمی رنگ و رنگ صورتی روشن تر ، به سادگی چند عدد آلبالو را در یک تکه پارچه پنیر یا چیت بریزید و آن را بپیچانید تا آب آن خارج شود. برای رنگی غلیظ تر و پر رنگ تر، هسته ی گیلاس ها را جدا کنید و داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا پوره شوند. سپس آن را صاف کنید. اجازه بدهید روی شعله ی ملایم بجوشد تا حجم آن نصف شود. اجازه بدهید خنک شود. سپس از آن برای رنگ کردن استفاده کنید.

برای یک رنگ صورتی کم رنگ، از توت فرنگی استفاده کنید.

کلم قرمز = تهیه رنگ خوراکی آبی

کلم قرمز برای تبدیل آن به رنگ مواد غذایی، نیاز به کمی تلاش اضافی دارد اما تهیه ی رنگ طبیعی آبی، کاملاً ارزش آن را دارد. حدود یک چهارم سر کلم قرمز را خرد کنید. و بشویید. سپس کلم را در یک قابلمه با حدود 1 فنجان آب قرار دهید و بجوشانید، حرارت را کم کنید تا پخته شود و 20 دقیقه بپزید. قطعات کلم را صاف کرده یا بیرون آورده و دور بریزید. 1 قاشق چایخوری جوش شیرین را در مایع بنفش هم بزنید تا آبی شود. بجوشانید تا حجم اصلی آن نصف شود یا حتی برای آبی پر رنگ تر و غلیظ تر اجازه بدهید بیشتر بجوشد. در نهایت اجازه بدهید، خنک شود و به عنوان رنگ خوراکی آبی استفاده کنید.

راز تهیه خورش مرغ و قارچ خوشمزه و غلیظ ؛ گزینه ایده آل رژیمی ها

تهیه رنگ خوراکی

اسفناج یا کلم پیچ = سبز

همانطور که اسفناج و سایر سبزیجات برگ تیره مانند کلم پیچ، صفحه برش شما را رنگی می کند، غذاهای دیگر را هم رنگی می کند. آنها را در مخلوط کن یا غذاساز میکس کنید، پوره را از صافی ریز عبور بدهید و از آب آن برای رنگ آمیزی سبز استفاده کنید.

زردچوبه = تهیه رنگ خوراکی زرد تا نارنجی

زردچوبه ادویه ای است که بیشتر برای رنگش، از آن استفاده می شود. شما می توانید زردچوبه را مستقیم استفاده کنید، به راحتی فرم پودر شده را در مواد هم بزنید. اگر می خواهید رنگ سنتی تری ایجاد کنید، 1 قاشق چایخوری زردچوبه را در نصف فنجان آب حل کنید، سپس آن را بجوشانید تا میزان آن نصف شود. برای رنگ زرد باید از زردچوبه ی کمتری استفاده کنید و برای نارنجی شدن از زردچوبه ی بیشتری استفاده کنید.

توجه داشته باشید که رنگ زعفران بین رنگ زرد و نارنجی است و کاربرد دارد. اما بسیار گرانتر از زردچوبه است.

تهیه رنگ خوراکی

طرز تهیه آبرنگ با زردچوبه، باید زردچوبه را به صورت خیلی غلیظ با مقدار کمی آب مخلوط کنید و اجازه بدهید خشک شود.

تهیه رنگ خوراکی مصنوعی چه مضراتی دارد؟

وقتی به بازار می‌رویم و وارد مغازه‌های عرضه کننده مواد غذایی می‌شویم، خوراکی‌ها بسیار سرزنده و خوشمزه به نظر می‌رسند و مقاومت ما را برای خرید در هم می‌شکنند. به طوری که ما را ترغیب می‌کنند تا بابت چیزی که شاید در لیست خرید ما نبوده، هزینه پرداخت کنیم. رنگ خوراکی یکی از موادی است که در ایجاد ظاهری خوشایند در خوراکی‌های مختلف به وفور استفاده می‌شود. این ماده به صورت مصنوعی تولید می‌شود و برای تغییر رنگ انواع غذاها، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شما به راحتی می‌توانید با رنگ خوراکی، خامه روی کیک خود را به رنگ دلخواه درآورید یا خورش خود را خوش آب و رنگ جلوه دهید. بنابراین کارایی‌های رنگ خوراکی بسیار زیاد است، اما در کنار این مزایا، شاهد معایبی نیز هستیم که ما را به یادگیری طرز تهیه رنگ خوراکی خانگی با مواد طبیعی ترغیب می‌کنند.

تهیه رنگ خوراکی

از جمله مضرات رنگ خوراکی مصنوعی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف بیش از اندازه رنگ خوراکی با بروز سرطان در افراد مرتبط است و می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان کبد و معده را افزایش دهد.
رنگ‌های خوراکی مصنوعی، به دلیل مواد شیمیایی موجود در خود می‌توانند خواص و مواد مغذی خوراکی‌های مختلف را از بین ببرند.
دانشمندان تصور می‌کنند که رنگ خوراکی مصنوعی با برخی از مشکلات رفتاری در کودکان مانند بیش فعالی در آن‌ها مرتبط است. این حالت به دلیل وجود برخی از مواد شیمیایی موجود در رنگ خوراکی مثل بنزوات سدیم اتفاق می‌افتد.
مصرف رنگ‌ خوراکی مصنوعی می‌تواند منجر به بثورات و بیماری‌های پوستی مثل اگزما شود و همچنین عاملی برای تحریک پوست به حساب آید.
استفاده از رنگ‌ خوراکی مصنوعی در غذا می‌تواند ناراحتی روده و حتی مشکلات تنفسی را به دنبال داشته باشد.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

10 مهر 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *