صدای لولای در و کابینت یکی از رو مخ ترین صداهایی است که ممکن است شما خانم خونه رو آزار بده. معمولا این صدا بر اثر اصطکاک چوب های کابینت و در بوجود می آید که راه حل های ساده ای برای رفعش وجود داره. نگران نباش. نیاز نیست خیلی کار مردونه ای انجام بدید و خودتون از پس خیلی از این روش ها بر میاین. این مطلب شادمگ حسابی کمکتون میکنه.
علت صدای لولای در و کابینت
به احتمال زیاد شما هم تا به حال با مشکل جیر جیر کردن در و کابینت منزلتان مواجه شدهاید. ریشه این مشکل معمولا به اصطکاک قطعات چوبی به یکدیگر یا زنگ زدن و استهلاک لولاها برمیگردد. در بیشتر موارد میتوان با رگلاژ در کابینت صدای جیر جیر را بدون تعویض قطعات و با چند راهکار ساده رفع کرد. در ادامه به روشهای مختلف رفع صدای لولا در و کابینت و علت آن میپردازیم.
صدای جیرجیر در به شدت آزاردهنده و ناخوشایند است. این صدا اغلب به خاطر اصطکاک قطعات چوبی درب و کابینت به همدیگر یا جرم و زنگزدگی لولاها ایجاد میشود. این مشکل راه حلهای سادهای دارد. کافی است لولاها را روغنکاری کنید. در حین باز و بسته شدن پینها مراقب باشید تا به درب یا خودتان آسیب نزنید. برای رفع صدای لولای کابینت ام دی اف، علاوه بر روغنکاری یا تعویض لولا میتوانید از لولا و گلاید خود بسته شونده استفاده کنید، چون باعث میشوند درها و کشوها نرم و بیصدا بسته شوند.
جدیدترین مدل کابینت 1402 که با دکوراسیون خانه شما هارمونی داشته باشد و دکور آشپزخانه را متحول کند در شادمگ به شما معرفی شده. می تواند با ایده های ما بهترین چیدمان را برای آشپزخانه داشته باشید.
روش رفع صدای لولای در و کابینت
روغن کاری برای از بین بردن صدای لولای در
پین لولا را بدون جداکردن روغنکاری کنید. شاید بتوانید بدون جداسازی درب، روغن کافی را در پین لولا اسپری کنید. از اسپری بلستر بر پایه سیلیکون استفاده کنید. این کار را قبل از روشهای دیگر برای رفع صدای لولای درب چوبی و کابینت ام دی اف امتحان کنید و ببینید که مشکل برطرف میشود یا خیر. سپس پین لولا را با استفاده از چکش و میخکوب جدا کنید.
در مرحله بعد پینهای لولا را با گریس سفید گریسکاری کنید. از روغن موتور یا روغنهای بلستر بر پایه سیلیکون هم میتوانید استفاده کنید. زنگزدگیهای سبک یا سطحی را از بین ببرید. پینها را دوباره داخل لولا بگذارید. آنها را به سمت داخل چرخانده و جاسازی کنید تا تثبیت شوند. سپس دوباره از چکش و میخکوب استفاده کنید. درها را چند بار باز و بسته کنید و ببینید که صدای جیرجیر از بین رفته یا نه.
اگر باز هم صدایی شنیدید، احتمالا از روغن کافی استفاده نکردهاید. دوباره پینهای لولا را بردارید و روغنکاری کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که دیگر صدایی نشنوید. روغن، روانکنندهای سیال است و احتمالا مقداری از آن روی در و کابینت چکه میکند. پس از پایان کار روغن اضافی را پاک کنید.
اگر اثرات روغن از روی کابینت پاک نشد نگران نباشید. برچسب کابینت آشپزخانه یکی از بهترین و ارزانترین روش ها برای نو کردن دکوراسیون آشپزخانه است. این روش می تواند با کمترین هزینه نمای آشپزخانه را عوض کرده و طرح نویی به کابینت ها بدهد.
چرا به لولای در روغن میزنند؟
اولین روشی که بهطورمعمول به کار گرفته میشود استفاده از روغنهای روان کننده است. روغنهای روانکننده را میتوانیم با استفاده از اسپری، روی لولاهای درب بزنیم یا روی آنها بمالیم و پسازانجام این کار، چندین بار در را باز و بسته کرده تا روغن بهخوبی درون لولاها نفوذ کند.
به این نکته توجه داشته باشید که برای نتیجهی مساعد در این فرایند، بهتر است که از روغنهای نافذ استفاده کنید. حال ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که چه نوع روغنی برای رفع صدای لولای در مناسبتر است؟ روغن مناسب باید قابلیت استفاده در هر دما و آب و هوایی را داشته باشد.
بهترین روغن برای لولا در و کابینت
گریس: این ماده در صنعت بهعنوان یک مادهی روانکاری شناخته میشود. در ساختار این ماده از پرکننده استفادهشده و بخاطر همین ویژگی است که این ماده میتواند به قطعات متحرک بچسبد و تحتفشاری که طی حرکت به آن وارد میشود جدا نشود. از گریس میتوان برای کاهش اصطکاک و جلوگیری از زنگزدگی و روان کردن حرکت لولای در استفاده کرد.
روغن سیلیکونی
از روغن سیلیکونی هم بهعنوان روان کننده در صنعت استفاده میشود. در بسیاری از صنایع از روغن سیلیکونی بهمنظور روان کردن چرخدندهها استفاده میشود. علاوهبر این، روغن سیلیکونی برای کاهش میزان اصطکاک و کاهش احتمال زنگزدگی هم مناسب است.
تمیز کردن کابینت ام دی اف با ترفندهایی که شادمگ به شما گفته آسانترین کار دنیاست. باور نمیکنید امتحان کنید.
روغن چرخخیاطی
یکی از روغنهایی که برای کاهش صدای لولای در استفاده میشود، روغن چرخخیاطی است. روغن چرخخیاطی انواع مختلفی داشته که براساس رنگ به دو دسته بیرنگ و زرد تقسیم میشوند.
روغن بیرنگ با مقادیر زیادی از مواد شیمیایی رقیقشده است و روغن چرخ خیاطی زرد رنگ از ترکیب روغنهای سوختهی تصفیهشده با مواد شیمیایی تهیهشده است.
هر دو روغنهای دستهی اول و دستهی دوم، روغنهای مناسبی برای روانکاری نیستند و میتوانند باعث آسیب شوند. بهغیراز این دودسته، دستهی دیگری از روغنها هستند که بهطور اختصاصی برای چرخهای خیاطی استفاده میشوند که از غلظت مناسبی برخوردار بوده و درروان کاری بهشدت تأثیرگذار هستند. از این روغنها علاوه بر چرخخیاطی میتوانیم برای رفع صدای لولای در و روان کاری استفاده کرد.
وازلین
برای رفع صدای لولای در میتوان از وازلین استفاده کرد. برای استفاده از وازلین، ابتدا درب را باز میکنیم سپس کمی وازلین روی لولای درب میمالیم و دوباره درب را در جای خود قرار میدهیم؛ پسازاین فرایند درب را چندین بار باز و بسته میکنیم تا وازلین کاملاً وارد لولای در شود.
روغن نباتی
برای رفع سروصدای لولای در میتوان از روغن نباتی استفاده کرد، مشکلی که در رابطه با این روغن وجود دارد این است که این روغن به علت رقیق بودن بهسرعت و پس از چند روز از سطح لولاها پاک میشوند و دوباره صدای جیرجیر لولاها شروع میشود.
روغن کاری لولای درب
استفاده از موم برای پین های لولا
موم پارافین بخرید. از موم پارافین در شمعها استفاده میشود و به شکل خام در فروشگاههای صنایع دستی نیز موجود است. موم خام، سفید و بیبو است و به شکل مکعبهای کوچک یا ورقهای بزرگتری فروخته میشود. اگر موم شمع را میخرید، برچسب را بخوانید تا مطمئن شوید که جنس آن از پارافین است.
موم شمع را با گرمای اجاقگاز یا مایکروویو ذوب کنید. سپس پینهای لولا را در موم داغ فرو ببرید و به محض اینکه روغنکاری شدند، آنها را خارج کنید. در مورد موم داغ برخلاف محلولهای روغن اگر روی پینهای لولا کمی گردوغبار بماند هم مشکلی پیش نمیآید. پینها را با پوشش یکنواختی از موم بپوشانید و دوباره داخل لولا برگردانید. 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا موم خنک شود و از روی پینها چکه نکند. گاهی اوقات یک لایه موم پارافین برای رفع مشکل صدا کافی نیست. باز هم پینهای لولا را با موم روغنکاری کنید تا مشکل جیرجیر در برطرف شود.
نگران کثیفی کابینت نباشید ؛ تمیز کردن کابینت گلاس اصلا کار سختی نیست فقط باید ترفندهاشو بلد باشید.
استفاده از سیم ظرفشویی برای پاککردن جرم یا زنگزدگی لولا
اگر پینهای لولای در و کابینت جرمگرفتگی دارند، با سیم ظرفشویی آنها را تمیز کنید. اگر صدای جیرجیر در با روغن و موم برطرف نشد، احتمالا لولاها جرم گرفتهاند و به همین دلیل خوب کار نمیکنند. روغنها جرم و کثیفی و زنگزدگی و چربی را پاک نمیکنند. لولاها را چک کنید. اگر تغییر رنگ داده باشند، پینها را جدا کنید.
سپس آنها را روی سینک بگذارید و با سیم ظرفشویی ریزبافت روی آنها بکشید. تمام جرم، زنگزدگی یا رنگهای باقیمانده را پاک کنید. پین لولا را با حرکات دایرهای سیم بسایید تا لکههای سفت و سخت جدا شوند. بعد از تمیزکردن پینها از روغن یا موم مذاب استفاده کنید و آنها را بهصورت یکنواخت بپوشانید. از گریس یا مایع ظرفشویی هم میتوانید استفاده کنید. در مرحله بعد پینها را دوباره به داخل لولا برگردانید و سپس چند بار درب را باز و بسته کنید تا بینید مشکل برطرف شده یا خیر.
انتخاب رنگ کابینت یکی از جذابترین و در عین حال، سختترین مراحلی است که در انتخاب کابینت آشپزخانه، انتظارتان را میکشد! این مطلب اصولی را در اختیار شما قرار می دهد که بهترین و لاکچری ترین رkگ برای کابینت را انتخاب کنید.
استفاده از میخ
در این روش برای رفع صدای لولای در میتوان میخ لولای درب را از داخل لولا خارج کرده و با استفاده از سیم ظرفشویی سطح آن را کاملاً پاک کنید تا اگر جرمی روی سطح آن وجود داشت که باعث ایجاد سروصدا میشد، پاک شود، پسازآن با استفاده از روغن روان کاری را انجام داده و در را سر جای خود قرار دهید.
اگر با روش بالا مشکل رفع نشد میتوانید میخی که درون لولای در قرار دارد را روی یک سطح صاف قرار داده تا کج بودن آن را تشخیص دهید. اگر میخ کج بود میتوانید آن را روی یک سطح سیمانی قرار دهید و با استفاده از یک چکش و ضربه زدن به میخ، آن را صاف کنید.
اسپری مو با اثر بخشی قوی اما موقت
اسپری مو یا همان تافت راهی سریع و آسان برای جلوگیری از صدای بد لولای درب است. این اسپری حاوی پلیمرهایی است که در اطراف لولای درب مهر و موم ایجاد میکند و از شل شدن و ایجاد صدای آن جلوگیری میکند. چند بار اسپری مو را روی لولا افشانه کنید و سپس درب را باز و بسته کنید تا اسپری مو به طورکامل به تمام بخش های لولا برسد.
اسپری مو در مدت زمان کوتاه اثر بخش است اما برای رفع طولانیتر این مشکل شما قطعا به روان کننده های دیگری احتیاج پیدا میکنید.
رگلاژ لولا
اگر درب چوبی یا کابینت ام دی اف خوب باز و بسته نمیشوند، احتمالا باید لولای آنها را رگلاژ کنید. خوشبختانه، لولاهای در به راحتی در خانه و با کمک چند ابزار ساده تنظیم میشوند. یکی از راههای رگلاژ درب در این است که لولاها را سفت کنید. نگاهی به گوشه بالای در بیندازید. ببینید به فریم چسبیده یا نه.
لولاهای در به مرور زمان شل میشوند و در به همین دلیل سمت پایین افتادگی پیدا میکند. گوشه بالایی در به فریم گیر میکند و خوب بسته نمیشود. اگر این اتفاق افتاده باید لولاها را رگلاژ کنید. روش دیگری که نشان میدهد آیا در به سمت پایین افتادگی دارد یا نه، این است که به شکاف بین بالای در و چارچوب دقت کنید. اگر شکاف با فاصلهگرفتن از لولای در بزرگتر شد، یعنی در به لولا خوب وصل نشده است.
پیچهای لولای در را با پیچگوشتی سفت کنید. شاید سفتکردن لولا و کشیدن در به سمت ستون چارچوب یا قسمت لولایی قاب مشکل را حل کرده و بعد از آن، وقتی در را میبندید دیگر به چارچوب گیر نکند.
اگر بازهم مشکل برطرف نشد، پیچ وسط لولای بالای در را باز کنید. حالا که سفتکردن لولاها فایده ندارد، باید این پیچ را عوض کنید. از پیچی با سایز 7.6 سانتیمتر استفاده کنید. استفاده از پیچ بلندتر باعث میشود در راحتتر به سمت ستون چارچوب کشیده شود. پیچ را تا انتها سفت کنید تا لولای روبروی چارچوب محکم شود. در مرحله بعد در را ببندید. حالا میبینید که در راحت بسته میشود.
نکته مهم
برای رگلاژ لولای درهایی که شکاف بزرگ دارند، باید فاصله بین لولا و چارچوب را چک کنید. اگر این فاصله زیاد باشد، احتمالا در خوب بسته نمیشود. میتوانید مشکل را به جای نصب یک در جدید و پهنتر با تنظیم لولاها رفع کنید. پیچهای لولا را با پیچگوشتی باز کنید. سپس طرحی از نصف لولا را روی یک ورق مقوا چهار بار بکشید.
لولا را روی سطح صافی بگذارید تا نیمی از آن روی مقوا باشد. ابتدا طرح کلی لولا را با مداد روی مقوا بکشید و سپس این کار را روی سه قسمت دیگر مقوا هم تکرار کنید. سپس طرحهایی را که کشیدید برش بزنید. حالا دو قطعه از مقواهای برشخورده را در کام روی در و چارچوب بگذارید.
کام، فرورفتگیهای روی در و ستون است و پلیتهای لولا در آن قرار میگیرند. برشهای مقوا باید کاملا با کامها منطبق باشند. سپس لولاهای پایین را روی برشهای مقوا پرچ کنید. برای لولاهای بالای در نیز همین کار را انجام دهید. اگر باز هم شکاف بزرگ بود، مقوای بیشتری را اضافه کنید.
برای تعمیر درهایی که گیر میکنند، شکاف بین لولای در و چارچوب را بررسی کنید. شاید یکی از لولاهای در به خوبی در کام قرار نگرفته باشد. لولا را با پیچگوشتی یا دریل باز کنید. لبه کام را چک کنید و دنبال علائم فشردگی بگردید. وجود این علامتها یعنی صفحه لولا خوب در کام قرار نگرفته است.
با چاقوی ابزار چوب اضافی را در امتداد این علامتها جدا کنید تا لولا بتواند کاملا وارد کام شود. سپس با اسکنه چوب اضافی را از کام خارج کرده و لولا را دوباره به در وصل کنید. این کار را با بقیه لولاها هم انجام دهید. اگر مشکل برطرف نشد، لبهی بدون لولا را با رنده دستی صاف کنید تا بر چارچوب منطبق شده و دیگر گیر نکند.
صابون، روشی کاربردی و ارزان
صابونهای حاوی چربی و روغن (مانند نخل و نارگیل) به روان شدن لولا کمک میکنند. نباید تعجب کرد که صابون میتواند صدای قیژقیژ را کاهش دهد؛ چراکه صابون حتی در محور ارابه هایی که قدمت آنها به ۱۴۰۰ سال قبل از میلاد بازمیگردد نیز یافت شده است و در حال حاضر در بسیاری از دستگاه های صنعتی استفاده میشود.
در ابتدا مطمئن شوید که صابونی با مقدار چربی مناسب را انتخاب کرده اید؛ سپس یک تکه از صابون موردنظر را به لولا بمالید تا به خوبی روان شود. در را باز و بسته کنید تا صابون به تمام سطح لولا بچسبد. صابونهای ارگانیک گزینه مناسبی در این زمینه هستند.
جلوگیری از محکم بسته شدن در
با رگلاژ در میتوان این مشکل را برطرف کرد. به علاوه، میتوانید از چند پد کوچک نمدی در امتداد لبه قاب در استفاده کنید. پدها را در بالا و پایین قاب و صفحه رو زبانهای بگذارید. پدها فضای نرمی را ایجاد میکنند و موقع بستهشدن در سرعت آن را کم کرده و از برخورد شدید در به چارچوب جلوگیری میکنند. آرام بند نیز راه حل خوبی است. آرام بند وسیلهای مکانیکی است که در را بهصورت کنترلشده میبندد و مانع از محکم بسته شدن آن میشود.
چرا رفع صدای لولای در الزامی است؟
ه جز آرامشی که ندارید اگر بیش از حد به لولای در بی اعتنا باشید در طولانی مدت این لولا حتی میتواند به بدنهی در آسیب برساند و اگر در چوبی باشد پس از مدتی چوب را پوک کند.
اگر صدا از لولا نباشد چه احتمالی وجود دارد؟
اگر به نظر می رسد لولا خوب کار میکند، درب ممکن است مشکلی مربوط به دیگر اجزا مثل اجزای اتصال دهنده درب داشته باشد که در واقع قطعههای باریک از فلز است که درب به کمک آن بسته میشود. این مشکل معمولا زمانی اتفاق می افتد که در مکانهای مرطوب زندگی کنید.
برای رفع سریع این مشکل، یک شمع سفید را در امتداد سطح قطعهی فلزی ذوب کنید تا به کمک پارافینی که دارد هم رطوبت را جذب کند و هم حالتی روغنی به این قطعه بدهد و باز و بسته شدن درب را آسان کند. البته به یاد داشته باشید که این راهکار موقت خواهد بود، اما ممکن است به اندازه کافی موثر باشد تا چوب به عقب برگردد و حداقل تا زمانی که رطوبت هوا کم بشود از صدای جیغ لولا جلوگیری کند.
جمع بندی
در این مطلب درباره روشهای مختلف رفع صدای لولای درب کابینت و در خانه صحبت کردیم. اکثر این روشها بسیار ساده است که هر کسی توانایی انجام آن را دارد و نیازی به سرویس کار ندارد. در روش روغن کاری لولای کابینت هم میتوان هم بدون جدا کردن لولای کابینت و هم پس از جدا کردن آن این کار را انجام داد.
همچنین اگر پین های لولای در کابینت زیادی کثیف یا زنگ زده باشد، باید طبق مراحلی که ذکر شد، اول آن را به خوبی تمیز کنید سپس روغن کاری کنید. در غیر این صورت ممکن است روشهایی که برای رفع صدای لولای کابینت، استفاده کردهاید، موثر واقع نشوند.
ضمنا از روشهای مطرح شده در این مطلب، میتوانید برای رفع صدای لولای کابینت از هر جنس و نوعی استفاده کنید. مهمترین نکته در این روشها، به حداقل رساندن سایش پینهای لولای در کابینت، با چرب کردن آن است.
یعنی واقعا درست میشه
حتما با این توصیه ها قابله حله . ممنون از شما که نظرتون رو با ما به اشتراک میگذارید
واقعا این صدا مخصوصا شب ها اذیت کننده ست
درسته ولی با این توصیه ها قابله حله . ممنون از شما که نظرتون رو با ما به اشتراک میگذارید