افتتاح حساب ترکیه
خواص عنبر نسارا - الاغ ماده

خواص عنبر نسارا بسیار زیاد است. این ماده بدبو به تنهایی خاصیت درمان بسیاری از بیماری ها و عفونت ها را داد. در این مطلب شما با تعداد زیادی از خواص عنبرنسارا آشنا شده و طریقه مصرف آن را یاد میگیرد.

عنبرنسارا چیست ؟

مقاومت دارویی امروزه یکی از مشکلات اساسی در درمان عفونت هاست و مقابله با این پدیده و استفاده از جایگزین های طبیعی اهمیت زیادی دارد.

خواص عنبر نسارا - پشگل

در این میان استفاده از دودهای طبی در درمان بسیاری از بیماری ها و از جمله بیماری های میکروبی و عفونی از قدیم الایام رواج داشته که از جمله این دودها، دود حاصل از سوزاندن عنبر نسارا می باشد.

عنبر نسا یا عنبرنسارا سرگین الاغ ماده‌ای است که در فصل بهار جمع آوری می شود. هنگام بهار گیاهان دارویی زیادی در طبیعت می رویند و الاغ ماده می تواند از آن استفاده نماید.

بنابراین می توان گفت که الاغ ماده از بهترین گیاهان دارویی تغذیه می کند و دود کردن عنبر نسارا در واقع دود کردن صدها گیاه دارویی مختلف به صورت یکجا است و این دود که بوی چندان خوشایندی ندارد می تواند بیماری های مختلف را درمان کند.

طبع عنبر نسا

طبع الاغ ماده خنک است و طبع مریضی و عفونت گرم؛ الاغ نر به عکس الاغ ماده، طبع گرم دارد به همین دلیل استفاده از سرگین الاغ ماده برای درمان بیماری مفید است اما سرگین الاغ نر می‌تواند بیماری را تشدید کند.

امروزه استفاده از دود عنبرنسارا در بین مردم شیوع بالایی پیدا کرده است و از خواص دارویی عجیبی برخوردار است. در طب سنتی دود عنبر نسارا یکی از بهترین درمان‌ سینوزیت‌های مزمن، سرماخوردگی، عفونت‌های واژینال و درمان انواع زخم‌های عفونی و غیر عفونی است.

چرا باید در فصل بهر سرگین الاغ ماده را جمع کرد ؟

در فصل بهار الاغ ماده از بهترین گیاهان دارویی تغذیه می کند بنابراین بهتر است هنگام بهار که گیاهان دارویی زیادی در طبیعت می رویند و الاغ ماده می تواند از آن استفاده نماید ، سرگین الاغ ماده را جمع کرد.

خواص عنبر نسارا - دو تا الاغ

ترکیبات تشکیل دهنده عنبر نسارا

اجزای عنبر نساء را با استفاده از روش کروماتوگرافی و با استفاده از دستگاه GC-MS در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از یکدیگر جدا نمودند و تایید نودند که عنبر نسارا شامل هگزان، استیک اسید، آکونیتین، بتا کاروتن، دی متیل آمین است و خواص آنتی اکسیدانی، آنتی باکتریال (ضدباکتریایی)، ضدقارچ و ضدالتهابی و خواص ضدمیکروبی دارد.

روش تهیه عنبر نسارا و روش مصرف آن

برای تهیه عنبر نسارا به عطاری معتبر بروید و عنبر نسارا یا همان پشکل ماچلاغ را تهیه نمایید. از آنجا که استفاده خوراکی از عنبر نسارا در فقه ما حرام شمرده شده است از دود عنبر نسارا می توانید استفاده نمایید. برای این کار عنبر نسارا را مثل اسفند روی آتش می گذارند و دود خارج شده از آن را استنشاق می کنند یا اجازه می دهند دودِ آن با بدن که دچار بیماری گشته ، تماس داشته باشد.

تمرین بدنسازی در خانه بدون نیاز به وسیله بدنسازی

دود کردن عنبر نسارا در واقع دود کردن صدها گیاه دارویی مختلف به صورت یکجا است و این دود که بوی چندان خوشایندی ندارد می تواند بیماری های مختلف را درمان کند.

برای از بین بردن بوی بد عنبر نسارا می توانید یک یا دو عدد عنبر نسارا را در داخل دستمال مرطوب آغشته به روغن اسطوخدوس و گلاب گذاشته و آن را 2 تا 3روز در جای بدون نور قرار دهید.

خواص عنبر نسارا - دود عنبرنسارا

خواص عنبرنسارا

عنبر نسارا و درمان سینوزیت

درمان های رایج برای سینوزیت شامل استفاده از انواع آنتی بیوتیک ها و شست و شوی دائم بینی و سینوس ها می باشد. ولی در بعضی از بیماران دارو درمانی هیچ گونه بهبودی را به دنبال نخواهد داشت و بنابراین این بیماران مجبور به عمل جراحی جهت تخلیه سینوس ها هستند.

درمان های گیاهی به دلیل اثربخشی همراه با بی ضرر بودن امید جدیدی را برای بیماران درگیر این بیماری ایجاد کرده است. از میان گیاهان مختلف به نظر می رسد عنبر نسارا به دلیل خواص بیشماری که دارد می تواند در این زمینه موثر باشد.

استنشاق دود عنبر نسارا یک راه‌ مناسب برای درمان سینوزیت‌های مزمن و حاد و سرماخوردگی است. این کار در درمان سردرد‌های کهنه نیز موثّر است.

برای این کار، عنبرنسارا را در یک اسفند دود کن ریخته روی شعله کم قرار داده دود متصاعد شده را استنشاق کنید بدین ترتیب سردرد‌های سینوسی تسکین می یابد.

عنبر نسارا و درمان عفونت واژن و زخم رحم

در طب سنتی و حتی امروزه از دود عنبرنسارا برای از بین بردن عفونت‌ واژن زنان استفاده می‌شود. خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی آن به راحتی عفونت ها را از بین می برد. استفاده از عنبر نسارا در درمان زخم دهانه رحم نیز کاربرد موثری دارد.

نظر دکتر روازاده متخصص طب سنتی در مورد عنبر نسارا برای درمان عفونت‌ها به صورت استعمال خارجی مثبت است؛ بنابراین پس از استفاده از این ماده استحمام نکنید و از شست و شوی واژن با آب سرد جدا خودداری نمایید.

از نظر دکتر خیر اندیش متخصص طب سنتی عنبر نسارا و دود آن برای کاهش خونریزی و کوتاه کردن دوره پریود و درمان انواعی از عفونت های واژینال مورد استفاده قرار می گیرد و برای درمان زخم رحم، بیمار باید دود عنبر نسا را داخل مجاری واژن خود بخور دهد.

بدین منظور جهت استفاده از عنبر نسارا و درمان زخم دهانه رحم ۲ الی ۳ عدد عنبر نسا را با مقداری خاکشیر و اسپند، روی کمی ذغال گداخته بریزید و سپس یک گلدان سفالی که در انتها سوراخ است را بر روی زغال‌ها بگذارید تا دود ناشی از سوختن این ترکیبات از سوراخ گلدان خارج شود.

خواص عنبر نسارا - پشگل الاغ ماده

اکنون جهت بخور دادن رحم خود لباس زیر خود را در بیاورید و دامن بلندی بپوشید و سپس به حالت نیم خیز بر روی سوراخ گلدان قرار گیرید و رحم خود را بدین وسیله بخور دهید. انجام این عمل در ۲ روز قبل و بعد از پریود بهترین راه شناخته شده و اثر بخش درمان عفونت‌های واژینال و زخم‌های رحمی است.

همچنین از نظر ایشان برای تقویت حنجره و تارهای صوتی نیز دود عنبر نسارا کاربرد دارد که باید آن را داخل حنجره تان بخور بدهید.

علائم کمبود ویتامین دی که می تواند خطرناک باشد

عنبر نسارا و درمان عفونت و درد دندان

خواص ضد عفونی، ضد باکتریایی و همچنین ضد قارچی عنبر نسارا سبب شده تا دود آن در بهداشت دهان و دندان مفید و اثر بخش باشد.

برای درمان عفونت و کاهش دندان درد عنبر نسارا را مثل اسفند روی آتش بگذارید و دود خارج‌شده از آن را استنشاق کنید و مانند دهانشویه در دهان بچرخانید. دود حاصل از سوزاندن عنبر نسا برای تسکین موقت دندان درد مفید می باشد.

عنبر نسارا و درمان کیست مویی

کیست مویی که به بیماری برگشت موی نیز شناخته می شود. بیماری شایع ناحیه انتهای ستون فقرات یا دنبالچه کمی نزدیک به مقعد بوده و با ترشح چرکی مزمن که گاهی همراه با خون است همراه می باشد. دود عنبر نسارا می تواند عفونت ناشی از این بیماری را بهبود بخشد.

به طورکلی مهمترین فواید عنبر نسارا که در کتب طب سنتی از آن یاد شده است، خاصیت میکروب‌کشی این ماده می باشد. برخی از مهمترین خواص درمانی عنبر نسارا عبارتند از:

ضدعفونی‌کننده، ضد سرماخوردگی، ضد بیماری‌های عفونی، تقویت کننده تارهای صوتی، درمان گوش‌درد، درمان اگزما، درمان خون دماغ، درمان صرع، درمان بواسیر، درمان زخم ختنه و عفونت انواع زخم همچنین دود عنبر نسارا فرآیند زایمان طبیعی را آسانتر می‌کند، به دفع جنین مرده از بدن زنان کمک می‌کند، به مشکلات تنفسی مثل آلرژی فصلی و تنگی نفس کمک می کند، برای از بین بردن دانه‌های آبله‌مرغان، از بین بردن گل‌مژه و عفونت چشم، جلوگیری از واگیر بیماری‌ها و کمک به درمان مخملک، سیاه‌سرفه یا یرقان کودکان نیز موثر است.

استفاده از عنبر نسارا در دوران بارداری نیز با دیدگاه ها و نظرات متفاوتی همراه است. از دیدگاه بعضی از افراد استفاده از دود عنبر نسارا در دوران بارداری برای درمان عفونت بلامانع است.

اما از دیدگاه برخی دیگر استفاده از عنبر نسارا در دوران بارداری باعث سقط جنین می شود. به همین خاطر توصیه می شود در دوران بارداری استفاده از عنبر نسارا با نظر پزشک انجام شود.

ضد عفونی کردن خانه

با دود عنبر نسارا می توانید خانه خود را ضد عفونی نمایید. برای این کار عنبرنسارا را در اسپند دودکن ریخته و روی شعله کم قرار دهید تا دود آن در خانه بپیچد. عنبر نسارا با اثر میکروب کشی قوی که دارد سبب ضد عفونی شدن خانه می شود.

خواص عنبر نسارا - خر

ضد سرما خوردگی

برای اینکه در فصول سرد دچار سرماخوردگی نشوید ، در خانه عنبرنسارا دود کنید. عنبر نسارا با داشتن خواص میکروب کشی در درمان سرما خوردگی موثر است و افزایش بار ویروس در فضای محلّ زندگی را کاهش می دهد.

استنشاق دود عنبر نسارا سبب درمان سردرد های کهنه و درمان سینوزیت های مزمن و حاد می شود. برای دود کردن عنبرنسارا آن را در یک اسفند دود کن بریزید و روی شعله کم قرار دهید و دود آن را استنشاق نمایید.

درمان تاول و زخم های ترشح دار

برای درمان تاول و انواع زخم ها به ویژه زخم های سوختگی ترشح دار ، این مواضع را روی دود عنبر نسارا بگیرید تا این زخم ها به راحتی ترمیم و درمان شوند.

یکی از بهترین روش های درمانی اگزما و کاهش خارش آن ، گرفتن مواضعی از بدن که دچار اگزما و خارش است روی دود عنبر نسارا می باشد.

خواص شگفت انگیز زنجبیل و عسل برای بهبود قوای جنسی ؛ معجزه ای در زندگی زناشویی

درمان خون دماغ

برای رفع خون دماغ مخلوط عنبر نسارا و سرکه را روی پیشانی ضماد نمایید.

درمان صرع

برای درمان صرع ، عصاره خشک عنبر نسارا را با سرکه مخلوط کرده و دود آن را استنشاق نمایید و یا از آب عنبر نسارای تازه به عنوان قطره بینی استفاده نمایید.

متوقف کردن خونریزی

برای متوقف کردن خونریزی انواع زخم های تازه و بهبودی آنها پودر عنبر نسارا را بر روی زخم بپاشید.

کوتاه کردن دوره عادت ماهیانه بانوان

عنبر نسارا برای خانم ها نیز فواید زیادی دارد. خانم هایی که خونریزی دوره عادت ماهیانه شان زیاد است ، 2 روز قبل از زمان پریود، 2 روز در زمان پریود و 2 روز بعد از پریود ، 2 الی 3 عدد عنبر نسا را همراه با خاکشی و اسپند، روی کمی ذغال انداخته و گلدان سفالی که ته آنها سوراخ است را روی آن برگردانند، سپس لباس زیر خود را درآورده و دامن بلندی بپوشند و نیم خیز روی آن بایستند. همچنین می توانید در اسفند دود کن کمی عنبرنسارا بریزید و آن را روی شعله کم قرار دهید و دودش را به واژن خود دهید.

درمان بواسیر

برای درمان و و کاهش عوارض بواسیر دود عنبرنسارا بسیار مناسب است.

درمان و زخم ختنه

در قدیم برای درمان و بهبود زخم ختنه ، عنبر نسارا را روی حرارت می گذاشتند و دود آن را به محل ختنه می دادند تا زخم خیلی سریع بهبود یابد.

رفع درد گوش

برخی از افراد برای آرام کردن درد گوش ، توتون سیگار را خالی می کنند و آن را با عنبرنسارا پر می کنند سپس از دود آن برای تسکین گوش درد استفاده می کنند.

دهانشویه مناسب

عنبر نساء مانند دهانشویه کلرهگزیدین در برابر باکتری های موجود در دهان عمل می کند زیرا وجود خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی دود عنبر نسا سبب مهار رشد میکروب ها و باکتری های استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوک سالیواریوس و استرپتوکوک دهان می شود و از پوسیدگی و بیماری های پریودنتال جلوگیری می کند.

خواص عنبر نسارا - پشگل الاغ

مبارزه با میکروب ها

دود عنبر سبب افزایش فعالیت نوتروفیل های خون و مبارزه با میکروب ها می شود.

مضرات عنبر نسارا

استفاده از عنبر نسارا الاغ بدون عارضه بوده و مصرف به اندازه از دود عنبر نسارا می تواند بدون عارضه و مشکل باشد. استنشاق بیش از حد دود عنبر نسارا ممکن است باعث عوارض ریوی شود.

در طب سنتی توصیه میشود برای درمان عفونت سینوس ها با دود عنبر نسارا، دود را فقط به فضای بینی و سینوس ها راه دهید و برای این کار نیز از دود ملایم عنبر نسارا استفاده کنید.

چگونه بوی بد عنبر نسارا را از بین ببریم؟

برای این که بوی بد عنبر نسارا را از بین ببرید کافیست یک یا دو عدد عنبر نسارا را در داخل دستمال مرطوب آغشته به روغن اسطوخدوس و گلاب بپیچانید و به مدت دو الی سه روز در جای تاریکی قرار دهید.

خواص عنبر نسارا - عنبرنسا

سپس با سوزاندن آن و دود ناشی از سوختن آن محل زندگی خود را ضد عفونی کرده و عوامل بیماریزا را از محیط زندگیتان دور سازید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

12 اردیبهشت 1402

بروز رسانی توسط

شادی همتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *