افتتاح حساب ترکیه
بهترین سحری از نظر طب سنتی

بهترین سحری از نظر طب سنتی چیست؟ غذاهایی که باید در وعده ی سحری مصرف شوند تا انرژی لازم را در طول روز به بدنتان برسانند را در شادمگ به شما معرفی کرده ایم.

معرفی نوشیدنی‌هایی که در غذای سحری توصیه می‌شود

به عقیده محمدعلی انوشه نوشیدنی‌های طبیعی که بدون مواد نگهدارنده هستند سحری مقوی خواهند بود. هنگام سحر به‌هیچ‌عنوان مصرف نوشیدنی‌هایی که در آن‌ها یخ دارد، توصیه نمی‌شود زیرا به دستگاه گوارش آسیب می‌زند. بهترین نوشیدنی‌هایی که می‌توانید در سحر میل کنید عبارتند از:

سحری رژیمی - بهترین سحری از نظر طب سنتی

  • شربت سکنجبین
  • شربت عسل
  • شربت خاکشیر
  • شربت آبلیمو
  • شربت گلاب
  • عرق کاسنی
  • آب همراه با آب لیموترش
  • شربت سرکه شیره
  • تخم شربتی
  • آب ولرم
  • شیر عسل
  • شیر موز
  • شیر

بهترین سحری از نظر طب سنتی

در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت توصیه شده و تأکید می‌شود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را می‌توان در پنج دسته زیر بررسی کرد.

میوه‌ها و سبزیجات بهترین سحری از نظر طب سنتی

میوه‌ها و سبزیجات جزء غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک می‌کنند. برای تأمین بیشتر آب بدن می‌توان از آب یا میوه‌هایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده کرد. به عقیده کارشناسان و افراد صاحب نظر در حوزه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به دلیل فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری می‌کند.

سفره ی سحری - بهترین سحری از نظر طب سنتی

استفاده از تخم مرغ به‌عنوان بهترین سحری از نظر طب سنتی

یکی از غذاهای مناسب برای سحری «تخم مرغ» است که به دلیل پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز می‌شود. شما می‌توانید به روش‌های مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید.

مصرف مرغ و ماهی به‌عنوان بهترین سحری از نظر طب سنتی

ماهی یک غذای نشاط آور و تقویت کننده است که در وعده سحری توصیه می‌شود اما برای جلوگیری از تشنگی در طول روز بهتر است آن را سرخ نکنید. گوشت مرغ نیز یک غذای مقوی برای سحری روزه داران است که انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین می‌کند.

مایعات و آب بنوشید

در هنگام روزه گرفتن،‌ بدن‌تان مقدار زیادی آب از دست خواهد داد. بنابراین باید مطمئن شوید که در هنگام افطار، به میزان کافی آب به بدنتان می‌رسد. کم شدن آب بدن خطرات زیادی برای سلامت کلی بدن و سیستم گوارش دارد.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و اصیل به 2 روش با رب و بدون رب

توصیه می‌شود روزه خود را با آب گرم و آبلیمو به همراه نبات، خرما یا عسل باز کنید. این نوشیدنی مناسب افطار هم می باشد. اگر سردرد یا سرگیجه دارید، حتما خوردن یک شیرینی طبیعی مثل چند عدد خرما را در برنامه غذایی خود جای دهید.

شربت خاکشیر یا چای کمرنگ نیز به جای قهوه غلیظ و چای پررنگ برای افطار پیشنهاد می‌شود. همچنین بعد از افطار خوردن یک فنجان شیر و عسل مفید خواهد بود. در کل توصیه می‌شود مایعات را (نه بیش از حد) در فاصله افطار تا سحری مصرف کنید تا بدن‌تان با کمبود آب مواجه نشود.

سوپ برای سحری - بهترین سحری از نظر طب سنتی

سوپ برای افطار و پیش غذا بخورید

در کنار مایعات طبیعی، خوردن استارتر یا پیش‌غذایی که مایع و آبدار باشد، هم برای گوارش راحت‌تر است و هم به آبرسانی بدن کمک می‌کند. خوردن یک کاسه سوپ یا آش برای افطار بسیار مناسب است چون معده در این حالت برای دریافت غذای اصلی آماده می‌شود. انواع سالاد نیز به خاطر وجود سبزیجات و فیبر فراوان منابع بسیار خوبی برای سلامت سیستم گوارش هستند.

حتما بخوانید  11 روش موثر و اصولی ترک سیگار در ماه رمضان

اگر در سالاد‌هایتان از سبزیجاتی که رنگ‌های مختلف دارند استفاده کنید، بهتر است. هر چند خوردن سوپ و سالاد برای افطار مفید است ولی از توصیه های طب سنتی برای ماه رمضان، پرهیز از استفاده زیاد از نمک، ترشیجات و شیرینی‌جات در این وعده‌ها است.

معرفی انواع مختلف برنج‌ها به‌عنوان غذاهای مخصوص سحری

برنج‌ها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد به‌ویژه ایرانیان از آن استفاده می‌کنند. ترجیحاً غذاهای برنجی را با گروه کربوهیدرات میل نکنید. توصیه می‌شود برنج را به‌صورت کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود. برای افزایش ویتامین غذای خود می‌توانید از مقداری سبوس در برنج در حال پختتان استفاده کنید. اگر شما هم جزء افرادی هستید که به خوردن ته‌دیگ علاقه زیادی دارند بهتر است در ماه رمضان آن را ترک کنید تا مانع از ورود چربی زیاد به بدن خود شوید. شما می‌توانید برنج را در کنار خورشت‌های زیر یا به‌صورت ترکیبی میل کنید و دیگر دغدغه درست کردن غذای سحری در رمضان را نداشته باشید.

  • پلو شوشتری
  • لوبیا پلو
  • استانبولی
  • پلو عدس
  • چلو کباب
  • ته‌چین مرغ
  • خورشت قیمه
  • خورشت فسنجان
  • خورشت قورمه سبزی
  • خورشت کنگر
  • آلبالو پلو
  • قیمه نثار
  • خورشت کرفس
  • زرشک پلو با مرغ
  • شوید پلو با مرغ
  • باقالی پلو

سحری - بهترین سحری از نظر طب سنتی

معرفی و بررسی انواع مغزیجات و آجیل در لیست غذاهای مناسب سحر ماه رمضان

مصرف مغزیجات و آجیل همراه با شیر گرم یک غذای ساده برای سحری است. شما می‌توانید آجیل و مغزیجات را همراه با ماست یا نان هم میل کنید.

ادویه مخصوص ترشی درست کنید | آموزش تهیه ادویه انواع ترشی

کدام غذاهای سحری ماه رمضان به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شوند

در قسمت قبل به این سؤال اساسی که «بهترین غذا برای سحری چیست» پاسخ دادیم، در این بخش نیز می‌خواهیم به غذاهایی که در صورت مصرف منجر به سوزش سر معده، ناراحتی‌های گوارشی، ترش کردن یا عطش زیاد می‌شود اشاره کنیم. کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کتلت، جوجه کباب، کباب، سوسیس و کالباس، غذاهای سرشار از چربی و قند، غذاهای همراه با سس مایونز، خامه یا چای زیاد منجر به عوارض گفته شده در روزه داران می‌شود که از مصرف آن‌ها باید خودداری کرد.

در خوردن وعده سحری زیاده‌روی نکنید

پرخوری در هیچ روزی از سال خوب نیست. به‌خصوص در ماه مبارک رمضان که ساعات بسیار طولانی از روز را بدون خوردن غذا سپری می‌کنید؛ بنابراین اگر این‌گونه تصور می‌کنید که برای جلوگیری از گرسنگی، خوردن غذای زیاد مفید است، باید بگوییم که سخت در اشتباهید. رعایت حد اعتدال در خوردن غذا هنگام وعده‌ی سحری به شما کمک می‌کند تا یک ماه خوبی را پشت سر بگذارید. با این کار سلامت معده‌ی شما نیز تضمین خواهد شد و در طول روز احساس سبکی بیشتری می‌کنید. همچنین بهتر است تا نیم ساعت قبل از اذان صبح از خوردن دست بکشید. دو سوم معده خود را خالی نگه دارید تا هنگام اذان صبح احساس سیری کنید.

خوردن غذاهای زیر در وعده سحری ممنوع

-اگر در طول روز احساس سنگینی می‌کنید حتماً در وعده سحری، غذاهای سنگین، چرب و مملو از پروتئین خورده‌اید؛ بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که خوردن این غذاها رو به بعد از ماه مبارک رمضان موکول کنید.

-اگر آش شما از وعده افطاری باقی‌مانده است، به‌هیچ‌عنوان آن را به‌عنوان وعده سحری مصرف نکنید. زودهضم شدن این غذا ازیک‌طرف و تشدید تشنگی در طول روز از طرف دیگر باعث می‌شود که روزه‌داری سختی را پشت سر بگذارید.

نوشیدنی برای سحری - بهترین سحری از نظر طب سنتی

-برنج کمتر مصرف کنید. برای جایگزین آن می‌توانید نان سبوس‌دار بدون آرد غنی‌شده نوش جان کنید.

-اگر نگران این هستید که گرسنگی طولانی ممکن است باعث اذیت شما شود، از خوردن ماهی و گوشت‌های سرد جدا خودداری کنید. مصرف این نوع مواد غذایی باعث ضعف شدید شما در طول روز می‌شود.

-برخی مواد غذایی مانند کاهو و یا غذاهای پر فیبر، فقط شکم شمارا پر می‌کند و بسیار زودهضم هستند. بهتر است که در وعده سحری از خوردن این مواد غذایی خودداری کنید.

-یکی از توصیه‌های پزشکان طب سنتی این است که وعده سحری خود را با آب شروع نکنید. البته این توصیه برای گرم‌مزاج‌ها نمی‌باشد. به این دلیل که خوردن آب سرد برای آن‌ها، کمی اشتهاآور است.

-از خوردن میوه‌های گرمسیری مانند موز و انبه به هنگام سحر خودداری کنید. خوردن این میوه‌ها باعث افزایش غلظت خون شما می‌شود. به‌جای آن می‌توانید از سیب، به و گلابی استفاده کنید.

راز پف کردن کوکو سبزی ؛ نکات مهم که برای تهیه کوکو سبزی مجلسی باید بدانید

مهم‌ترین نکاتی که در مصرف غذاهای ماه رمضان برای سحری باید به آن‌ها توجه کنید

  1. مصرف ماست و لبنیات همراه با غذاهای سحری در ماه رمضان علاوه بر افزایش اشتها، منجر به تأمین آب مورد نیاز بدن در طول روز می‌شوند.
  2. یکی از غذاهای مناسب برای سحری در ماه رمضان «ماکارونی» است که اگر به همراه قارچ درست شود پروتئین بدن را تا حد زیادی تأمین می‌کند.
  3. هنگامی که به انتخاب یک غذای مناسب برای سحری فکر می‌کنید باید به مصرف میوه‌هایی که آب مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین می‌کنند نیز توجه کنید. مصرف هندوانه، طالبی، هلو، خربزه، پرتقال، سیب، انگور، موز، خرما و آووکادو در ماه رمضان اهمیت زیادی دارد.
  4. در کنار غذاهای مناسب سحری می‌توانید از انواع مختلف سالاد همراه با خیار، گوجه فرنگی و آبلیمو نیز استفاده کنید تا در طول روز کم‌تر تشنه شوید.
  5. در صورتی که غذاهای سحری سالم نباشند بدن افراد دچار مشکلات مختلفی از جمله یبوست می‌شود به همین علت بهترین غذا برای سحری ماه رمضان نان جو، نان سنگک یا غذاهایی است که در آن غلات سبوس دار وجود دارد.
  6. قارچ‌ها یک جایگزین مناسب به‌جای گوشت قرمز هستند که نسبت به آن‌ها میزان تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهند.
  7. با توجه به اینکه مصرف غذاهای چرب در ماه رمضان منجر به مشکلات گوارشی می‌شود، می‌توانید هنگام پخت غذا برای سحری از روغن زیتون استفاده کنید.

نوشیدنی مناسب سحری - بهترین سحری از نظر طب سنتی

جلوگیری از تشنگی در روزهای ماه رمضان با رعایت برخی نکات در وعده سحری

-غذاهای شور، کنسروها، تن‌ها، غذاهای خشک، غذاهای پر ادویه و تند اصلاً برای وعده سحری توصیه نمی‌شود. این غذاها تشنگی شمارا در طول روز تشدید می‌کند.

-نوشیدن چای پررنگ، قهوه و کاکائو نه‌تنها تشنگی شمارا برطرف می‌کند، بلکه در طول روز عطش شمارا دو برابر کرده و روزه‌داری را برای شما سخت و مشکل می‌سازد. به این دلیل که این نوشیدنی‌ها، آب بسیار زیادی را از شما دفع می‌کند.

-اگر در طول روزهای ماه رمضان احساس تشنگی و عطش بسیار زیادی می‌کنید، به غذاهایی که در وعده‌ی سحری می‌خورید توجه کنید. غذاهای شور، غذاهای مملو از پروتئین، غذاهای سیر دار و پیاز دار، کباب، حلیم، کله‌پاچه و ماهی باعث می‌شود تا در طول روز احساس تشنگی زیادی کنید.

-خوردن گوشت‌هایی مانند گوشت گوسفند، مرغ خانگی و بلدرچین برای وعده سحری بسیار مناسب است؛ اما بهتر است از خوردن گوشت گاو و شتر خودداری کنید. به این دلیل که غلظت این نوع از گوشت‌ها بالا بوده و باعث تشنگی شما در طول روز می‌شود. به‌خصوص روزه‌داری در تابستان و بهار که ساعات بسیاری از روز را روزه هستید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

9 اسفند 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *