افتتاح حساب ترکیه
روش شستشوی روفرشی

روش شستشوی روفرشی بسیار ساده تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید. فقط برای شستن روفرشی باید چند نکته مهم را عایت کنید تا ظاهر و بافت روفرشی دچار مشکل نشود. شما برای شستن روفرشی های کوچک می توانید از لباسشویی کمک بگیرید. این مطلب را تا انتها بخوانید و اگر شرایط لحاظ کردن این نکات را ندارید سراغ شستن روفرشی در خانه نروید و کار را به قالبشویی بسپارید.

شستشوی روفرشی در منزل

فرش‌ها از جمله لوازم ارزشمند و مؤثر در دکوراسیون منازل هستند و نقش ویژه‌ای در تزئین محیط خانه دارند. از آنجایی که همیشه محل رفت‌وآمد افراد بوده و از آنها استفاده می‌شود پتانسیل بالایی برای جذب آلودگی و تغییر رنگ دارند. یکی از شرایط نگهداری از فرش روشن استفاده از روفرشی‌هاست. آنها می‌تواند کمک بسیار زیادی به تمیز ماندن فرش‌ ها، جلوگیری از تغییر رنگ و پا خوردگی آنها بکند.

لباسشویی - روش شستشوی روفرشی

همچنین روفرشی‌ها به‌راحتی می‌توانند ایرادات و معایب فرش‌ها را پوشش دهند. یکی از دغدغه‌های همیشگی خانم‌های خانه‌دار، بخصوص در ایام خانه‌تکانی سال نو شستن روفرشی است. روفرشی کالایی است که معمولا در همه منازل یافت می‌شود و به یکی از ابزارهای ضروری هر خانه تبدیل شده است.

برخی معتقدند که شستن روفرشی با ماشین لباسشویی به ضرر این کالا بوده و موجب بروز آسیب به آن می‌شود؛ برخی نیز تجربه‌ای خوشایند از شستن آن در ماشین لباسشویی دارند. گروهی دیگر معتقدند روفرشی را باید حتما با دست شست و برخی دیگر نیز آن را به قالیشویی می‌سپارند. در این مقاله کلیه اطلاعات لازم درباره انواع روش‌ شستن روفرشی را برای شما فراهم کرده‌ایم تا بهتر بتوانید از این کالای ارزشمند استفاده کرده و با نگهداری صحیح آن به طول عمر آن بیفزاید.

روفرشی را در منزل بشوییم یا قالیشویی ؟

شستشوی روفرشی یکی از کارهایی است که در اکثر خانه‌ها با نزدیک شدن به ایام عید یا تابستان انجام می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که چطور می‌توان در خانه روفرشی شست؛ با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

روفرشی در واقع پوششی بدون پرز است که از آن برای محافظت بیشتر از فرش‌های استفاده می‌شود. اما این به این معنی نیست که خودش نیازی به مراقبت ندارد. برای اینکه بتوان از آسیب‌دیدگی الیاف روفرشی جلوگیری کرد؛ باید از روش مناسب برای شستشوی روفرشی در منزل استفاده کنیم. روفرشی دقیقا مثل فرش است. بنابراین باید برای شستن آن از مواد شوینده ملایم و برس‌های نرم استفاده کرد. علاوه بر این، جهت جلوگیری از ماندگاری لکه نیز باید به محض ریختن چیزی روی روفرشی، آن را به روش صحیح پاک کرد.

برای شستشوی روفرشی دو روش کلی وجود دارد. روش اول استفاده از خدمات حرفه‌ای قالیشویی‌هاست و روش دوم شستشوی آن در خانه است. بهتر است همین اول به این موضوع اشاره کنیم که میزان تمیزی روفرشی‌ها به شدت روی میزان تمیزی فرش‌های خانه شما تاثیر می‌گذارد. با این حساب فقط یک روفرشی تمیز و عاری از آلودگی می‌تواند از فرش‌های خانه مراقبت کرده و از کثیف و آلوده شدن زود به زود آنها جلوگیری کند.

تميز كردن فرش روشن نسبت به فرش های تیره از حساسیت بالاتری برخوردار است. نگهداری از اینگونه فرش ها سخت تر است ولی ترفند دارد که ما در شادمگ در اختیار شما قرار دادیم.

کدام روش بهتر است؟ شستشوی روفرشی در خانه یا قالیشویی

طبیعتا شستشوی روفرشی در بهترین قالیشویی روشی علمی‌تر و ایمن‌تر است. چرا که در بیشتر قالیشویی‌های مجوزدار، از روش‌های بسیار کارآمدی مانند خشکشویی روفرشی برای تمیز کردن این پوشش حساس استفاده می‌شود. علاوه بر این، برخلاف شوینده‌هایی که در زمان شستشوی روفرشی در منزل از آنها استفاده می‌کنید و به شوینده‌های خانگی معروف هستند؛ شوینده‌های صنعتی و حرفه‌ای مورد استفاده در این مراکز، علی رغم تمیزی صد در صد، آسیبی به بافت پارچه وارد نمی‌کنند.

شستن مبل با سرکه یکی از آسان ترین و کم هزینه ترین روش های پاکسازی مبل است. با کمک محلول خانگی که به شما یاد می دهیم مبل هایتان را مثل روز اولش برق بیندازید.

شستن روفرشی - روش شستشوی روفرشی

با این وجود گاهی پیش می‌آید که به دلایل مختلف مانند اطلاع از قیمت شستن روفرشی و یا افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات قالیشویی‌ها و در پی آن افزایش احتمالی زمان انتظار برای تحویل سفارشات، برخی از افراد ترجیح می‌دهند یا مجبور می‌شوند که روفرشی‌های خود را در منزل و به روش‌های سنتی تمیز کنند.

روش های شستشوی روفرشی

درست است که روفرشی ها به منظور محافظت و عدم آلودگی فرش ها به کار می روند، اما خودشان دچار کثیفی و آلودگی می شوند و نیاز به شستشو دارند. اما شستن روفرشی ها نسبت به شستشوی فرش بسیار راحت تر و آسان تر است و نیاز به مهارت و تخصص خاصی ندارد. مگر در مواردی که روفرشی ها از الیاف و مواد خاصی تولید شده باشند.

قوانین آپارتمان نشینی که باید برای زندگی در آپارتمان بدانید + باید ها و نباید ها آپارتمان نشینی

شستن فرش در خانه اصلا کار سختی نیست ولی همین کار به ظاهر آسان نیازمند رعایت برخی اصول است تا هم فرش شما تمیز تر شود و هم آسیبی به بافت فرش وارد نشود.

شستن روفرشی‌ها در منزل

براش شستشوی روفرشی خود،برخلاف شستشوی فرش نیاز به زمان زیادی نیست. پیش از شروع به شستن روفرشی باید نوع الیاف آن را بشناسید و سبب مواد شوینده متناسب با آن را انتخاب نمایید.

یکی از بهترین مواد شوینده برای شستشوی روفرشی همانند تمیز کردن فرش، استفاده از شامپو فرش است. این ماده با توجه به این امر که مخصوص شستشوی فرش است به بافت و الیاف روفرشی نیز آسیبی وارد نمی کند.

روش صحیح شامپو فرش کشیدن و اطلاع داشتن از خواص شامپو فرش و مدت زمان خشک شدن شامپو فرش از اهمیت زیادی در انجام این کار برخوردار است. اما برای اینکه بدانید چگونه شامپو فرش بکشیم که آسیبی به فرش وارد نشده حتما این مطلب شادمگ را خوب مطالعه کنید.

شستن روفرشی در لباس شویی

یکی دیگر از روش های شستشوی روفرشی، استفاده از ماشین لباس شویی است. در این روش نیاز به صرف انرژی و زمان زیادی نیست. اما در این روش نیز باید به نوع و جنس روفرشی توجه داشته باشید. زیرا روفرشی هایی که به صورت دستباف تولید می شوند را نمی توان با ماشین لباس شویی شست و شستشوی آن ها با این روش سبب تغییر رنگ و خرابی آن می شود.

انداختن روفرشی در لباسشویی - روش شستشوی روفرشی

همچنین در شستشو با ماشین لباس شویی باید به وزن روفرشی نیز توجه نمود. توان و گنجایش ماشین لباس شویی در این روش بسیار مهم است و در صورت شستشوی روفرشی های سنگین ممکن است به دستگاه آسیب وارد شود.

ست مبل با فرش فیلی یکی از زیباترین مدل های دکواسیون پذیرایی است که این روزها مورد استقبال بسیاری از علاقمندان به رنگ های سرد قرار گرفته است. شما راحت‌ می توانید با همین مرکزیت به انتخاب دیگر اجزای دکوراسیون خود بپردازید.

شستن روفرشی در قالیشویی

روش دیگر همانند شستشوی فرش، کمک گرفتن از قالیشویی است. اگرچه شستن روفرشی همانند تمیز کردن فرش کار دشوار و سختی نیست، اما در صورت بالا بودن تعداد روفرشی ها و یا بالا بودن وزن و ضخامت می توان از یک قالیشویی کمک بگیرید. قالیشویی ها با دستگاه های مدرن و پیشرفته اقدام به انجام این کار می نمایند و آلودگی ها را به راحتی از روی آن تمیز می کنند.

جمع كردن مو از روی فرش به خودی خود کار دشواری است و زمانی دشوارتر می شود که مجبور باشید مو ها را از سطح فرش و موکت تمیز کنید. ما در شادمگ فوت کوزه گری این کار را به شما می آموزیم.

روش اصولی شستشوی روفرشی در منزل

اگر جزء افرادی هستید که شستشوی روفرشی در منزل را به روش‌های حرفه‌ای ترجیح می‌دهید؛ برای داشتن یک تجربه موفق، بهتر است از شیوه‌های استاندارد استفاده کنید. مراحل عملی یکی از روش‌هایی که می‌توانید برای این کار مورد استفاده قرار دهید عبارتند از:

مرحله اول

در گام اول باید دو طرف روفرشی را با جاروبرقی عاری از گرد و خاک و آشغال کنید. فقط فراموش نکنید که برای سهولت بیشتر در مراحل جارو کردن، بهتر است قدرت موتور جاروبرقی را کاهش دهید.
هرگز از برنامه‌های شستشوی یا خشک‌کن ماشین لباسشویی برای تمیز کردن رو فرشی استفاده نکنید. بهترین مکان برای نظافت و شستشوی روفرشی حیاط یا پشت بام خانه است. تا جای ممکن در تمامی مراحل شستشو از آب سرد استفاده کنید.
برای اینکه روفرشی دچار درهم‌آمیختگی رنگ‌ها نشود؛ هرگز آن را روی سطح صاف نشویید. بهترین سطح برای این کار سطحی است که چند درجه شیب دارد. آبی که در مراحل شستشو روی روفرشی ریختید باید به سرعت تخلیه شده و روی رنگ‌ها باقی نماند.

روفرشی کش دار - روش شستشوی روفرشی

مرحله دوم

در مرحله بعدی یک لگن پر از آب سرد را با مقداری صابون نرم طبیعی یا شامپو بچه مخلوط کنید. اگر می‌بینید که روفرشی زیاد رنگ می‌دهد بهتر است از ترکیب آب سرد و سرکه با مقداری مایع ظرفشویی ملایم برای این کار استفاده کنید.
سپس با استفاده از یک برس بسیار نرم، دو طرف روفرشی را به کف حاصله آغشته کرده و برس بکشید.

مرحله سوم

مرحله بعد آبکشی است که باید حتما با آب سرد انجام شود.
بعد از اینکه آب کاملا از بافت روفرشی خارج شد؛ آن را روی طناب یا سطح شیب‌دار خشک پهن کرده و اجازه دهید رطوبت آن تا جایی که با دست زدن به روفرشی احساس خیسی نکنید خارج شود.
بهتر است از این به بعد، هر چند ساعت یک بار روفرشی را پشت و رو کنید تا الیاف یک طرف آن زیاد در معرض آفتاب نباشد. نور شدید خورشید باعث می‌شود که رنگ روفرشی کم‌رنگ شود.

فرمول جادویی برای تمیز کردن فر اجاق گاز ؛ فوری چربی فر رو محو کن

لکه‌ بری از روی روفرشی

همانطور که گفتیم؛ لکه‌های ایجاد شده روی روفرشی، دقیقا مانند لکه‌های روی فرش عمل کرده و به سرعت روی الیاف جا خوش می‌کنند. بنابراین برای اینکه از ماندگاری این لکه‌ها جلوگیری شود؛ هیچ راهی به جز اینکه به محض ایجادشان اقدام به پاک کردن آنها کنید وجود ندارد.

روفرشی طرحدار - روش شستشوی روفرشی

برای لکه‌بری از روی بافت روفرشی مراحل زیر را دنبال کنید:

تا جای ممکن از شوینده‌های تخصصی لکه‌بر برای انجام این کار استفاده کنید. اگر لکه‌بر ندارید؛ از ترکیب مایع ظرفشویی و آب سرد برای انجام این کار استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که برای جلوگیری از پخش شدن لکه، اسفنج آغشته به کف را از لبه‌های لکه به سمت مرکز آن حرکت دهید.
برای تمیز کاری بهتر است یک لگن کوچک درست زیر منطقه‌ای که لکه شده است قرار دهید تا در زمان آبکشی، کف و رنگ الیاف به قسمت‌های دیگر رسوخ نکند.
ابتدا روی لکه را با آب سرد بشویید تا جایی که ماده ریخته شده روی روفرشی، رقیق شود. سپس از یک اسفنج نرم برای مالیدن کف بر روی محل استفاده کنید.
وقتی آثار لکه از بین رفت؛ مانند مرحله اول، روی لکه آب سرد بریزید تا کف کاملا از الیاف خارج شود.
برای خشک کردن روفرشی نیز می‌توانید از سشوار استفاده کنید یا آن را در محیطی گرم پهن کرده و اجازه دهید که خود به خود خشک شود.

از چه ماشین لباسشویی می شود برای شستن روفرشی استفاده کرد؟

لباسشویی 9 کیلویی به بالا بخر! حتما باید دقت داشته باشید که حجم ماشین زیاد باشد در غیر این صورت، باعث سوختن موتور و آسیب رسیدن به تسمه های آن می شود و ممکن است که بلبرینگ های آن خورد شود و شاید دیگر نتوانید آن را تعمیر کنید.

اگر شستن روفرشی برایتان کار دشواری است به راحتی می توانید آن را به خشکشویی یا حتی قالی شویی بسپارید تا به راحتی با وسایل صنعتی روفرشی شما را بشورند، حتی اگر باز هم قادر به انجام این کار نیستید، می توانید روفرشی را با دست بشورید ولی باید حتما خودتان را برای سختی که قرار است تحمل کنید، آماده کنید. زیرا این کار بسیار زمان بر است و ب دلیل متراژ بالا ممکن است شما را اذیت کند.

ماشین لباسشویی که برای شستن لباسشویی نیاز دارید ترجیها 11 کیلو به بالا باید باشد، ولی می توانید با 9 کیلویی هم، روفرشی های نازک را بشویید ولی ممکن است که به آن آسیب برسانید، پس جتما قبل از انجام این کار اطلاعات کاملی راجب لباسشویی تان داشته باشید.

روفرشی ساده - روش شستشوی روفرشی

شستن روفرشی با چه موادی باید انجام شود

شما وقتی می خواهید فرش یا روفرشی را در منزل یا حتی با لباسشویی بشورید، حواستان باشد که با مواد شوینده ای که از وایتکس یا حلال هایی که باعث از بین رفتن رنگ و خراب شدن بافت های روفرشی نمی شوند، استفاده کنید.

شستن روفرشی و فرش کاره هر شخصی نیست زیرا اگر این کار را بدون تجربه انجام بدهید، باعث می شود رنگ روفرشی از بین برود و باعث پوسیدگی نخ های آن شود.

همچنین باید به جنس روفرشی هم دقت داشته باشید زیرا ممکن است جنس روفرشی از ابریشم، مخمل یا شانل، پارچه ای یا حتی از جنس نایلون باشد، که هر مدل روفرشی، روش خاص خودش را دارد و باید از مواد مخصوص خودش اسفاده کنید.

روش نگهداری از روفرشی

برای نگهداری از روفرشی ها بهتر است آن ها در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. به منظور جلوگیری از جمع شدن روفرشی آن را به وسیله پایه مبل ثابت نگه دارید. گرد و غبار موجود بر روی آن را جاروکشی کنید تا به بافت آن نفوذ نکند.

هر چند ماه یک بار آن را بشویید تا آلودگی های آن به خوبی پاک شود. برای شستشوی روفرشی خود نیز با توجه به نوع الیاف آن مواد شوینده استانداری را انتخاب نمایید.

انواع روفرشی

روفرشی ها نیز همانند فرش ها دارای انواع مختلفی می باشند. این تنوع روفرشی ها هم در مدل و هم در سبک و هم در ضخامت و نوع آن می باشد. از جمله انواع روفرشی در سبک و مدل را می توان به روفرشی کلاسیک و روفرشی مدرن، روفرشی مدرن ابریشمی، روفرشی مخمل، روفرشی کشدار تقسیم نمود.

روفرشی کلاسیک نوعی از روفرشی است که دارای طرح های خشتی، افشان، لچک و ترنج و … می باشد. ضخامت این روفرشی ها بسیار کمتر از مدل های دیگر است به همین دلیل به عنوان زیر انداز نیز کاربرد دارد.

در نوع و سبک روفرشی مدرن که بیشتر برای منازل و دکوراسیون های مدرن کاربرد دارد، بیشتر از الیاف مخمل یا شانل استفاده شده است. در برخی از مدل های روفرشی مدرن، آن را دورو تولید می کنند و این امر به افراد اجازه می دهد تا در صورت آلوده شدن از طرف دیگر آن استفاده کنند.

گرفتن تلخی بادمجان قبل و بعد از پخت با چند ترفند ساده | راهنمای انتخاب و خرید بادمجان شیرین

روفرشی روشن - روش شستشوی روفرشی

روفرشی برای کدام یک از فرش ها مناسب است

از روفرشی ها بیشتر برای محافظت از فرش هایی که در منازلی با پنجره های متعدد و نور زیاد قرار می دارند و به منظور عدم پاخوردگی و ساییدگی استفاده می شود. علی الخصوص فرش های دستباف که به مراقبت بیشتری احتیاج دارند تا از هرگونه آلودگی و لکه شدن و پوسیدگی در امان بمانند. در برخی از موارد نیز از روفرشی ها به منظور پنهان کردن عیوب فرش استفاده می شود.

انواع جنس روفرشی

همان طور که پیش تر به آن اشاره نمودیم روفرشی ها نیز دارای تنوع بسیار بالایی می باشند. یک از انواع تقسیم بندی آن ها تنوع در نوع جنس آن ها می باشد. روفرشی ها را در انواع جنس های مخمل، ابریشمی، پارچه ای، نخ، پلی استر و … تولید می کنند. هر کدام از این جنس ها دارای ویژگی هایی خاص به خود است.

به عنوان مثال در صورتی که می خواهید روفرشی شما سبک باشد بهتر است از جنس پلی استر خریداری نمایید. زیرا این جنس نسبت به سایرین سبک تر بوده و قابلیت شستشوی آسانی نیز دارد و تغییر رنگ نیز نمی دهد.

فرش دورو - روش شستشوی روفرشی

مزایا استفاده از روفرشی

از مزیت های استفاده از روفرشی می توان به کمک به محافظت و نظافت و سلامت فرش اشاره نمود. این امر به خصوص برای افرادی که دارای فرزند بوده و یا تعدادشان زیاد است بسیار کاربردی و مفید است. استفاده از روفرشی سبب عدم ایجاد لکه بر روی فرش شده و در مواقع نیاز به راحتی قابل شستشو و تعویض می باشد نسبت به شستشوی فرش بسیار آسان تر است.

همچنین تابش مستقیم نور آفتاب بر روی فرش به مرور موجب از بین رفتن بافت فرش و تغییر رنگ و کیفیت رنگ می شود. اما استفاده از روفرشی این مشکل را برطرف نموده و به سلامت فرش کمک می کند. همچنین از ساییدگی الیاف فرش، پوسیدگی فرش و نفوذ گرد و خاک به داخل بافت فرش نیز جلوگیری می نماید.

استفاده از روفرشی برای چه نوع فرش هایی توصیه می شود؟

روفرشی در اصل یک راهکاری جهت نگهداری از فرش دستباف و ماشینی می باشد.
از آنجایی که انواع لکه ها از روی فرش به آسانی پاک نمی گردند و شستشوی کل فرش هزینه زیادی دارد روفرشی ها بهترین گزینه می باشند.
می توانید جهت تمیز ماندن فرش تا حد امکان و یا در مواقعی که مهمان ندارید روی فرش را با روفرشی بپوشانید.
اگر نمی‌خواهید فرشهای دستباف و یا ماشینیتان کثیف و آلوده شود از یک روفرشی و کاور خوب استفاده کنید.
روفرشی ها علاوه بر طرحهای زیبا سبب محافظت از فرش گرانقیمت شما می شوند و اگر قالی عیبی هم داشته باشد نواقص را کاور میکند.

مهم‌ترین نکات در نگهداری از روفرشی

همان‌طور که گفته شد روفرشی‌ها خود به عنوان یک عامل محافظت از انواع فرش‌ها استفاده می‌شوند و نگهداری آنها بسیار راحت‌تر از فرش‌ها است. برای نگهداری از روفرشی و افزایش طول عمر آنها لازم است که به موارد زیر توجه شود.

بهتر است که روفرشی‌ها در معرض نور مستقیم آفتاب نباشد تا دچار تغییر رنگ نشود.

روفرشی طوسی - روش شستشوی روفرشی
برای جلوگیری از جمع شدن و چروک شدن می‌توان روفرشی را توسط پایه مبل ثابت کرد.
استفاده از جاروبرقی باعث می‌شود که گردوغبار به بافت روفرشی نفوذ نکرده و چروک نشود.
بهتر است که روفرشی‌های بعد از چند ماه استفاده حتماً شسته شوند.
برای شستن روفرشی ها حتما باید به الیاف آنها توجه شده و از مواد شوینده استاندارد استفاده شود.
در عین حال برای اینکه روفرشی ثابت بماند می‌توانید یک کش پهن را به چهار قسمت تقسیم کنید و با نخ و سوزن به چهار گوشه پشت روفرشی بدوزید.

نکته مهم

به‌صورت کلی استفاده از روفرشی خصوصاً برای خانواده‌هایی که داری کودک خردسال هستند می‌تواند یک امر ضروری باشد. چرا که تمیز کردن و شستن آن به مراتب ساده‌تر از تمیز کردن و شستن فرش‌های بزرگ و سنگین مخصوصاً در فصول سرد سال است. معمولاً تمیز کردن لکه‌ها و آلودگی‌ها از روی فرش‌ها کار سختی بوده و ممکن است حتی باعث آسیب آنها شود. در حالی که روفرشی‌ها حتی اگر دچار آسیب شوند هزینه‌های زیادی در بر نخواهند داشت.

سخن آخر در مورد روش شستشوی روفرشی

همانطور که گفته شد از روفرشی‌ها به عنوان عامل محافظت از انواع فرش‌ها استفاده می‌شوند و آنها کار نگهداری از فرش‌ ها را راحت میکنند. شما برای شستشوی روفرشی روشهای مختلفی را پیش رو دارید ولی از آنجایی که روفرشی بعد از خیس خوردن سنگین می شود احتمال آسیب رساندن آن به لباسشویی زیاد خواهد شد. پس حتما روفرشی های بسیار کوچک و سبک را در لباسشویی بشویید. در این مطلب چند روش برای شستن روفرشی در اختیارتان قرار گرفت شما معمولا از کدام روش استفاده می کنید؟

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

28 خرداد 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

2 دیدگاه

  • مائده زمانی:

    واقعا باید 11 کیلویی باشه . من تو ماشین 7 کیلویی میندازم

    پاسخ
    • سیده سمانه جلیلی:

      بنا به توصیه های این مقاله این کارو انجام ندید. ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید

      پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *