زاپ دار کردن شلوار جین که این روزها بسیا مد شده ساده است و شما می توانید خودتان با چند تکتنیک ساده شلوار خود را از سادگی در بیاورید. با شادمگ همراه شوید.
شلوار جین زاپ دار
یکی از ترندهای پرطرفدار شلوار زاپ دار شناخته می شود که در میان جوانان بسیار محبوب است. البته شلوارهای زاپ دار در گذشته نیز پرطرفدار بودند، اما طی سال های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
در نظر داشته باشید که شلوارهای زاپ دار معمولا توسط برندهای معروف و شناخته شده تولید می شوند، به همین دلیل از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند؛ به همین دلیل در این مقاله یاد می گیریم که چگونه در خانه انواع شلوار جین را زاپ دار کنیم.
میزان کم یا زیاد بودن زاپ شلوار به سلیقه و استایل هر فرد بستگی دارد. اگر جز افرادی هستید که به شلوارهای زاپ دار علاقه مند هستید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید. در ادامه قصد داریم به روش ها و تکنیک های زاپ دار کردن شلوار جین اشاره کنیم. البته که تکنیک نحوه شستن شلوار جین را در شادمگ آموزش دیدید.
کدام قسمت شلوار را زاپ دار کنیم؟
قبل از آن که شروع به کار کنید، لازم است تا محل دقیق زاپ دار کردن شلوار جین خود را تعیین کنید. بهترین قسمت برای زاپدار کردن شلوار معمولا روی ران و زانو و یا کنار پاچههای شلوار است. برای آن که از محل ایجاد زاپ مطمئن شوید، بهتر است شلوار را پوشیده و قسمتی که میخواهید زاپدار شود را علامت بزنید. بدین ترتیب به شکل دقیقتر محل زاپ مشخص میشود.
نکته مهم دیگری که هنگام زاپ دار کردن شلوار جین باید رعایت کنید، مواظبت از طرف مقابل پارچه است. برای این منظور باید یک جسم سخت را زیر قسمتی که قصد زاپدار کردن آن را دارید، بگذارید. بدین ترتیب هنگام زخم کردن یک سمت پارچه، از سمت دیگر پارچه شما سوراخ نمیشود. برای مثال میتوانید از یک مجله ضخیم یا مقوا استفاده کرده و آن را داخل پاچه شلوار جین قرار دهید.
به چه وسایلی برای زاپ دار کردن شلوار نیاز داریم؟
برای زاپدار کردن شلوار به یک قیچی تیز، تیغ موکتبری برای برش، صابون خیاطی و تعدادی سوزن یا سنجاق قفلی احتیاج دارید. البته به جای تیغ موکتبری میتوانید از ابزار دیگری مانند تیغ معمولی نیز استفاده کنید که در ادامه به طور کامل آنها را شرح خواهیم داد. توجه داشته باشید که هر چه ابزار مورد استفاده تیزتر باشند، نتیجه کار بهتر خواهد بود.
از انواع مدل شلوار پاییزی در شادمگ دیدن کنید.
روش های مختلف برای زاپ دار کردن شلوار جین
نحوه زاپدار کردن شلوار جین با تیغ موکتبری
همانطور که اشاره کردیم ابتدا باید شلوار را بپوشید. بدین ترتیب محل دقیق بریدن شلوار مشخص میشود. حال با کمک صابون خیاطی قسمتی که دوست دارید زاپ ایجاد شود را انتخاب کرده و علامت بزنید. اگر دوست دارید شلوار زاپداری مطابق با مد روز داشته باشید، پیشنهاد میکنیم ناحیهای بالاتر یا پایینتر از زانو را برای ایجاد زاپ انتخاب کنید.
در مرحله بعد باید یک سطح ضخیم مانند یک مجله را برداشته و داخل شلوار قرار دهید. این کار کمک میکند تا فقط یک سمت پارچه با تیغ بریده شده و سمت دیگر آسیب نبیند. در گام بعدی تیغ موکتبری را برداشته و و با کمک آن برشهایی به شکل موازی بزنید. دقت کنید که فاصله هر برش با دیگری باید حدودا دو سانتیمتر باشد.
هنگامی که میزان زاپ به اندازه دلخواه شما نزدیک شد، باید بریدن را متوقف کنید. سپس با کمک سوزن به آرامی تمامی قسمتهای برش خورده را از یکدیگر باز کنید. بدین ترتیب تار و پود پارچه حالت ریش ریش به خودش میگیرد. در گام بعد با کمک یک قیچی تیز،تار و پودها را باز کرده و بچینید. بدین ترتیب شلوار زاپدار شما آماده پوشیدن خواهد بود.
زاپ دار کردن شلوار جین زاپ دار با سیم ظرفشویی
یکی دیگر از راههای زاپدار کردن شلوار، استفاده از سیم ظرفشویی است. برای این منظور باید ابتدا مانند آنچه در روش قبلی گفتیم، با تیغ موکت برشهایی روی سطح شلوار بزنید. سپس سیم ظرفشویی را برداشته و روی برشهایی که ایجاد کردهاید، بکشید. کشیدن سیم ظرفشویی را باید حدود یک و نیم دقیقه ادامه دهید. بدین ترتیب حالت زاپ بسیار نرم و زیبایی ایجاد خواهد شد.
ایجاد زاپ روی شلوار جین با کمک سمباده
برای این روش هم باید دقیقا مانند روش بالا عمل کرده و برشهای موازی روی شلوار ایجاد کنید. سپس سنباده نرمی برداشته و حدود یک دقیقه روی برشها بکشید. بدین ترتیب تار و پود شلوار جدا شده و زاپ زیبایی ایجاد میشود.
بهترین روش برای زاپ دار کردن شلوار جین
اگر به دنبال بهترین روش برای زاپ دار کردن شلوار جین هستید، میتوانید از موچین، سنباده و قیچی استفاده کنید. در گام اول مانند روشهای قبل مکانی که قصد دارید زاپ ایجاد شود را انتخاب کنید. در مرحله دوم قیچی تیزی برداشته و برشهای موازی در محل مورد نظر بزنید. ایجاد یک برش به طول 3 سانتیمتر از قسمت بالا و پایین شلوار به نظر مناسب میرسد.
در گام بعد سنباده را برداشته و شروع به سابیدن محل مورد نظر کنید. این کار کمک میکند تا زاپ ایجاد شده دوام بیشتری داشته باشد و بتوان از شلوار برای مدت طولانیتری استفاده کرد. در مرحله آخر هم باید با کمک موچین تار و پود قسمت برش خورده را جدا کنید. در نهایت زاپ ایجاد شده حالت ریش ریش خواهد شد.
زاپدار کردن شلوار با کمک رنده
جالب است بدانید در میان انواع ابزار، از رندهها میتوانید برای زاپ دار کردن شلوار جین استفاده کنید. بدین منظور محل دلخواه برای ایجاد زاپ را مشخص کرده و سپس با کمک رنده آن محل را زخمی کنید. البته این روش کمی دقت کمی دارد. به همین دلیل ممکن است پارگیهای ایجاد شده بزرگ باشند. بنابراین اگر از این روش استفاده میکنید، نهایت دقت را به کار برید.
زاپ دار کردن شلوار جین به روش تولیدیها
اگر در ذهن شما هم این سوال وجود دارد که در تولیدیها چگونه شلوار را زاپدار میکنند، باید بدانید بخش عمده این کار با سنباده صورت میگیرد. در واقع در تولیدیها دستگاههایی وجود دارد که روی آنها لولههایی مجهز به سنباده سوار است. بدین ترتیب قسمتی از شلوار را زیر این سمبادهها قرار داده و دستگاه را روشن میکنند. سمبادهها شروع به سابیدن جین کرده و زاپ ایجاد میکنند.
زاپدار کردن با برس سیمی
زاپ دار کردن شلوار جین با برس سیمی روشی است که خیلی مورد استفاده قرار نمیگیرد اما بهر حال میتواند به عنوان یک روش برای زاپدار کردن معرفی شود. در این روش کافیست روی برشهای ایجاد شده برس سیمی را به آرامی بکشید تا تار و پود شلوار از هم باز شوند. توجه داشته باشید که نباید برس سیمی را خیلی محکم یا طولانی مدت روی پارچه بکشید زیرا با آسیب جدی به پارچه همراه خواهد بود.
ایجاد زاپ با کمک تیغ ژیلت
یکی دیگر از ابزارهایی که میتوانید برای زاپ دار کردن شلوار جین به کار برید، تیغ ژیلت است. کافیست بعد از ایجاد برشهای کوچک روی شلوار جین، با کمک تیغ ژیلت کمی محل مورد نظر را بسابید. بدین ترتیب حالت زاپ زیبایی ایجاد میشود اما باید بعد از آن با کمک موچین تار و پودهای شلوار را نیز جدا کرده و ظاهر آن را زیباتر کنید.
زاپ دار کردن شلوار لی مناسب مجلس
اگر می خواهید شلوارتان شکل مجلسی پیدا کند برای زاپ دار کردن آن می توانید در قسمتی از شلوار که دارای ساییدگی یا پارگی است، پارچه گیپور بدوزید.
توصیههایی مهم برای زاپدار کردن شلوار
توجه داشته باشید که تمامی انواع البسه جین قابلیت یکسانی برای زاپدار شدن ندارند. جینهای سبک از آنجایی که پارچه نازک دارند، راحتتر ساییده شده و زاپدار میشوند؛ اما جینهای ضخیم به تلاش و زمان بیشتری برای ایجاد برش و زاپ نیاز دارند. با این وجود توصیه میکنیم حدالامکان از جینهای ضخیم برای زاپدار کردن استفاده کنید.
جینهایی که حالت کشی دارند، نسبت به سایر جینها راحتتر زاپدار میشوند. زیرا تار و پود آنها نیز کشی بوده و زاپهای زیبایی را میتوان روی آنها پیاده کرد.
همانطور که اشاره کردیم استفاده از سنباده میتواند یک زاپ بسیار زیبا را روی جین شما به وجود آورد؛ اما این که از کدام نوع سنباده استفاده کنید به سلیقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید زاپی عمیق با ساییدگی زیاد داشته باشید بهتر است از سنباده 60 برای سابیدن شلوار استفاده کنید. در غیر این صورت اگر میخواهید ساییدگی نرمی ایجاد شود، سنباده 150 میتواند انتخاب بهتری باشد.
اگر در زاپ دار کردن شلوار جین خیلی حرفهای نیستید و یا پارچه جین شما خیلی نازک است، ترجیحا از برسهای سیمی برای ایجاد زاپ استفاده نکنید.
نکته مهم
چنانچه دوست ندارید بدن شما زیر زاپ ایجاد شده مشخص باشد، باید از بریدن پارچه خودداری کنید. در این گونه مواقع باید صرفا محل مورد نظر را با روشهایی که گفتیم، کمی بسابید. بدین ترتیب حالت زاپ زیبایی ایجاد میشود که بدن شما زیر آن مشخص نیست.
اگر پارگیهایی روی زانو و یا آرنج ایجاد کنید، به مرور زمان استفاده مکرر از شلوار باعث پارگی بیشتر روی جین خواهد شد. بنابراین سعی کنید پارگیها را کمی بالاتر یا پایینتر از زانو و آرنج بزنید.
ایجاد زاپ همواره باید به شکل افقی باشد. اگر به البسه موجود در بازار نگاه کنید متوجه خواهید شد که پارگی به شکل عمودی خیلی مرسوم نیست، زیرا باعث آسیب جدی به پارچه و از بین رفتن شلوار جین خواهد شد.
اگر میخواهید چند پارگی روی شلوار ایجاد کنید، بهتر است فواصل بین آنها را زیاد کنید. زیرا پارگیهای نزدیک بهم به مرور زمان کل شلوار شما را از بین خواهند برد.
سخن آخر
ساختن یک شلوار جین زاپدار از یک شلوار جین ساده ایده زیبایی به نظر میرسد با روشهای مختلف که در اختیارتان قرار گفت برای زاپ دار کردن شلوار جین اقدام کنید.