افتتاح حساب ترکیه
رفع ترک پوستی

رفع ترک پوستی بسیار دشوار است با این وجود روش های درمانی خانگي می توانند کمک شایانی کنند. اکنون که تصمیم به حذف این ترک ها گرفته اید، گزینه هایی در اختیار شما قرار می دهیم که رایج ترین آنها را می توانید در شادمگ بخوانید.

درمان ترک پوستی

ترک‌های پوستی که با نام استریا نیز شناخته می‌شوند؛ نوعی رگه‌های فرو رفته روی پوست بدن هستند که ممکن است در نواحی مختلفی به وجود بیایند. افراد زیادی به دلایل مختلف دچار این مشکل می‌شوند و به دنبال راهکاری برای رفع ترک های پوستی قدیمی یا جدید خود می‌گردند.

به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم درباره رفع ترک های پوستی با درمان خانگی یا روش‌های کلینیکی با شما عزیزان صحبت کنیم و راه‌هایی را برای از بین بردن آن‌ها بازگو نماییم. پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

ترک های روی ران - رفع ترک پوستی

دلیل ترک پوستی چیست؟

ترک خوردن پوست، رایج‌ترین مشکل پوستی است که اکثر افراد آن را تجربه می‌کنند. این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که پوست به سرعت کشیده شود. در واقع کلاژن پروتئینی است که به ایجاد حالت کشسانی پوست کمک می‌کند و اگر میزان این پروتئین در پوست کم باشد، دچار ترک خواهد شد. اغلب این مشکل را در درمان ترک پا تجربه کردند.

از شایع‌ترین علل ترک پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خشکی پوست
  • تغییرات هورمونی
  • افزایش وزن
  • بارداری
  • جراحی پروتز سینه
  • بدنسازی
  • میزان بالای استروئید
  • اختلالات ژنتیکی مانند سندرم کوشینگ یا سندرم فارمان

دلایل ایجاد ترک‌ های پوستی

ترک‌های پوستی ممکن است در هر نقطه‌ای از بدن ایجاد شوند؛ اما بیشتر در نواحی به وجود می‌آیند که مقادیر چربی در آن‌ها بالا است. به طور مثال شکم، سینه، بازوها، زیر بازو، کمر، ران و باسن بیش از سایر قسمت‌ها مستعد ترک خوردن هستند.

پوست خشک

خشکی پوست، شایع‌ترین علت ترک ترک شدن پوست بدن است. پوست در حالت طبیعی و سالم خود، دارای مقداری روغن و رطوبت است؛ اما درصورتی‌که به هر دلیلی مقدار این دو ماده طبیعی در بدن تغییر کند، پوست خشک و در آخر روی آن ترک‌های مختلفی ایجاد می‌شود. دلایل خشکی پوست عبارت هستند از:

هوای سرد
مواد شیمیایی
داروها
رطوبت بیش‌ازحد

 اگزما

اگزما یک بیماری پوستی است که باعث قرمزی و خارش پوست می‌شود. گرچه این بیماری در قسمت‌های مختلف بدن دیده می‌شود، اما در نواحی مانند صورت، دست، بازو و پشت زانو شایع‌تر است. در این شرایط خشکی پوست به‌اندازه‌ای شدت می‌یابد که ترک‌خوردگی به‌وضوح روی سطح پوست قابل‌مشاهده است. برخی از نشانه‌های اگزمای پوستی عبارت هستند از: پوسته‌پوسته شدن، تاول و خارش شدید.

ترک ران پا رفع ترک پوستی

پسوریازیس

پسوریازیس وعی اختلال عملکرد سیستم ایمنی است که باعث می‌شود سلول‌های پوست خیلی سریع رشد کنند؛ اما با تشکیل سلول‌های اضافی، فرآیند پوسته‌پوسته شدن هم آغاز می‌شود.

 دیابت نوروپاتی

پاشنه‌های ترک‌خورده یک عارضه شایع دیابت نوع 1 و نوع 2 است. این بیماری می‌تواند منجر به نوروپاتی دیابتی یا آسیب عصبی ناشی از دیابت شود. در این بیماری، اعصاب بدن قادر به کنترل رطوبت پوست نبوده و خشکی و ترک‌خوردگی ایجاد می‌شود. خصوصاً روی پاها. علائم دیگر نوروپاتی دیابتی عبارت‌اند از: بی‌حسی در پا یا دست، درد در پا یا دست و ضعف مچ پا.

 تغییرات هورمونی

برخی از ترک های‌ پوستی به دلیل خشکی و از بین رفتن رطوبت پوست ایجاد نمی شوند. این نوع ترک‌ها که معمولاً به دلیل کشیده شدن پوست و تغییرات هورمونی ایجاد می‌شوند. به دلیل تفاوت در نوع ساختار و دلیل شکل‌گیری این نوع ترک، نام استریا و یا استرچ مارک برای آن‌ها انتخاب‌شده است.

معرفی 10 مدل از بهترین آبرسان های قوی برای انواع پوست ؛ به پوستت جون تازه بده

 کورتیکواستروئید

کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) گروهی از داروهایی هستند که برای کاهش التهاب و التیام بافت‌ها به کار می‌روند. استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئید بر روی پوست نیز می تواند علت ایجاد ترک پوستی باشد. اگر به بیماری کوشینگ یا سندرم مارفان مبتلا هستید، ممکن است علائم کشش را مشاهده کنید.

در برخی موارد، ممکن است پزشکان از کورتیکواستروئیدها برای درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس و آکنه استفاده کنند. با این حال، استفاده طولانی مدت از این داروها می‌تواند به کاهش الاستیسیته پوست منجر شود و در نتیجه باعث تشکیل ترک پوستی شود.

برخی دیگر از علت های ترک خوردن پوست بدن

جهش های رشدی که در دوران بلوغ اتفاق می افتد
بارداری
تغییر وزن ناگهانی (کاهش یا افزایش سریع وزن)
تمرین با وزنه، زمانی که رشد عضلانی سریع دارید

برای رفع ترک های پوستی جدید و قدیمی چه کنیم؟

استریا اغلب در ابتد به رنگ قرمز و بنفش است و به مرور زمان رنگ آن به سفید یا نقره‌ای تبدیل می‌شود. در واقع از رنگ این ضایعات می‌توان فهمید کدام یک قدیمی‌تر هستند. رفع ترک های پوستی جدید ، راحت‌تر است و بسیار سریع‌تر از ترک‌های قدیمی، به درمان پاسخ می‌دهند.

ترک روی شکم - رفع ترک پوستی

اما رفع ترک های پوستی قدیمی که سفید رنگ هستند، کمی دشوارتر است. چرا که رگ‌های خونی این ناحیه باریک شده‌اند و این امر، کار را برای تحریک تولید کلاژن سخت‌تر خواهد کرد. بنابراین درمان ترک‌های قدیمی ممکن است زیاد چشمگیر نباشد، اما روش‌هایی برای محو کردن آن‌ها وجود دارد.

برخی از این روش‌ها عبارتند از:

استفاده از کرم برای از بین بردن ترک های پوستی

انواع کرم برای از بین بردن ترک های پوستی ، حاوی ترکیبات مختلفی هستند که موجب تحریک کلاژن و افزایش سرعت بازسازی پوست می‌شوند. با استفاده مداوم و منظم این محصولات، می‌توانید به پوستتان کمک کنید تا سریع‌تر ترمیم شود و ترک‌ها محو شوند.

لایه برداری پوست برای درمان ترک پوستی ناشی از چاقی

یکی از ساده‌ترین روش‌های درمان ترک پوستی، لایه برداری پوست است. در این روش سلول‌های مرده پوست از آن جدا می‌شوند و روند رشد و ترمیم پوست، با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. این روش برای درمان ترک پوستی ناشی از چاقی یا موارد دیگر، مناسب است.

پس پیشنهاد می‌کنیم هفته‌ای یک بار با استفاده از اسکراب و لایه بردار بدن ، پوستتان را لایه برداری نمایید. البته انجام بیش از حد این کار ممکن است باعث خشکی پوست شود، پس در استفاده از آن، زیاده‌روی نکنید.

میکرودرم برای درمان ترک‌های پوست

اگر به دنبال کاهش ظاهر و رفع ترک های پوستی قدیمی هستید، میکرودرم می‌تواند کمک کننده باشد. در این روش لایه اپیدرم و رویی پوست هدف قرار داده می‌شود و در طی آن، با افزایش ترشح کلاژن، پوست سفت و کشیده خواهد شد.

البته با توجه به نوع ترک پوستی و گستردگی آن، تعداد جلسات توسط پزشک تعیین می‌شود و پس از چند جلسه نیز، کاهش ظاهری ترک‌ها به وضوح قابل مشاهده است.

میکرونیدلینگ لایه میانی پوست را که محل ایجاد ترک‌ها است و درمیش نام دارد، هدف قرار می‌دهد. در این روش با سوزن‌های ریزی که در دستگاه درمارول قرار دارند، سطح پوست سوراخ می‌شود تا کلاژن ترشح شود. البته این سوزن‌ها میکروسکوپی هستند و باعث خون‌ریزی نمی‌شوند.

آموزش سایه چشم ساده ، ملایم و دخترونه

امروزه دستگاه‌های درمارولر خانگی نیز توسط برندهای مختلف عرضه شده‌اند که می‌توانید از آن‌ها به همراه محصولات مراقبتی استفاده نمایید و علاوه بر کمک به رفع ترک‌های پوستی، به بهبود دیگر مشکلات پوستتان نیز کمک نمایید.

لیزر درمانی برای رفع ترک های پوستی

لیزر با نفوذ به پوست و تحریک بافت‌های اطراف استریا، موجب بهبود سریع آن‌ها می‌شود. همچنین لیزرتراپی، با تحریک تولید ملانین، باعث همرنگ شدن آن‌ها با دیگر نقاط پوست نیز خواهد شد. این درمان بسیار مفید و موثر است؛ اما نیاز به بیش از یک جلسه دارد.

رفع ترک های پوستی با درمان خانگی

علاوه بر روش‌هایی که در بالا نام بردیم، رفع ترک های پوستی با درمان خانگی نیز امکان‌پذیر است. البته که سرعت ترمیم پوست و نتیجه نهایی آن، قابل مقایسه با روش‌های دیگر نیست؛ اما به دلیل کم‌هزینه بودن، مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. کما اینکه با استفاده مداوم از آن‌ها می‌توانید شاهد نتایج مثبتی باشید.

خاراندن شکم - رفع ترک پوستی

ویتامین A در رژیم غذایی

ویتامین A یا رتینوئید، باعث صاف و جوان شدن پوست می‌شود و به همین دلیل در بسیاری از محصولات بهداشتی صورت ، مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیشنهاد می‌کنیم تحت نظر متخصص، از قرص‌های این ویتامین استفاده کنید یا مواد غذایی مانند سیب زمینی شیرین و هویج را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

اسکراب پوست با شکر

شکر عملکردی مانند میکرودرم دارد و موجب تراش دادن لایه سطحی پوست می‌شود. برای استفاده از این روش کافیست مقداری شکر را با روغن بادام یا نارگیل مخلوط کنید تا حالت شن مرطوب بگیرد. سپس به آن کمی آبلیمو اضافه کنید. چند بار در هفته قبل از حمام، این ترکیب را روی پوستتان ماساژ دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا یک ترمیم کننده طبیعی است که باعث آبرسانی به پوست، نرم و مرطوب کردن آن نیز می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم روزانه و پس از هر بار استحمام، مقداری ژل آلوئه ورا روی ترک‌های پوستی بزنید تا به درمان آن‌ها کمک نمایید.

روغن نارگیل

یکی از بهترین روش‌های درمان ترک پوستی، روغن نارگیل است. این روغن پوست را نرم و آبرسانی می‌کند و در بهبود جای زخم و استریا نیز موثر می‌باشد. بنابراین با ماساژ دادن روغن نارگیل طبیعی روی پوست، ترک‌های قدیمی تا حد زیادی برطرف می‌شوند و از ایجاد ترک‌های جدید نیز جلوگیری خواهد شد.

روغن زیتون

روغن زیتون یک روغن طبیعی و فوق‌العاده مغذی است که فواید بسیاری برای پوست دارد. استفاده منظم از این روغن؛ علاوه بر رفع ترک‌های پوستی، در پیشگیری از بروز آن‌ها نیز نقش موثری دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم هر روز پوستتان را با روغن زیتون ماساژ دهید تا از مزایای بی‌شمار آن بهره‌مند شوید.

جوش شیرین

جوش شیرین یک پاک کننده قوی است که علاوه بر درمان ترک‌های پوستی، برای درمان جوش بدن نیز موثر عمل می‌کند. برای درمان ترک‌های پوستی، مقداری جوش شیرین را با آب یا گلاب ترکیب کرده و چند دقیقه روی ترک‌ها ماساژ دهید. پیشنهاد می‌کنیم چند بار در ماه از این روش استفاده نمایید.

درمان ترک پوستی به روش پزشکی

آیا ترک های پوستی قابل درمان است؟ باید بگوییم که بله، راه های درمان ترک پوستی و از بین بردن ترک های پوستی به روش پزشکی شامل 6 روش اصولی است:

لایه‌ برداری پوست

یک‌راه ساده برای درمان ترک های قرمز روی پوست به روش پزشکی توسط تراشیدن یا لایه‌برداری پوست است. در این روش سلول‌های مرده پوست جدا می‌شوند و رشد سلول‌های جدید رخ می‌دهد. لایه‌بردارهای شیمیایی نیز اثر مشابهی دارند و با جدا کردن لایه مرده سطح پوست رشد و ترمیم پوست جدید را سرعت می‌بخشند. البته استفاده زیاد از این موارد ممکن است سبب خشکی پوست شود بنابراین کرم مرطوب‌کننده مناسب را به‌طور مستمر استفاده نمایید.

روش های تضمینی از بین بردن خط لبخند + مزایا و معایب + روش های خانگی رفع خط خنده در خانه

درمان‌ های موضعی

استفاده از کرم‌های موضعی و پمادها نیز از راه‌های ارزان کاهش ظاهر ترک پوستی است. این درمان باید به‌طور منظم و پیاپی و طولانی‌مدت انجام شود تا اثرگذار واقع شود. در درمان ترک های بدن با کرم‌ها، کاملاً ترک‌ها از بین نمی‌رود اما تا حد زیادی از ظاهر آن کاسته می‌شود. پیش از استفاده از کرم و پمادها با دکترتان مشورت نمایید.

ترک عمیق روی پوست - - رفع ترک پوستی

میکرودرمی

این درمان کم تهاجمی برای کاهش ظاهر ترک پوستی مناسب است. این درمان نیاز به بیش از یک جلسه مراجعه به پزشک دارد و با توجه به نوع ترک پوستی و عمر و گستردگی آن تعداد نوبت‌ها توسط پزشک تعیین می‌شود. در این درمان لایه اپیدرم و رویی پوست هدف قرار داده می‌شود و درنتیجه آن پوست کلاژن ترشح می‌کند و پوست سفت و کشیده می‌شود.

سلول‌های مرده از پوست جدا می‌شوند و پس از چند جلسه کاهش ظاهر ترک پوستی به‌وضوح قابل‌مشاهده خواهد بود. در حین این درمان ممکن است پوستتان خشک شود و به علت تراشیده شدن، پوست دچار قرمزی شود ولی طی ۲۴ ساعت پوست شروع به ترمیم می‌کند و این علائم از بین می‌روند.

میکرونیدلینگ

برای رفع ترک های پوستی می توانید میکرونیدلینگ کنید میکرونیدلینگ، لایه درمیش پوست را هدف قرار می‌دهد که لایه میانی پوست و محل ایجاد ترک پوستی است. در طی این درمان با سوزن‌های ریزی که در سر یک دستگاه (درمارول) متصل شده‌اند سطح پوست را سوراخ می‌کنند تا کلاژن ترشح شود. این سوزن‌ها میکروسکوپی هستند و موجب خونریزی نمی‌شوند و فقط سبب قرمزی پوست می‌شوند.

این درمان ظاهر پوست را بهتر و ترک‌های پوستی را کاهش می‌دهد. برای درمان بهتر و کامل به بیش از یک جلسه بافاصله‌های یک‌ماهه نیاز دارید. اگر کمبود کلسیم دارید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله علائم کمبود کلسیم را مطالعه کنید.

لیزردرمانی

لیزر درمانی یک درمان معمول برای ترک‌های پوستی است. در این روش لیزرها به پوست نفوذ می‌کند و باعث بازسازی می‌شوند. این روش با تحریک بافتهای اطراف ترک‌های پوستی سبب سرعت بهبود آن‌ها می‌شوند. لیزرتراپی سبب تحریک ملانین که رنگ‌دانه پوست نیز هست در محل لیزر درمانی می‌شوند و سلول‌های رنگ‌دانه در ترک پوست سبب همرنگ‌سازی آن با دیگر نقاط پوست می‌شوند. بااینکه این درمان مفید است ولی به بیش از یک جلسه نیاز دارد تا نتایج قابل‌توجه ایجاد شود.

جراحی زیبایی

اگر درمان‌های دیگر ناموفق باشند، می‌توان از جراحی زیبایی بهره گرفت که این روش به نسبت گران است. جراحی ممکن است خود سبب ایجاد ترک شود ولی درمان قطعی ترک های پوستی محسوب شده و ترک‌های پوستی را به‌طور دائم از بین می‌برد. روش ابدومینوبلاستی یک روش جراحی است که فقط برای از بین بردن ترک پوستی نیست بلکه پوست و چربی اضافی را نیز حذف می‌کند. به‌موجب این درمان پوست کشیده‌تر می‌شود و مستحکم‌تر به نظر می‌رسد.

سخن آخر

ترک های پوستی می تواند در سنین بلوغ و بارداری، یا هنگامی که شکل بدن فرد تغییر می کند، ظاهر شوند. هیچ راه تضمینی برای از بین بردن این علائم وجود ندارد، اگرچه بعضی از درمان ها می توانند تا حدودی شدت آنها را کاهش دهند. ما درمانهای خانگی این کاررا به شما آموزش دادیم.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

26 شهریور 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *