افتتاح حساب ترکیه
رفع شوری کباب کوبیده

رفع شوری کباب کوبیده کار پردردسر و سختی به نظر می رسد. اغلب که با شور شدن کباب مواجه می شوند دست از کار کشیده و از ادامه کار مایوس می شوند. در حالی که با چند ترفند حرفه ای می توانید شوری کباب را از بین ببرید. با ما همراه باشید.

چگونه شوری کباب کوبیده را بگیریم

کباب کوبیده غذایی بسیار لذیذ و خوش طعم است. تهیه این غذا نیاز به مهارت بالایی دارد. در بعضی مواقع میزان نمک از دست آشپز در می رود و غذا شور می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا برای شما به صورت کامل نکاتی را که می توان با استفاده از آن ها شوری کباب کوبیده را بگیرید، توضیح دهیم.

کباب کوبیده - رفع شوری کباب کوبیده

نحوه رفع شوری کباب کوبیده

اگر کباب کوبیده های شما شور شد می توانید برای گرفتن شوری آن از راهکار های زیر استفاده کنید:

استفاده از لیمو ترش

در صورتی که بعد از پخته شدن کوبیده ها متوجه شوری غذا شدید، می توانید به روی کوبیده ها لیمو ترش بریزید و نوش جان کنید. لیمو ترش باعث می شود شوری کباب گرفته شود.

به همراه گوجه فرنگی بی نمک میل کنید

در صورتی که کباب کوبیده های شما خیلی شور شده بود می توانید برای رفع شوری کباب کوبیده در کنار آن گوجه فرنگی بدون نمک مصرف کنید. خوردن کباب شور به همراه گوجه بی نمک باعث خنثی شدن طعم شوری غذا می شود.

کباب را می توانید به همراه برنج بی نمک میل کنید

یکی دیگر از روش هایی که می توان شوری کوبیده را بگیرید، درست کردن برنج بدون نمک است. شما می توانید کوبیده های شور را به همراه برنج بی نمک میل کنید تا طعم شور کباب کوبیده را احساس نکنید.

اضافه کردن حجم مواد

قبل از آن که مواد کوبیده را پخته کنید، متوجه شور شدن مواد شدید، می توانید برای اینکه شوری غذا را بگیرید حجم مواد را زیاد کنید. در صورتی که حجم مواد زیاد شود، شوری غذا برطرف می شود و می توانید غذا را با خیال راحت نوش جان کنید.

اضافه کردن مقداری آرد به مواد

در صورتی که مواد کباب کوبیده شما شور شده بود می توانید برای رفع شوری کباب کوبیده به مواد مقداری آرد اضافه کنید تا شوری غذا برطرف شود.

کوبیده و دورچین - رفع شوری کباب کوبیده

عوارض مصرف غذاهای شور

مصرف غذاهای شور عوارض زیادی برای بدن دارد. مصرف نمک زیاد می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری های قلبی، سردرد، بیماری های کلیوی، سنگ کلیه، پوکی استخوان، سرطان معده و سکته مغزی را در افراد افزایش دهد. در ادامه به مهم ترین ضررهای مصرف نمک اشاره شده است.

طرز تهیه دونات شکلاتی و شکری خوشمزه و ترد بدون فر

افزایش فشار خون

اولین و مهم ترین عارضه مصرف زیاد نمک فشار خون بالا است. این موضوع به دلیل افزایش میزان سدیم در بدن رخ می دهد. تغییر فشار خون از طریق کلیه ها کنترل می شود. زمانی که نمک زیادی مصرف می کنید، دفع مایعات در بدن دشوار می شود و این موضوع موجب می شود فشار خون افزایش پیدا کند.

متورم شدن بدن

تورم از نشانه ها مصرف بیش از حد نمک است. بعد از مصرف زیاد نمک بخش هایی از بدن مثل صورت، دست، پاها و مچ پا متورم و دردناک می شوند.

متورم شدن معده از زیان های نمک

از شایع ترین علائم مصرف نمک زیاد در کوتاه مدت می تواند به متورم شدن و سفت شدن معده اشاره کرد. این موضوع معمولاً در اثر حفظ آب توسط نمک در بدن اتفاق می افتد.

احساس شدید تشنگی

اگر بیش از اندازه احساس تشنگی می کنید، احتمالاً نمک زیادی مصرف کرده اید. مصرف بیش از حد نمک موجب کم آبی بدن می شود. بدن شما آب را از سلول ها بیرون می کشد و از همین رو در این شرایط به شدت احساس تشنگی خواهید کرد. نوشیدن مقدار زیادی آب در این وضعیت می تواند اثرات نمک را خنثی کند و سلول ها را سیراب نماید.

افزایش وزن از اثرات مصرف زیاد نمک

خوردن بیش از حد نمک موجب حفظ آب در بدن می شود. این موضوع وزن شما را افزایش می دهد. اگر در طول چند روز تا چند هفته وزن تان زیاد شده باید بدانید که این موضوع احتمالاً به خاطر مصرف زیاد نمک اتفاق افتاده است.

افزایش میزان ادرار

مصرف زیاد نمک می تواند با میزان ادرار شما مرتبط باشد. زمانی که غذای شور می خورید، میل به خوردن مایعات در شما افزایش پیدا می کند. این موضوع موجب می شود تا آب بیشتری بنوشید و از طرفی میزان ادرار شما افزایش پیدا کند.

اختلال در خواب

مورد بعدی که احتمالاً با مصرف بیش از حد نمک تجربه خواهید کرد، بی خوابی است. داشتن خواب ناآرام و بیدار شدن در نیمه شب می تواند از علائم مصرف زیاد نمک باشد.

کوبیده خوشمزه - رفع شوری کباب کوبیده

احساس ضعف

زمانی که نمک زیادی مصرف می کنید، آب از سلول های بدن بیرون کشیده می شود. این موضوع موجب می شود تا احساس ضعف و ناتوانی کنید.

دل درد از مضرات مصرف زیاد نمک

اگر نمک زیادی مصرف می کنید، احتمالاً بدن شما با کم آبی مواجه می شود. در این شرایط ممکن است در معده و شکمتان احساس بدی داشته باشید. حالت تهوع، اسهال و گرفتگی معده از علائم مصرف زیاد نمک هستند.

طرز تهیه شکلات داغ خانگی غلیظ و خوشمزه با 8 دستور متفاوت

نکات مهم برای برای رفع شوری انواع غذا

مواد نشاسته دار اضافه کنید

کمی برنج پخته شده ( بدون نمک )، سیب زمینی یا پاستا را درون غذا بریزید. این ترکیبات تشنه به نمک، مقدار قابل توجهی از چاشنی ها را به خود جذب می کنند. به طور مثال می توانید یک سیب زمینی را پوست بگیرید، به چند قسمت تقسیم کنید و در داخل غذایی که در حال جوش است بیندازید.

حجم غذا را بیشتر کنید

بیایید با واضح ترین و ساده روش شروع کنیم؛ راحت ترین کار این است که حجم غذا را کمی بیشتر کنید. اگر به اندازه کافی از مواد مورد نیاز غذای مد نظرتان موجود می­باشد، می­توانید مقدار آن را دو برابر، یا به اندازه نصف بیشتر کنید تا جایی که به طعم دلخواهتان برسید.

اضافه کردن کمی آب یا مایعات دیگر

بسته به نوع غذا، روش های مختلفی برای رفع شوری وجود دارد. به طور مثال در غذا های آبکی، می توانید مقداری از آب آن را کم، و آب شیرین یا در برخی غذاها مثل انواع سوپ کمی شیر اضافه کنید، با این روش می توان شوری غذاهایی مثل سوپ و آبگوشت را گرفت.

از ترکیبات با خاصیت اسیدی استفاده کنید

یکی دیگر از روش هایی که برای رفع شوری غذا استفاده می شود استفاده از چاشنی ها می باشد. برای این منظور کمی سرکه سفید یا آبلیمو در غذا هایی مانند سوپ یا خورش بریزید تا به طور چشمگیری از شوری آن بکاهید. حتی با مقدار کم هم اثر خود را می گذارند.

شوری را با شیرینی خنثی کنید

در این روش می توانیم با اضافه کردن ماده ای شیرین، طعم شوری غذا را کمتر کنیم. برای این منظور مقداری شکر داخل غذا های حاوی آب مانند سوپ یا خورش بیفزایید تا دوباره طعم خوبی به خود بگیرد. بهتر است برای غذا هایی که کمی تیره تر هستند از شکر قهوه ای استفاده کنید.

کباب پاکستانی - رفع شوری کباب کوبیده

غذا را گرم میل کنید

یکی دیگر از فوت و فن های رفع شوری غذا این است که کار خاصی نمی کنیم، فقط غذا را به صورت داغ سرو می کنیم. دما تاثیر به سزایی در طعم غذا دارد. و از این جهت شوری در غذا های گرم نسبت به غذا های سرد کمتر احساس می شود.

کمی نان اضافه کنید

پس از پخت غذای خود، می توانید مقداری نان به آن اضافه کنید و پس از گدشت مدتی که از رفع شوری غذا مطمئن شدید، آن را جدا کنید. هرچه نان مورد استفاده خشک تر باشد، بهتر است. چرا که از قابلیت جذب مایعات بیشتری برخوردار خواهد بود.

استفاده از ترشی برای رفع شوری کباب کوبیده

اگر نمی خواهید زیاد به خودتان زحمت بدهید، یا دیگر زمانی برای انجام کار هایی که پیش تر گفته شد ندارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از ترشی است. ترشی نیز مانند سرکه و آبلیمو خاصیت اسیدی دارد، و هنگامی که با غذا مخلوط شود طعم غالب را پیدا کرده و شور بودن غذا کمتر احساس خواهد شد.

روش درست نگهداری شیره انگور ؛ چه کنیم شیره انگور شکرک نزند ؟

البته اگر غذای شما املت، نیمرو و غذا هایی از این قبیل می باشد، می توانید تعداد تخم مرغ ها را افزایش دهید.

جلوگیری از شور شدن غذا

خب طبق شعار معروف پیشگیری بهتر از درمان است ما هم آنرا تکرار می کنیم؛ همیشه جلوگیری از شور شدن غذا، به مراتب آسان تر از رفع شوری آن می باشد. پس این توصیه ها را هنگام پختن غذا خوب به خاطر بسپارید تا در آینده دوباره به چنین مشکلی گرفتار نشوید.

نمک را آخر اضافه کنید

این کار مخصوصا در غذا های آبکی مانند سوپ، آش، آبگوشت و … بسیار مهم است. چرا که در این نوع غذا ها مایعات موجود بخار می شوند اما مقدار نمک به همان اندازه قبل خواهد ماند. از این جهت سعی کنید نمک را در آخر اضافه کنید.

از سفتی سرپوش نمکدان اطمینان حاصل کنید

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شور شدن غذاها می شود این است که درب نمکدان به یک بار باز شده و نمک داخل آن به طور کامل درون غذا ریخته می شود. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید یا درب نمکدان را چک کنید، یا اینکه با قاشق نمک بریزید.

مواظب ترکیباتی که خود دارای سدیم هستند باشید

یکی دیگر از دلایل شور شدن غذاها این است که مواد شور در انها استفاده می شود. بسیاری از ترکیبات داخل قوطی کنسرو ها و غذاهای صنعتی دارای نمک می باشند. پس بهتر است از قبل کمی طعم آنها را بچشید یا از مواد استفاده شده در آنها اطلاع پیدا کنید.

بچشید، تنظیم کنید

کار کاملا سنجیده ای است که در حین پخته شدن غذا، از طعم آن با خبر باشید. حتما قبل از اضافه کردن مقدار قابل توجهی نمک، با یک قاشق طعم غذا را بچشید، تا از شور شدن غذا جلوگیری شود. بعضی مواقع به غذا نمک اضافه می کنیم و فراموش می کنیم!

کوبیده با نارنج - رفع شوری کباب کوبیده

سخن آخر در خصوص رفع شوری کباب کوبیده

برای این که شوری کباب کوبیده را برطرف کنید، راهکار ها و ترفند های مختلفی وجود دارد. برای مثال اضافه کردن آرد، زیاد کردن حجم مواد، میل کردن کوبیده به همراه گوجه یا برنج بی نمک، تمامی این موارد کمک می کند تا شوری غذا برطرف شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

22 شهریور 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *