افتتاح حساب ترکیه
خواص زالزالک

خواص زالزالک زرد و قرمز چیست؟ طبع زالزالک چیست؟ آیا این میوه از ارزش غذایی بالایی برخوردار است؟ نحوه و مقدار صحیح مصرف این میوه به چه صورت است؟ با شادمگ همراه باشید تا از خواص معجزه آسای این میوه ی خوشمزه بهره مند شوید.

فصل زالزالک

درخت‌های زالزالک از اوایل فصل بهار سبز می‌شوند و میوه درخت زالزالک در اواخر شهریور به بار می‌نشیند. زالزالک در اوایل فصل پاییز برداشت می‌شود و در واقع یک میوه پاییزی است.

زالزالک زرد - خواص زالزالک

طبع زالزالک جنگلی

میوه زالزالک جنگلی (ولیک سیاه) از نظر طبیعت سرد و خشک بوده و سرشار از ویتامین C ، ملین ، مقوی معد ه و بازکننده گرفتگی ها و محرک می باشد.

ارزش غذایی زالزالک

زالزالک یا کویج از میوه‌های محبوب و فراوان در ایران است. این میوه در سرتاسر جهان نیز طرفداران زیادی دارد. زالزالک یک میوه رژیمی نیز محسوب می‌شود که هم در مصارف دارویی و هم آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این میوه قرمز دارای فواید بسیاری است و می‌تواند مصرف آن منجر به جسم سالم شود.

آنتی‌اکسیدان و بیوفلاونوئید موجود در این میوه برای سلامت قلب و عروق آن بسیار مفید است. همچنین این میوه دارای مواد مغذی بسیاری مانند آنتوسیانیدین است. پروتئین، آب، فیبر، کربوهیدرات، ویتامین D، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین C، فولات، ویتامین B، تیامین، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیم از دیگر موادی به شمار می‌رود که زالزالک در خود جای داده است.

زالزالک قرمز - خواص زالزالک

خواص زالزالک

زالزالک و خواص آن برای تقویت بینایی

زالزالک سرشار از ویتامین A بوده که این ویتامین موجب حفظ سلامت بینایی می‌شود. زالزالک همچنین می‌تواند از رشد آب مروارید جلوگیری کند.

زالزالک برای جلوگیری از سرطان

زالزالک حاوی آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی است که به مبارزه با تمام سرطان‌هایی که در بدن وجود دارند، می‌پردازد. زالزالک خون را سم زدایی کرده و موجب دفع سموم از بدن می‌شود.

آشنایی با انواع روکش دندان و مزایای آن | چه زمانی باید دندان را روکش کنیم ؟

زالزالک بهبود دهنده سیستم گوارش

یک گزینه گیاهی درمانی مناسب برای حفظ سلامت دستگاه گوارش زالزالک است. زالزالک می‌تواند یبوست، نفخ و حرکات روده را به موقع کنترل و درمان کند.

زالزالک منبعی غنی از آنتی اکسیدان

زالزالک‌ها منبعی غنی آنتی اکسیدان‌ها است. آنتی اکسیدان‌ها با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن از ابتلا به بیماری‌های خطرناک جلوگیری می‌کنند. مصرف زالزالک می‌تواند موجب حفظ سلامت و افزایش جذابیت پوست شما شود. در واقع آنتی اکسیدان‌ها به زالزالک خواص ضد پیری که موجب رفع چین و چروک و خطوط موجود بر روی صورت می‌شود را می‌دهند.

زالزالک چیست - خواص زالزالک

زالزالک کاهش دهنده وزن

زالزالک با افزایش گردش خون و اکسیژن رسانی با چربی‌ها مبارزه می‌کند و این امر موجب می‌شود که متابولیسم بدن افزایش پیدا کند. علاوه بر لاغری و کاهش وزن، زالزالک می‌تواند انرژی و قدرت بدنی افراد را افزایش دهد. در رژیم کاهش وزن سریع می توانید از زالزالک استفاده کنید.

زالزالک برای تنظیم سطح کلسترول

از دیگر خواص زالزالک این است که می‌تواند موجب از بین رفتن کلسترول بد یعنی LDL و افزایش کلسترول خوب یعنی HDL شود. زالزالک حاوی فلانوئیدها هستند که از قلب محافظت کرده و موجب درمان مشکلاتی مانند درد قفسه سینه و شریان‌های مسدود شده می‌شود.

زالزالک برای سلامت قلب

زالزالک منبعی غنی از  فلانوئیدها استه که به طور قابل توجهی به سلامت قلب کمک می‌کند. علاوه بر این آنتی اکسیدان‌های مومود در میوه زالزالک خواص ضد التهابی دارند و در جلوگیری از لخته شدن خون در شریان‌ها تیز موثر و مفید هستند.

 زالزالک برای درمان بی خوابی در شب

این میوه توسط پزشکان برای افرادی که دچار بی‌خوابی می شوند توصیه می شود.

کاهش استرس و افسردگی با مصرف زالزالک

زالزالک در درمان اختلالات روانی و بهبود سیستم عصبی مؤثر است و بهتر است که افراد مبتلا به اضطراب، استرس و افسردگی از این میوه در برنامه غذایی خود بهره ببرند. کاهش تنش‌ها با تغییر در هورمون‌ها ایجاد می‌شود بنابراین بهتر است که برای آرامش و خواب بهتر از این میوه در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

معجزه پودر زنیان و لاغری شکم | مراقب عوارض زنیان باشید !

زالزالک جنگلی - خواص زالزالک

زالزالک و درمان فشار خون بالا

یک گزینه درنانی مناسب برای درمان فشار خون بالا مصرف چای زالزالک است.

زالزالک برای معده

یکی از گزینه‌های درمانی توصیه شده برای درمان سوءهاضمه و معده درد زالزالک است. زالزالک حاوی فیبر است است که نقشی مانند پری بیوتیک‌ها ایفا کرده و موجب درنان یبوست، حفظ سلامت دستگاه گوارش و هضم غذا می‌شود. از دیگر خواص زالزالک برای معده درمان زخم معده است.

زالزالک برای مو

زالزالک موجب تقویت مو شده و از ریزش مو‌ها جلوگیری می‌کند. مصرف عصاره زالزالک کوهی موجب تحریک رشد موها شده تعداد و اندازه فولیکول‌های مو را افزایش می‌دهد.

نحوه استفاده از زالزالک

استفاده از زالزالک به صورت خام

زالزالک خام مزه‌ای ترش و تا حدی شیرین دارد که می‌توان از زالزالک به عنوان یک میان وعده سالم و مفید استفاده کرد.

مربا و دسر

از میوه زالزالک می‌توانید در تهیهرمربا و دسر استفاده کرده و از خواص آن بهره مند شوید.

سرکه و ترشی

تخمیر زالزالک به شما سرکه‌ای بسیار خوشمزه می‌دهد که می‌توانید از آن در تهیه سالاد و به عنوان چاشنی استفاده کنید

دمنوش زالزالک - خواص زالزالک

چای زالزالک

با خشک کردن میوه، گل‌ها و برگ‌های زالزالک می‌توانید چای زالزالک تهیه کنید.

برای اینکه بتوانید از حداکثر خواص زالزالک استفاده کنید، باید ابتدا آب را برای مدت زمان دو دقیقه روی گاز بگذارید و بعد از اینکه آب به جوش آمد، سه یا چهار عدد زالزالک را به آب در حال جدش اضافه کرده و برای مدت زمان هشت تا ده دقیقه صبر کنید. بعد از گذشت این مدت زمان زالزالک‌ها را از آب خارج کرده و درون یک فنجان بریزید و از چای خود لذت ببرید.

مضرات زالزالک

زالزالک در کنار خواص و فواید فراوانی که برای سلامتی دارد، در صورت زیاده روی در مصرف این  میوه همراه گل و برگ‌های آن به صورت دارو، دمنوش یا عصاره منجر به بروز علائم و نشانه‌هایی مانند تپش قلب، لکه‌های پوستی خفیف، سردرد، میگرن، خستگی، تهوع، علائم بیماری‌های روده و معده‌ای و خواب آلودگی و غیره می‌شود.

همه خواص شگفت انگیز عرق نعناع که نمی دانید !

زیاده روی در مصرف زالزالک برای خانم‌های باردار و مادران شیرده مضر است. افرادی که مبتلا به بیماری قلبی هستند و برای آن دارو مصرف می‌کنند نباید بدون مشورت با پزشک متخصص از زالزالک استفاده کنند زیرا ممکن است با دارو‌های قلبی تداخل دارویی داشته باشد و مشکلاتی را به وجود آورد.

انواع زالزالک

زالزالک دارای انواع و گونه‌های مختلفی است که بر حسب تفاوت این گونه‌ها، خواص متفاوتی نیز دارد. این میوه در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی به وفور یافت می‌شود و یک داروی خوراکی و گیاهی به شمار می‌رود. این گیاه به صورت کلی به سه نوع رنگی زرد (نارنجی)، قرمز و سیاه تقسیم می‌شود و اروپایی، زرد، سیاه، شرقی، کرکی، مکزیکی و ولیک از گونه‌های این میوه به شمار می‌رود.

زالزالک - خواص زالزالک

توصیه‌ هایی برای استفاده از مکمل‌ های زالزالک

معمولا در مکمل‌ های زالزالک از میوه زالزالک و همچنین برگ‌ها و گل‌های آن استفاده می‌شود. البته بعضی از مکمل‌ها تنها از برگ و گل زالزالک تشکیل شده‌اند؛ زیرا غلظت آنتی‌اکسیدان‌های موجود در برگ و گل زالزالک بیشتر از میوهٔ آن است.

دُز مصرفی توصیه‌شده برای برندها و شکل‌های مختلف مکمل‌های زالزالک، متفاوت است. بر اساس یک گزارش، کمترین دُز مؤثر عصاره زالزالک برای نارسایی قلبی، ۳۰۰ میلی‌گرم در روز است. دُزهای معمول، ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم است که روزانه ۳ بار مصرف می‌شود.

به خاطر داشته باشید که مکمل‌ها تحت نظارت سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) یا هیچ نهاد نظارتی دیگری قرار ندارند؛ بنابراین نمی‌توانیم از اثربخشی واقعی یا بی‌خطر بودن آنها مطمئن باشیم و همیشه باید مکمل‌ها را از منابع معتبر و قابل‌اطمینان تهیه کنیم.

از مکمل‌هایی استفاده کنید که مهر تأیید سازمان‌های مستقلی را دارند که اثربخشی و کیفیت مکمل‌ها را بررسی می‌کنند، سازمان‌هایی مانند فارماکوپیای آمریکا (USP)، بنیاد بین‌المللی بهداشت (NSF International) یا مرکز تحقیقاتی ConsumerLab.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

12 مهر 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *