افتتاح حساب ترکیه
شستن براش آرایشی

شستن براش آرایشی را بلدید ؟ اصلا می دانید که اینکار خیلی بیشتر از جنس  مارک لوازم آرایش شما با سلامت پوست شما در ارتباط است. این مطلب شادمگ را خوب بخوانید تا روش های ساده برای شستن براش آؤایشی را یاد بگیرید.

نحوه درست شستن براش آرایشی

خطر در کمین پوست شماست؛ اگر به موقع براش‌های آرایشی‌تان را نشویید! در واقع با هر بار استفاده از انواع براش، چربی پوست به موهای آن منتقل می‌شود. همچنین از آن جایی که اکثر براش‌ها محفظه‌ جداگانه یا درپوشی ندارند، در کیف لوازم آرایش‌تان در تماس با دیگر ابزار آلوده می‌شوند. مهم‌تر از همه این که پس از مدت زمانی کرم‌ها و مواد آرایشی روی براش فاسد شده و محل مناسبی برای رشد باکتری‌های عامل جوش و آکنه فراهم می‌کنند.

شستن براش آرایشی

خلاصه اینکه تمام این موارد سلامت پوست‌تان را به خطر می‌اندازند. اما سوال مهم‌تر این است که برای شستن براش آرایشی چه باید کرد؟ به یاد داشته باشید که استفاده از ترکیبات و شوینده‌های نامناسب، به راحتی براش شما را از بین می‌برند و خرج اضافی روی دست‌تان می‌گذارند. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه شستن براش های آرایشی را بدون آسیب رسیدن به آن‌ها بیاموزید.

هر چند وقت یک بار باید براش آرایشی شسته شود؟

زمان شستن براش آرایشی و شستن بیوتی بلندر شما به دفعات استفاده از انواع براش و همچنین نوع پوست‌تان بستگی دارد. معمولا میکاپ آرتیست‌ها توصیه می‌کنند که براش‌های مختلف‌تان را هفته‌ای یک بار با پاک کننده مخصوص براش بشویید.

با این حال اگر پوست حساس و مستعد آکنه‌ای دارید، پیشنهاد می‌کنیم هفته‌ای دو بار براش‌تان را بشویید. در صورتی که باز هم متوجه التهاباتی در پوست‌تان بعد از استفاده از براش شدید، بهتر است هر بار بعد از استفاده آن را بشویید.

بدیهی است که اگر از براش‌های آرایشی‌تان به طور مشترک با فرد دیگری استفاده می‌کنید، باید براش‌ها بعد از هربار استفاده شسته شوند. باکتری‌های پوست فرد دیگر به راحتی با براش به پوست شما منتقل شده و دیر یا زود سروکله جوش‌ها پیدا می‌شود. بدین ترتیب اگر آرایشگر هستید، حداقل سه تا چهار ست از براش‌های پرکاربرد را داشته باشید و در فواصل استفاده از آن‌ها، کاملا تمیزشان کنید.

اسفنج‌های آرایشی چطور؟

علاوه بر شستن براش های مختلف، اگر از اسفنج آرایشی هم استفاده می‌کنید، باید مرتبا آن را بشویید. اسفنج‌ها و پدهای آرایشی باید بعد از هر بار استفاده کاملا از مواد آرایشی آغشته به آن پاک و تمیز شوند.

شستن براش آرایشی

همان طور که احتمالا بدانید، برای استفاده از اسفنج‌ها باید آن‌ها را مرطوب کرد. رطوبت محل ایده‌ آلی برای رشد باکتری‌هایی است که باعث جوش و آکنه می‌شوند. در واقع یک اسفنج کثیف و مرطوب می‌تواند کپک و عفونت‌های ویروسی را در خود نگه داشته و به عنوان ناقل خطرناکی آن‌ها را روی پوست‌تان برجای بگذارد. پس تنبلی نکنید و آن را به محض استفاده بشویید تا برای دفعه بعد، کاملا خشک شده باشد.

چرا براش های آرایشی را باید بشوییم ؟

بر اساس مطالعاتی که در سال 2016 در مورد آلودگی براش‌های آرایشی و میزان سلامت آنها انجام گرفته است، می‌توان به جرات گفت که همه براش‌های آرایشی درصد متفاوتی از باکتری‌ها و مواد بیماری‌زا را بعد از مصرف روزانه در خود جای می‌دهند. حتی 19 درصد از براش‌ها حاوی میکروارگانیسم‌هایی همچون قارچ و مخمرهای پوستی نیز هستند.

تجمع باکتری و آلودگی هایی که گاهی با چشم به صورت عادی هم دیده نمی‌شوند. می توانند باعث شوند تا شما انواع جوش‌های زیر پوستی، آکنه‌های عفونی و جوش‌های بی دلیل را تجربه کنید. حتی ممکن است هیچگاه متوجه این مساله نشوید که چرا بی دلیل و به تناوب دچار انواع جوش‌های بدخیم و عفونی هستید.

میکروب‌های موجود در براش‌ها، ممکن است به دیگر لوازم آرایشی هم منتقل شوند و سلامت پوست را تحت تاثیر قرار دهند. گذشته از این، به دلیل آنکه پایه اکثر لوازم آرایشی را مواد چرب و روغنی تشکیل می‌دهد، ماندن این مواد در لا به لای براش‌ها، باعث اکسید شدن آنها می‌شود.
در نهایت برخورد براش های آرایشی آلوده به پوست، سبب ایجاد آسیب پوستی و ابتلا به انواع جوش و آکنه خواهد بود.

مرتب کردن انباری با ترفندهای بسیار ساده | سه سوته انباری رو خلوت کن

شستن براش آرایشی

علاوه بر مواردی که مطرح شد دلایل مهم دیگری نیز برای شستشوی انواع براش آرایشی وجود دارد:

مسدود شدن منافذ پوستی

استفاد از براش‌های کثیف باعث انتقال مواد چرب و آلوده وسایل آرایشی، به پوست شما خواهد شد. استفاده دوباره از براش‌های آلوده، میکروب‌های بیشتری را از پوست به وسایل آرایشی منتقل می‌کند و در نهایت، باعث ایجاد چرخه آلودگی می‌شود.

در صورتی که براش‌های آرایشی‌تان را برای مدت طولانی تمیز نکنید، ادامه این چرخه باعث انتقال درصد بالایی از میکروب‌ها و ذرات چربی به پوست شما می‌گردد و نتیجه آن چیزی جز بسته شدن منافذ پوستی، ایجاد انواع جوش و آکنه در نقاط مختلف صورت و تحریک پوست نخواهد بود.

خراب شدن مواد آرایشی

یکی از اصلی‌ترین دلایل استفاده براش‌های آرایشی، ایجاد میکاپی بی‌نقص و یکدست است. براش‌های آرایشی کثیف و شسته نشده، نمی‌توانند مواد آرایشی را به خوبی روی پوست منتقل کنند. حتی ممکن است باعث تغییر رنگ و کیفیت محصولات آرایشی نیز بشوند و مواد اولیه موجود در بسته بندی آنها را تخریب کنند.

شستن براش آرایشی

تحریک چشم

تحریک چشم یا همان ورم ملتحمه که تحت عنوان چشم صورتی هم شناخته می‌شود، می‌تواند در اثر استفاده از براش آرایشی آلوده و شسته نشده ایجاد شود. ورم ملتحمه خطر چندانی ندارد و امری شایع است؛ اما ابتلای مکرر چشم به این عفونت، تحریک و آسیب جدی چشم‌ها را در پی خواهد داشت.

پیری زودرس

براش‌های آرایشی کثیف، می‌توانند پوست را در معرض استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد قرار دهند. این امر باعث تجزیه بافت کلاژن و الاستین پوست می‌شود و پیری زودرس را برای پوست شما به همراه خواهد داشت.

3 راهکار عالی برای شستن براش های آرایشی

وقتی صحبت از نحوه شستن براش کرم پودر و دیگر براش‌های آرایشی می‌شود، روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. از شامپوها و پاک کننده‌های مخصوص براش گرفته تا شوینده‌هایی که با ترکیب چند ماده خانگی ساخته می‌شوند.

در ادامه این مقاله، سه مورد از بهترین روش‌های شستن براش را می‌آموزید. شما می‌توانید همه روش‌ها را امتحان کنید و در نهایت متوجه شوید کدام بیشتر به کارتان می‌آید.

شوینده‌ های براش آرایشی (صابون جامد یا اسپری)

راحت‌ترین راه برای تمیز کردن براش آرایشی این است که از یک اسپری یا صابون‌های جامد مخصوص استفاده کنید. نمونه‌ای از این محصولات، پاک کننده برس جامد JAPONESQUE است که در فرمولاسیون آن از شیر بز استفاده شده و خواص مرطوب کننده آن، موهای براش را آبرسانی می‌کند. در نتیجه طول عمر براش شما بیشتر می‌شود. البته با توجه به نرخ ارز و وارداتی بودن آن، قیمت نسبتا بالایی دارد. با این حال محصولات مشابه دیگری هم در بازار ایران قابل خریداری است.

برای اینکه با پاک کننده‌های جامد براش‌تان را بشویید، ابتدا باید براش کثیف را در آب ولرم مرطوب کنید تا موها کاملا خیس شوند. مهم‌ترین نکته برای شستشوی براش بدون اینکه به آن آسیبی برسد، این است که آن را به صورت وارونه زیر شیر آب بگیرید؛ به نحوی که آب فقط روی سر برس بریزد. مراقب باشید که قسمت فلزی برس خیس نشود؛ چرا که در غیر این صورت به مرور زمان چسبی که موهای براش را به دسته نگه داشته، حل خواهد شد.

سپس سر براش خیس را روی صابون بچرخانید تا کف کند. پس از اینکه موهای براش کاملا به کف و صابون آغشته شدند، به آرامی با دست‌های‌تان موها را به سمت سر براش ماساژ دهید و آن را خوب بشویید. توجه داشته باشید که تمام آلودگی‌ها و مواد آرایشی از روی موهای براش، زدوده شوند. در نهایت بگذارید براش خشک شود. برای خشک شدن براش هم آن را وارونه از جایی آویزان کنید تا قسمت فلزی و چسب مرطوب نشود.

شستن براش آرایشی

پاک کردن براش

علاوه بر این محلول‌های پاک کننده براش هم کارکرد مشابهی دارند. محلول را روی سر براش بریزید یا کمی از محلول را در ظرفی ریخته و موها را به محلول درون ظرف، آغشته کنید. ادامه مراحل مانند روشی است که بالا توضیح دادیم.

از این هم راحت‌تر، استفاده از اسپری‌های تمیزکننده براش آرایشی است که معمولا آرایشگرهای حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. اگر شما هم وقت کافی برای شستن براش‌‌ تان با روش مذکور ندارید، یک اسپری تمیزکننده براش تهیه کرده و چند بار از زوایای مختلف روی موهای براش اسپری کنید. هنگام اسپری براش را به سمت پایین نگه دارید تا محلول به چسب نگهدارنده نرسد.

سپس براش را روی پارچه یا حوله نرم و تمیزی بچرخانید تا رنگدانه‌های مواد آرایشی از روی آن پاک شود. توجه داشته باشید که لازم نیست فشار زیادی وارد کنید. فشار بیش از حد تنها به ریختن موهای براش و خراب شدن آن منجر می‌شود. تنها کافی است با ملایمت موهای براش را روی پارچه چندین بار بچرخانید. اما اگر باز هم مواد آرایشی شسته نشدند، چه باید کرد؟

معجزه ای که این مواد برای برق انداختن چوب مبلمان می کنن

ابزارهای شستن براش آرایشی

واضح است که سطح صاف پارچه یا حوله نمی‌تواند کاملا لابه‌لای موهای براش را تمیز کند. از طرفی هنگام شستن براش با انگشت‌ها، ممکن است قسمتی را از قلم بیاندازید و مواد آرایشی یا حتی صابون روی موها باقی بماند و بدتر باعث ریزش موهای براش شود. پس توصیه می‌کنیم برای اینکه براش خوب تمیز شده و در عین حال خراب نشود، از پد شستشوی براش آرایشی استفاده کنید.

شستن براش آرایشی

این پدهای سیلیکونی و بسیار کاربردی، معمولا شیارهای مختلفی در اندازه‌های متفاوت دارند. شیارهای کوچکتر براش تمیز کردن قلم آرایشی مخصوص میکاپ چشم و شیارهای بزرگتر برای شستن براش‌ براش رژگونه و برس‌های مشابه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موهای براش را به روشی که در بالا توضیح دادیم، به صابون مخصوص یا محلول پاک کننده آغشته کرده و آن را روی شیارها بکشید. در طول شستشو شیارها لابه‌لای موها قرار گرفته و آن‌ها را عمیقا پاکسازی می‌کند. با این حال هنوز هم به یک پاک کننده مناسب نیاز دارید. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید شوینده‌های آماده را تهیه کنید، جای نگرانی نیست. مواد طبیعی این بار هم به کمک‌تان می‌آید.

روش‌های خانگی شستن براش

ترکیب برخی مواد طبیعی، می‌توانند علاوه بر شستشوی عمیق براش‌ها موهای آن را نرم‌تر کنند. از سوی دیگر از آنجایی که در اکثر این روش‌ها هیچ گونه ماده شیمیایی در کار نیست، احتمال ریزش موهای براش به حداقل رسیده و دوام بیشتری خواهد داشت. این روش‌های آسان و ارزان خانگی را که هیچ آسیبی برای براش‌تان ندارد، بسیار توصیه می‌کنیم.

 سرکه + لیمو برای شستن براش آرایشی

سرکه و لیمو به عنوان یک محلول تمیزکننده طبیعی، ترکیب مناسبی برای شستن براش های آرایشی شماست. دو قاشق غذاخوری سرکه سفید را در یک فنجان آب جوش بریزید و براش‌تان را به آن آغشته کنید. براش را بچرخانید و سپس با آب ولرم بشویید. برای اینکه بوی سرکه خنثی شود، آن را روی برش لیمویی بمالید تا رایحه خوشایندی بگیرد.

شستن براش آرایشی

مایع ظرفشویی

احتمالا به اندازه کافی به مایع ظرفشویی آشپزخانه‌تان اعتماد دارید که ظرف‌های‌تان را با آن می‌شویید. پس شستن براش‌ها با آن، آسیبی برای ابزار دست‌تان نخواهد داشت. در بخش شوینده‌ها توضیح دادیم چطور باید به روش درستی براش را بشویید. با این حال شما را به مشاهده ویدیوی زیر دعوت می‌کنیم:

شامپو بچه برای شستن براش آرایشی

شامپویی که والدین‌تان در دوران کودکی برای شما استفاده می‌کردند، نه تنها برای کودکان بلکه برای براش هم حساسیت و ملایمت کافی را داراست. برای شستن براش با شامپو بچه به سادگی برس‌تان را با آب ولرم خیس کرده، کمی شامپو روی موها بریزید و آن را با حرکات دورانی در سینک ظرفشویی بمالید تا از شر هرگونه آلودگی و ماده آرایشی خلاص شوید.

 روغن زیتون

روغن زیتون که بهتر است برای تمیز کردن براش‌های کوچک آرایشی (نه براش کرم پودر و رژگونه) استفاده شود، علاوه بر خاصیت تمیزکنندگی به عنوان نرم کننده هم عمل می‌کند. قلم‌موی موردنظر را در کاسه کوچک روغن زیتون غوطه ور کنید (اشکالی ندارد که قسمت فلزی هم به روغن آغشته شود؛ این ماده چسب براش را شل نمی‌کند). سپس آن را روی یک اسفنج ماساژ دهید و یا با انگشتان‌تان زیر شیر آب بشویید.

برای اینکه ترکیب خانگی‌تان تاثیر بیشتری داشته باشد، روغن زیتون و شامپو را با هم مخلوط و معجون پاک کننده براش خود را تهیه کنید.

سرکه سیب

سرکه سیب یک ماده همه کاره به تمام معناست؛ از سس‌ سالاد گرفته تا انواع ماسک‌های خانگی که لک و جوش را برطرف می‌کند. بنابراین تعجبی ندارد که از این ماده خانگی می‌توان برای شستن براش های آرایشی استفاده کرد. یک فنجان آب گرم را با یک قاشق چای خوری سرکه سیب مخلوط کرده و مانند دستورالعمل شماره 1 (سرکه + لیمو) براش را تمیز کنید.

شستن براش آرایشی

روش صحیح شستشوی براش

طبق نظرسنجی‌های انجام شده، حدود 39 درصد از افراد، براش‌های آرایشی‌شان را کمتر از یک تا دوبار در ماه تمیز می‌کنند. حتی 22 درصد افراد با آگاهی از مضرات و عوارض استفاده از براش‌های کثیف، هرگز آنها را تمیز نمی‌کنند.

شستشوی براش‌ آرایشی در وهله اول ممکن است کار سختی به نظر بیاید؛ اما با رعایت چند نکته ساده و به کار بردن ترفندهای مناسب، می‌توانید در کوتاهترین زمان ممکن براش‌هایتان را همانند روز اول‌ تمیز کنید و پوستتان را از عوارض احتمالی ناشی از آلودگی نجات دهید.

برق انداختن و تمیز کردن طلا با چند ترفند ویژه

مواد آرایشی اضافی را از روی براش‌ها پاک کنید

اولین مرحله شستن براش آرایشی ، تمیز کردن مواد آرایشی اضافی چسبیده به سطح آنهاست. برای انجام این کار، ابتدا تکه‌ای دستمال کاغذی و یا حوله بدون پرز را انتخاب کنید. سپس با حرکات چرخشی و نرم براش‌های آرایشی‌تان را روی سطح دستمال یا حوله بکشید.

این حرکت را به آرامی و برای یکی دو دقیقه ادامه دهید. در آخر شاهد مقدار زیادی باقی مانده لوازم آرایشی بر سطح دستمال خواهید بود. به کاربردن این ترفند، بعد از هربار استفاده از براش‌های آرایشی توصیه می‌شود.

براش‌ها را با آب ولرم خیس کنید

در مرحله بعد براش‌ها را به صورت عمودی و رو به پایین در دست بگیرید و آنها را زیر جریان ملایمی از آب ولرم قرار دهید. با انگشتان خود موهای براش را از هم باز کرده و اجازه دهید آب به تمام قسمت‌های آن برسد. به صورت دورانی و آرام، براش را زیر آب ولرم، روی دستتان حرکت دهید و این راهکار را به مدت 2 تا 3 دقیقه برای هر براش تکرار نمایید.

به هیچ عنوان از آب داغ برای شستشوی براش‌آرایشی استفاده نکنید. برخورد آب داغ با موهای براش، آنها را دچار آسیب و ریزش می‌کند . همچنین از قرار گرفتن مرکز براش با آب، (که محل چسبیدن موها به دسته براش است)، جلوگیری کنید. این کار باعث باز شدن چسب و ریزش موهای براش خواهد شد.

شستن براش آرایشی

چگونه برس‌های آرایش خود را خشک کنید؟

برای حفظ کیفیت برس‌های آرایشی خود، مهم است که آن‌ها را با احتیاط آن هم با استفاده از فرآیند زیر خشک کنید:

شستن براش آرایشی

تمام آب اضافی براش‌های آرایشی خود را با استفاده از یک حوله یا دستمال کاغذی تمیز و خشک بگیرید. حتی می‌توانید از دستان خود برای بهتر انجام شدن این کار کمک بگیرید.
برس‌های آرایش خود را به آرامی و با استفاده از انگشتان خود یا به وسیله یک برس ریمل تمیز به شکل اولیه خودش در آورید.
حال برس‌های آرایشی خود را صاف و به صورت افقی روی حوله خشک قرار دهید تا خشک شوند.
قبل از استفاده بعدی اجازه دهید شش تا دوازده ساعت یا به طور ایده آل یک شب بمانند تا کامل و به طور طبیعی در هوا خشک شوند.

چه زمانی باید برس‌های خود را تعویض کنید؟

اینکه هر چند وقت یک ‌بار به تعویض برس‌ها نیاز دارید، به نوع و کیفیت براش و همچنین دفعات استفاده از آن بستگی دارد. به عنوان مثال، اسفنج‌های آرایشی باید هر سه تا چهار ماه یکبار تعویض شوند، در حالی که برخی از براش‌های مویی می‌توانند سال‌ها دوام بیاورند.

البته این نکته را باید به خاطر بسپارید که برس‌های آرایشی برای همیشه ماندگار نیستند. بنابراین باید مواظب ریزش، تغییر رنگ و یا بوی نامطبوع ماندگار موی براش‌هایتان باشید که به عنوان نشانه‌هایی از زمان تعویض برس در نظر گرفته می‌شوند.

تغییر رنگ موی براش: اگر براش آرایشی پس از شستن به شدت تغییر رنگ داد، ممکن است لازم باشد آن را تعویض کنید.
ریختن موی براش: برس‌هایی را که در حال از دست دادن موهای خود هستند، دور بیندازید. آن‌ها درست به همین دلیل عملکرد خوبی نخواهند داشت و موهای ریزی را روی صورت شما باقی خواهند گذاشت.
بوی نامطبوع براش: اگر برس شما بوی بدی دارد که با شستشو از بین نمی‌رود، ممکن است حاوی باکتری باشد، پس بهتر است آن را دور بیندازید.

شستن براش آرایشی

نکات مهم برای شستشوی براش های آرایشی

از آب ولرم برای ساختن محلول شستشو استفاده کنید. آب داغ باعث خرابی موی براش خواهد شد و آب سرد نیز نمی‌تواند به تنهایی براش های آغشته به مواد آرایشی را پاک کند.
به هیچ عنوان از مایع لباسشویی برای شستشوی براش‌ها استفاده نکنید. آنزیم‌ها و مواد به کار رفته در این محصول سبب از بین رفتن بافت نرم براش‌ها می‌شود. همچنین باعث باز شدن چسب آنها و ریزش موهای براش نیز خواهند شد.
ترکیبات پاک کننده به کار رفته در صابون‌های شوینده بسیار قدرتمند هستند و ممکن است باعث آسیب به بافت موهای براش‌های آرایشی شوند. از این رو استفاده از آنها توصیه نمی‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله با بهترین راهکارهای شستن براش آرایشی آشنا شدید. این روش‌ها عمیقا موهای براش را تمیز کرده و در عین حال آسیبی به آن نمی‌زنند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

13 آبان 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *